URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
20 Februarie 2024, 16:25

Atenţie, cade! O clădire din plin centrul Oradiei a devenit pericol public, dar locatarii preferă supraimpozitarea decât să repare faţada (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O clădire de pe strada Episcop Roman Ciorogariu a devenit pericol public. Bucăţi de tencuială cad peste maşini şi oameni, făcând imposibilă circulaţia pe trotuarul din faţa clădirii.

Problema a fost semnalată de un cititor al BIHOREANULUI care marţi a fost nevoit să coboare de pe trotuar şi să ocolească imobilul de pe a cărui faţadă cădeau bucăţi de tencuială. 

Locuitorii din zonă spun că vina pentru situaţia dezastruoasă a clădirii este a proprietarilor care nu se pot înţelege. "Majoritatea ar vrea să contribuie la reparaţii, dar sunt câţiva care refuză", spune sursa citată. 

"Locatarii au fost sancţionaţi în mai multe rânduri, ba chiar sunt nevoiţi să achite impozit mărit cu 500% din cauza clădirii neîngrijite, însă tot nu iau măsuri”, spun reprezentanţii Poliţiei Locale Oradea care, marţi, în urma sesizării BIHOREANULUI, le-au făcut o nouă vizită proprietarilor clădirii, somându-i ca, până la repararea faţadei, să o îmbrace în plasă de protecţie. 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Precizare
Théo Huguenin-Elie este filolog, filosof şi, totodată, preşedintele Reţelei Art Nouveau, o comunitate cu 22 de oraşe, din 16 ţări. Ales in 2013 primar al localitatii La Chaux-de-Fonds (este si azi in functie). Postez datele ca sa nu ma trezesc ca zbiara ţӑranii (e plin orasul de ei!), ca cine e asta care-l dojeneste pe dumnezeul lor cel infailibil.
Postat 21 Februarie 2024, 07:35 de pinonel
Ce i-a spus elvetianul, ce a inteles ţӑranul!
12.05.2019,,- Primăria Oradea obligă proprietarii imobilelor Art Nouveau să le reabiliteze, chiar sub sancţiunea executării. Aţi mai regăsit acest exemplu? - NU! În general, clădirile Art Nouveau sunt restaurate cu ajutor financiar de la stat, ajutor care este însoţit de o exigenţă uriaşă în calitatea lucrărilor. - În Elveţia se iau măsuri sancţionatorii faţă de cei care nu îngrijesc patrimoniul arhitectural pe care îl deţin? - (zâmbeşte) În Elveţia nu este posibil să se întâmple aşa ceva. Toate imobilele Art Nouveau sunt clasate ca monumente şi s-au restaurat cu subvenţii de la stat. -Dvs. ce soluţii "elveţiene" recomandaţi Oradiei? - Trebuie să cunoaşteţi valoarea patrimoniului pe care îl aveţi, iar apoi să asiguraţi conservarea. Dar fără grabă şi cu exigenţă în privinţa calităţii. Înţeleg dorinţa administraţiei şi a cetăţenilor de a accelera, dar este nevoie de prudenţă. DE EXEMPLU, S-AU FOLOSIT CULORI CARE NU AU NICIO LEGĂTURĂ CU ORIGINEA SAU AU DISPĂRUT PARDOSELI ORIGINALE, CEEA CE A CREAT DISCREPANŢE NEDORITE. I-am spus asta şi domnului primar şi mi-a spus că este conştient şi vrea să vegheze îndeaproape la calitatea lucrărilor. - Dacă aţi fi primar în Oradea, ce schimbări aţi face urgent? - M-AŞ ASIGURA CĂ EXISTĂ PREOCUPARE SĂ PĂSTRĂM ELEMENTELE ORIGINALE. NIMENI NU VINE LA ORADEA SĂ VADĂ CEVA NOU, TOATĂ LUMEA VREA SĂ VADĂ MARTORII TRECUTULUI." No comment. https://www.ebihoreanul.ro/stiri/primarul-elvetian-theo-huguenin-elie-ne-da-sfaturi-interesante-in-oradea-lumea-vrea-sa-vada-martorii-trecutului-149034.html
Postat 21 Februarie 2024, 07:23 de pinonel
mai sunt...
Pe Mosoiu, vis-a-vis de Rosecas, unde se afla acel cabinet de medic de familie este exact aceeasi poveste. Aproape la fiecare ploaie sau vant mai zdravan pica bucati mari din fatada. Le matura si mergea viata inainte.
Postat 20 Februarie 2024, 18:41 de my2eurocents
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON