URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Februarie 2024, 16:25

Atenţie, cade! O clădire din plin centrul Oradiei a devenit pericol public, dar locatarii preferă supraimpozitarea decât să repare faţada (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O clădire de pe strada Episcop Roman Ciorogariu a devenit pericol public. Bucăţi de tencuială cad peste maşini şi oameni, făcând imposibilă circulaţia pe trotuarul din faţa clădirii.

Problema a fost semnalată de un cititor al BIHOREANULUI care marţi a fost nevoit să coboare de pe trotuar şi să ocolească imobilul de pe a cărui faţadă cădeau bucăţi de tencuială. 

Locuitorii din zonă spun că vina pentru situaţia dezastruoasă a clădirii este a proprietarilor care nu se pot înţelege. "Majoritatea ar vrea să contribuie la reparaţii, dar sunt câţiva care refuză", spune sursa citată. 

"Locatarii au fost sancţionaţi în mai multe rânduri, ba chiar sunt nevoiţi să achite impozit mărit cu 500% din cauza clădirii neîngrijite, însă tot nu iau măsuri”, spun reprezentanţii Poliţiei Locale Oradea care, marţi, în urma sesizării BIHOREANULUI, le-au făcut o nouă vizită proprietarilor clădirii, somându-i ca, până la repararea faţadei, să o îmbrace în plasă de protecţie. 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Precizare
Théo Huguenin-Elie este filolog, filosof şi, totodată, preşedintele Reţelei Art Nouveau, o comunitate cu 22 de oraşe, din 16 ţări. Ales in 2013 primar al localitatii La Chaux-de-Fonds (este si azi in functie). Postez datele ca sa nu ma trezesc ca zbiara ţӑranii (e plin orasul de ei!), ca cine e asta care-l dojeneste pe dumnezeul lor cel infailibil.
Postat 21 Februarie 2024, 07:35 de pinonel
Ce i-a spus elvetianul, ce a inteles ţӑranul!
12.05.2019,,- Primăria Oradea obligă proprietarii imobilelor Art Nouveau să le reabiliteze, chiar sub sancţiunea executării. Aţi mai regăsit acest exemplu? - NU! În general, clădirile Art Nouveau sunt restaurate cu ajutor financiar de la stat, ajutor care este însoţit de o exigenţă uriaşă în calitatea lucrărilor. - În Elveţia se iau măsuri sancţionatorii faţă de cei care nu îngrijesc patrimoniul arhitectural pe care îl deţin? - (zâmbeşte) În Elveţia nu este posibil să se întâmple aşa ceva. Toate imobilele Art Nouveau sunt clasate ca monumente şi s-au restaurat cu subvenţii de la stat. -Dvs. ce soluţii "elveţiene" recomandaţi Oradiei? - Trebuie să cunoaşteţi valoarea patrimoniului pe care îl aveţi, iar apoi să asiguraţi conservarea. Dar fără grabă şi cu exigenţă în privinţa calităţii. Înţeleg dorinţa administraţiei şi a cetăţenilor de a accelera, dar este nevoie de prudenţă. DE EXEMPLU, S-AU FOLOSIT CULORI CARE NU AU NICIO LEGĂTURĂ CU ORIGINEA SAU AU DISPĂRUT PARDOSELI ORIGINALE, CEEA CE A CREAT DISCREPANŢE NEDORITE. I-am spus asta şi domnului primar şi mi-a spus că este conştient şi vrea să vegheze îndeaproape la calitatea lucrărilor. - Dacă aţi fi primar în Oradea, ce schimbări aţi face urgent? - M-AŞ ASIGURA CĂ EXISTĂ PREOCUPARE SĂ PĂSTRĂM ELEMENTELE ORIGINALE. NIMENI NU VINE LA ORADEA SĂ VADĂ CEVA NOU, TOATĂ LUMEA VREA SĂ VADĂ MARTORII TRECUTULUI." No comment. https://www.ebihoreanul.ro/stiri/primarul-elvetian-theo-huguenin-elie-ne-da-sfaturi-interesante-in-oradea-lumea-vrea-sa-vada-martorii-trecutului-149034.html
Postat 21 Februarie 2024, 07:23 de pinonel
mai sunt...
Pe Mosoiu, vis-a-vis de Rosecas, unde se afla acel cabinet de medic de familie este exact aceeasi poveste. Aproape la fiecare ploaie sau vant mai zdravan pica bucati mari din fatada. Le matura si mergea viata inainte.
Postat 20 Februarie 2024, 18:41 de my2eurocents
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON