URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
11 Martie 2024, 11:18

La plimbare în parc... cu mașina: Un autoturism, surprins pe aleile unui parc din Oradea (FOTO/VIDEO)

Unul dintre cele mai noi parcuri din Oradea a ajuns loc de promenadă pentru un șofer certat cu bunul-simț.

Sâmbătă seară, la volanul unui autoturism de mici dimensiuni, care poate fi condus cu permis de categoria AM, a intrat cu tupeu pe aleile parcului de pe strada Ion Bogdan, pe care Primăria l-a inaugurat în urmă cu doi ani.

Înregistrări video surprinse de un martor arată cum mașina, condusă de un tânăr care avea și o domnișoară în dreapta lui, rulează prin tot parcul, atât pe alei, cât și pe zonele verzi. La un moment dat, șoferul chiar a dat o tură de parc, la volanul autovehiculului.

Fapta reprobabilă a fost semnalată Poliției Locale Oradea, care a primit la rândul ei înregistrările video făcute de martori. Pe baza imaginilor, Poliția Locală a identificat proprietarul mașinii, pe care l-a chemat luni la sediul instituției, unde, cel mai probabil, va primi o amendă.

Potrivit surselor ziarului, proprietarul mașinii este o femeie din Oradea, cel mai probabil rudă cu tânărul care era la volan. Merită menționat că mașinile din categoria AM pot fi conduse cu permis obținut încă de la 16 ani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
dura lex, sed lex
In cazul faptelor contraventionale stabilite cu ajutorul mijloacelor tehnice omologate si verificate metrologic, sarcina probei temeiniciei procesului-verbal de contraventie este pusa in sarcina organului din care face parte agentul constatator, care trebuie sa dovedeasca imprejurarea ca situatia de fapt consemnata in cuprinsul acestuia corespunde adevarului. In lipsa acestor probe nu este rasturnata prezumtia de nevinovatie a contravenientului. Altfel spus: judecatorul te trimite la plimbare daca nu poti dovedi ca aparatul cu care a fost inregistrata asa-zisa contraventie este atestat de biroul de metrologie legala. Prezumtia de nevinovatie a contravenientului a trecut inaintea prezumtiei de veridicitate a actului incheiat de organul constatator. vezi Decizia CEDO din 2008 in cauza 28183/03, Anghel vs Romania.
Postat 11 Martie 2024, 14:41 de ili3
"Frate" pinonel
Scrie în articol că fapta a fost semnalată de martori, care au și filmat. Din moment ce există și martori oculari care au semnalat fapta, înregistrarea poate fi privită ca un "bonus", că ceea ce au semnalat, chiar s-a întâmplat, e irelevant că a fost filmata cu "telefonul fix" sau cu mijloace "omologate".
Postat 11 Martie 2024, 13:57 de Phoenix
Frate Samuel, merge daca-i pr*st!
Filmarea s-a facut cu un mijloc de inregistrare neomologat. Il cheama pt a se autoacuza. Daca nu merge,il sufla de praf, nu-l pot amenda. Asta nu inseamna ca-l aplaud, dar ma/va intreb: de ce nu l-au prins comunitarii, ca (si) pt asta primesc salariu+,,n" sporuri?! Sau le e frica sa umble noaptea prin oras?
Postat 11 Martie 2024, 11:53 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON