URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 23 MARTIE 2017
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
În "cel mai sigur oraş din ţară", un individ răneşte un bărbat şi îşi execută cu sânge rece iubita. Deşi autorităţile ştiau încă de la amiază numele criminalului şi maşina cu care se deplasa, nu i-au dat semnalmentele decât spre seară. Nepermis de târziu.
Zic şi eu
Discutăm discuţii. Cam asta-i concluzia după anunţul UDMR Bihor de joia trecută, că s-a pus de-un nou protocol între preşedintele organizaţiei, Cseke Attila, şi omologii săi de la trei din celelalte patru partide parlamentare: Ioan Mang (PSD), Traian Bodea (ALDE) şi Cristian Rusu (USR). Liberalul Ilie Bolojan, deşi s-a întâlnit cu toţi, n-a semnat actul.
Cum a fost?
Tipul care mi-a povestit întâmplarea neverosimilă de mai jos era, acum câteva zile, acasă cu soţia şi cu câţiva prieteni veniţi în vizită. În timp ce stătea la palavre cu amicii, atenţia i-a fost atrasă de o maşină care tocmai parca în faţa casei sale. Curios, a ieşit în întâmpinare. Din automobil au coborât un bărbat şi o femeie...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Aveți încredere în noul Guvern al României?


De stiut
Avocatul Bihoreanului
Curtea observă că, în cazul măsurii preventive a arestului la domiciliu, legiuitorul permite luarea din nou a acesteia faţă de persoana care a mai fost supusă anterior unei măsuri preventive privative de libertate fără a reglementa obligaţia existenţei unor temeiuri noi în acest caz. Or, având în vedere că măsura preventivă a arestului la domiciliu este o măsură similară celei a arestului preventiv, având natura unei măsuri preventive privative de libertate, Curtea apreciază că aceasta trebuie însoţită de aceleaşi garanţii precum acelea prevăzute în cazul măsurii preventive a arestului preventiv.
Bihoreanul la medic
Apendicita acută poate apărea la orice vârstă, dar este mai frecventă la tineri şi mai rară la vârstele extreme, nefiind influenţată de sex (cu excepţia perioadei dintre pubertate şi 25 de ani, când apare în 2/3 din cazuri la bărbaţi).
Psihologul Bihoreanului
Mulţumită Hollywood-ului şi conştiinţei comune, în mintea oamenilor din ziua de azi s-au instalat o serie de mituri legate de psihologie. În acest articol vom discuta despre câteva dintre ele şi vom vedea cum părerea lumii diferă de realitate.
Premiile lui Bihorel
La aniversarea de 15 ani, şeful PSD Bihor a adus BIHOREANULUI o carte de rugăciuni. ​Fără să ştie că va fi "decorat" cu o cruce gigant, asezonată cu un lanţ tip "cocalar", Ioan Mang a răspuns în aceeaşi cheie, oferind la schimb un "Îndreptar pentru spovedanie" şi avertizând ziarul că "de la 15 ani începe să nu ţi se mai ierte chiar toate". Vezi cum şi-a premiat Bihorel toţi laureaţii, la gala de la Teatrul Regina Maria, ţinută cu un număr record de 500 de invitaţi!
Premiile lui Bihorel
Domnia se plăteşte! Municipalitatea a majorat de 15 ori redevenţa datorată de proprietarii caselor ridicate la mijlocul anilor 2000, cu ajutorul unor credite ANL, pe un amplasament al Primăriei din strada Titus Popovici. Cum suma datorată anual a crescut peste noapte de la suma simbolică de 200 lei la una usturătoare, de 3.000 lei, cele 31 de familii au făcut rapid demersuri pentru achiziţionarea terenului.
23 Martie 2017, 08:31
Premiile lui Bihorel
Lovitură dură pentru dușmanii managerului Spitalului Județean, Gheorghe Carp. După ce anul trecut un cântăreț de muzică țărănească americană și un absolvent de arhitectură au constatat că heliportul e prea apropiat de clădirile din Oradea și, în consecință, nefuncțional, iată că Autoritatea Aeronautică a emis autorizația de funcționare.
22 Martie 2017, 11:51
Premiile lui Bihorel
Cel mai important monument istoric din Oradea nu este îngrijit cum ar trebui, au constatat specialiştii Direcţiei Judeţene pentru Cultură. Instituţia condusă de Lucian Silaghi a decis să facă o plângere la Poliţie împotriva Direcţiei Patrimoniu Imobiliar din subordinea Primăriei, după ce a văzut că, în interiorul Cetăţii, s-au făcut unele săpături fără aprobare şi fără descărcare arheologică.
22 Martie 2017, 08:31
Premiile lui Bihorel
Febra împăduririlor a ajuns și la SRI. Angajații de acolo au ieșit în aer liber și au plantat copaci în zona Remeți. Ehei, dacă ar fi fost la fel de atenți cu despăduririle, în sensul de a sesiza organele că se fură ca-n codru, altfel am fi stat azi cu cantitatea de ozon și clorofilă!
21 Martie 2017, 15:32
Premiile lui Bihorel
Deputatul PSD Gheorghe Bogdan, care nu s-a remarcat cu mai nimic din 2012 încoace, de când încasează salarii ca parlamentar, e bucuros nevoie mare. În calitate de membru al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare, Ghiţă merge la începutul lunii aprilie în Bangladesh, la o întâlnire internaţională a uniunii specializate în negocieri politice multilaterale.
21 Martie 2017, 09:25
Premiile lui Bihorel
Evenimentele săptămânii prin ochii lui Bihorel: ​Bolovan a fost în prezidiu, alături de Rangnea şi Divorţeanu, la întâlnirea cu primarii de municipii. "Stăteaţi la masa aia de parcă eraţi împăiat", am observat. "Asta pentru că am luat un antivomitiv înainte. Apoi trebuia să fiu vigilent, că între cei doi te poţi trezi că-ţi dispare sau portofelul, sau buletinul, ca să meargă să ia credit în numele meu".
20 Martie 2017, 08:15
Premiile lui Bihorel
Cazarea unui demnitar la București costă poporul 1000 de euro pe lună. Semn că domnia și prostia, în cazul de față amândouă, se plătesc.
19 Martie 2017, 16:10
Premiile lui Bihorel
Cine-a zis că pesediştii şi liberalii nu încap în aceeaşi încăpere se înşală. Deputatul PSD Bihor Ioan Sorin Roman, cel care nici n-ar mai fi parlamentar dacă avocaţii săi nu ar fi găsit o chichiţă prin care să atace hotărârea definitivă de incompatibilitate şi interdicţia de a ocupa funcţii publice, îşi face cabinet parlamentar în Salonta, luând în chirie taman spaţiul în care până anul trecut a funcţionat biroul rivalului de la PNL.
19 Martie 2017, 13:04
Premiile lui Bihorel
Cine cere nu piere. Hotărât să îşi lase maşinile în demisolul parcării supraetajate din faţa Pieţei Rogerius, personalul medical al Spitalului Municipal a transmis luna aceasta Primăriei, prin Serviciul Administrativ, o cerere prin care cere facilităţi la plata abonamentului de parcare, în valoare de 70 lei pe lună. 
18 Martie 2017, 13:50
Premiile lui Bihorel
Vă mai amintiţi de tânărul şmecheraş Jean Dominan, cel care şi-a ridicat 400 de oameni în cap după ce le-a promis locuri de muncă în străinătate, dar toate fictive? Ei bine, Bihorel a aflat că anul trecut, înainte să fie încarcerat în Penitenciarul Oradea pentru 4 ani şi 10 luni încasaţi pentru povestea cu joburile, individul a apucat să dea încă un "tun", de 165.000 lei.
17 Martie 2017, 08:23
Premiile lui Bihorel
Bihorel a mai auzit despre premii acordate în lipsă unor mari personalităţi, dar să lipsească taman cel care înmânează premiile n-a mai văzut până săptămâna trecută, când a citit pe Bihorştiri.ro, site cu puternice afinităţi PSD-iste, de altfel condus de un pesedist sadea, Mihai Baneş. O informaţie apărută miercurea trecută, de Ziua Femeii, arăta că tinerii social-democraţi orădeni şi "în lipsă" ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, au împărţit flori femeilor pe care le-au întâlnit în Maternitate. 
16 Martie 2017, 08:25
Premiile lui Bihorel
Primăria interzice orădenilor ceea ce ea însăşi plănuieşte să facă. Reprezentanţii Instituţiei Arhitectului Şef au anunţat săptămâna trecută, în cadrul unei dezbateri publice, că după ani de excepţii, din vară vor interzice montarea de marchize ca să ţină umbră deasupra meselor...
15 Martie 2017, 08:12
Premiile lui Bihorel
Avea şi episcopul Laszlo Tokes partea lui de dreptate: ungurii din Ardeal se "românizează" accelerat. Veacurile de convieţuire au făcut ca maghiarii să preia de la fraţii români obiceiul de a se mânca între ei. Minoritarii vor sărbători pe 15 martie izbucnirea revoluţiei maghiare de la 1848 separat, împărţiţi între UDMR şi PPMT.
14 Martie 2017, 08:05
Premiile lui Bihorel
Surpriză, zilele trecute, în organizaţia judeţeană a femeilor social-democrate. Deşi n-au avut alegeri, femeile s-au trezit cu o preşedintă nouă, care îi ia locul Liei Pop, demisionară din toamnă: consilierul judeţean Stela Babău.
13 Martie 2017, 08:28
Premiile lui Bihorel
Evenimentele săptămânii prin ochii lui Bihorel: Muntele Bihorului s-a inspirat după Dealul Ciuperca şi s-a prăvălit peste Bucureşti, la un concurs de dans. "Am văzut că juriul ţi-a dat note foarte mari. Adevărul e că pe fătuca aia o puteai băga în buzunarul de la piept...
13 Martie 2017, 07:48
Premiile lui Bihorel
UDMR Bihor şi reprezentanţii locali ai Partidului Popular Maghiar din Transilvania nu fac pace nici pentru sfânta zi de sărbătoare. De 15 martie, Ziua Maghiarimii de pretutindeni, cele două organizaţii au cerut Primăriei Oradea separat autorizarea manifestărilor, pentru ore diferite, la fel ca anii trecuţi, chiar dacă funcţionarii municipalităţii au încercat să-i convingă pe liderii maghiari să serbeze împreună.
12 Martie 2017, 11:52
Premiile lui Bihorel
Primăria Oradea pune preţ pe reciclare chiar şi atunci când nu-şi propune acest obiectiv. Acoperişul fostei Case de Cultură a Municipiului este acoperit cu un banner publicitar rămas din campania făcută referendumului pentru unificarea cu Sînmartinul. Cu ce scop o fi fost pus bannerul pe acoperiş, dat fiind că acesta nu are spărturi, nu se ştie.
11 Martie 2017, 13:55
Premiile lui Bihorel
Psihologa Camelia Dindelegan, devenită notorie după ce DNA a dezvăluit că, pentru promovarea ei ca profesor universitar, i-ar fi cadorisit pe decăniţa Floare Chipea şi pe rectorul Constantin Bungău, trimisă în judecată alături de aceştia şi de soţul ei, preotul ortodox Marin Dindelegan, adună vechime în sălile de judecată.
10 Martie 2017, 09:39
Premiile lui Bihorel
Proprietarul unei case din strada Remenyik Sandor, aflată la câteva sute de metri de Grădiniţa 23 din strada Republicii, a descoperit în octombrie o groapă sub gardul grădinii. Adâncă de un metru şi jumătate şi lată de peste un metru, groapa a apărut la baza terasamentului căii ferate.
09 Martie 2017, 08:49
Premiile lui Bihorel
Vă mai amintiţi, desigur, de Radu Boc, nepotul comisarului şef Eugen Boc, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Bihor, prins în centrul Beiuşului, într-una din nopţile lunii trecute, conducându-şi maşina sub influenţa unor "substanţe psihoactive". Ei bine, Bihorel a aflat că rezultatele analizelor medicale au confirmat că juniorul de 24 de ani consumase cannabis, motiv pentru care acum este anchetat de procurorii DIICOT Oradea.
08 Martie 2017, 08:41
Premiile lui Bihorel
Dosarul de pornografie infantilă pe internet deschis pe numele cunoscutului designer orădean Andrei Zalder, arestat preventiv de o lună, face şi victime colaterale. Soţia acestuia, Zalder Éva, directoare la Liceul Teologic Romano-Catolic Szent László, a fost nevoită să-şi dea demisia din funcţie. Oficial din motive personale, dar în culise se vorbeşte că i s-a cerut expres să plece, chiar de către episcopul romano-catolic Böcskei László.
07 Martie 2017, 09:50
Premiile lui Bihorel
Opoziţia este amară. Primarul comunei Rieni, Ioan Gheorghe Bota, ar renunţa la carnetul de membru PNL ca să se caţere în barca puterii. PDL-ist la origine, ajuns liberal prin fuziune, Bota nu îi poate ierta liderului filialei, Ilie Bolojan, că nu l-a pus pe listele de candidaţi la Camera Deputaţilor. Edilul de Rieni a demisionat deja din conducerea PNL Bihor şi negociază cu şeful ALDE, Traian Bodea, o funcţie în acest partid. 
06 Martie 2017, 09:40
Premiile lui Bihorel
Principalele evenimente ale săptămânii trecute, comentate de Bihorel: Deputatul condamnat definitiv: "Anul acesta se vor turna minimum 16 roabe de asfalt pe drumurile judeţului". "Lasă astea. Mai bine spune-ne cum ai primit mandatul de deputat cu toate că ai fost condamnat definitiv". "Am făcut o hârtie de revizuire, sper să mă judece vreo patru ani, până mi se termină mandatul, iar dup-aia nu-mi mai pasă".
06 Martie 2017, 08:02
Premiile lui Bihorel
Studenţii Facultăţii de Protecţia Mediului învaţă cum să îngrijească nu doar natura, ci şi propriile familii. Exemplul viu îl dă chiar decanul Ioan Chereji. Ca şi cum n-ar fi destul că în facultate au ajuns să predea ambele progenituri ale acestuia, Anca şi Ioan Chereji, mai nou a fost angajată şi nora sa, Aurelia Chereji.
05 Martie 2017, 10:29
Premiile lui Bihorel
Bihorel a trăit s-o vadă şi pe asta! Un PSD-ist din comuna Cociuba Mare, Constantin Popa, a sesizat joia trecută redacţia BIHOREANULUI, dovedind o neruşinare şocantă. Concret, bărbatul a reclamat telefonic că nevastă-sa, Florica Popa, fostă directoare a şcolii din comună, nu-şi poate relua postul pentru care astă-toamnă a concurat, picând însă cu brio, deoarece profesorul Florin Doble, cel care îl ocupă în prezent, nu vrea să… demisioneze pentru a-l elibera.
04 Martie 2017, 11:15
Premiile lui Bihorel
Fosta şefă a Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor, PSD-ista Sanda Mercea, debarcată din funcţie în septembrie 2016, când procurorii au aflat că avea firme ţinute ascunse şi şi-a hărţuit o subalternă, motiv pentru care au pus-o sub inculpare pentru fals în declaraţii, conflict de interese şi purtare abuzivă, nu este nicidecum o neobişnuită a sălilor de judecată.
03 Martie 2017, 08:31
Premiile lui Bihorel
S-a terminat. Procurorii au trimis-o în judecată pe maestra înşelătoriilor, Agneta Micu, care în 2006, urmărită internaţional fiind, a furat identitatea altei femei şi vreme de un deceniu a înşelat cu peste 300.000 lei mai mulţi bihoreni, inclusiv pe patronul companiei Leonardo, Florin Panea, promiţându-le de la vinuri bio până la fonduri europene. Bihorel a aflat, însă, un detaliu inedit, cu care "organele" nu s-au lăudat.
02 Martie 2017, 09:17
Premiile lui Bihorel
Aproape nu este orădean care să nu fi aflat săptămâna trecută despre jandarmul care s-a urcat băut la volan şi a intrat cu maşina într-un taximetru, iar apoi, căzut în disperare, şi-a pus capăt zilelor. Ceea ce nu se ştie e că taxiul lovit aparţine firmei patronate de familia fostului şef al Biroului Drumuri Naţionale din Poliţia Rutieră Bihor, comisarul Marcel Ghirosa, personaj intrat în colimatorul procurorilor după ce a fost prins luând şpagă în preajma Anului Nou.
01 Martie 2017, 08:48
Premiile lui Bihorel
Orădenii care locuiesc pe jumătatea de oraş aflată pe malul drept al Crişului au rămas câteva ore bune fără apă potabilă miercurea trecută, Compania de Apă Oradea fiind nevoită să emită un comunicat pentru a preciza că motivul era "o avarie provocată de SC Abed Nego SRL pe magistrala situată în intersecţia străzilor Codrilor-Olteniei" şi că după lucrările de remediere "pot să apară deficienţe în parametrii de furnizare şi de calitate a apei".
28 Februarie 2017, 08:43
Premiile lui Bihorel
Zvonul privind înscrierea fostului premier Dacian Cioloş în PNL Bihor a fost preparat în laboratoare şi apoi intens difuzat de postul Antena 3 în primele zile ale săptămânii trecute.
27 Februarie 2017, 08:57
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 4.2286 RON
  • 1 EUR = 4.5631 RON
  • 1 HUF = 0.0148 RON