URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 25 FEBRUARIE 2017
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Angajaţii de la CET au făcut un pui de grevă, cerând salarii mai mari. Mulţi puteau să se pensioneze, dar au fost rugaţi să rămână pentru că nu există oameni calificaţi. Să le dai un salariu mai mic de 2.000 lei mi se pare nedrept. Când ai o "jucărie" de 50 milioane euro pe mână trebuie să te gândeşti de două ori dacă oamenii care o exploatează sunt plătiţi ca nişte specialişti sau ca nişte necalificaţi...
Zic şi eu
Într-un "Who’s Who" al parvenitismului din politica bihoreană, unde şi-a croit pârtie cu coatele de peste un deceniu, fosta tânără speranţă a PD-ului local, consilierul judeţean Dorin Corcheş, acum la ALDE, ocupă un loc de "cinste" pe podium, alături de foştii tovarăşi de drum Mircea Matei, trecut acum vreo cinci ani la PPDD şi apoi în uitare, şi Octavian Bot, trecut prin mult mai multe partide, iar în final la cele veşnice.
Cum a fost?
Dragostea de muzică, de rock în special, are multe forme de exprimare, iar concertul de vineri pare să le fi relevat pe toate: prieteni care cântă împreună de 35 de ani, legende ale muzicii prezente în public, grupuri de fani venite din alte oraşe, spectatori ajunşi cu mai bine de o oră înainte de începerea concertului, refrene cântate în cor de toată suflarea, multe tricouri cu formaţia preferată, urlete şi aplauze, poze şi autografe... Şi, nu în ultimul rând, imaginea tânărului cu tricou AC-DC, sprijinit într-un cadru metalic, fotografiindu-se cu Călin Pop la finalul serii...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Aveți încredere în noul Guvern al României?


De stiut
Avocatul Bihoreanului
Săptămânile acestea au fost numeroase discuţii în spaţiul public legate de infracţiunea de abuz în serviciu. Întrucât singura interpretare obligatorie a legii este dată de Curtea Constituţională sau de deciziile de unificare ale practicii pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, răspunsul la întrebările legate de dezincriminarea unor forme ale abuzului în serviciu se regăsesc în Decizia nr. 405/2016 a Curţii Constituţionale prin care a fost admisă o excepţie de neconstituţionalitate cu privire la această infracţiune.
Bihoreanul la medic
Pancreatita acută este o inflamaţie a pancreasului cu manifestări diferite, de la forma edematoasă, care este o afecţiune uşoară şi reversibilă în majoritatea cazurilor, la forma necrozantă, foarte severă.
Psihologul Bihoreanului
În România este încă adânc împământenit obiceiul de a-ți altoi copiii atunci când greşesc. Dar violența fizică nu este singura care afectează viața micuților. Violența verbală poate fi la fel de devastatoare. Vânătăile trec, dar efectele abuzului verbal se fac simțite dincolo de maturitate și mult timp după trecerea din adolescență.
Premiile lui Bihorel
La aniversarea de 15 ani, şeful PSD Bihor a adus BIHOREANULUI o carte de rugăciuni. ​Fără să ştie că va fi "decorat" cu o cruce gigant, asezonată cu un lanţ tip "cocalar", Ioan Mang a răspuns în aceeaşi cheie, oferind la schimb un "Îndreptar pentru spovedanie" şi avertizând ziarul că "de la 15 ani începe să nu ţi se mai ierte chiar toate". Vezi cum şi-a premiat Bihorel toţi laureaţii, la gala de la Teatrul Regina Maria, ţinută cu un număr record de 500 de invitaţi!
Premiile lui Bihorel
După debarcarea şi trimiterea în judecată a şefilor de post din Pietroasa şi Cărpinet, pe motiv de şpagă, iniţial conducerea Poliţiei bihorene i-a înlocuit temporar cu alţi colegi, dar Bihorel a aflat că acum funcţiile urmează să fie scoase la concurs. Atât doar că nu prea se înghesuie candidaţii, care se tem că, odată deschisă cutia Pandorei, pot avea soarta predecesorilor Gheorghe Bat şi Raul Rotar, ambii ajunşi pe drumuri pentru că s-au înfruptat cu colaci şi frigănele luate ca taxe de protecţie.
23 Februarie 2017, 09:32
Premiile lui Bihorel
Cel mai mare vânător de şpăgari din Bihor, procurorul şef al DNA Oradea, Ciprian Man, a fost luat la rându-i în vizor. Într-un articol de două pagini publicat în Cotidianul din 8 februarie, jurnalistul Silviu Ohanesian şi Valer Marian (cel din urmă fost senator PSD de Satu Mare, culmea, aflat între "trofeele" magistratului orădean), i-au alcătuit un CV deloc măgulitor, acuzându-l de mai toate infracţiunile din Codul Penal.
22 Februarie 2017, 08:21
Premiile lui Bihorel
Domn’ doctor Pleşa, care a pensionat sate întregi din Bihor, a fost condamnat cu suspendare. Pentru un rahat de 235 de fapte de luare de mită în şase luni, cât a durat monitorizarea, era şi culmea să păţească ceva! Mă mir că odată judecătorii nu au decis şi să-i dea o diplomă, pentru cel mai mituit personaj al anului 2015.
21 Februarie 2017, 13:39
Premiile lui Bihorel
Chiar dacă nu mai strigă de mama focului în plenul Consiliului Judeţean şi nu-l mai face „nebun” pe Pasztor Sandor, aşa cum s-a întâmplat astă-vară în timpul scandalului iscat la alegerea noii conduceri, liberalul Dacian Foncea nu renunţă la spiritul rebel.
21 Februarie 2017, 08:31
Premiile lui Bihorel
Între persoanele caracterizate de obiceiul aristocratic al discreţiei nu se numără, hotărât lucru, cei doi membri ai familiei "prezidenţiale" a PSD Bihor. Deşi trecută binişor de vârsta celei de-a doua tinereţi, ba devenită de două ori bunică, iar în trecutul nu prea îndepărtat supărată de bârfele că tovarăşului de muncă şi de viaţă îi dau târcoale unele blonde din partid, şefa Organizaţiei de Femei a PSD Bihor, Erica Mang, i-a scris de 14 februarie pe Facebook o declaraţie de amor corespunzătoare consortului.
20 Februarie 2017, 08:24
Premiile lui Bihorel
Evenimentele săptămânii prin ochii lui Bihorel: Păstorul ne dă veşti bune: "De la primăvară o să deschidem parţial Muzeul". "Păi nu vă deranjează că mobilierul e luat de la second hand?". "Nici vorbă, cu cât e mai vechi cu atât este considerat şi el piesă de muzeu".
20 Februarie 2017, 07:43
Premiile lui Bihorel
Aeroportul Oradea a lansat săptămâna trecută, pe site-ul propriu, un scurt chestionar prin care bihorenii sunt întrebaţi unde ar vrea să călătorească în mod constant şi unde şi-ar dori să ajungă cu zboruri ocazionale de tip charter. Chestionarul în sine este uşor de completat, dar dacă era după responsabilii de PR ai Aeroportului Oradea, posibilii respondenţi nici n-ar fi ajuns la el.
19 Februarie 2017, 14:20
Premiile lui Bihorel
Situaţie de tot râsul la Poliţia Ştei: Nicolae Paşca, unul dintre subofiţerii criminalişti, a fost prins că "lucra" mai mult în birou decât pe teren. Omul era suspectat că a încurcat mai multe anchete pentru că nu se mai deranja să meargă la cercetările obligatorii de la faţa locului, investigaţii care de regulă pot ajuta la identificarea autorilor, prin eventualele amprente ori alte urme găsite.
18 Februarie 2017, 17:12
Premiile lui Bihorel
Vestitorii primăverii anunţă faliment. Cei peste 40 de producători şi vânzători de mărţişoare care au licitat joia trecută pentru 140 de amplasamente în Oradea au plecat acasă cu buzele umflate. Unii pentru că au pierdut licitaţia, alţii pentru că au câştigat-o! Amplasamentele cu vad comercial bun, cum ar fi cele din Piaţa Unirii, au ajuns să se închirieze la preţuri astronomice, de 195 lei pe metru pătrat pe zi!
17 Februarie 2017, 08:41
Premiile lui Bihorel
De ceea ce ne temeam n-am scăpat. Consiliul Judeţean este, începând de săptămâna asta, practic, golit de conţinut. Corifeul politicii judeţene, onorabilul ALDE-ist Dorin Corcheş, şi-a dat demisia. Coeficientul de inteligenţă cumulat al Consiliului s-a prăbuşit. Lumina politicii merge la Bucureşti să-i deştepte pe miticii de acolo. Încă nu se ştie unde va presta domnul Corcheş. Poate la Ministerul Agriculturii. Poate la Cultură. Poate la Sănătate. Poate la spaţii verzi.
16 Februarie 2017, 12:01
Premiile lui Bihorel
Universitatea din Oradea şi-a arătat iarăşi nivelul. În timp ce în marile centre universitare din ţară specialiştii facultăţilor de Drept au luat poziţie faţă de mult hulita OUG 13, oferind opinii avizate despre ilegalitatea comisă de Guvernul Grindeanu, colegii lor orădeni au băgat capul adânc în nisip, refuzând să scoată vreun cuvinţel despre Ordonanţă şi efectele ei nici măcar studenţilor pe care, chipurile, îi pregătesc.
16 Februarie 2017, 08:41
Premiile lui Bihorel
Surpriză de proporţii în timpul unei razii a Poliţiei Rutiere derulate în Beiuş în noaptea de 4 spre 5 februarie, când, după cum a aflat Bihorel, între şoferii opriţi s-a nimerit şi Radu Boc, unul din nepoţii comisarului şef Eugen Boc, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Bihor. Juniorul de 24 ani era afumat bine cu niscaiva "substanţe psihoactive", după cum au notat în documente poliţiştii, care l-au şi dus imediat la spital pentru teste de sânge, iar apoi i-au întocmit dosar penal, aflat acum în ancheta Parchetului Beiuş.
15 Februarie 2017, 09:41
Premiile lui Bihorel
Primarul Ilie Bolojan îşi "întinereşte" subalternii mai ceva ca vestita Ana Aslan. În doar două săptămâni un funcţionar amorezat de Primărie poate da timpul înapoi, până în prima tinereţe. Spre exemplu, şefii puşi pe liber în lotul celor 16 funcţionari ale căror funcţii se desfiinţează începând din 1 martie, cum ar fi Ioan Guler de la Inspecţie Fiscală şi Mihai Oaie de la Logistică, au fost invitaţi să participe la concursurile care vor fi organizate săptămâna aceasta pentru ocuparea unor posturi vacante.
14 Februarie 2017, 08:41
Premiile lui Bihorel
Directoarea Şcolii Gimnaziale Szacsvay Imre din Oradea, Pasztor Gabriella, a declanşat cu patru ani în urmă un uriaş scandal după ce le-a interzis copiilor români de la Colegiul Eminescu, cu care împărţea clădirea din strada Stânişoarei, să folosească o toaletă pe care, cu de la sine putere, a rezervat-o doar pentru elevii maghiari.
13 Februarie 2017, 09:12
Premiile lui Bihorel
Evenimentele săptămânii trecute prin ochii lui Bihorel: De povești cu deputatul condamnat pentru că a crescut oi în timpul celuilalt mandat. „Mă, da’ rău își bate joc Dragnea de voi. Nu vă lasă să votați împotriva moțiunii de cenzură. Parcă ați fi oi!”. „Să nu mai aud cuvântul oaie! Nu ne-a lăsat să ieșim la vot fiindcă data trecută au dispărut 88 de bile, le-au dus colegii acasă la copii”.
13 Februarie 2017, 07:55
Premiile lui Bihorel
Conform tradiției, nu poate trece un semestru ca la Sorbonica să nu apară procurorii zdrăngănind din cătușe. La greu încercata Facultatea de Medicină şi Farmacie, tradiția lui Tică Romanul a fost dusă cu cinste mai departe de șefa Departamentului de Medicină Dentară, Adriana Pirte.
12 Februarie 2017, 13:55
Premiile lui Bihorel
Primăria îşi caută firmă de transport valori. Având în vedere noile obiective impuse de primarul Ilie Bolojan cu privire la curăţenia şi disciplina din oraş, conducerea Poliţiei Locale a anunţat săptămâna trecută că în cel mai scurt timp urmează să-şi retragă agenţii care asigură paza transportului la Trezorerie a banilor încasaţi de municipalitate, aceştia urmând să primească muncă de teren.
12 Februarie 2017, 10:05
Premiile lui Bihorel
În acest an universitar, bobocii facultăţilor orădene n-au avut parte de niciun bal. Ca în fiecare iarnă, Asociaţia Studenţilor din Universitatea din Oradea şi-a asumat organizarea petrecerii, dar a eşuat cu brio. După ce au anulat în două rânduri petrecerea programată ultima oară pe 26 ianuarie, în cele din urmă aceasta nu s-a mai ţinut.
11 Februarie 2017, 11:58
Premiile lui Bihorel
Bihorel, pe blogul lui: Am zis că mă las de bullshit-urile alea cu corupţia, cu hoţii şi tâlharii din Parlament, dar iată că din nou sunt obligat să lucrez cu materialul clientului. PSD a trimis în Parlament un domn onest, Ionel Roman, care, în mandatul trecut, pe lângă că legifera la greu, mai şi ciobănea. Nu de alta, dar nu-l lăsa inima să renunţe la ocupaţia sa de bază, creşterea oilor.
10 Februarie 2017, 13:25
Premiile lui Bihorel
Preasfinţitul Sofronie Drincec, episcopul ortodox al Oradiei, până de curând spaima popimii bihorene, a căzut după Sărbători într-o pasă umilă. Smerit în urma descinderilor făcute la Episcopie de DNA, care instrumentează un dosar de luare de mită, în ultima şedinţă Sofronie le-a cerut protopopilor din judeţ să mai rărească din formulele pompoase de adresare de pe documentele pe care i le trimit. "Nu ne fac pe noi astea", a spus împăciuitor Preasfinţitul.
10 Februarie 2017, 08:30
Premiile lui Bihorel
Sărbătorile de iarnă s-au dus, zăpada s-a topit, gerul a mai cedat, dar municipalitatea nu se îndură să renunţe la pomul de Crăciun. Înalt de peste 2 metri, bradul trona, vinerea trecută, în sensul giratoriu de sub pasajul peste DN 79 Oradea-Arad. La o lună după Sfântul Ion, ziua când se încheie sărbătorile de iarnă, nici Primăria, nici firma care şi-a asumat îngrijirea scuarului nu s-au deranjat să elibereze locul.
09 Februarie 2017, 08:39
Premiile lui Bihorel
Pentru cei care nu ştiu, domnul Ghiţă Bogdan e la al doilea mandat de când mănâncă pita Statului ca deputat PSD. Faptul că oameni de valoarea dânsului sunt în PSD ţine de domeniul întâmplării, pentru că specimene la fel de valoroase populează şi alte partide. Ghiţă a fost văzut la un miting al pensionarilor de la Cotroceni, deşi şeful său de partid, domnul Dragnea, a subliniat că manifestaţia nu este organizată de PSD.
08 Februarie 2017, 09:45
Premiile lui Bihorel
Toamna trecută, pârât că a dus la mare trei pesediste cu maşina instituţiei, Adrian Florescu (foto), şeful Direcţiei Silvice Bihor, îşi dădea demisia de onoare, locul său fiind luat, cu delegaţie, ce-i drept, de directorul tehnic Adrian Jurcău. Prima grijă a noului manager nu a fost să facă vreun inventar al pădurilor, ci să schimbe numerele de înmatriculare ale SUV-ului de serviciu moştenit de la predecesorul său.
08 Februarie 2017, 08:29
Premiile lui Bihorel
1. Orădenii au ieşit din casă pentru că au avut unde să se strângă. Măcar pentru asta tot e bună reamenajarea Pieţei Unirii. 2. Piaţa este atât de întunecoasă că se asigură confidenţialitatea participanţilor. 3. Răuvoitorii susţin că, din cauza vitezei de reacţie reduse a ardelenilor, orădenii abia acum ies împotriva lui Ceauşescu. 4. Din scandări am înţeles că Dragnea, în loc să facă politică, mai bine şi-ar face dinţii.
07 Februarie 2017, 12:40
Premiile lui Bihorel
Săptămâna trecută, până sâmbătă când Guvernul a anunţat abrogarea OUG 13, peste PSD Bihor chiar membrii de partid au aşternut o linişte ca de cavou. Pe când mii de orădeni ieşeau în stradă, seară de seară, protestând împotriva luptei pe care acest partid şi guvernul o duc împotriva justiţiei, goarnele pesediste din Bihor, care până acum lătrau la orice le dicta partidul sau propriile excese de zel, au devenit de-a dreptul invizibile şi mute.
07 Februarie 2017, 08:25
Premiile lui Bihorel
O fi ajuns senatorul PSD Florian Bodog pe cai mari, dar n-a uitat de prietenii de acasă. Presa din Bucureşti a dezvăluit că una dintre primele măsuri ale ministrului Sănătăţii a fost să angajeze, normal că fără concurs, un nou şef la Corpul de Control al Ministerului - pe nimeni altul decât orădeanul Claudiu Hirţea.
06 Februarie 2017, 08:28
Premiile lui Bihorel
Evenimentele săptămânii trecute prin ochii lui Bihorel: Şedinţă la PSD. Zeci de membri s-au legat de calorifere. Ianoş: "Oamenii sunt revoltaţi că sorosiştii şi câinii lor ies să protesteze, aşa că vor să facă o contramanifestaţie"...
06 Februarie 2017, 07:41
Premiile lui Bihorel
Anul 2017 a început cu un şef în minus la administraţia Cetăţii Oradea. Bucureşteanca Gabriela Arghiroiu, care în vară câştigase concursul pentru funcţia de manager şi se arăta dornică să muncească pentru transformarea Cetăţii în principalul obiectiv turistic al oraşului, şi-a dat demisia şi a plecat fără explicaţii.
05 Februarie 2017, 12:11
Premiile lui Bihorel
Proiectul de construire a cartierului Ceyrat s-a blocat în instanţă. La sfârşitul anului trecut, Primăria a pierdut procesul intentat de o orădeancă, Floare Ianceu, care are de recuperat de la oraş o suprafaţă de teren de sub fostul CET II, dar care, aflând că există teren liber în strada Ceyrat, a notat în Cartea Funciară un proces pe ultimele două loturi disponibile.
04 Februarie 2017, 18:01
Premiile lui Bihorel
Splendida țigănie de la alegerea președintelui Consiliului Județean nu putea rămâne fără urmări juridice. Liberalii au contestat alegerile pe motiv că votul nu a fost secret. Ce se poate întâmpla dacă justiția le dă dreptate liberalilor? Păi, consilierii ALDE și PSD își mai pot negocia încă o dată votul, ceea ce, per ansamblu, va duce la creșterea nivelului de trai al bihorenilor.
03 Februarie 2017, 10:21
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 4.2856 RON
  • 1 EUR = 4.519 RON
  • 1 HUF = 0.0147 RON