URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Noiembrie 2023, 19:03

„Bătaie de joc!”: O pacientă cu programare la Policlinica Spitalului Județean din Oradea a fost trimisă acasă pentru că doctorița este în... concediu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Situație cu susu-n jos la Ambulatorul Spitalului Județean din Oradea, unde o pacientă a fost programată pentru o consultație cardiologică, dar în ziua și la ora stabilită, medicul la care fusese programată lipsea de la serviciu, fiind în concediu de odihnă, și n-a fost înlocuit cu un alt coleg. Directorul medical al unității nu poate explica situația, cerând răgaz să facă verificări, dar... după zilele libere de care se bucură angajații din sistemul bugetar.

După o urgență

Situația a fost reclamată BIHOREANULUI miercuri, de o pacientă care la finele lunii octombrie a ajuns la Unitatea de Primire a Urgențelor, unde în urma unor investigații și după ce a primit tratament de urgență, i s-a recomandat ca din cauza valorilor mari ale tensiunii arteriale să consulte și un medic de specialitate în Cardiologie.

„A doua zi, pe 1 noiembrie, am fost la medicul de familie, care mi-a făcut trimitere pentru medicul specialist, iar apoi am sunat la Policlinică, să-mi fac o programare, fără să solicit un anume medic preferat. În timpul convorbirii, mi s-a comunicat că mi s-a stabilit o programare pentru data de 29 noiembrie la ora 16.45”, a relatat Dorina Goia BIHOREANULUI.

Aceasta a adăugat că, la câteva minute după convorbirea cu angajata Policlinicii, a primit și o confirmare prin SMS a programării, dar nu pe numărul ei de telefon mobil, de pe care purtase discuția, ci pe telefonul soțului.

„Puși pe drumuri”

Problema cea mai importantă este, însă, că miercuri, când a ajuns la Policlinică, cu câteva minute înainte de ora programată, a constatat că ușa cabinetului de Cardiologie era închisă, iar pe ea erau afișate atât numele medicului care trebuia s-o vadă, dr. Priscila Pasc, cât și al unui alt medic, dr. Ioana Coțe, în dreptul amândurora fiind însă mesajul că se află în... „concediu de odihnă”.

„Nu era nimeni la Cardiologie, ușa era închisă. Când am întrebat la recepție de ce, angajata a dat din umeri, a spus să îmi fac altă programare. O bătaie de joc. Este inadmisibil în ziua de azi să se facă asemenea greșeli”, a afirmat femeia, convinsă că nu este singura care a pățit o astfel de încurcătură.

„Eu sunt din Sântandrei și lucrez în Suplacu de Barcău, a trebuit să mă cer mai devreme de la serviciu ca să ajung la Policlinică la ora programării. Dar ce fac alții, care vin în Oradea din județ doar pentru asta și nu apucă să-i vadă un doctor la care știau că sunt programați?”, a subliniat bihoreanca.

Explicația? Săptămâna viitoare!

Contactată de BIHOREANUL, dr. Lucia Daina, directorul medical al Spitalului Județean, în cadrul căruia funcționează Ambulatorul, a afirmat că nu poate lămuri nici de ce confirmarea prin SMS a programării a primit-o nu pacienta, ci soțul ei, nici de ce la ora stabilită aceasta nu a găsit la cabinet medicul la care fusese planificată.

„Noi am cerut prin note interne, în mai multe rânduri, ca șefii de secții să asigure prezența medicilor care dau consultații în Policlinică, iar dacă medicul programat își ia concediu, să asigure înlocuirea lui cu alt coleg. În această situație nu știu dacă s-a luat această măsură, trebuie să verificăm, dar nu putem face verificarea nici mâine (n.r. – 30 noiembrie), nici poimâine (n.r. – 1 decembrie), pentru că sunt zile libere. Doar luni...”, a declarat directorul medical al Spitalului. Timp în care, ca de obicei, pacientul este pus în așteptare...  

Și online, tot cu probleme

În condițiile în care de la 15 noiembrie a început să funcționeze și sistemul de programare online pentru consultațiile de ambulator, BIHOREANUL a întrebat-o pe reprezentanta unității medicale dacă au fost înregistrate probleme și în funcționarea acestui sistem, răspunsul fiind afirmativ.

„Au fost probleme și cu programările online, mai ales în primele două săptămâni”, a spus dr. Daina.

Potrivit acesteia, disfuncționalitățile, care ulterior s-au redus numeric, au constat tot în absența medicului la care pacientul fusese programat inițial, la data și la ora stabilită. „Unii șefi de secții nu au asigurat înlocuitor pentru un medic devenit indisponibil după data programării sau schimbările nu au fost comunicate celor care se ocupă de programul informatic, pentru ca pacienții să poată fi înștiințați”, a spus directorul medical.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Evitati pe cei ce fac rau, zambind fericiti
Verificati activitatea dr.neurolog Cristian Draghici , care prescrie tratament cu dexametazona perfuzabila, 1L ser fiziologic cu dexametazona,in urgente minore , la spital universitar urgenta pentru persoane varstnice ,cu infarct miocardic in antecedente si simptome de infarct acut,cu raportul R pe S mai mare ca 1 in derivatiile septale pe EKG,fara nicio justificare diagnostica, cel putin conform indicatiilor agentiei europene a medicamentului.Are ,oare,instinct de ucigas in serie?Verificati de ce prescrie astfel in urgente.Dexametazona perfuzie provoaca miocardita,afectare a muschiului miocardic,si chiar infarct miocardic,fiind interzisa celor cu infarct miocardic.De asemenea , si la ponderas, pentru dureri lombare, Dr neurolog Cristian Draghici prescrie doza de 10 mg dexametazona perfuzie, urmata de doze intramuscular, varstncilor cardiaci si diabetici, tratament potential letal
Postat 06 Decembrie 2023, 15:23 de Nic
#Advertorial.
Și dacă ar fi mers soțul, doctorița își întrerupea concediul? Mare-i grădina Ta, creatorule de logică în stare latentă ... că mulți tembeli ai învățat să scrie fără să gândească.
Postat 30 Noiembrie 2023, 11:26 de KP
Serviciile oferite de către Spitalul județean din Oradea ...
... sunt printre cele mai precare din România. Sunt similare cu cele din spitalele ucrainene sau rusești.
Postat 30 Noiembrie 2023, 11:23 de KP
Asta nu e nimic
Am avut si eu o programare la un cardiolog trimis de medicul de familie. Toate bune si frumoase!! Medicul in cauza (spitalui CFR) mi-a zambit amabil, s-a uitat la mine, mi-a luat tensiunea, m-a ascultat cu stetoscopul si mi-a zis sa vin la cabinetul sau privat pentru niste investigatii de vreo 450 de lei!! Dupa care, a trebuit sa vin tot la spitalul CFR pentru nus'ce hartii si formalitati, si hai iar la ''privat'' pentru alte chestii pe ceva bicicleta. Si tot asa... Chestia cu trimiterea si gratuitatea ''merge'' la o gama foarte redusa de investigatii care se finalizeaza in unitatile de stat, cu o reteta!! In rest, stai la cozi interminabile ca sa afli la ce cabinet privat trebuie sa mergi si cat e ''scorul''!!
Postat 29 Noiembrie 2023, 20:35 de AnaConda
Greseala este....
...a pacientei. Confirmarea a fost pentru sotul dansei, nu pentru ea. Ce a cautat la cabinet fara confirmare?
Postat 29 Noiembrie 2023, 19:20 de Advertorial
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON