URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 28 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mie-mi plac tipii de la ONG-ul Pro Infrastructura. Din câte știu, e o organizație imaginată de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de la care aflăm multe dintre dedesubturile care ne fac să nu avem autostrăzi decât pe hârtie și la prețuri exorbitante.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Justiţia din Bihor a învins săptămâna trecută DNA Oradea, dar şi societatea bihoreană. La capătul a 9 ani de procese, fostul boss al UDMR şi al CJ Bihor, Alexandru Kiss, a fost achitat pentru fapte de corupţie pentru care în 2018, în prima fază a procesului, Tribunalul îl condamnase la 8 ani de închisoare, iar pe doi dintre tovarăşii săi de dosar - patronul Selina, Beneamin Rus, şi cetăţeanul ungar Bojtor Vilmos, prin intermediul căruia politicianul şi amicul său, Alexandru Mudura, fondatorul Lotus Center, au încasat şpăgi de 4,3 milioane euro - la 4 şi respectiv la 6 ani de închisoare.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La finalul anului trecut a fost adoptată fără mare publicitate o lege ce permite reinstalarea radarelor fixe, care de această dată vor avea mai multe „atribuții”, similar camerelor instalate pe drumurile din alte țări europene.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. 
03 Februarie 2023, 22:13

Trei clădiri publice din Oradea vor fi iluminate în portocaliu, în semn de solidaritate cu copiii bolnavi de cancer

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru a marca importanţa luptei împotriva uneia dintre cele mai periculoase boli din lume, cancerul, Asociaţia Magic, care ajută copiii suferinzi de această boală, va ilumina, sâmbătă, în portocaliu, trei clădiri publice din Oradea: Primăria Oradea, Podul Centenarului şi Palatul Baroc.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Asociația Magic, în România, vor fi iluminate în culoarea portocaliu 43 de clădiri, poduri sau obiective turistice din Oradea, Bucureşti, Braşov, Sibiu, Iaşi, Cluj, Suceava, Craiova, Târgu Neamţ şi comuna Maglavit din judeţul Dolj.

Evenimentul va avea loc sâmbătă seară, între orele 19 şi 22.

"Scopul este de a pune în lumină problemele cu care se confruntă copiii cu afecţiuni oncologice, pentru a informa publicul larg despre impactul acestei boli în viaţa unei familii, dar şi despre importanţa măsurilor de prevenţie. Totodată, Asociaţia Magic îşi propune, cu această ocazie, să colecteze şi să transmită mesaje de încurajare tuturor copiilor care se luptă cu cancerul", se arată în comunicat.

Asociaţia Magic este singura fundaţie din România afiliată Uniunii Internaţionale de Control al Cancerului (UICC).

Obiectul său de activitate este facilitarea de intervenţii medicale şi dezvoltarea de programe care să îmbunătăţească sănătatea şi calitatea vieţii a peste copiilor din România care suferă de cancer şi alte afecţiuni grave, precum şi a familiilor acestora, totul din donaţii.

"Dacă sâmbătă seară, în drumurile voastre, vă iese-n cale vreo clădire îmbrăcată Magic în lumină portocalie - culoarea răsăritului şi-a apusului, a spiritualităţii şi a bărcilor de salvare - faceţi-i o fotografie şi postaţi-o pe conturile voastre de socializare, cu hashtagurile #MakeTimeToCare #WorldCancerDay şi #AsociaţiaMagic, pentru a aduna laolaltă toată susţinerea şi speranţa pentru familiile care se luptă cu cancerul", a transmis Andreea Nechita, preşedinta Asociaţiei Magic.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că până în 2035, numărul de cazuri de cancer la nivel mondoal s-ar putea dubla şi circa 40% din populaţia globului se va confrunta cu această boală, la un moment dat în viaţă.

Prin prevenţie, detectarea cancerului în fază incipientă şi tratament, ar putea fi salvate în fiecare an 3,7 milioane de vieţi.  

Ziua mondială a luptei împotriva cancerului este marcată anual pe 4 februarie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5913 RON
  • 1 EUR = 4.9405 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON