URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Ianuarie 2022, 09:11

Ghid digital la Spitalul Municipal din Oradea: „tablete” cu ajutorul cărora pacienții pot face programări, dar și reclamații (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pacienții Spitalului Municipal din Oradea, fie că au nevoie de internare, fie că primesc consultații și investigații în spitalizare de zi ori ambulatoriu, au un nou ajutor în orientarea prin hățișurile sistemului.

Cu ajutorul a două mari ecrane tactile, oamenii își pot face programare la orice medic cu certitudinea că nu va „sări” nimeni peste rând, pot primi informații despre drepturile pe care le au, pot face reclamații pe care conducerea să le primească instantaneu spre a le rezolva pe loc, ba chiar și să învețe cum să-și descarce de pe site-ul unității rezultatele propriilor analize de laborator ori investigații.

Donație pentru transparență

Cele două „totemuri digitale”, cum le numește managerul spitalului, Laurențiu Chiană, unul montat în holul clădirii principale și celălalt în holul policlinicii, au costat în total 10.200 lei, sumă în care sunt incluse atât dispozitivele în sine, cât și programele informatice cu care au fost încărcate, dar unitatea nu a cheltuit niciun leu din banii publici. „Atât totemurile, cât și softurile ne-au fost oferite ca donație de o firmă”, a declarat managerul BIHOREANULUI, precizând că noile instrumente ajută și conducerea unității, care își dorește să ofere transparență deplină și să crească nivelul de calitate a serviciilor asigurate pacienților.

Concret, orice persoană care ajunge la Spitalul Municipal sau în ambulatoriul unității se poate folosi de „tableta” de mari dimensiuni, care funcționează atât ca un fel de info-chioșc, cât și ca mijloc de comunicare cu conducerea unității.

Pe de o parte, „totemul digital” furnizează informații pentru pacienți, de la legislație până la posibilitatea programării online pentru orice specialitate medicală, ba chiar și pentru alegerea medicului dorit. Evident, programările sunt înregistrate și fiecare pacient capătă certitudinea că va fi deservit în ziua și la ora la care a fost planificat, fără ca altcineva să poată modifica programarea.

Există și o secțiune cu serviciile nedecontate de CAS și care trebuie plătite de pacienți, precum și cu medicamentele care nu sunt disponibile în farmacia unității și pe care aceștia trebuie să și le cumpere singuri.

"Legat" de site

Tot butonând ecranul tactil, oamenii pot afla informații despre infectarea cu Covid, dar și cu privire la conducerea unității, regulamentele și modul de funcționare a acesteia, ba pot face, fără a-și declina identitatea, reclamații care ajung în timp real la conducerea spitalului, putând fi verificate și soluționate rapid.

Poate cel mai important e că „totemurile digitale” au și un link către site-ul spitalului, ce conține un „portal web medical”, astfel că oamenii pot învăța cum să-și descarce informații ce-i privesc personal, cum ar fi rezultatele analizelor și investigațiilor ce li s-au făcut în timpul spitalizării, nu doar scrisoarea de ieșire sau, cum e cunoscut în limbaj popular, biletul de ieșire din spital. „La internare, pacienții primesc două coduri cu care pot intra pe portal pentru a-și lua aceste informații, la care doar spitalul și ei au acces”, spune managerul Laurențiu Chiană.

Informații medicale, dar nu numai

Acesta precizează că sistemul informatic este în dezvoltare, conducerea unității intenționând să-l completeze și cu așa numitul dosar medical al pacientului, așa încât pe viitor orice persoană care a primit îngrijiri la Municipal să-și poată urmări în timp, de-a lungul anilor, evoluția stării de sănătate, pe baza investigațiilor de care a beneficiat și a diagnosticelor primite și terapiilor stabilite în diferite momente.

Pe lângă aceste informații de natură medicală, totemurile digitale oferă și informații cu privire la sistemul de transport public din Oradea. „Deși suntem spital municipal, foarte mulți pacienți ai noștri sunt din afara orașului și chiar din alte județe. Aceștia sau aparținătorii lor se pot orienta și datorită acestor totemuri cum să ajungă dintr-un loc în altul în Oradea”, spune managerul Laurențiu Chiană.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Parteneri din nou cu municipiul Oradea
Chiar daca nu noi am fost sponsorii acestui proiect, cu siguranta am ajutat la implementarea lui. Faptul ca Spitalul Municipal din Oradea a ajuns sa ne fie partener, ne demonstreaza inca o data faptul ca produsele totemdigital.ro sunt unele dintre cele mai performante. Multumim spitalului, multumim Oradea, si va promitem sa fim acolo cand veti avea nevoie de suportul nostru.
Postat 24 Ianuarie 2022, 22:16 de Totem_Digital_Romania
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON