URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 07 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Vai, ce tragedie! O firmă din Oradea a blocat programul Casa Verde, lansat cu mult tam-tam și foarte târziu de geniile din Ministerul Mediului. De fapt, firma în cauză n-a făcut decât să ceară să se respecte legea. Or, ea fusese exclusă din lista instalatorilor validați de Administrația Fondului de Mediu, pentru că slujbașii de la Stat nu au respectat procedura, așa că patronii au deschis proces...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel cum mă uimește agresivitatea multor atei față de creștini, revărsată de pildă față de cei ortodocși de fiecare dată când calendarul arată câte-o Sfântă Paraschivă - când, culmea, cei dintâi îi acuză pe cei din urmă nu doar de înapoiere, ci și de intoleranță! -, nu înțeleg răutatea celor care „colindă” rechizitorii la adresa tuturor autorităților care „sparg bugetele” decorând artere, piețe și clădiri ori organizând târguri de Crăciun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
29 Septembrie 2023, 10:20

Ce ar trebui să știe primarii din Bihor: Două firme locale promovează utilaje moderne pentru întreținerea parcurilor, zonelor verzi sau pășunilor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Îngrijirea spațiilor verzi poate fi o bătaie de cap, dacă proprietarii nu au sculele potrivite. În folosul companiilor, primăriilor și cetățenilor care au zone verzi de întreținut, de la parcuri la terenuri de sport, pășuni sau acostamente, două firme locale de referință în domeniu, Agrisorg SRL și Victor SRL, au organizat un eveniment de prezentare a utilajelor agricole și pentru grădinărit apte să facă mai repede și mai eficient muncile pentru care nu se mai găsesc lucrători disponibili.

Branduri de renume

Prezentarea celor mai noi utilaje agricole s-a făcut în curtea SC Agrisorg SRL din Săcădat, companie fondată de italianul Giuseppe Totti și prezentă pe piața din România din anul 2001, unde este importator de utilaje pentru agricultori, municipalități și firme de profil.

La îndemnul partenerilor de la SC Victor SRL, o firmă orădeană înființată în 1991 de Victor Cîrdei și care la rândul ei furnizează scule electrice și echipamente profesioniste, Agrisorg a prezentat oferta brandurilor pe care le reprezintă, precum Honda și BCS (pentru care este distribuitor unic în România), Peruzzo, Grillo, Gianni Ferrari, etc.

Au răspuns invitației fermieri, reprezentanți ai unor primării, dar și ai unor companii care au spații publice în grijă, precum RER Vest Oradea, OTL, Compania de Apă Oradea, și care împărtășesc o problemă comună, pe care a nominalizat-o fondatorul italian al Agrisorg: lipsa forței de muncă în agricultură ori întreținerea spațiilor verzi.

„Provocarea cea mare este de a găsi personalul necesar pentru muncă”, a spus Totti, precizând că utilajele din oferta companiei pot înlocui muncitorii greu de găsit.

Teren la „tocat”

Printre zecile de utilaje expuse joi s-au numărat tractorașe horticole, brațe telescopice perfecte pentru curățarea acostamentelor, tocătoare, utilaje multifuncționale sau comandate de la distanță.

De exemplu, tractorașele Grillo pentru tocat vegetația au fost prezentate ca soluția perfectă pentru terenuri unde vegetația a crescut sălbatic, pentru că sunt capabile să „mestece” tot ce calcă sub roți, de la iarbă la scaiete ori chiar arbuști.

Tot pentru aceleași nevoi sunt recomandate și tocătoarele Honda, lăudate și ele pentru ușurința cu care se manevrează, dar în același timp pentru stabilitatea dovedită pe terenurile denivelate. În urma lor, rămân terenuri curate, cu resturi vegetale de mici dimensiuni, care dispar în câteva zile.

Tractoarele horticole BCS, printre cele mai cunoscute produse comercializate de Agrisorg, au un alt avantaj: sunt reversibile, adică nu au față sau spate, volanul, pedalele și scaune întorcându-se după nevoia șoferului, ceea ce le face foarte potrivite pentru spații înguste, precum livezile.

Faimos în țară, mai puțin în Bihor

Un braț telescopic marca Tehnoagri prezentat joi ar putea fi achiziționat de primăriile preocupate de starea acostamentelor, mai cum seamă că este compatibil chiar și cu tractoarele românești. El poate fi folosit inclusiv pe terenuri în pantă, așadar este bun pentru ambele maluri ale șanțurilor.

De altfel, reprezentanții Agrisorg au precizat că multe primării din țară au cumpărat acest produs, tocmai pentru întreținerea drumurilor, dar că în Bihor deocamdată nu au avut prea mare cerere.

Din marca Grillo, au fost prezentate utilaje precum un tractor multifuncțional, perfect pentru tunderea gazonului, inclusiv a celui cu pretenții, cum este cel de pe terenurile de fotbal. Asigură o calitate FIFA, motiv pentru care cluburi din România l-au și achiziționat, au precizat reprezentanții Agrisorg. Meciul de miercuri seară, între FC Bihor și FCSB, i-a făcut pe cei prezenți la eveniment să concluzioneze că și stadionul orădean are nevoie de așa ceva...

Comandate de la distanță

Multe din tractoarele horticole prezentate de companiile bihorene au și un alt avantaj important pentru primării sau firme care întrețin domeniul public: sunt multifuncționale, suportând accesorii de sezon. De pildă, vara pot fi folosite pentru tuns vegetația (unele inclusiv cu funcții de scarificare și aerare a solului sau de aspirare a frunzelor ori deșeurilor), iar iarna pentru deszăpezire, putând fi montate pe ele lame care să împingă zăpada căzută.

Ultimele utilaje prezentate au fost cele cu tehnologii de ultimă oră, cum ar fi un tocător șenilat radiocomandat, marca MDB. Acest utilaj poate fi controlat de la o distanță de până la 200 de metri și se pretează pe terenuri accidentate sau greu accesibile, având totodată trei tipuri de tocătoare, dar și fierăstrău pentru săpat. Important este și un alt detaliu: ecartamentul șenilelor este reglabil, o inovație brevetată de acest producător!

Cei prezenți au aflat și alte detalii care îi interesau, de pildă care sunt utilajele capabile să urce borduri ori care mașinării sunt potrivite pentru tunderea gazonului dintre șinele de tramvai, fără să lase urme în sol, cum a vrut să afle directorul OTL, Adrian Revnic.

De asemenea, reprezentanții Agrisorg au precizat și cum se asigură mentenanța și service-ul utilajelor: în Oradea, prin firma Victor SRL, iar în alte orașe prin alți parteneri.

La finalul prezentărilor, toți curioșii au participat la demonstrații ale utilajelor prezentate. Pentru că, așa cum a spus fondatorul Agrisorg, Giuseppe Totti, înainte de a fi cumpărate, mașinăriile trebuie nu doar testate, dar și „simțite”.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6029 RON
  • 1 EUR = 4.9681 RON
  • 1 HUF = 0.0131 RON