URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Noiembrie 2021, 11:10

Vandal în haina legii! Polițist din Oradea, filmat în timp ce demarează în trombă cu mașina pe gazonul dintre noile linii de tramvai (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un polițist de la Poliția Municipiului Oradea s-a ales cu dosar penal, după ce luni seară a fost filmat în timp ce demara cu mașina pe gazonul proaspăt amplasat între noile linii de tramvai din zona străzii Universității din oraș.

În înregistrarea intrată în posesia BIHOREANULUI se vede cum, îmbrăcat în uniforma de serviciu și aflat la volanul unui autoturism Dacia Logan de culoare albă, individul întoarce mașina și demarează în trombă, în ciuda protestelor unui bărbat din zonă.

„Nu pleca de-aici, că ai distrus gazonul”, se aude cum strigă un bărbat, cel mai probabil angajat al firmei care a făcut lucrările. „Du-te, amu, că nu-i interesează”, îi răspunde alt bărbat.

Omul legii îi sfidează pe cei doi și își continuă drumul peste gazonul proaspăt pus.

Scena s-a petrecut pe malul Peței, în zona străzii Universității.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, poliţistul se numeşte Sorin Ban şi lucrează la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului. Luni seară el se afla la volanul autoturismului personal şi era în timpul serviciului, mergând la Baza canină a Inspectoratului, în timp ce muncitorii firmei care montează gazonul printre liniile de tramvai lucrau în zona Universităţii, pe porţiunea dintre străzile Universităţii şi Ceyrat.

Când a văzut autoturismul, administratorul societăţii a sunat la 112, reclamând că poliţistul a distrus circa 180 metri de gazon, însă, în final nu a dorit să depună plângere penală.

La solicitarea BIHOREANULUI, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, comisar-șef Alina Fărcuța, a declarat, marţi, că, cu toate acestea, polițiștii orădeni s-au autosesizat în cauză și au întocmit un dosar penal, în cadrul căruia efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere. 

"Totodată, șeful inspectoratului a dispus efectuarea de verificări prin Biroul de Control Intern, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsuri legale în consecință", a declarat Fărcuţa.

Vezi mai jos întreaga scenă!

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, noua linie de tramvai care leagă cartierele Nufărul și Ioșia de-a lungul pârâului Peța atrage vandalii ca un magnet. Gazonul montat de constructor între șine a fost vandalizat de mai multe ori în ultima săptămână.

Pe zona înierbată nu doar că își plimbă orădenii cățeii și se joacă copiii cu mingea, dar fac ture, distrugând gazonul, conducători de biciclete, de trotinete electrice, motociclete și chiar mașini.

După refacerea repetată, pe cheltuiala proprie, a spațiului verde pe care trebuie să îl predea în stare impecabilă la finalizarea lucrării și să îl mai și întrețină doi ani, constructorul a cerut Primăriei să ia măsuri de protejare a lucrării.

Municipalitatea ia în calcul montarea în zonă a unor camere de luat vederi pentru identificarea și amendarea împătimiților de ieșiri la iarbă verde. Astfel, chiar dacă nu va putea împiedica distrugerea gazonului, măcar Primăria va avea bani din care să-l refacă...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Asta suntem bă
Manele manele. S-o fi gândit milițianul: "Păi dacă e spațiu verde, nu e ca să se simtă lumea bine? Păi pe banii mei, ce plătesc eu, să nu dăm parte de plăcerile orașului? Păi pe banii mei...". Q: cât o fi costat să pună iarbă între șine? Precum ar zice Exarhu: atât s-a putut! Că băăă!
Postat 01 Decembrie 2021, 20:38 de Vio_427
Legislația e tare proastă în România.
Ia să se legifereze că cel care încalcă legea, având calitatea de funcționar și/sau angajat într-un serviciu public, din orice dategorie ar fi ... i se desface contractul de muncă și își pierde orice drept ulterior, exceptând partea rezultată din contributivitatea până la acel moment. Atunci să vezi, judecători și procurori, polițiști și alți gradați, funcționari guvernamentali sau locali, ministeriali sau ai instituțiilir publice ... cât de normali devin d.p.v. comportamental.
Postat 01 Decembrie 2021, 11:35 de KP
Promisiunea primariei = 0
“ Municipalitatea ia în calcul montarea în zonă de camere de luat vederi pentru identificarea și amendarea împătimiților de ieșiri la iarbă verde.” Tind sa cred ca “acesta Municipalitate” e oarba. Acum ceva timp anuntau bucurosi ca au creat o aplicatie “OradeaCityReport” pentru locuitorii orasului Oradea, in care sa sesizeze neregulile din oras. Aceasta aplicatie e plina, de peste 2 luni, de reclamatii privind tarcurile de gunoi. Toate au probleme cu sistemul de inchidere, astfel degeaba oradeanul colecteaza separat pentru ca unele persoane amesteca gunoaiele in pubele. Bineinteles ca “Municipalitatea” a promis camere de luat vederi in incinta tarcurilor, dar totul a ramas o simpla promisiune. Tarcurile tot nu se inchid, camere tot nu sunt, dar amenzi pe banda rulanta stiu da. Oradeanul s-a saturat de promisiuni, o sa vada domnii din PMO cat de curand.
Postat 30 Noiembrie 2021, 13:31 de bihooorel
la pensie speciala cu el
daca are peste 40 de ani propun sa fie scos la pensie speciala iar primaria sa refaca lucrarea din banii nostri. daca e mai tanar de 40 de ani atunci sa primeasca o mustrare si daca va mai repeta fapta atunci sa fie penalizat cu maxim 5% din salariu timp de maxim 3 luni.
Postat 30 Noiembrie 2021, 11:26 de Traian
Vandalul
Dosar penal pt distrugere si sa fie pus sa plateasca si lagubele, inzecit......
Postat 30 Noiembrie 2021, 11:19 de cosmin5z
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON