URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Noiembrie 2023, 19:00

„Este inacceptabil”: Locuitorii unei străzi din Oradea se plâng de starea drumului (FOTO)

„Este inacceptabil”: Locuitorii unei străzi din Oradea se plâng de starea drumului (FOTO) (sursa foto: cititoare BIHOREANUL)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii care locuiesc pe strada Sofiei, una dintre arterele vechi de pe dealurile municipiului, se plâng că Primăria nu-i bagă în seamă când reclamă starea drumului.

Nemodernizată și plină de hârtoape, strada are mai degrabă aspect de uliță uitată într-un sat îndepărtat. În zilele cu ploaie, gropile se umplu de apă, făcând misiunea șoferilor și mai anevoioasă, deoarece niciodată nu știu cât de adânc li se vor „scufunda” autoturismele.

„Am schimbat telescoapele de câteva ori. Vara este un praf infernal, toamna și iarna e plin de noroaie. Cei de la RER nici nu mai strâng decent gunoiul, fiindcă strada însăși arată ca o groapă de gunoi”, a reclamat BIHOREANULUI o orădeancă ce locuiește pe strada Sofiei, într-o casă ridicată în anul 1980.

Oamenii de pe stradă spun că au reclamat Primăriei de nenumărate ori starea șoselei, cerând să fie reparată sau asfaltată, iar șanțurile să fie decolmatate. Fără prea mult succes, însă.

„De 10 ani, singurul sprijin pe care îl avem de la Primărie este să se arunce niște lopeți de pietriș de două ori pe an, pietriș pe care îl duce prima ploaie. Este inacceptabil pentru o stradă aflată la două minute de centrul civic, în cel mai asfaltat oraș din țară...”, a mai spus femeia.

Probabil că, preocupată cu șantierele noi, Primăria mai uită de probleme vechi...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Dar de ce să asfaltezi acolo...
...calea mistreților, nimeni nu va urcat în pod, voi ați ales.
Postat 25 Noiembrie 2023, 12:10 de Morometul
@vasi
Nu mă băga pe mine la propagandă. Când e de criticat e de criticat, când nu, nu. Eu cu străzile și infrastructura eu de mult am zis. Că tu cu Sandu vă bateți cu * să lăudați sau denigrați PNL e treaba/meseria voastră. Fyi, tot mai puțină lume ia în serios comentariile datorită ceea ce faceți voi ca postaci de partid.
Postat 15 Noiembrie 2023, 22:52 de Vio_427
vasi/adi13 și alte conturi de PROPAGANDĂ
Totul face Bolojan pt bunăstarea Orădenilor si Bihorenilor, dar imi dau seama de propaganda PSD pt ca si aia ca tine ne explică faptul ca a făcut doar un PASAJ ::::))) Dar totuși cred ca te refereai la faptul ca nu există primar PZD ca sa fi facut macar un PASAJ ::::)))
Postat 15 Noiembrie 2023, 15:04 de Sandu2100
@vio427
Nu se face nimic pt bunastarea oamenilor. Ei cred ca daca face un pasaj, sau o piateta si alea facute desfiintand parcari, demoland case, taind copaci lumea o duce mai bine. Numai mizeria de regenerare urbana Nufaru si cordorul Nufaru Cantemir mai mult rau a facut pentru locuitori decat bine. Ii lauda doar cei din alte cartiere ca pun botul ca vai ce frumos e si trompeta de sanda2100 virginul. Dar ca 250 strazi sunt ca la tara nu e bai, vrem borduri de granit, copacii marii ii tsiem si plantam tufe in ghiveci ca asa se poate fura mai bine. Desfiintam pietele agroalimentare din cartiere ca moda e sa cumperi di mall, ca s-au emancipat taranoii din conducere. Tram tren falimentar ca aeroportul, dar mai marim.niste taxe, saracim lumea si ne miram de ce nu merge aeroportul si nu merge nimic in oras. Dar vorba trompetei sanda2100 avem pasaje si o ducem bine.
Postat 15 Noiembrie 2023, 13:20 de vasi13
Sandu cel cu buda in curte
O venit Psd sa strice strada, o adus si apa sa faca balti asa ma putregaiule. Auzi la el cs bogatia orasului e nr de pasaje, exact asta zicea bolovanul acum 12 ani ca cu cat bagi mai mult beton , cred nivelul de trai. Deci sandule daca se face un pasaj , vanzatorul din piata sau magazin are vanzari mai mari, sau le creste salariul. Creste cumva populatia, sau nr de firme? Sau vrei sa spui ca la fiecare pasaj se mareste taxele, impozitele. Si orice prost stie sa faca ceva pe banii altora, mai greu e sa-i produci singur. Dar tu nu ai capacitatea intelectuala sa intelegi astea. Tu doar PSD stii.
Postat 15 Noiembrie 2023, 10:59 de vasi13
Iar mă repet și nu-mi place: Prioritizare!
Dăm zeci de milioane de euro pe tramvaie noi și modernizarea continuă a unui aeroport în faliment în loc să începem cu ce impactează mai mult viețile oamenilor.
Postat 15 Noiembrie 2023, 06:59 de Vio_427
Adevărul necontestabil e că Oradea a rămas corigentă la asfaltat străzi!
De prea mulți ani e tot așa. Casă de 43 de ani și încă neasfaltată strada... De câți bani au dat pe mașini de pietriș de-a lungul anilor o asfaltau deja. Așa arată și la mine în cartier, precum și în multe alte părți. Sunt mult prea multe și multele șantiere fac ca și cele care sunt începute să dureze enorm de mult până termină. De 8 luni s-au apucat de o stradă în cartier și încă nu e gata. Săptămâna asta nu am văzut pe nimeni lucrând, săptămâna trecută o singură zi a venit un utilaj de a pus pământ între trotuar și asfalt. De atunci nimic, nici pământ nu s-a mai pus, nici utilaje, nimic. De vreo lună jumate trebuie doar să toarne ultimul strat de asfalt și nu s-a turnat. Când vreme a fost. Îl vor turna în ianuarie parcă văd ca să aibă de cârpi an de an. Probabil că toți muncitorii trag în centru să fie mai puțin de plătit la anu' pe visele primăriei.
Postat 15 Noiembrie 2023, 06:54 de Vio_427
Denis
Servus ember , mai e multe strazi in Oradea de făcut, dar dacă nu erau ăștia, drumurile astea erau mai departe de realizat. Nu se pot face toate odată, dupa cum se vede in Oradea, in viitorul apropiat se va face.
Postat 14 Noiembrie 2023, 22:29 de Sandu2100
bine ca se face!
sanducu, unde esti? vezi ca a inceput bihoreanul cu propaganda! cearta-i, arunca-le ca tu stii ca ei sunt cu propaganda si cu pesedeu. jalnicule :))))))
Postat 14 Noiembrie 2023, 21:50 de denis
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON