URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 20 IANUARIE 2017
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Vestea bună e că se va prelungi linia de tramvai de pe Calea Aradului pe lângă Auchan şi Universitate până la depoul de pe Atelierelor. Dar dacă tot ne apucăm să spargem carosabilul, de ce nu se are în vedere ca tramvaiul să poată merge până la OSC, ERA şi Dedeman? Cum tot nu ni s-a arătat să facem linie până în Felix, de ce să nu poată ajunge orădeanul cu tramvaiul la nişte centre comerciale importante?
Zic şi eu
Cunosc medici care pe 11 decembrie au votat în premieră PSD. Dar să nu credeţi că au înghiţit gogoaşa lui Dragnea că până în 2020 stagiarii vor avea lefuri de minim 1.250 euro şi primarii de 3.600 euro. Explicaţia e alta: în ultimii ani, mulţi confraţi le-au fost săltaţi pentru şpăgi primite de la înălţimea catedrelor universitare...
Cum a fost?
E greu să asimilezi "Cabaretul Dada" dintr-o suflare. Şocurile vin în valuri, revelaţiile stau la coadă, ideile curg în cascadă, fiecare părticică de scenă se luptă să-ţi fure atenţia. Ritmul în care sunt montate momentele e perfect, spectacolul nu are nicio secundă de plictiseală, dar nici nu te face să gâfâi în scaun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Aveți încredere în noul Guvern al României?






De stiut
Avocatul Bihoreanului
Modificările procedurii civile care trebuiau să intre în vigoare la 1 ianuarie 2017 şi care vizau în principal judecarea proceselor în camera de consiliu şi pregătirea dosarului pentru calea de atac de instanţa ce a pronunţat hotărârea atacată, au fost amânate printr-o ordonanţă de urgenţă pentru 1 ianuarie 2019. Cu toate acestea, anul 2017 este un an foarte important pentru sistemul judiciar...
Bihoreanul la medic
Cauzele steatozei hepatice sunt multiple, existând relaţii cu vârsta, zonele geografice şi starea de nutriţie a celor afectaţi. Alcoolismul reprezintă cauza a circa 50% din cazurile de boală. Alte cauze sunt diabetul zaharat necontrolat, malnutriţia proteino-calorică, obezitatea, deficienţele nutriţionale din unele boli cronice ori infecţiile severe.
Psihologul Bihoreanului
Des confundată cu tulburarea obsesiv-compulsivă, tulburarea de personalitate obsesiv-compulsivă se manifestă printr-o excesivă preocupare pentru ordine, perfecţionism şi o dorinţă de control a mediului înconjurător.
Bihoreanul tipărit
La aniversarea de 15 ani, şeful PSD Bihor a adus BIHOREANULUI o carte de rugăciuni. ​Fără să ştie că va fi "decorat" cu o cruce gigant, asezonată cu un lanţ tip "cocalar", Ioan Mang a răspuns în aceeaşi cheie, oferind la schimb un "Îndreptar pentru spovedanie" şi avertizând ziarul că "de la 15 ani începe să nu ţi se mai ierte chiar toate". Vezi cum şi-a premiat Bihorel toţi laureaţii, la gala de la Teatrul Regina Maria, ţinută cu un număr record de 500 de invitaţi!
Premiile lui Bihorel
În prima şedinţă a Consiliului Local din acest an, profitând de absenţa unor colegi de la PNL, aleşii PSD şi UDMR s-au abţinut să voteze şi, astfel, au blocat un proiect ce prevedea înfiinţarea unui post de Poliţie Locală la Adăpostul de Noapte din strada Gutenberg, unde pe perioada iernii dorm circa 60 de oameni ai străzii. Gestul, unul de forţă politică, are însă consecinţe nasoale.
20 Ianuarie 2017, 08:55
Premiile lui Bihorel
Una dintre legile lui Murphy spune că dacă un lucru poate să meargă mai rău, sigur va merge rău. Şi s-a adeverit inclusiv pentru studenţii Universităţii din Oradea! Cu câteva zile înaintea sesiunii de iarnă, în singura perioadă a semestrului când tinerii dau buzna la bibliotecă, în clădirea înaltă şi cu o impresionantă cupolă de sticlă a fost un frig de îngheţau şi cuvintele din cărţi.
19 Ianuarie 2017, 08:40
Premiile lui Bihorel
Anul 2017 a băgat deja în sperieţi angajaţii Primăriei Oradea. Funcţionarii vorbesc despre disponibilizări, comasări de posturi şi alocarea unor sarcini suplimentare personalului angajat. Motivul? Pentru a face faţă majorării cu 20% a salariilor bugetarilor, conducerea municipalităţii ia în calcul reducerea cu circa 10% a numărului de salariaţi.
18 Ianuarie 2017, 11:15
Premiile lui Bihorel
Avansat în funcţia la care visează de ani de zile, cea de ministru al Sănătăţii, şeful PSD Oradea, Florian Bodog, nu-şi schimbă deloc năravurile. Dacă în 2012, când devenise senator şi secretar de stat, a rămas şi decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, deşi era la mintea cocoşului că nu putea să-şi îndeplinească aceste sarcini de la Bucureşti, acum, când ocupă funcţia de prodecan al FMF, procedează în acelaşi fel.
18 Ianuarie 2017, 08:31
Premiile lui Bihorel
În preajma Crăciunului, o organizaţie caritabilă a făcut un pustiu de bine şi, pe lângă sandviciurile dăruite unor refugiaţi prinşi pe frontieră, au adus de mâncare şi poliţiştilor care păzeau poarta. Acum poliţiştii de frontieră sunt din nou în dificultate şi au nevoie urgentă de ajutor. Ei au fost luaţi prin surprindere de zăpada căzută, astfel că tot trotuarul lor este plin de gheaţă.
17 Ianuarie 2017, 13:51
Premiile lui Bihorel
PSD Oradea se mută din Piaţa Unirii. La sfârşitul anului trecut, municipalitatea a notificat toate partidele care au mai multe sedii închiriate de la Direcţia Patrimoniu Imobiliar să se restrângă într-un singur spaţiu. Cum PSD are două sedii, unul în Piaţa Unirii (foto) şi celălalt în Piaţa 1 decembrie, va trebui să renunţe la cel dintâi, unde funcţionează organizaţia municipală, pe care de astă-vară o conduce proaspătul ministru Florian Bodog.
17 Ianuarie 2017, 10:26
Premiile lui Bihorel
Ajuns preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor de pe locul trei după alegerile locale de anul trecut, când UDMR a obţinut mai puţine voturi decât PNL şi PSD, Pasztor Sandor s-a declarat în toate interviurile date presei româneşti ca fiind un simplu şi modest "tehnocrat". Asta nu-l împiedică, însă, ca atunci când se adresează etnicilor maghiari să se laude cu ataşamentul său total faţă de partidul roş-alb-verde.
16 Ianuarie 2017, 10:01
Premiile lui Bihorel
Bihorel interpretează cele mai importante evenimente ale săptămânii trecute: Bolovan, luat la rost din cauza gerului din apartamente: "Frigul din case este de fapt un plan bine gândit ca să creştem turismul în oraş", a răspuns el. "Dar ce legătură are una cu alta?". "Când află turiştii că avem cele mai ţapene femei din ţară, să vezi cum vin buluc la noi".
16 Ianuarie 2017, 08:01
Premiile lui Bihorel
Abia înfiinţată în 2015, Garda Forestieră Oradea are un apetit imobiliar de speriat. Bihorel a aflat că, după ce au luat în chirie, cu destinaţie de sediu, o casă impozantă din strada Mihail Kogălniceanu nr. 25, aflată vizavi de Pompieri, în schimbul unei sume lunare grăsuţe, conducerea instituţiei era gata să şi cumpere imobilul, cu o sumă de-a dreptul obeză.
15 Ianuarie 2017, 18:04
Premiile lui Bihorel
Nu de mult, BIHOREANUL l-a deconspirat pe ex-directorul Colegiului Andrei Şaguna, Răzvan Vonea, trimis în judecată pentru mai multe fapte de corupţie, că s-a reprofilat ca denunţător de meserie, umblând prin târg să găsească pe cineva de şpăguit şi apoi de turnat aşa încât să scape el cu o pedeapsă mai mică. Aşa a făcut, de pildă, cu medicul Petru Bala de la Hotelul Ceres din Băile 1 Mai, căruia i-a plasat 200 de lei în schimbul unui concediu medical şi apoi l-a dat pe mâna "organelor", aranjându-i un flagrant.
15 Ianuarie 2017, 13:45
Premiile lui Bihorel
Adversari de neîmpăcat în politică, actualul vicepreşedinte PSD-ist al Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang, şi fostul vice liberal Ionel Avrigeanu au de câteva zile un nou motiv de natură personală pentru a se înţelege ceva mai bine. Căsătoriţi în 2012, fiul lui Mang, Alex, şi fiica lui Avrigeanu, Cristina, le-au dăruit acum doi ani un nepoţel, Mihai, iar joia trecută şi o nepoţică, pe care vor s-o boteze Irina.
14 Ianuarie 2017, 16:01
Premiile lui Bihorel
Dacă eşti "pui" de magistrat, ai şanse să fii "inamovibil" orice pocinog ai comite. Că aşa stau lucrurile o demonstrează şi pedeapsa căpătată de Daniel Gal, odrasla fostului preşedinte al Judecătoriei Marghita, Ioan Gal, condamnat de Judecătoria Aleşd cu enormă blândeţe pentru un accident rutier comis în 2011, când a lovit un sătean din Ciutelec ajuns în comă la spital, cu o gaură în cap şi umărul şi picioarele zdrobite. Gal jr. a primit doar o amendă de 3.600 lei, nici aceea nu obligatorie.
13 Ianuarie 2017, 08:25
Premiile lui Bihorel
Trimis luna trecută să preia frâiele Poliţiei sătmărene, fostul şef al Poliţiei Oradea, comisarul şef Alin Haniş, a şi reuşit deja să-şi supere subordonaţii, care l-au botezat "dictator", aşa că prin liderul de sindicat l-au pârât presei că ar fi stabilit de unul singur propunerile pentru sporurile de excelenţă, direcţionate în mare parte către ofiţerii cu funcţii de conducere.
12 Ianuarie 2017, 08:35
Premiile lui Bihorel
Preotul Viorel Mal, paroh la Biserica Sfântul Sebastian din Calea Aradului, şi-a ridicat credincioşii în cap. Înainte de Crăciun, părintele a pus pe parbrizele maşinilor pe care riveranii le parchează în zonă bileţele prin care le cerea să îşi achite contribuţia la biserică dacă vor să-şi mai lase maşinile în vecinătatea lăcaşului de cult.
11 Ianuarie 2017, 08:21
Premiile lui Bihorel
Bihorel comentează schimbările făcute de noul ministru al Educaţiei: O veste bună pentru idioţi! Cei care nu au fost în stare să ia examenul pentru postul de director de şcoală pot accede la respectiva funcţie pe bază de carnet de partid. Prin urmare, concursurile nu mai valorează nimic. Eşti cu uşor retard, dar bine poziţionat politic? Poţi deveni director! Până la urmă chiar era scandalos ca tu să populezi Guvernul cu miniştri ce au făcut şcoli în prag de andropauză, dar să ceri ca un amărât de director de şcoală de ţară să se ştie semna fără să tragă cu ochiul la buletin!
10 Ianuarie 2017, 15:47
Premiile lui Bihorel
Dată în folosinţă la începutul lunii decembrie, parcarea supraetajată din faţa Pieţei Rogerius nu este nici acum funcţională integral, tunelul care leagă pe sub liniile de tramvai demisolul parcării de piaţă fiind în continuare închis. La o lună după inaugurare, Administraţia Domeniului Public încă nu a reuşit să obţintă autorizarea ISCIR pentru punerea în funcţiune a celor două lifturi ce deservesc pasajul.
10 Ianuarie 2017, 08:22
Premiile lui Bihorel
Mare zarvă săptămâna trecută la Petrileni, la priveghiul şi înmormântarea Mariei Blaga, mama fostului ministru Vasile Blaga. Marţi seară, Dusterul primarului din Rieni, Gheorghe Bota, a fost spart la 15 metri de casa politicianului, hoţul plecând cu o geantă pe care edilul o lăsase la vedere şi în care avusese vreo 1.400 lei, acte, carduri şi chiar ştampila Primăriei.
09 Ianuarie 2017, 08:30
Premiile lui Bihorel
Evenimentele săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Brancardierul, nervos că nu e lăsat să se bucure de numirea în postul de ministru. "În loc să mă ocup de problemele Ministerului, să aduc tărgi noi, să schimb mânerele la cele vechi, să montăm curele de fixare a pacienţilor, eu trebuie să răspund la întrebările presei"...
09 Ianuarie 2017, 07:37
Premiile lui Bihorel
1. Sediul Guvernului se mută din Piaţa Victoriei la Teatrul Ţăndărică, pentru că şi acolo sunt tot marionete. 2. Sorin Ovidiu Vântu a refuzat Ministerul Finanţelor. 3. La Ministerul de Externe au fost aduse trei camioane cu naftalină când s-a aflat că vin nişte şefi ca Meleşcanu, plini de molii. 4. La şedinţele publice de Guvern, miniştrii nu sunt obligaţi să poarte cagule. 5. Sănătatea a rămas în continuare un caz de targă, prin numirea lui Florian Bodog la cârma ministerului.
04 Ianuarie 2017, 09:45
Premiile lui Bihorel
Concursurile pentru direcţiunea şcolilor şi grădiniţelor din Bihor s-au încheiat zilele trecute cu validarea rezultatelor de către Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar. Deşi părea o formalitate banală, validarea s-a dovedit fatală pentru fosta directoare a Şcolii Gimnaziale din Sânmartin, Domnica Pantea, care a concurat atât pentru această funcţie, cât şi pentru cea de director adjunct, ajudecând-o pe cea din urmă.
01 Ianuarie 2017, 12:42
Premiile lui Bihorel
Departamentul de Muzică din cadrul Universităţii din Oradea va începe anul 2017 cu gândul la alegeri. Aleasă în 2015, directoarea Carmen Vasile a fost demisă zilele trecute de colegii nemulţumiţi că a întocmit cu întârziere diferite documente necesare pentru funcţionarea departamentului, precum dosarul de evaluare obligatorie pentru specializarea de licenţă Muzică.
31 Decembrie 2016, 09:54
Premiile lui Bihorel
Preşedintele Curţii de Apel Oradea, judecătorul Andrei Rus, sosit în urmă cu doi ani din Maramureş, a şi renunţat la funcţie pentru a se muta ca simplu magistrat la Curtea de Apel Alba. Ceea ce nu se ştie este că demisia a fost atât de "discretă" încât majoritatea colegilor şi subalternilor au aflat despre ea abia marţea trecută, de pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, unde cererea era trecută pe ordinea de zi a şedinţei Secţiei de Judecători.
30 Decembrie 2016, 09:50
Premiile lui Bihorel
Lovitură surprinzătoare la sfârşit de an: săptămâna trecută, Termoficare Oradea s-a racordat în cel mai mare secret la reţeaua magistrală Transgaz, scăpând astfel definitiv de serviciile intermediarului Distrigaz în furnizarea de combustibil pentru noul CET. Operatorul privat deţine în curtea societăţii o conductă de alimentare şi o staţie de reglare a presiunii prin care alimenta cazanul şi turbina pe gaz a vechiului CET, trăind din adaosul de 27% pus peste preţul Transgaz, dar prin racordarea direct la magistrală Termoficare va economisi circa 16,4 milioane lei în cele şase luni de vară când foloseşte cazanul pe gaz.
29 Decembrie 2016, 12:02
Premiile lui Bihorel
Aşa cum îi şade bine românului atunci când vrea să facă o licitaţie discretă, cu două seri înaintea Ajunului de Crăciun a apărut pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice o invitaţie de participare la o licitaţie pentru proiectarea şi construirea unui "Sediu Sistem de Gospodărire a Apelor Bihor". Suma alocată pentru 3.000 de metri construiţi este de peste 2,5 milioane euro, la care se adaugă TVA. Nu contează că prin Moldova sau Muntenia inundaţiile fac ravagii an de an, important e ca băieţii deştepţi de la ABA Crişuri să îşi tragă sediu de lux, de parcă n-ar mai avea unul.
29 Decembrie 2016, 09:53
Premiile lui Bihorel
Cine sapă groapa altuia cade în ea! Promotor al programului de reabilitare a faţadelor, prin acordarea de împrumuturi de la bugetul local pentru cetăţenii dispuşi să investească în propriile imobile, dar şi prin supraimpozitarea proprietarilor care nu vor să facă acest efort financiar, viceprimarul Mircea Mălan a ajuns să fie şi el "amendat" prin suprataxare.
28 Decembrie 2016, 09:36
Premiile lui Bihorel
În premieră, municipalitatea a organizat anul acesta în Piaţa Unirii un târg de Crăciun ca la carte, cu multe luminiţe şi ghirlande, un brad înalt, căsuţe cu bunătăţi, patinoar şi un carusel feeric. Chiar şi aşa, nu toţi orădenii au reuşit să se adapteze.
27 Decembrie 2016, 10:34
Premiile lui Bihorel
Cum arată evenimentele săptămânii prin ochii lui Bihorel: Bolovan a preluat din nou frâiele la Primărie. "La plecare, guvernul Cioloş ne-a dat un ajutor de 25 milioane de lei pentru încălzirea oraşului"...
27 Decembrie 2016, 08:12
Premiile lui Bihorel
La începutul anului 2014, edilii Oradiei se lăudau că urbea de pe Crişul Repede este primul oraş din ţară care are un portal de turism cu terminaţia .travel. Site-ul, realizat printr-un proiect finanţat cu fonduri europene cu scopul declarat de a promova Oradea în faţa turiştilor, a fost însă abandonat. Fie pentru că menirea proiectului a fost numai să aducă nişte bani celor care au lucrat la el, fie pentru că pe reprezentanţii Primăriei nu-i interesează, cert e că site-ul a devenit unul de… istorie locală.
26 Decembrie 2016, 12:30
Premiile lui Bihorel
După ce ministrul Educaţiei Mircea Dumitru i-a retras titlul de conducător de doctorate, iar Universitatea din Oradea n-a avut de ales decât să constate că nu mai are această calitate şi să-i redistribuie doctoranzii altor profesori, Florian Bodog, preşedinte al PSD Oradea şi totodată proaspăt câştigător al unui nou mandat de senator, se cere "reparat" în instanţă.
24 Decembrie 2016, 15:41
Premiile lui Bihorel
Poveste mai puţin obişnuită la Oradea, unde o avocată stagiară la SIS Group, a plecat de la birou săptămâna trecută, miercuri, cu o maşină a firmei, anunţând că lipseşte o jumătate de oră, dar n-a mai revenit, ba şi-a închis şi telefonul mobil, ca să nu poată fi contactată. Spre seară, după câteva ore bune în care au căutat-o degeaba, speriaţi că ar putea dispărea definitiv la fel ca mai celebra sa colegă Elodia, colegii au sunat la Poliţie, iar unii i-au popularizat şi poza pe Facebook, pentru a afla informaţii care să ajute la găsirea ei.
23 Decembrie 2016, 08:30
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 4.2161 RON
  • 1 EUR = 4.4927 RON
  • 1 HUF = 0.0146 RON