URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 03 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În relația cu administrația centrală, Bihorul și Oradea au avut câteva episoade faste, dar și niște ghinioane teribile. Marea lovitură a fost trecerea a zeci de hectare de teren situat în centrul Oradiei în posesia Consiliului Județean, odată cu marea retragere a armatei la minimum 60 de kilometri de graniță. Dar putem spune că am avut și ghinion pentru că...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Steatoza hepatică reprezintă o acumulare excesivă de grăsimi la nivelul ficatului (în special trigliceride) cu mărirea sa uşoară până la moderat şi cu caracter benign şi reversibil de obicei, dar uneori putând deveni gravă, cu evoluţie spre ciroză (în condiţiiile acumulării excesive şi îndelungate şi a asocierii unor factori nocivi). În mod normal, ficatul conţine 2-4% grăsimi.
03 Martie 2023, 21:43

Sentință finală în dosarul Hexi Pharma, după 6 ani: toți inculpații au scăpat de închisoare, pentru că faptele s-au prescris!

Sentință finală în dosarul Hexi Pharma, după 6 ani: toți inculpații au scăpat de închisoare, pentru că faptele s-au prescris! Foto: INQUAM Photos / George Călin
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel București a pronunțat, vineri, sentința definitivă în celebrul dosar Hexi Pharma, companie acuzată că a vândut spitalelor dezinfectanți diluați. După 6 ani de proces, toți inculpații din dosar au scăpat de posibilele condamnări pe motiv că faptele s-au prescris!

Concret, arată News.ro, magistraţii au constatat că faptele de înşelăciune, uz de fals şi participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, pentru care a fost trimisă în judecată compania Hexi Pharma, s-au prescris, în aceste condiţii instanţa dispunând încetarea procesului penal faţă de aceasta.

Completul de judecată a dispus încetarea procesului penal şi faţă de şefii din Hexi Pharma deferiţi justiţiei, tot pe motiv de prescriere a faptelor.

Fosta directoare generală Flori Dinu, trimisă în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la zădărnicirea combaterii bolilor, şi directorul de producţie Mohai Leva, inculpat pentru aceleaşi infracţiuni, scapă de proces. 

În schimb, în privinţa celor doi instanţa a dispus măsura de siguranţă a interzicerii ocupării funcţiei de manager într-o societate comercială, precum şi a exercitării oricărei activităţi într-o societate având ca obiect producerea si comercializarea de biocide, pe o perioadă de 5 ani, scrie News.ro.

Totuși, firma care comercia dezinfectanți e obligată să plătească despăgubiri de câteva milioane de lei unor spitale cărora le-a vândut produse neconforme cu standardele.

Un proces tergiversat

G4Media.ro scrie că pronunţarea sentinţei definitive în dosarul Hexi Pharma ar fi trebuit dată de Curtea de Apel Bucureşti în urmă cu doi ani, însă judecătorii au repus cauza pe rol în noiembrie 2020. Procesul a fost apoi tergiversat în aşteptarea unei expertize, care nu a adus nimic nou în dosar.

Dosarul dezinfectanților a pornit de la dezvăluirile jurnaliștilor de la GSP și Libertatea.

Imediat după ce povestea a ajuns în spațiul public, patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, s-a sinucis provocând un grav acident rutier, izbindu-se cu mașina de un copac.

Compania Hexi Pharma a fost trimisă în judecată de Parchetul General în 2017, pentru săvârşirea a 340 de infracţiuni de înşelăciune (dintre care şapte având consecinţe deosebit de grave), uz de fals (61 de acte materiale), precum şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Potrivit procurorilor, în perioada 1 iunie 2010 - 16 mai 2016, Hexi Pharma a indus în eroare reprezentanţii a 340 de unităţi sanitare „prin prezentarea ca adevărată a unor calităţi mincinoase ale produselor proprii”, referitoare la concentraţia substanţelor active şi la eficienţa biocidă, precum şi prin utilizarea de mijloace frauduloase constând în etichete şi alte înscrisuri ce atestă elemente de conformitate nereale, determinându-i în acest mod să încheie contracte de achiziţie de produse biocide şi pricinuindu-le o pagubă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Pentru toate astea...vrem REGIUNI
Ardelenii vrem regionalizarea e mai bine pentru noi, constituirea regiunilor exact ca pe timpul Voievodatelor, și fiecare cu ceea ce produce, iar centru țării să primească el de la noi niscava procentaje și nu invers, să depindem noi de centru pentru orice proiect, să primim mereu doar firmituri. Justiție independentă și așa va fi și o concurență, între instituțiile autonome fără să depindem de București, așa vor dispărea și multe comune care nimic nu produc doar consumă, din 3 mii și ceva de comune să rămână doar 7-8 sute cele care se susțin prin sistemul autonom, jumătate din politicieni zboară fiecare la casele lor dar exemple sunt multiple, sunt țări care au făcut asta și e foarte benefic pentru toată lumea, dar cum avem politicieni cu carul, nici unu nu gândește pentru popor, ei gândesc pentru liderii lor și membrii lor, mai apoi pentru ANAF că de acolo iau banii, mai pe urmă dacă ceva rămâne se gândesc ți la popor.
Postat 04 Martie 2023, 22:00 de Morometul
strigator la cer !
demonstram inca o data ca suntem o tara de la marginea Europei. Oare ce trebuie sa se intample in tara asta pt a fi bine si la noi si a intra pe un fagas normal ? Ce greseli am facut de suntem blestemati cu astfel de conducatori ? De ce nu modifica legile pt a nu se mai prescrie faptele pt care deja exista o sentinta ori poate chiar pt care a fost demarata o actiune in justitie ? Pana la urma infractorii pt care s-a dat o sentinta nici nu mai trebuie sa se chinuiasca sa isi dovedeasca nevinovatia, ci doar sa traga suficient de timp ...
Postat 04 Martie 2023, 12:23 de oradea_mea_si_a_ta
Există încă destui care bat câmpii din lipsă de discernământ.
Judecătorii, care cu intenție au amânat cauza ca să se ajungă la prescriere, sunt dintre cei numiți în mod selectiv și bine controlat de către aceleași grupuri de interese "unificate" care l-au creat și pe Klaus Werner, primul liberal al țării care este atât de corupt încât se ascunde complice după fustele Statului Mafiot.
Postat 04 Martie 2023, 08:11 de KP
Asta demonstrează cât de adânc este Statul Mafiot.
Unii îi spun Statul Paralel ... tot una este, din moment ce se pun sub preș, la orice nivel și cât de înalt ar fi acesta, crime și afaceri, bani neimpozabili sau publici care se duc în privat.
Postat 04 Martie 2023, 08:05 de KP
da
din articol= "pronunţarea sentinţei definitive în dosarul Hexi Pharma ar fi trebuit dată de Curtea de Apel Bucureşti în urmă cu doi ani, însă judecătorii au repus cauza pe rol în noiembrie 2020. Procesul a fost apoi tergiversat în aşteptarea unei expertize, care nu a adus nimic nou în dosar".Intrebare = de ce judecatorii au repus cauza pe rol ? pentru ca au cerut dovezi de la procurori ! dar expertiza adusa de procurori = "expertize, care nu a adus nimic nou în dosar " deci procurorii au adus acuzatii dar nu au adus si dovezi ! judecatorii au asteptat dovezile promise de procurori timp de 6 ani ! si apoi totul s-a prescris . Deci avem procurori care acuza fara dovezi ! sau procurori incapabili sa aduca dovezi .deci tot ce au facut procurorii a fost sa acuze si apoi sa se laude in presa avida de scandal ! dar cand judecatorii le-au cerut sa aduca dovezi ?
Postat 04 Martie 2023, 01:15 de richard
Hex, hex, hex...
Hexi Pharma au fost principalii sponsori la multe partide din România, iar după cum știm justiția e condusă cu un numit politic în fruntea justiției, iar pe scara inferioară sefii tribunalelor, parchetelor, judecătoriilor, idem numiți, de unde vreți dreptate de la un simplu procuror, judecător care nu au fost sau nu sunt șefi? Simplitatea se supun șefilor, că de nu ești rezolvat ca și în cazul PANAIT...
Postat 03 Martie 2023, 23:58 de Morometul
E data de judecătorii corupți care și-au dat demisia
Sau de viitorii Judecători care au preluat ștafeta ??
Postat 03 Martie 2023, 23:03 de Sandu2100
ura, ura, ura
.
Postat 03 Martie 2023, 22:08 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6562 RON
  • 1 EUR = 4.9696 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON