URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Mai 2022, 10:57

Cu ură pentru cei de la Cultură

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria a dat în judecată Ministerul Culturii pentru că de doi ani freacă nişte hârtii, mai solicită adeverinţe cum că nu trebuie adeverinţe, pe scurt, nu dă aviz favorabil reconstruirii Pieţei Cetate. Iar în ce priveşte parcarea de la Catedrală, probabil că nu se vor debloca lucrările până când Primăria nu va prezenta adeverinţe de la locul de muncă ale scheletelor găsite prin zonă.

Vă daţi seama câtă frustrare a strâns primarul Florin Birta dacă dă în judecată o instituţie care şi de acum înainte poate sabota o mare parte dintre proiectele oraşului? Suntem în situaţia în care nişte lepre numite politic plătesc poliţe celor care încearcă să facă ceva pentru comunitate. Dacă până acum funcţionari cu mânecuţe şi salarii scandaloase te trimiteau la plimbare pentru că ai sau nu ai bască, acum nici măcar nu mai ştiu ce să invoce pentru a lăsa tranşeele şi dărăpănăturile neatinse în buricul târgului.

Nu sunt mare fan al lui Horea Vuşcan, dar mi-a plăcut atitudinea lui faţă de organele de control ale statului. Pentru că a fost potcovit cu o daună de 300.000 euro care s-a dovedit ilegală, i-a dat în judecată pe persoană fizică pe slujbaşii care au comis acest abuz.

Sper ca şi Primăria Oradea să dea în judecată nu Ministerul Culturii, adică respectiva clădire cu parcarea aferentă, ci oamenii care comit abuzul. Abia aştept să-i văd pe bugetarii care se vor trezi ajunşi în pericol să plătească daune cum vin ei pe la Oradea cu trenul, cu avocaţi plătiţi din propriile lefuri, să explice de ce n-au chef de lucru.

Problema bunei funcţionări a administraţiei centrale nu este doar că sistemul e îmbâcsit de loaze incompetente, ci şi că acestea nu au nicio responsabilitate. Pentru că, pe lângă hoţiile crase din sistemul de stat, sume colosale se scurg numai din motive de incompetenţă, indolenţă şi vendetă politică.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Jeg
Rau am ajuns daca ii tinem partea jegului acela de horia vuscan (fara majuscule)!!
Postat 12 Mai 2022, 14:33 de AnaConda
Pt corectitudine politică
In intervalul 04.11.2019 – 24.11.2021 — a fost ministru Bogdan Gheorghiu (PNL), iar din 24.11.2021 – prezent — Lucian Romașcanu (PSD). Tot scrieți la o săptămână câte un articol pe aceeași temă. Nu mai bine luați trenul spre București și să întrebați și la minister?
Postat 10 Mai 2022, 19:50 de Dinu29
Sesizari DNA + daune
Abuzurile cele mai mari sunt facute de PASCA MIRCEA de la Comisia Zonala de Cultura. Ar trebui sa i se faca plangere penala la DNA + daune materiale.....poate asa se va linisti cu abuzurile
Postat 10 Mai 2022, 14:13 de BogdanPopa
Noroc ca e primaria implicata direct.
Altfel nu aflam cat de indelungata e procedura cand e vorba de minister, sunt cateva cladiri ce asteapta atestatul istoric de 7-8 ani.
Postat 10 Mai 2022, 11:27 de CalinWn
Horea Vuşcan fan club
"Pentru că a fost potcovit cu o daună de 300.000 euro care s-a dovedit ilegală, i-a dat în judecată pe persoană fizică pe slujbaşii care au comis acest abuz." [ https://www.bihon.ro/stirile-judetului-bihor/oradeanul-horea-vuscan-solicita-prin-demers-civic-atragerea-raspunderii-personale-a-functionarilor-care-i-au-luat-abuziv-300-000-de-euro-3953438/ ]. Vuscan are un proces cistigat cu insasi Primaria Oradea, care l-a obligat sa cedeze gratuit din terenul lui,pentru a primi AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE. S-a ocupat de proces o firma de avocatura din Capitala, nota bene. [ https://www.ebihoreanul.ro/stiri/horea-vuscan-acuza-primaria-ca-face-abuzuri-si-i-indeamna-pe-oradeni-sa-o-actioneze-in-instanta-126177.html ]. Doar ca astia erau "slujbasii" cei buni. Si erau doar 8300€ .Pastrind proportiile, se pare ca Primaria Orazii si-a intilnit propria karma...
Postat 10 Mai 2022, 11:15 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON