URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Iulie 2018, 12:46

Povestea şoaptelor: O veche melodie a rockerului orădean Călin Pop, reinterpretată de Reşiţa Rocks alături de autor (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trupa Reşiţa Rocks, un proiect muzical menit să reînvie cântecele rock ale anilor '80 şi '90, a reinterpretat şi lansat ca single piesa "Povestea şoaptelor", scrisă în 1983 de rockerul orădean Călin Pop, care cânta pe atunci în grupul Transrock din Reşiţa.

"E o piesă a sufletului meu care, împreună cu o particică din mine, a rămas legată de atmosfera acelor ani, la Reşiţa", spune compozitorul şi textierul piesei despre "Povestea şoaptelor".

Melodia este prezentată ca fiind "piatra de temelie a rockului reşiţean". Grupul Transock a fost înfiinţat în anii '80 de Călin Pop, Remus Spiridon, Sorin Chirculescu şi Adrian Cazacu. Formaţia a activat între 1983 şi 1986, din 1984 rămânând însă în formula de trio, fără Călin.

"Ori de cate ori cânt piesa sunt nostalgic şi am ochii înlăcrimaţi, dar în acelaşi timp îmi dă o energie pozitivă. După concertul de debut Transrock de la Ateneul Tineretului din Reşiţa, în 1983, am participat împreună la ediţia a doua a faimosului festival timişorean TimRock, susţinut la baza sportivă CFR, pe malul râului Bega. Sunt foarte fericit că în sfârşit, după toţi aceşti ani, am înregistrat-o alături de prietenii mei, Adi, Flavius şi Toni", spune Călin Pop, liderul formaţiei Celelalte Cuvinte.

Reşiţa Rocks va colabora cu MediaPro Music Digital Distribution, respectiv Universal Music Romania, care vor distribui întregul catalog al proiectului muzical pe platformele de streaming şi download, cum ar fi Spotify, Apple Music, Amazon, Google Play, Deezer.

Proiectul Reşiţa Rocks a fost înfiinţat de muzicienii Toni Dijmarescu, Adrian Nitulescu şi Flavius Suciu, care şi-au propus să înregistreze piese din repertoriul trupelor de referinţă ale rockului reşitean din anii ’80-’90, cum ar fi Screaming Heads, Argotic, Ramses, Silex şi Attis. Scopul proiectului este promovarea rockului din Banatul Montan şi sprijinirea artiştilor şi trupelor din regiune.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON