URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iulie 2018, 12:46

Povestea şoaptelor: O veche melodie a rockerului orădean Călin Pop, reinterpretată de Reşiţa Rocks alături de autor (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trupa Reşiţa Rocks, un proiect muzical menit să reînvie cântecele rock ale anilor '80 şi '90, a reinterpretat şi lansat ca single piesa "Povestea şoaptelor", scrisă în 1983 de rockerul orădean Călin Pop, care cânta pe atunci în grupul Transrock din Reşiţa.

"E o piesă a sufletului meu care, împreună cu o particică din mine, a rămas legată de atmosfera acelor ani, la Reşiţa", spune compozitorul şi textierul piesei despre "Povestea şoaptelor".

Melodia este prezentată ca fiind "piatra de temelie a rockului reşiţean". Grupul Transock a fost înfiinţat în anii '80 de Călin Pop, Remus Spiridon, Sorin Chirculescu şi Adrian Cazacu. Formaţia a activat între 1983 şi 1986, din 1984 rămânând însă în formula de trio, fără Călin.

"Ori de cate ori cânt piesa sunt nostalgic şi am ochii înlăcrimaţi, dar în acelaşi timp îmi dă o energie pozitivă. După concertul de debut Transrock de la Ateneul Tineretului din Reşiţa, în 1983, am participat împreună la ediţia a doua a faimosului festival timişorean TimRock, susţinut la baza sportivă CFR, pe malul râului Bega. Sunt foarte fericit că în sfârşit, după toţi aceşti ani, am înregistrat-o alături de prietenii mei, Adi, Flavius şi Toni", spune Călin Pop, liderul formaţiei Celelalte Cuvinte.

Reşiţa Rocks va colabora cu MediaPro Music Digital Distribution, respectiv Universal Music Romania, care vor distribui întregul catalog al proiectului muzical pe platformele de streaming şi download, cum ar fi Spotify, Apple Music, Amazon, Google Play, Deezer.

Proiectul Reşiţa Rocks a fost înfiinţat de muzicienii Toni Dijmarescu, Adrian Nitulescu şi Flavius Suciu, care şi-au propus să înregistreze piese din repertoriul trupelor de referinţă ale rockului reşitean din anii ’80-’90, cum ar fi Screaming Heads, Argotic, Ramses, Silex şi Attis. Scopul proiectului este promovarea rockului din Banatul Montan şi sprijinirea artiştilor şi trupelor din regiune.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON