URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Decembrie 2016, 14:41

Trimis în judecată pentru că a nenorocit un om, fiul fostului preşedinte al Judecătoriei din Marghita a fost condamnat la amendă cu… amânare

Trimis în judecată pentru că a nenorocit un om, fiul fostului preşedinte al Judecătoriei din Marghita a fost condamnat la amendă cu… amânare În timpul anchetei, Daniel Gal (medalion) a susţinut că întreaga vină pentru producerea accidentului i-ar aparţine victimei, Doru Voinea (foto), care a circulat într-o zonă neiluminată şi fără vestă reflectorizantă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătoria Aleșd s-a pronunțat, după mai bine de o lună de deliberări, în cazul lui Daniel Gal, fiul fostului președinte al Judecătoriei Marghita, Ioan Gal, trimis în judecată în decembrie 2015 pentru vătămare corporală din culpă.

Tânărul a fost inculpat pentru un accident provocat în 2011, căruia i-a căzut victimă un sătean din Ciutelec. Izbit de maşina la volanul căreia se afla Gal jr, Doru Voinea a ajuns în comă la spital, cu un umăr şi ambele picioare zdrobite, plus o gaură cât o nucă în cap, răni ce l-au ţinut imobilizat mai bine de 6 luni.

Dosar la sertar

Cazul a ajuns în fața instanței abia în februarie 2016, după o anchetă care a zăcut într-un sertar de unde a fost scoasă abia după ce, în 2014, a fost adus în atenția opiniei publice de BIHOREANUL.

În cei trei ani, după cum descoperise BIHOREANUL, polițiștii s-au rezumat să-l audieze pe autorul accidentului și pe victimă după care au lăsat baltă cercetările pe motiv că au ajuns într-un punct mort: în timp ce victima susţinea că în momentul accidentului mergea pe marginea şoselei fără să încurce traficul, fiul judecătorului pretindea că bărbatul circula pe mijlocul drumului şi nu l-a putut feri. Deşi circula cu viteză mică, tocmai ieşise dintr-o curbă şi a fost orbit de farurile unei maşini din sens opus, susținea el.

Pentru a lămuri cine are dreptate, poliţiştii ar fi avut nevoie de o constatare tehnică de trafic, care ar fi arătat circumstanţele accidentului. Aceasta costa 900 lei, sumă care trebuia achitată de Poliţie, din fondurile anume alocate, urmând ca banii să fie recuperaţi apoi din cheltuielile judiciare dispuse în sarcina celui găsit vinovat. În acest dosar, însă, poliţiştii nu s-au sinchisit, dând vina pe stat, care le-a subţiat bugetul.

Judecata lui... "Solomon"

Cercetările s-au urnit abia după articolul BIHOREANULUI, când s-au efectuat nu una, ci chiar două expertize, iar potrivit rechizitoriului întocmit în decembrie anul trecut de procurorul Gheorghe Berce de la Parchetul Bihor, accidentul s-a produs dintr-o culpă comună a victimei, care s-a deplasat pe partea dreaptă a drumului și fără vestă reflectorizantă și a şoferului care a circulat fără să adapteze viteza condiţiilor de drum. Însă greșeala șoferului a dus la rănirea gravă a victimei, motiv pentru care Daniel Gal a și fost trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă.

Procesul a început la Judecătoria Marghita, unde lucrează și tatăl tânărului, fost președinte al instanței iar acum simplu judecător, motiv pentru care dosarul a fost transferat la Judecătoria Aleșd. După mai bine de o lună de deliberări, aici s-a dat, săptămâna trecută, primul verdict.

Astfel, instanța l-a condamnat pe Daniel Gal la 180 de zile amendă, în cuantum total de 3.600 lei, amedă pe care, însă, tânărul nu e obligat să o achite deoarece aplicarea ei a fost amânată pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Totodată, firma de asigurare la care Gal avea polița RCA a fost obligată să îi achite victimei 2.738,14 lei cu titlu de daune materiale şi suma de 6.000 euro cu titlu de daune morale. Instanța a respins, însă, pretențiile victimei ca asiguratorul să achite 6.843,86 lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare.

Hotărârea Judecătoriei Aleșd nu este, însă, definitivă. Ea poate fi atacată, cu apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON