URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iulie 2018, 12:46

Povestea şoaptelor: O veche melodie a rockerului orădean Călin Pop, reinterpretată de Reşiţa Rocks alături de autor (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trupa Reşiţa Rocks, un proiect muzical menit să reînvie cântecele rock ale anilor '80 şi '90, a reinterpretat şi lansat ca single piesa "Povestea şoaptelor", scrisă în 1983 de rockerul orădean Călin Pop, care cânta pe atunci în grupul Transrock din Reşiţa.

"E o piesă a sufletului meu care, împreună cu o particică din mine, a rămas legată de atmosfera acelor ani, la Reşiţa", spune compozitorul şi textierul piesei despre "Povestea şoaptelor".

Melodia este prezentată ca fiind "piatra de temelie a rockului reşiţean". Grupul Transock a fost înfiinţat în anii '80 de Călin Pop, Remus Spiridon, Sorin Chirculescu şi Adrian Cazacu. Formaţia a activat între 1983 şi 1986, din 1984 rămânând însă în formula de trio, fără Călin.

"Ori de cate ori cânt piesa sunt nostalgic şi am ochii înlăcrimaţi, dar în acelaşi timp îmi dă o energie pozitivă. După concertul de debut Transrock de la Ateneul Tineretului din Reşiţa, în 1983, am participat împreună la ediţia a doua a faimosului festival timişorean TimRock, susţinut la baza sportivă CFR, pe malul râului Bega. Sunt foarte fericit că în sfârşit, după toţi aceşti ani, am înregistrat-o alături de prietenii mei, Adi, Flavius şi Toni", spune Călin Pop, liderul formaţiei Celelalte Cuvinte.

Reşiţa Rocks va colabora cu MediaPro Music Digital Distribution, respectiv Universal Music Romania, care vor distribui întregul catalog al proiectului muzical pe platformele de streaming şi download, cum ar fi Spotify, Apple Music, Amazon, Google Play, Deezer.

Proiectul Reşiţa Rocks a fost înfiinţat de muzicienii Toni Dijmarescu, Adrian Nitulescu şi Flavius Suciu, care şi-au propus să înregistreze piese din repertoriul trupelor de referinţă ale rockului reşitean din anii ’80-’90, cum ar fi Screaming Heads, Argotic, Ramses, Silex şi Attis. Scopul proiectului este promovarea rockului din Banatul Montan şi sprijinirea artiştilor şi trupelor din regiune.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON