URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Advertorial

La D&C Oradea Audi Q3 Sportback este acum PE STOC, cu un super discount de 18.5%
Advertorial
Ești în căutarea unei mașini care să îmbine eleganța, performanța și tehnologia avansată? Ei bine, te așteptăm la D&C Oradea, locul unde poți găsi superbul Audi Q3 Sportback în stoc, acum disponibil cu un discount incredibil de 18.5%!
23 Octombrie 2023, 11:51
Lindab, o experiență locală de peste 20 de ani în sisteme metalice
Advertorial
Cladirile Lindab Systemline au la baza o structura de rezistenta peste care se fixeaza structura secundara de acoperis si cea de perete. Ansamblul se intregeste cu inchideri de toate tipurile, descrise in capitolele anterioare. Pentru un consum judicios care sa asigure calitate, aspect si rezistenta in timp, noi iti proiectam intregul sistem: fundatiile, structura de rezistenta, structura secundara, inchiderile, cu definirea completa a tuturor detaliilor pentru a-ti pune la dispozitie un sistem in care toate piesele se imbina ca intr-un puzzle. Astfel vei elimina neconcordantele dintre materiale si solutii alese arbitrat.
23 Octombrie 2023, 08:30
O firmă din Oradea pune educația pe harta tehnologiei digitale (FOTO/VIDEO)
Advertorial
CG&GC Hitech Solutions aduce tehnologia și inovația în sălile de clasă ale județului Bihor și dincolo de acesta. Compania orădeană, cu o experiență îndelungată în domeniul IT, a avut viziunea de a transforma modul în care este percepută educația, adaptând-o la nevoile secolului în care trăim.
22 Octombrie 2023, 08:45
Invitație la EXPO La Cânepă Ediția a-III-a 2023: Descoperă Universul Cânepii!
Timp liber
Cu mare bucurie, vă invităm să vă alăturați primei și singurei expoziții dedicate cânepii din România, EXPO La Cânepa Ediția a-III-a 2023, un eveniment plin de inovație, educație și divertisment! Acest eveniment uimitor va avea loc în zilele de 21-22 OCTOMBRIE în incinta ERA Shopping Park, Oradea, Ora:11-20, iar pregătirile sunt în toi pentru a vă oferi o experiență de neuitat.
20 Octombrie 2023, 08:43
Laborator nou la Universitatea din Oradea: Compania Hella îi ajută pe studenți să învețe meseriile viitorului (FOTO/VIDEO)
Educatie
Studenții Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației din cadrul Universității din Oradea au la dispoziție, din această toamnă, un laborator nou și modern. Compania de automotive Hella a reamenajat din temelii un laborator, sprijinind instituția de unde-și recrutează angajații pentru centrul de cercetare și dezvoltare pe care îl deține în Oradea. Reprezentanții Universității au dezvăluit că în acest spațiu de studiu se va preda o disciplină ce ține de meseriile viitorului și la al cărei curriculum vor contribui inclusiv specialiștii Hella.
18 Octombrie 2023, 16:41
Normandia Safety Protect, nou magazin de echipamente de protecție a muncii în Oradea (FOTO)
Advertorial
Luni, 16 octombrie, am avut plăcerea să fim alături de echipa Normandia Safety Protect - o companie orădeană care comercializează echipamente de protecție a muncii și care este unul dintre distribuitorii cu o poziție importantă în piața locală, atât către companiile din Bihor cât și către companii din întreaga țară. Normandia Safety Protect a organizat un mic eveniment pentru a marca deschiderea noului magazin stradal, situat pe str. Salcâmilor 24, care se adresează orădenilor ce doresc să își achiziționeze echipamente de protecție a muncii și să fie în siguranță atât la serviciu cât și acasă.
18 Octombrie 2023, 08:30
Se redeschide Hanul Pescarilor! Hai să redescoperi noua față a... Hanului vechi! (FOTO)
Advertorial
După o absență de aproximativ trei ani, complexul Hanul Pescarilor din Săldăbagiu de Munte, situat la doar 5 kilometri de centrul municipiului Oradea, se pregătește să se redeschidă și să ofere oaspeților o experiență de neuitat.
17 Octombrie 2023, 08:15
Invitat special în bucătăria Graf, Executive Chef Andrei Junghietu, weekendul acesta, 14 - 15 octombrie 2023 (FOTO)
Advertorial
După cum bine v-au obișnuit, cei de la Restaurant Graf - Poveste și Foc au, și în acest weekend, o surpriză pentru orădeni și nu numai! În colaborare cu Andrei Junghietu - Executive Chef al restaurantului PAPILA din București și-au propus să aducă în fața dumneavoastră câteva preparate culinare inedite.
13 Octombrie 2023, 08:25
Care sunt categoriile de jocuri de cazinou preferate de jucătorii din România?
Advertorial
Jucătorii care activează pe site-urile de cazinouri online România sunt interesați de toate categorile de jocuri de cazinou. Pariurile sportive ajung la un nivel de popularitate de aproape 35% printre jucători, Jocurile de cazinou, pacanele, ruletă, blackjack, craps, show-uri live, baccarat și altele, au atras atenția unui procent de aproape 40% dintre jucători.
12 Octombrie 2023, 18:24
Interioo aniversează 3 ani de inspirație, în Oradea (FOTO)
Advertorial
Sărbătorim în luna octombrie cu prețuri și promoții care depășesc așteptările! Vino să descoperi promoțiile aniversare de la partenerii Interioo: Cerrad, Tubadzin, Paradyz, KAI, Prissmacer, Cersanit, Coycama și multe alte surprize.
12 Octombrie 2023, 18:01
Prima ediție din Oradea a petrecerii Boombastika - vol.6 - Welcome to Oradea se va ține de Halloween, pe 28 octombrie, la Casa Tineretului  
Advertorial
Pregătește-te să vibrezi pe cele mai tari ritmuri la Boombastika, unde reggaeton-ul și manelele se întâlnesc pentru a crea o atmosferă electrizantă într-o noapte de neuitat, plină de muzică și dans.
12 Octombrie 2023, 09:00
S-a deschis Power Doner în Lotus Center! Descoperă meniul cu preparate delicioase, kebab crocant și chifle aburinde (FOTO)
Advertorial
Gurmanzii sunt îmbiați cu noi mâncăruri gustoase. Power Doner s-a deschis recent în zona de food court a Lotus Center și oferă un meniu bogat, bazat pe carne rumenită în stil kebab, servită cu chifle aburinde, coapte chiar acolo, un sos special creat după o rețetă proprie, legume și cartofi. 
12 Octombrie 2023, 08:29
Campanie de testare gratuită Babeș-Papanicolaou și HPV în Marghita
Advertorial
Dragi femei,
Mâine 11 și Joi 12 Octombrie între orele 08:00-15:00 se realizează teste gratuite HPV si Babeş Papanicolaou la Spitalul Municipal Dr. Pop Mircea, str. Eroilor 12-14.
Pentru aceste testări nu aveți nevoie de programare. Femeile vor fi primite in ordinea in care sosesc.
10 Octombrie 2023, 16:19
Audi Q3 - SUV-ul de familie cu design impunător și dotări practice te așteaptă la D&C Oradea
Advertorial
Audi D&C Oradea îți prezintă Audi Q3, un SUV de familie cu multiple calități și aspecte remarcabile, designul său fiind mai impunător și totodată însoțit de numeroase dotări și detalii practice.
10 Octombrie 2023, 09:30
Ce este dependența de jocuri de noroc și care sunt pașii pentru a o depăși
Advertorial
Pariurile au făcut întotdeauna parte din societatea umană, încă din vremurile jocurilor cu zaruri din lumea antică, dar în ultimii ani, ele au devenit o afacere globală uriașă.
09 Octombrie 2023, 15:45
Paleus Resort: O nouă oază de relaxare, cu hotel, restaurant, cramă și piscină, la câteva minute de Oradea! (FOTO)
Advertorial
Lângă Oradea și-a deschis porțile Paleus Resort, o oază ideală de relaxare și totodată o bună destinație pentru gurmanzi. La noul complex deschis în Paleu, oaspeții găsesc un hotel cochet și confortabil, un restaurant cu delicatese locale, gătite din ingrediente naturale, o cramă bogată și o piscină încălzită.
Centralele Dominus pentru instalații termice eficiente
Advertorial
Eficiența sistemului de încălzire este o prioritate în sezonul rece, atât în clădirile rezidențale, cât și în cele cu destinație industrială sau comercială. Pe piață sunt disponibile multe tipuri de sisteme de încălzire, care se diferențiază prin putere, consum, eficiență energetică și combustibilul folosit. Alegerea centralei potrivite se face în raport cu nevoile de încălzire din spațiul respectiv, care se calculează pornind de la suprafață.
09 Octombrie 2023, 08:15
NEW ERA Park Oradea: Centrul comercial se reinventează, cu food court și mix de branduri noi. Vezi cine vine! (FOTO)
Advertorial
ERA Park Oradea pășește într-o nouă... eră! Cel mai mare centru de shopping și distracție în familie din Oradea, locul unde, zi de zi, mii de orădeni aleg să facă shopping și să își petreacă timpul liber, se reinventează. Centrul comercial a intrat într-un proces complex de redesign, ce reprezintă cea mai mare schimbare de la deschidere!
04 Octombrie 2023, 09:15
Inteligența Artificială, un mare plus în practica stomatologică
Advertorial
YTS Dental View - Oradea a adus pentru medicii și pacienții orădeni un nou soft care revoluționează standardele practicii stomatologice. Având la bază cercetarea și statistica a milioane de cazuri adunate în 10 ani (2012-2022) și împreună cu American Dental Association, a fost creat un soft care folosește INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ pentru a oferi o mai mare acuratețe și siguranță în diagnosticul stomatologic.
04 Octombrie 2023, 08:15
Avantajele programului Meseriada, dedicat meseriașilor din construcții: construiești, câștigi, dăruiești!
Advertorial
Când folosește produsele Cesal și Atlas, un meseriaș câștigă de două ori: lasă în urma sa o lucrare solidă și se alege cu premii! Unul dintre cei mai importanți producători de materiale de construcții și finisaje, compania Cesal răsplătește loialitatea cu Meseriada, programul prin care profesioniștii adună puncte cu care, apoi, cumpără premii. Pentru el sau pentru cei dragi, cum face antreprenorul Viorel Purea, care este deja membru Meseriada.
02 Octombrie 2023, 08:08
Ce ar trebui să știe primarii din Bihor: Două firme locale promovează utilaje moderne pentru întreținerea parcurilor, zonelor verzi sau pășunilor (FOTO)
Advertorial
Îngrijirea spațiilor verzi poate fi o bătaie de cap, dacă proprietarii nu au sculele potrivite. În folosul companiilor, primăriilor și cetățenilor care au zone verzi de întreținut, de la parcuri la terenuri de sport, pășuni sau acostamente, două firme locale de referință în domeniu, Agrisorg SRL și Victor SRL, au organizat un eveniment de prezentare a utilajelor agricole și pentru grădinărit apte să facă mai repede și mai eficient muncile pentru care nu se mai găsesc lucrători disponibili.
29 Septembrie 2023, 10:20
Târgul de mobilă, decorațiuni și amenajări interioare revine la ERA Park Oradea, cu reduceri de până la 50%
Advertorial
ERA Park Oradea organizează o nouă ediție a Târgului de mobilă, decorațiuni și amenajări interioare, în care nu doar că sunt reduceri de până la 50%, dar doritorii pot beneficia de oferte speciale și chiar de consultanță gratuită!
27 Septembrie 2023, 12:01
Gașca Zurli face iar show la ERA Park Oradea!
Timp liber
Gașca Zurli sună din nou adunarea la ERA Park Oradea! Parcarea centrului comercial din Calea Aradului nr. 62 va găzdui duminică, 1 octombrie, începând cu ora 17, Gașca Zurli Show!
27 Septembrie 2023, 09:40
Medicul Monica Curelea explică pe înțelesul tuturor ce este un vaccin și ce trebuie să facem după ce ne-am vaccinat!
Advertorial
Vaccinul este cel mai sigur mod de a produce un răspuns imun în organism, fără a provoca boala în cauză și este un preparat biologic care conține microorganisme inactive sau atenuate. În urma administrării acestuia, corpul va declanșa un răspuns imun formând anticorpi împotriva virusului în cauză.
26 Septembrie 2023, 08:33
Graf - Poveste și Foc împreună cu Grillakadémia își „unesc grill-urile”, weekendul acesta, 23 - 24 septembrie!
Advertorial
Restaurantul „Graf - Poveste și Foc” și cei de la Grillakadémia vă pregătesc un weekend de excepție! Preparate atent alese, unde, la bază, va sta focul, își propun să fie prezente pe mesele voastre nu doar pentru a vă încânta privirile, ci și pentru a vă surprinde papilele gustative într-un mod inegalabil.
22 Septembrie 2023, 08:22
Fortech, o subsidiară GlobalLogic în România, anunță planul de achiziție a businessului Eminus Software
Advertorial
Fortech, o companie GlobalLogic, planifică să își extindă prezența în România prin achiziția businessului Eminus Software, un furnizor cu experiență în proiecte de migrare în cloud și transformare digitală și o echipă de 40 de oameni, cu sediul în București, România. Achiziția Eminus Software este momentan supusă aprobărilor obișnuite de reglementare și se așteaptă să fie finalizată în lunile următoare. Planul de achiziție a companiei Eminus Software de către Fortech survine pe fondul integrării Fortech în GlobalLogic și a grupului extins Hitachi, în urma procesului de achiziție încheiat în februarie 2023.
19 Septembrie 2023, 09:00
Izvor de... matematică: O săptămână de cantonament cât un an școlar!
Advertorial
Sunteţi părinte, aţi fost la cumpărături şi vă întoarceţi acasă. Ştiţi să aşezaţi fiecare lucru unde îi este locul, alimentele în frigider, cărţile în bibliotecă, hainele în dulap etc. Şi, la fel, o să ştiţi de unde le luaţi pe fiecare. Întrebaţi copiii unde pun lecţia (la matematică, română, fizică, geografie etc.) învăţată într-o zi? Dacă nu ştiu unde să o aşeze, credeţi că o să ştie de unde trebuie luată?
19 Septembrie 2023, 07:47
Super preț și bonus de 1000 de euro la superbul Volkswagen Taigo! Doar la Volkswagen D&C Oradea!
Advertorial
La Volkswagen D&C Oradea, locul în care pasiunea pentru automobile întâlnește excelența germană, avem o veste extraordinară pentru dumneavoastră! Acum puteți achiziționa noul Volkswagen Taigo la un preț special, care vă va surprinde plăcut.
18 Septembrie 2023, 12:10
Noul Trafic Van E-Tech electric completează gama de vehicule comerciale ușoare 100% electrice a mărcii Renault (FOTO)
Advertorial
Cu Noul Trafic Van E-Tech electric, Renault are acum câte un model în fiecare segment LCV. Această nouă versiune vine cu toate dotările care au transformat modelul într-unul de succes de-a lungul a peste 40 de ani de existență. Bateria de 52 kW oferă o autonomie de 297 km (WLTP).
15 Septembrie 2023, 18:36
Echipa orădeană Modus Vivendi a triumfat în cel de-al 5-lea Challenge FTC al 'Open Grid Technologies' din Timișoara (FOTO)
Educatie
A cincea ediție a taberei de robotică "Open Robotics Intelligent Grid 2023," organizată de Universitatea de Vest din Timișoara, s-a încheiat cu o victorie strălucitoare pentru echipa "Modus Vivendi," participantă la competiția First Tech Challenge (FTC) și reprezentanta Colegiului Național "Mihai Eminescu" din Oradea.
15 Septembrie 2023, 11:54
  1 2 3  5  7 8 9  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON