URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10 mii de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16 mii de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Iunie 2021, 19:35

Orădenii din centrul oraşului se plâng de prea desele întreruperi de curent: „Suntem luaţi de fraieri”

Orădenii din centrul oraşului se plâng de prea desele întreruperi de curent: „Suntem luaţi de fraieri” sursa foto: Getty Images
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Temperaturile ridicate sunt şi mai greu de suportat pentru orădenii care locuiesc în centrul oraşului, în zona străzilor Mihai Eminescu, Roman Ciorogariu, Republicii şi Parcul Traian.

Un cititor al BIHOREANULUI a reclamat că, pentru a cincea zi la rând, au parte de pene de curent care se întind pe durata câtorva ore, timp în care, evident, nu pot porni aparatele de aer condiţionat sau ventilatoarele. Mai mult, mâncarea riscă să li se strice în frigidere.

Cei mai afectaţi sunt vârstnicii, care se tem că, dacă li se face rău, nici măcar nu vor putea fi salvaţi: fără curent, interfoanele din clădiri nu funcţionează.

„Bunica mea are 85 de ani şi e cardiacă. Azi se află în a cincea zi cu pene de curent de ordinul orelor, fix la mijlocul zilei, în condiţiile în care Oradea trece prin multiple coduri galbene şi portocalii de caniculă. Dacă i se întâmplă ceva, cine e de vină? Nici cei de la salvare nu ar putea intra în imobil, deoarece interfonul nu merge dacă nu este curent”, a povestit bărbatul, pentru BIHOREANUL.

Miercuri, curentul s-a întrerupt în jurul orei 13, iar oamenilor care au reclamat problema la dispeceratul Electrica li s-a spus că întreruperea va dura până în jurul orei 17. „Fix când e mai cald, ei sunt fără curent. Dacă fac lucrări, de ce nu le fac dis de dimineaţă?”, a mai reclamat orădeanul.

Electrica

Întreruperea energiei a fost semnalată miercuri şi pe site-ul companiei ca fiind una neplanificată, aşa că în zonă există o avarie, posibil provocată de suprasolicitarea reţelei de energie electrice.

Pe cei rămaşi fără curent, explicaţiile nu-i ajută deloc. „Mie mi se pare că noi, oamenii de rând, suntem realmente luaţi de fraieri şi oricine poate să facă orice în faţa noastră, că nu avem nicio armă legală cu care ne putem apăra. Eu, sincer, nu înţeleg de ce remedierile nu se pot face la 4, 5 sau 6 dimineaţa, când lumea nu moare de cald”, a mai spus reclamantul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
KP
In centru nu sunt centrale termice ca intre blocuri, si nu primaria construieste blocuri. Daca tu esti afectat iti montefiore in pod un bazin de apa si o pompa , si ai rezolvat problema
Postat 02 Iulie 2021, 00:17 de Sandu2100
Ăsta-i începutul doar.
Rețelele au fost proiectate pentru un anumit consum de energie. Dar, la câte blocuri vrea primăria să se construiască prin oraș dar mai ales la numărul tot mai mare de aparate electrice pe care un om ajunge să le dețină și să le folosească, urmează schimbări majore în mediul urban. În rural devine din ce în ce mai normal, cu tot mai puține întreruperi și tot mai multe automatizări. În urban în schimb, cu cât sunt mai mari și aglomerate orașele, vin vremuri dificile pentru că nu vor fi bani de investiții noi în infrastructura energetică.
Postat 01 Iulie 2021, 09:58 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON