URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Octombrie 2023, 15:45

Ce este dependența de jocuri de noroc și care sunt pașii pentru a o depăși

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pariurile au făcut întotdeauna parte din societatea umană, încă din vremurile jocurilor cu zaruri din lumea antică, dar în ultimii ani, ele au devenit o afacere globală uriașă. Datorită internetului și a unei mari varietăți de case de pariuri și tehnologiilor din ce în ce mai rapide, este acum posibil ca fanii sportului să parieze pe echipele și evenimentele lor preferate 24/7, în aproape fiecare țară. În timp ce pentru majoritatea pariorilor sportivi și jucătorilor de cazinou, acest lucru este binevenit, impactul nu a fost uniform benefic, iar, odată cu răspândirea pariurilor sportive și a jocurilor de noroc în întreaga lume, există îngrijorări tot mai mari cu privire la riscurile dependenței și la daunele pe care le poate provoca indivizilor și societăților.

Știm că doar că o mică parte a pariorilor sportivi vor deveni dependenți, deoarece pariurile sportive se bazează pe abilități de predicție în comparație cu jocurile de cazinou, care sunt jocuri pure de noroc și s-au dovedit a fi mai dispuse spre dependență. Cu toate acestea, daunele provocate de orice dependență de jocuri de noroc pot fi enorme și pot afecta multiple vieți prin intermediul unui singur dependent de jocuri de noroc. Din fericire, există pași pe care îi puteți lua pentru a depăși această problemă dăunătoare.

Dependența de jocuri de noroc, așa cum este ea

La un moment dat, dependența de jocuri de noroc era considerată o problemă legată de lipsa de voință sau de un "eșec de caracter", dar de-a lungul anilor s-au făcut mai multe cercetări pe acest subiect și este clar că dependența de jocuri de noroc, la fel ca alte dependențe, este cel mai bine tratată ca o boală: una la care unele persoane par a fi mai susceptibile, dintr-o varietate de motive.

Cu toate acestea, în timp ce sectorul modern de jocuri de noroc online, inclusiv pariurile sportive, este foarte bun la maximizarea veniturilor, a avut mai puțin succes în ceea ce privește abordarea dependenței de jocuri de noroc și a daunelor provocate de jocurile de noroc. Pe lângă ghidurile de jocuri de noroc care oferă sfaturi, există site-uri disponibile pentru a ajuta dependenții de jocuri de noroc să se vindece, dar acestea sunt relativ puține și nu sunt ușor de găsit.

Obținerea de ajutor

Primul pas în abordarea dependenței de jocuri de noroc este să recunoașteți că aveți o problemă. Acesta este, în multe privințe, cel mai dificil pas de luat, în special pentru cei care nu au avut o problemă de dependență anterior. Lucrul cheie de reținut este că dependența de jocuri de noroc nu este o problemă morală, ci una de sănătate și nu ar trebui să fie o sursă de vinovăție. Dacă suspectați că aveți o dependență de jocuri de noroc, există numeroase teste pe care le puteți face online pentru a vedea dacă sunteți clasificați drept un potențial dependent, conform ghidurilor organizației naționale pentru dependența de jocuri de noroc din țara dvs. Aceste site-uri ar trebui să fie prima oprire atunci când căutați ajutor pentru problema de dependență de jocuri de noroc.

Tehnologia poate ajuta

Să luați legătura cu organizația locală sau națională pentru dependența de jocuri de noroc este un alt pas vital, dar există mai multe instrumente suplimentare pe care le puteți folosi pentru a aborda problema. În unele țări, operatorii de pariuri sportive sunt obligați să ofere aceste instrumente tuturor celor care vizitează site-urile lor. Gama de instrumente variază, dar pentru cei care se tem că au o dependență de jocuri de noroc, cel mai util instrument este opțiunea de auto-excludere. Selectarea auto-excluderii înseamnă că nu veți putea accesa contul dvs. de pariuri sportive sau să pariați pe nicio piață sau să profitați de orice ofertă de pariere. Unele instrumente de auto-excludere sunt limitate în timp sau se aplică doar anumitor site-uri, dar puteți găsi și instrumente de auto-excludere permanente la nivelul întregii industrii, care pot fi extrem de eficiente.

Alte opțiuni

O altă modalitate de a elimina expunerea la pariurile sportive este să căutați diverse forme de blocare. Extensiile de browser web pot să vă blocheze accesul la site-urile de jocuri de noroc, în timp ce unele bănci din anumite țări stabilesc o verificare de blocare care vă împiedică să utilizați fondurile din conturile dvs. pentru jocuri de noroc. 

O altă parte importantă a abordării dependenței de pariuri este să încercați să găsiți alte activități care sunt mai satisfăcătoare decât pariurile sportive. A lua un nou hobby, în special unul care implică petrecerea mai mult timp cu familia și prietenii, poate fi o opțiune bună. În același timp, încercați să evitați situațiile și locurile cu care asociați pariurile sportive pentru a minimiza tentația de a paria.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON