URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iulie 2011, 10:15

Bitea şi alţii ca el

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Acum vede pe propria piele prefectul Gavrilă Ghilea că Dumnezeu nu bate cu bâta, ci cu Bitea. E ceva cu subprefecţii de Bihor. Am avut unul care, când presta la Filarmonică, venea la lucru cu mămica. Acum, domnul Bitea, înalt funcţionar guvernamental (1,85 m), a ajuns celebru pentru că şeful nu-l mai lasă în instituţie cu fetiţe, să se joace cu telefonul operativ.

Singurul merit al junelui PDL-ist de a fi ajuns la o asemenea demnitate este că-i fiul lui maică-sa, şefă pe la Sanepid, şi pupil al fostului primar. Prin ce s-a remarcat el până acum? La Slobozia putea fi numit fără teama de a greşi "subprefectul-ciclu", că venea la serviciu o dată pe lună. Iar în Oradea, unde s-a "mutat" cu chirie pe banii statului, căci nu-l încap cele patru locuinţe ale familiei, a dat foc la coşul de gunoi din birou şi a apărut la muncă mereu după 10, adică după somnul de frumuseţe.

Pe la amiază omul iese cu hoaverii la o plimbare pe Centru, iar când se plictiseşte pleacă la Bucureşti fără aprobarea şefului. E fain în Capitală, că acolo se stabilesc destinaţiile de week-end unde activul de partid organizează instructaje cu final îmbătător.

Din păcate, asemenea personaje pot fi găsite în tot spectrul politic. Ilustrând perfect zicala "copiii şefilor noştri vor fi şefii copiilor noştri", lipitorii de afişe cu coeficient de inteligenţă invers proporţional cu tupeul blochează afirmarea tinerilor merituoşi. Degeaba se plâng politicienii noului val că nu pot răzbate de cei bătrâni. Cu ce-s mai buni papagalii tineri decât dinozaurii bătrâni?...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Domnule Chirila
Domnule Chirila aveti perfecta dreptate,meritul nu e al lui ci al junelui PDL-ist de a fi ajuns la o asemenea demnitate este că-i fiul lui maică-sa, şefă pe la Sanepid, şi pupil al fostului primar. Va felicit pentru acest articol.
Postat 07 Septembrie 2011, 01:04 de petrescu
ghilea?
Ghilea parca este tractorist la origini Un fost comunist, o nulitate. Numai mutra spune totul. Normal ca fura cat poate impreuna cu altii (Popus, Kuntz, Daescu.....)
Postat 28 Iulie 2011, 08:26 de abc
intelectuali
Domnule Chirila,vi se pare normal ca prefectul sa fie angajat la Primaria lui Popus ( Sinmartin) si dumneavoastra sa nu scoateti un cuvant despre asta? sau ati considerat ca e mai bine pentru comuna Sinmartin sa fie reprezentata de doi intelectuali de rasa Popus si Ghilea?
Postat 27 Iulie 2011, 21:08 de popusar
cine ne conduce
nu-l plingeti pe Gilea ,vinde si pe masa ,ca e pe ultima suta ,fura cu Tirle inpreuna din lucrarile din judet,vai ce judet,bitea la cam prins,mai vedem
Postat 24 Iulie 2011, 22:06 de vai de noi
traseisti si lingai
de ungurul, numit director la Filarmonica, am scapat. Si de el si de ma-sa. bitea si \"gajica\", au fost dati si ei in vileag. acum urmeaza debarcarea. grebenisan, bot o,.....
Postat 22 Iulie 2011, 18:01 de traseisti si lingai
Sicane pedeliste.
In spatele lui Bitea se gaseste un pedelist cu influenta in partidul de guvernamant. Presupusul conflict, Ghilea-Bitea, are o evidenta conotatie politica, fiind, in acelasi timp, o forma mascata de lupta politica in interiorul PDL Bihor. Din respect pentru Institutia Prefectului-Judetul Bihor, se impune, ca o necesitate, stingerea de urgenta a unei dispute care nu serveste nimanui.
Postat 21 Iulie 2011, 14:09 de safe
Bravo
Un articol de nota 10. Acest articol evidentiaza calitatea politicului romanesc in general si a celui pd-l in special. As dori sa citesc pe e-bihorean, un articol despre activitatea acestui pupincurist numit Bitea....sa vedem, si noi ce merite are acest neavenit de a se afla la conducerea Prefecturii.
Postat 21 Iulie 2011, 10:14 de Oradean
Valoare
Din pacate in zilele noastre democratice, foarte putini tineri sunt care isi respecta locul de munca, le place noptile sa stea la distractie pana la orele mici si dimineata nu se mai pot trzei sa mearga la munca, asa cum au fost comunisti ne-au invatam sa avem o conduita si un respect deosebit la locul de munca de fapt si in societate, acuma in schimb......ce sa mai vorbim, se pot angaja numai acele fete tinere cu aspect placut si fuste mini, de competenta nici nu se vorbeste....daca cineva indrazneste sa le faca observatie cica este vechi comunist. Cine se respecta, respecta si programul locului de munca..asa ca mai lasati-ma cu tinerii de acest gen.Nu toti sunt la fel, dar marea majoritate nu le cam place munca si disciplina.
Postat 21 Iulie 2011, 09:07 de ancuta
ziarist dinozaur
Un articol de doi lei in care concluzia este....sa traiasca vechii comunisti ca doar si autorul este unul dintre dinozauri. Desi este "fiul" unei doamne respectabile asta nu inseamna ca ii da dreptul unui jurnalist platit de firma lui Ghilea sa arunce cu noroi in Bitea si indirect in toti tinerii care incearca sa mai faca scoala prin strainatate si sa revina in administratia romaneasca unde......te mananca tiranozaurii. Cand nu va sponsoriza dadeati in Ghilea....acum scrieti toate mizeriile posibile doar asa ca sa platiti datoriile. Rusine Bihoreanului.
Postat 21 Iulie 2011, 08:37 de costica
valoare
Din pacate valorile in ziua de azi pot fi mototolite si calcate in picioare prin astfel de articole. Lupta poate fi justa, dar daca pornesti la drum cu o persoana de o calitate indoielnica risti sa te contaminezi si sa te pierzi.
Postat 20 Iulie 2011, 14:32 de vasile
vrajeala
In realitate tanarul Bitea avea prestanta si o figura de intelectual, dar asociat cu fata asta (corect adevarul postat de X)... pare sa-si piarda din prestanta. In Campani unde fata se lauda cu inchipuita ei relatie care in articol se jura ca nu exista se stie ce fel de persoana este.
Postat 20 Iulie 2011, 14:27 de ioan
felicitari ca va cunoasteti defectele
hai sa privim varsta lui GHILEA si viata lui privind experienta pe acte , NU stie sa conduca o afacere,O administreaza SOTIA si frate conform actelor, nu stie sa indrume tinerii-nu cunoaste legislatie, eu nu intelg cum a ajus PREFECT? in baza carei EXPERIENTE? SERIOS mergem pe acte nu VORBE si sustineri favorizate prin .........................................
Postat 20 Iulie 2011, 11:43 de anca
felicitari ca va cunoasteti defectele
cine incurajeaza nespotismul, VOTANTI sincere felicitari si condoleante pentru pierderile suferit din cauza VOTULUI de incredere acordat, mergeti tot asa continuat vindeti va VOTUL, vindeti va copii, mai mare scarba cata discriminare si nespotism sustineti, degeaba ati nascut daca copilul ajunge o simplacarpa=sluga in societate, deci vreti ca BITEA sa fie o simpla CARPA sociala nu cred, SINGURUL vinovat noncalitate sociala este GHILEA nu mai are COTROL, nu mai are simtul de INDRUMATOR social, o NULITATE, nu EXISTA, Tineriiiiiiii nu mai au incredere in varstnici pentru ca se pun ei pe primul loc cerandu le sacrioficiul lor si a copiilor lor, bunicii nostri nu au fost asa, imi pare RAUUUUUUUU!
Postat 20 Iulie 2011, 11:35 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON