URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iunie 2021, 12:17

Ne enervează: Clujenii care au vrut să facă Plaja Urbană au lăsat în urma lor nisipul și pietrișul (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce Primăria a refuzat să acorde autorizaţia pentru amenajarea unei plaje urbane în lunca Crişului, mai jos de Podul Intelectualilor, clujenii care au avut iniţiativa şi-au adunat catrafusele, dar au lăsat în urmă un morman de nisip şi un altul de pietriş.

De asemenea, aleea trasată de ei încă se vede, iar părţi din membrana pe care au întins-o peste iarbă şi sub nisip zac, rupte, pe jos. 

Amintiri nedorite de orădeni...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
nu e surprinzator
ne confirma doar asteptarile.
Postat 24 Iunie 2021, 19:37 de unu
@excalibur
Nu e vorba ca avem ceva cu clujenii - sunt ok si le dam o bere - dar nu au cerut cum trebuie, politicos. Au mers sa-l intrebe pe cel mai mahmur din casa si apoi fara sa tina cont ca ala doar a mormait ceva l-au luat in serios si au montat sculele de petrecere fara sa mai faca cunostinta cu toti 'locatarii'. Despre content nu discut, e chestie de gusturi, nu cred ca musai tre sa ne simtim prost sau cu ceva mai pierduti ca nu a iesit. Sunt si alte petreceri, acolo oricum ar fi venit doar Shoañy Lungu si Lasca sa-i bata pe toti care mai cred in covid ;). Dar da, autoritatea ne-a pus intr-o pozitie discret jenanta, trebuia sa curete rapid dupa ce au plecat sa nu mai apuce ziarele sa arate ce a ramas... macar sa nu iasa taraboi cum zici.
Postat 24 Iunie 2021, 17:18 de nihil
Untold
Au vrut clujenii sa va inoculeze un pic de Untold,de Tiff si voi le dati cu flit.Oradea isi merita soarta...si conducatorii, ar zice unii. O gazda normala ar fi facut curat dupa ce au plecat oaspetii, fara taraboi.Oradea a exportat toate serviciile de bun simt in circa oradenilor, via RER,fiat Justitia."Ordine in Primarie,curatenie in oras"
Postat 24 Iunie 2021, 16:41 de excalibur
Natură returnabilă
Pentru folosirea spațiului public ar trebui ca taxa autorizației să cuprindă și costul aferent curățeniei de după eveniment. Cu atât mai mult, amenda pentru folosirea fără autorizație ar trebui să fie mai mare decât taxa autorizației. Cum în țara asta infracțiunile sunt biodegradabile și se prescriu, contravențiile trec, pagubele rămân.
Postat 24 Iunie 2021, 15:01 de User anonimizat
ok
Ce sa mai zici, se poate curata, nisipul va intra in pamant. Sincer cu toate ca nu ma incanta in mod deosebit ce au vrut sa faca acolo, de data asta ne-am comportat ca felix si sanmartin. Autoritatile nu au comentat nimic cand a fost propunerea si dupa aia 's-au razgandit' cand au vazut ca oamenii nu prea agreaza ideea, au mai si lasat sa se inteleaga ca pe ei nu i-a intrebat nimeni. Altii le-ar fi lasat si fundatii in pamant pt gesturi din astea. Atentie pe viitor ca ajungem notorii pt minciuni ca cele doua sate mentionate mai sus. Nimeni nu vine sa aduca nisip, lemne, scene in mijlocul orasului fara sa intrebe pe 'cineva'.
Postat 24 Iunie 2021, 14:20 de nihil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON