URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iulie 2018, 17:34

Primăria Oradea supune dezbaterii publice supraimpozitarea clădirilor care nu respectă regimul de înălţime

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Proprietarii de imobile din zona centrală care riscă să fie supraimpozitaţi deşi construcţiile pe care le deţin au fost ridicate cu toate avizele şi autorizaţiile necesare au ocazia să ia atitudine!

Primăria Oradea supune dezbaterii publice un proiect de regulament controversat privind supraimpozitarea cu 50% a clădirilor din zona centrală care nu respectă frontul stradal sau regimul de înălţime recomandat de arhitecţii municipalităţii.

După cum se ştie, municipalitatea intenţionează să supraimpoziteze imobilele care "ies în faţă" îngustând trotuarul aşa cum se întâmplă pe strada Tudor Vladimirescu în zona intersecţiei cu strada Sulyok István.

La fel, riscă să fie taxate clădirile mai mici decât media celor învecinate aşa cum se poate vedea pe strada Primăriei. Imobilele vor fi supraimpozitate chiar dacă sunt reabilitate sau îngrijite.

Dezbaterea publică va avea loc miercuri, 4 iulie, de la ora 16, în sala mare a Primăriei. Regulamentul ar putea intra ulterior în dezbaterea Consiliului Local chiar dacă municipalitatea nu are un invetar clar al imobilelor care urmează a fi supraimpozitate pentru că sunt insuficient de înalte sau aliniate raportat la clădirile vecine.

"Obiectivul principal al acestui regulament îl constituie punerea în valoare a fondului construit şi îmbunătăţirea aspectului urbanistic al Centrului Istoric şi al principalelor artere rutiere din Oradea", se menţionează în comunicatul Primăriei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Sandu
Poate uiți că am mai avut robor de 7% și benzina la 6 ron pe vremea lui Boc.. ești patetic ..
Postat 04 Iulie 2018, 22:53 de User anonimizat
Bihoreanoradean
22 lei pe o mașină, și 37 pe apartament. Nu sau mai mărit de 4 ani . Pt tine pare mult? Aaaa asta e pe an . Indicele ROBOR creste de la o zi la alta datorită guvernului PSD-ESCU, deci RATA LA CASA sa mărit cu 220 lei/ luna. Va plângeți in PLM că babele de la țară și așteptați cu sufletul la gură O YAGA DE OLOI SI UN KG DE ZAHĂR. La munca trântorilor.
Postat 04 Iulie 2018, 16:31 de Sandu1201
sandule
Citeste inca o data cu voce tare comentariul lui Peter Dorin, da o fuga pana in Oradea si poate te trezesti la realitate (se pare ca traiestei in alta lume / alte meleaguri)
Postat 04 Iulie 2018, 15:12 de User anonimizat
PETER_DORINR . Dormi?
Cu cat ți sau mărit taxele , fă un calcul rapid
Postat 04 Iulie 2018, 14:21 de Sandu1201
CARATORI DE BUTELII IN SPATE, TREZITI-VA!
Mai, amaratilor, voi nu vedeti cum astia din primarie incearca din nou sa va abureasca?! Din taxele si impozitele voaste si-au facut salarii astronomice, fara sa faca nimic pentru diminuarea cheltuielilor si asigurarea confortului vostru. Aveti salarii cat cei din Teleorman, dar platiti cea mai scumpa incalzire din Romania. Nu aveti gaze la bloc, va carati buteliile in spate, la fel ca acum 50 de ani. Vezi stive de lemne in fata caselor, la fel ca in cel mai inapoiat oras din Romania. Nici un oras din Transilvania nu e atat de inapoiat, iar alesii vostrii sunt preocupati de inaltimea caselor!! Vai de capul vostru, n-aveti pic de fibra in voi.
Postat 04 Iulie 2018, 11:53 de PETER_DORIN
Aberant
Acest proiect este aberant, diversitatea construcțiilor da frumusețe orasului. Printre putinele proiecte ale primăriei care ar da greș daca s ar implementa. Trebuie sa tindem spre educație, libertate si o mai buna punere în practică a democrației. Acest proiect ar îngrădi unele drepturi fundamentale ale cetățeanului.
Postat 04 Iulie 2018, 01:05 de Adrian_Preda
Dictatura? Excalibur?
Realizezi că ceea ce spui e grav și periculos? Deja ne îndreptăm ușor spre o miniductatura locală, mai lipsesc doar niste extremiști care să susțină ideile nebunului.. Și încă ceva: mărirea taxelor de orice fel duce către o posibilă criza economica in viitorul nu foarte îndepărtat. Oare chiar asta își doresc orădenii?
Postat 03 Iulie 2018, 23:40 de User anonimizat
DA,categoric
Sprijinim orice masura menita sa aduca mai multi bani la bugetul local, vlaguit si greu incercat de guvernul Tudose.Sa fie amendati si taxati toti proprietarii de case,masini,ciini,pisici, porumbei, fara ezitare.Unde nu se pot aplica amenzi indestulatoare, sa fie deschise dosare penale, pina nu intra reforma justitiei in vigoare.Cu sumele astfel obtinute sa fie demarate noi poduri,pasaje subterna si supraterane.Cei ce nu pot plati suprataxele sa fie trimisi la munca in folosul comunitatii tocmai la aceste obiective.Arbeit macht frei.
Postat 03 Iulie 2018, 20:46 de excalibur
!!!
Acu trebuie recunoscut un adevar. Si clujul a fost in aceeasi situatie. Centrul orasului e plin de proprietari care nu sunt in stare, nu au resursele financiare pentru a face curat in case dar sa le si upgradeze, modernizeze, nici poveste de etajare. araca ca niste carii stradale. Nici nu vand nici nu se muta asteapta ca statul sa le resolve neputintele. Intr-un fel sau altul trebuie sa se rezolve aceasta situatie. Aspectul esentia e sa nu ne batem joc de neputinta actuala a proprietarilor. Ai da pe mana unos samsara imobiliari care sa etajeze si sa devina coproprietari este cam batatie de joc!
Postat 28 Iunie 2018, 20:23 de scortosul
Pentru angajații primăriei!
Faceți domne disparută cartea sau studiile urbanistice scrise de Bloomberg ,din care don' primar se inspiră si din care facea cetire recent ,pt.că omul se crede primar de metropolă,ignorând cruda realitate ca Oradea este un sat cu blocuri și nimic mai mult și sa fim corecți pană la capat nu din vina lui. Mă intreb și îl intreb, oare șleahta de țigani,paraziți și profitori ai politicilor așa zis sociale gestionate de primarie nu la zgâriat pe ochi,..maghernițe și șandramale la doi pași de Primarie, ne încantă privirea și simțurile olfactive de cate ori ne destindem cu cate o plimbare prin minunata zonă centrală. Altă intrebare (nu sunt Ciordache ????): Dacă conceptul de regenerare urbană îi este atat de drag,cel de IGIENĂ SOCIALĂ ,tot urbană ,nu-l preocupă deloc?
Postat 28 Iunie 2018, 14:02 de altoradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON