URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
16 Aprilie 2024, 08:54

Buluc la alegeri: Puzderie de magistrați vor în birourile electorale din Bihor. Nu de alta, dar se plătește bine!

Buluc la alegeri: Puzderie de magistrați vor în birourile electorale din Bihor. Nu de alta, dar se plătește bine! foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La Tribunalul Bihor a avut loc vinerea trecută tragerea la sorți a președinților și locțiitorilor Biroului Electoral Județean și Birourilor Electorale Locale din cele 101 municipii, orașe și comune din județ, care vor veghea la legalitatea organizării și desfășurării alegerilor europarlamentare și locale din 9 iunie.

Pentru prima oară, după cum a aflat Bihorel, a existat o concurență uriașă: aproape 100 de magistrați, judecători și procurori din întregul județ s-au înscris pe listă, pentru a fi desemnați în conducerea Birourilor Electorale, adică de aproape 7 ori mai mulți decât la alegerile din 2020, când s-au înscris doar 15 magistrați, și de 10 ori peste câți au fost în 2016, când s-au înregistrat numai 10 doritori.

Explicația nu este greu de deslușit, căci președinții și locțiitorii vor încasa pentru fiecare dintre cele 60 de zile de funcționare a Birourilor Electorale o indemnizație de câte 300 lei/zi, plus diurnă 35 lei/zi, plus un procentaj din salariile de magistrați, pe considerentul că sunt detașați în interes de serviciu.

Ceea ce înseamnă, tanda pe manda, de la minimum 20.000 lei până la 40.000 lei. Deloc rău să faci de la 4.000 la 8.000 euro pentru o activitate de câteva ore pe zi...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Se spune ca o justitie facuta pe genunchi are rolul de a ingropa o tara.
Asadar, daca ceva merge prost in Romania sa stiti ca magistratii i-au pus de fapt stampila de Stat Esuat. Magistratii sunt cei care au ingropat si furtisagul de la alegerile ultimelor doua decenii.
Postat 16 Aprilie 2024, 15:06 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON