URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2021, 12:49

Ne enervează: Circulația în zona Oneștilor – Splaiul Crișanei a ajuns un coșmar (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Construirea noilor blocuri pe strada Oneștilor, în zona fostei întreprinderi Sinteza, și a ansamblurilor comerciale Lotus Retail și Prima Shops din strada Ștefan Octavian Iosif are consecințe de coșmar nu doar pentru riverani, ci pentru toți orădenii care, în drum spre serviciu ori spre școlile copiilor, traversează această parte a orașului.

Încă de la prima oră a dimineții, iar apoi după-amiaza, de pe la ora 15.30 până pe la 18.30, locuitorii cartierului Ioșia Est care au treabă în vestul orașului și cei din Rogerius care vor să ajungă pe Calea Aradului, dar și cei care stau în Ioșia Nord și vor să meargă în centru pe strada Tudor Vladimirescu, sunt prinși în ambuteiaje care le pun răbdarea la grea încercare.

„De la sensul giratoriu de lângă Dorbob (n.r. – zona Sovata) până la intrarea pe Calea Aradului (n.r. – Ioșia Est) am făcut 25 de minute. Așa e în fiecare dimineață, dar și în cursul zilei, când apar și mașinile de școală auto. Nu am nimic împotriva școlilor de șoferi, dar în această zonă tot a cincea mașină este de școală auto”, s-a plâns un orădean BIHOREANULUI, adăugând că „încet, ajungem Clujul, din păcate nu și la salarii”.

Imaginile trimise de orădean - cu coloane de mașini blocate într-un ambuteiaj în sensul giratoriu dintre strada Oneștilor și Splaiul Crișanei, în apropierea Arenei Antonio Alexe și a Podului Carol I – nu mai au nevoie de niciun comentariu, căci vorbesc de la sine. Ba chiar „claxonează”!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
cand am comentata pe aici ca...
Cand am comenta pe aici ca ala nu-i pod ci o pasarela auto un prost ma facea in fel si chip. Se pare ca am avut dreptate, podetul inca de a doua zi de la inaugurare s-a dovedit doar o biata pasarela auto! un pod nu-l faci pentru 2-3 ani ci el trebuie macar 50 de ani sa corespunda necesitatilor, dar ce sa faci ca era inaintea alegerilor si trebuia facuta prosteala aia pentr campoanie. Prostule, mai esti pe aici?
Postat 28 Decembrie 2021, 21:30 de scortosul
Investitii fara cap
S-au construit blocuri fara numar si mall-uri ,dar nici o problema dar edilii nu s-au gandit la infrastructura aferenta !
Postat 28 Decembrie 2021, 20:53 de User anonimizat
Dar pietonii?
Dupa parerea mea sunt doua mari probleme in aceasta zona: 1. Masinile scolilor de soferi care fac instruirea elevilor concentrata pe aceasta zona pentru ca examenul porneste si se incheie in aceasta zona. 2. Doua treceri de pietoni, una la Profi City pe Sovata si una la Lidl in Iosia. Aici se trece in turma. Inteleg ca pietonii au dreptul de a trece dar nu in sir indian. Bineinteles ca se sta in coloana. Si daca mai pui centrul comercial, blocurile noi si ruta directa de iesit spre Salonta, avem toate ingredientele unui dezastru. Sa se puna semafoare cu buton pentru pietoni pe parcursul zilei pentru fluidizarea traficului.
Postat 12 Decembrie 2021, 09:20 de bazbaz
Am o veste bună!
Vestea bună este urmatoarea: construcțiile de noi locuinte nu s-au terminat in aceea zona. Mai urmează cateva blocuri din quartalul de blocuri din Onestilor iar apoi cele ce urmeaza din Tudor Vladimirescu. Așa că......doar vesti bune!!
Postat 10 Decembrie 2021, 14:02 de Florin77
dap
chestia cu scolile de sferi ma enerveaza si pe mine. De cand nu mai este poligon(ca sunt zgarciti sa plateasca unul) toti invata direct pe strada, in cele mai mari intersectii si la cele mai variate ore de luni pana duminica pana la 11 noaptea. Sincer sa fiu instructorii de scoala de soferi sunt cei mai ahtiati dupa bani daca e sa judec dupa programul asta asa de raspandit pe toata ziua. In mod traditional ei au monopolizat zona aia din iosia si cu toate ca intre timp s-a schimbat, e mult mai circulata ei tot acolo sunt ba chiar si mai multi. E un domeniu care trebuie reglementat daca e sa avem circulatie civilizata, si asa sunt o gramada de biboli de bucuresti si nu numai care conduc ca in curte la mama lor.
Postat 10 Decembrie 2021, 11:40 de nihil
Eu am început să folosesc Waze ca să vin acasă
Nu că nu aș ști drumul, dar nu se mai poate. Că de multe ori pe centură după-amiază pe la 4-5 ca să vi din Ioșia in Rogerius îi la fel. Am pățit-o nu o dată... Ori o iau direct pe Decebal că sunt semafoare și nu stai după timizi să intre în sensul giratoriu...
Postat 10 Decembrie 2021, 08:30 de Vio_427
Si Bld. Dacia se blocheaza
Blocajul nu e doar pana la sensul giratoriu de langa DorBob, ci merge pana in Bld. Dacia, la sensul giratoriu de la cofetaria Perla. Iar din cauza asta, Bld. Dacia este blocat pe ambele sensuri - pe un sens e coloana de masini pana la intersectia cu Str. Transilvaniei, iar pe celalalt sens pana la intersectia cu Bld. Decebal.
Postat 10 Decembrie 2021, 07:03 de v0id
Solutii inteligente marca Birta/Bolojan????
S-au facut 1500 de apartamente ... dezvoltatorul a luat profitul...si acum urmeaza primaria sa faca EXPROPRIERI pe banii PUBLICI..banii tuturor...să rezolve PROBLEMA orașului...Solutie "Pentru Oradea"
Postat 10 Decembrie 2021, 01:07 de strada
bihooorel
O sa-i taxez cu inca un vot. Si am sa sustin ca ne-civilizatii ca tine incurca. Asta e cultura ta, iti place inghesuiala si tragi la cuib
Postat 10 Decembrie 2021, 00:07 de Sandu2100
Lipsă de viziune
În primul rând trebuia să facă din start un pod cu câte două benzi pe sens și să lărgească peste tot drumul la fel, la 2 benzi pe sens, de la 6 Martie până la Calea Aradului (Carpați, Fagului, Oneștilor)
Postat 09 Decembrie 2021, 17:11 de Buitre
O sa ii taxam si noi la vot, sa stea linistiti
Am mai prezentat aceasta problema acum cateva saptamani. Pentru toti nervii din trafic, tot timpul pierdut, banii pe combustibil pierdut Primaria este de vina. Este in totalitate de vina. De ce? Au aprobat in prostie blocuri peste blocuri, fiecare apartament are minim un loc de parcare, deci o masina. S-au construit sute de apartamente, deci sute de masini care circula in zona. Apoi au mai aprobat si un mall, stiau foarte bine ce impact are un mall, deoarece sa ne aducem aminte ce cozi sunt pe Nufarului la intrare-iesire LotusCenter. Cand tu dai atatea avize, iti asumi acest impact imens. Nu trebuiau sa dea avize pana nu creau o infrastructura pentru a sustine acest impact. Au construit un pod peste Cris si gata, ei sunt cei mai tari, cei mai mari. In final, o problema si mai mare e ca orice se va face in zona va fi haos, deoarece se vor construi alte sute de apartamente pe amplasamentul fostei fabrici Infratirea. Rusine smecherilor din Primaria Oradea!
Postat 09 Decembrie 2021, 15:35 de bihooorel
Scolile de soferi si examenele auto
Discutam de masinile de scoala din zona respectiva, dar nu tinem cont de faptul ca din acea zona (Platoul sălii Antonio Alexe) pornesc peste 90% dintre masinile de scoala care sunt in examen. Foarte adevărat că zona este un calvar la anumite ore ale zilei, însă principala problemă este dezvoltarea zonei rezidențiale și comerciale în ritm mult mai alert decât dezvoltarea INFRASTRUCTURII RUTIERE care să poată face față la un astfel de flux de autovehicule.
Postat 09 Decembrie 2021, 15:07 de GH
scolile auto
Da, toate masinile de scoala se plimba prin zona asta. De ce nu incearca si alte zone din oras?
Postat 09 Decembrie 2021, 13:36 de unul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON