URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 23 MARTIE 2017
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
În "cel mai sigur oraş din ţară", un individ răneşte un bărbat şi îşi execută cu sânge rece iubita. Deşi autorităţile ştiau încă de la amiază numele criminalului şi maşina cu care se deplasa, nu i-au dat semnalmentele decât spre seară. Nepermis de târziu.
Zic şi eu
Discutăm discuţii. Cam asta-i concluzia după anunţul UDMR Bihor de joia trecută, că s-a pus de-un nou protocol între preşedintele organizaţiei, Cseke Attila, şi omologii săi de la trei din celelalte patru partide parlamentare: Ioan Mang (PSD), Traian Bodea (ALDE) şi Cristian Rusu (USR). Liberalul Ilie Bolojan, deşi s-a întâlnit cu toţi, n-a semnat actul.
Cum a fost?
Tipul care mi-a povestit întâmplarea neverosimilă de mai jos era, acum câteva zile, acasă cu soţia şi cu câţiva prieteni veniţi în vizită. În timp ce stătea la palavre cu amicii, atenţia i-a fost atrasă de o maşină care tocmai parca în faţa casei sale. Curios, a ieşit în întâmpinare. Din automobil au coborât un bărbat şi o femeie...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Aveți încredere în noul Guvern al României?


De stiut
Avocatul Bihoreanului
Curtea observă că, în cazul măsurii preventive a arestului la domiciliu, legiuitorul permite luarea din nou a acesteia faţă de persoana care a mai fost supusă anterior unei măsuri preventive privative de libertate fără a reglementa obligaţia existenţei unor temeiuri noi în acest caz. Or, având în vedere că măsura preventivă a arestului la domiciliu este o măsură similară celei a arestului preventiv, având natura unei măsuri preventive privative de libertate, Curtea apreciază că aceasta trebuie însoţită de aceleaşi garanţii precum acelea prevăzute în cazul măsurii preventive a arestului preventiv.
Bihoreanul la medic
Apendicita acută poate apărea la orice vârstă, dar este mai frecventă la tineri şi mai rară la vârstele extreme, nefiind influenţată de sex (cu excepţia perioadei dintre pubertate şi 25 de ani, când apare în 2/3 din cazuri la bărbaţi).
Psihologul Bihoreanului
Mulţumită Hollywood-ului şi conştiinţei comune, în mintea oamenilor din ziua de azi s-au instalat o serie de mituri legate de psihologie. În acest articol vom discuta despre câteva dintre ele şi vom vedea cum părerea lumii diferă de realitate.
Plictis la minim
Cluburi, Discoteci, Concerte, Cinema, Teatru, Filarmonica, Expoziţii... Află ce e de văzut şi unde e de mers în oraş în această săptămână!
20 Martie 2017, 09:55
Plictis la minim
Centrul pentru spiritualitate, cultură şi dialog Posticum aduce la Oradea o expoziţie inedită de cultură şi artă persană, care va putea fi vizitată în perioada 30 martie – 2 aprilie. În cadrul expoziţiei, vizitatorii vor putea vedea obiecte de ceramică şi ţesături realizate de meşteşugari persani, precum şi asculta muzică iraniană originală şi viziona filme ce prezintă cele mai interesante locuri din Iran.
23 Martie 2017, 11:48
Plictis la minim
E lumea copilăriei în acest sfârşit de săptămână, la ERA Park. Sâmbătă, 25 martie, între orele 17.00 şi 19.30, sub cupola centrului comercial va fi plin de culoare şi de veselie. Nu de alta, dar mascota BombonERA îi invită pe cei mici la Festivalul Primăverii, un mega-eveniment cu multe jocuri, ateliere de creaţie, dans şi multe suprize!
23 Martie 2017, 09:24
Plictis la minim
Loredana a umplut Teatrul Regina Maria din Oradea, cu prilejul penultimului concert din turneul "Sentimente", început în 1 martie. Cântăreaţa şi-a purtat publicul prin toate zonele muzicale pe care le stăpâneşte şi le promovează: muzica pop şi dance, folclorul tradiţional românesc şi muzica de petrecere, dar şi cântece internaţionale reinterpretate şi reorchestrate.
Plictis la minim
Teatrul Szigligeti organizează, în perioada 6-9 aprilie, ediţia a cincea a festivalului HolnapUtán (Poimâine) care va cuprinde mai multe spectacole şi concerte, susţinute de invitaţi din ţară şi din Ungaria. O parte dintre spectacole, inclusiv un proiect semnat de Radu Afrim, vor fi supratitrate în limba română.
22 Martie 2017, 09:18
Plictis la minim
Muzeul Memorial Iosif Vulcan va găzdui, marţi, evenimentul "De-aş ave" închinat poeziei lui Mihai Eminescu care va cuprinde momente muzicale semnate de Florian Chelu, Călin Pop, AG Weinberger, Alexandrina Chelu, Mihaela Simai şi alţii. De asemenea, Florian Chelu va lansa trei volume: "De-aş avea", "Mari Melancolii şi Aspre Indignări" şi "Sonet, ediţie prostheistică".
20 Martie 2017, 19:41
Plictis la minim
Ora Pământului va fi sărbătorită şi anul acesta la Oradea, pe 25 martie, prin stingerea luminilor în mai multe spaţii publice din oraş. De asemenea, clubul Rotaract va marca evenimentul prin aprinderea unor gulguţe în Piaţa Unirii, precum şi prin organizarea, tot acolo, a mai multor momente artistice.
20 Martie 2017, 16:40
Plictis la minim
Teatrul Regina Maria reia, după doi ani, spectacolul "Scripcarul pe acoperiş", cea mai de succes producţie a teatrului orădean din ultima perioadă, care i-a adus şi două nominalizări la Premiile UNITER. Prima reprezentaţie din această stagiune este programată pe 2 aprilie.
20 Martie 2017, 13:05
Plictis la minim
Cluburi, Discoteci, Concerte, Cinema, Teatru, Filarmonica, Expoziţii... Află ce e de văzut şi unde e de mers în oraş în această săptămână!
20 Martie 2017, 09:55
Plictis la minim
Dax Shepard și Michael Peña aduc acțiunea și comedia laolaltă pe marile ecrane ale Cinema Cortina, de miercuri, în filmul "CHIPs: Polițiști de belea", scrisă și regizată de Shepard care s-a inspirat din popularul serial cu același nume, din anii '70. A doua noutate este un promiţător horror SF, Life, care porneşte de la o reuşită ştiinţifică extraordinară: o capsulă de pe Marte este recuperată, iar cercetătorii descoperă că aceasta conţine prima dovadă de viaţă extraterestră. Vezi programul aici...
17 Martie 2017, 09:12
Plictis la minim
Interesul mare al orădenilor faţă de fotografie a determinat Clubul Fotografic Nufărul să lanseze un nou curs de profil, intensiv. Întinse pe durata a patru săptămâni, lecţiile se vor ţine la secţia de fotografie amenajată în Muzeul Cetăţii şi al oraşului Oradea.
16 Martie 2017, 13:01
Plictis la minim
Mr. Blues al României, AG Weinberger, se întoarce acasă, la Oradea, unde, pe 29 martie, va susţine un spectacol din cadrul noului său turneu naţional numit #GringoTronic. Orădenii sunt invitaţi să descopere cele mai noi cântece ale muzicianului care, de data aceasta, îmbină elemente jazz, blues şi soul cu muzica electronică.
16 Martie 2017, 09:20
Plictis la minim
Bihorenii curioşi să vadă cum se desfăşoară un concurs de golf sunt invitaţi sâmbătă la Ineu de Criş, unde clubul Rotary Oradea 1113 organizează prima ediţie a unui turneu caritabil. Banii strânşi din taxele de înscriere ale sportivilor şi din donaţii vor fi folosiţi pentru cumpărarea de table magnetice pentru cele 166 de clase de învăţământ special din Bihor.
15 Martie 2017, 15:31
Plictis la minim
Un nou an, o nouă ediţie pentru titlul de cel mai rapid pilot din judeţul Bihor – pasionaţii de automobilism sportiv se pregătesc din nou pentru prima etapă din cadrul Campionatului Rally Sprint Bihor 2017, care se va desfășura duminică, 19 martie 2017, de la ora 10.
15 Martie 2017, 11:12
Plictis la minim
Studenţii care învaţă la specializarea Design a Universităţii din Oradea îşi vor expune creaţiile, timp de o lună, la Biblioteca din campus. Tinerii vor să arate astfel cât de vast este domeniul pe care îl studiază, dar şi să promoveze specializarea printre liceenii orădeni.
14 Martie 2017, 17:45
Plictis la minim
Nu toate încăperile Bibliotecii Judeţene sunt învăluite de linişte. Tot mai des, o parte din sălile instituţiei găzduiesc programe menite să apropie orădenii de lumea cărţilor. Activităţile "extracurriculare" sunt dedicate deopotrivă adulţilor şi copiilor, între acestea numărându-se vizionări de filme în singurul cineclub din oraş şi reuniunile unui club de lecturi mai puţin obişnuite, asociate cu audiţii muzicale. Din această primăvară, bibliotecarii lansează pentru copii şi un curs de germană, precum şi un atelier de teatru menit să le stimuleze creativitatea.
14 Martie 2017, 12:04
Sport
Luptătorul orădean Sandu Lungu s-a remarcat din nou la emisiunea "Uite cine dansează", de la Pro TV. Dacă înainte cu o săptămână el fusese supranumit "Sandu Fulgu", datorită graţiei cu care a dansat vals, luni seară "Muntele Bihorului" s-a transformat într-o variantă mai corpolentă a celebrului Jack Sparrow, din "Piraţii din Caraibe".
14 Martie 2017, 10:32
Plictis la minim
Cluburi, Discoteci, Concerte, Cinema, Teatru, Filarmonica, Expoziţii... Află ce e de văzut şi unde e de mers în oraş în această săptămână!
13 Martie 2017, 13:59
Plictis la minim
Trupa Arcadia a lansat ediţia a II-a a concursului "Teatrul meu de păpuşi", prin care îi invită pe copiii cu vârste între 6 şi 12 ani să pornească într-o aventură creativă, confecţionându-şi propriile marionete şi imaginându-şi o scenetă de maximum cinci minute. Doritorii se pot înscrie în concurs până pe 15 martie.
12 Martie 2017, 14:00
Plictis la minim
Wilmark şi dansatorii lui au făcut spectacol, sâmbătă seară, la ERA Park. Pasionaţi ai dansului, de la copii mici până adolescenți și chiar bunici, s-au strâns la spectacolul oferit de centrul comercial cu ocazia aniversării de 8 ani.
12 Martie 2017, 12:46
Bihoreanul tipărit
O trupă de prieteni din Marghita şi-a asumat misiunea să anime peisajul gri al evenimentelor culturale din orăşelul cu 16.000 de locuitori. În loc să se lamenteze că târgul lor e locul unde nu se întâmplă nimic, melomanii marghiteni - oameni de afaceri, profesori, economişti - organizează pe banii lor concerte cu Iris, Nightlosers ori Mike Godoroja, lăsând intrarea liberă tuturor curioşilor.
12 Martie 2017, 10:07
Plictis la minim
În faţa unei săli arhipline, poetul, prozatorul şi politicianul Varujan Vosganian și-a lansat, vineri, cea mai nouă carte, la Cetatea Oradea. Este vorba despre romanul istoric "Copiii războiului", care a adunat zeci de persoane la librăria Ratio et Revelatio.
Bihoreanul tipărit
După o iarnă lungă, prea lungă ar zice unii, orădenii sunt chemaţi să se bucure de primăvară cu muzică, şi nu de oricare. Sălile de spectacol din oraş îi vor găzdui în perioada următoare, pe rând, pe Mihai Mărgineanu, Loredana alături de Skizzo Skillz, pe bluesman-ul orădean AG Weinberger, care şi-a "amestecat" stilul cu cel electronic, şi pe maestrul Tudor Gheorghe, care va veni la Oradea cu un cor de fete şi o trupă... rock.
11 Martie 2017, 10:53
Bihor
Muzeul Cetăţii şi Oraşului Oradea s-a îmbogăţit cu o nouă expoziţie permanentă. La etajul întâi, pe culoarul dedicat cultelor religioase, a fost deschisă, vineri, oficial, secţiunea Episcopiei greco-catolice. Aceasta vine să completeze secţiile deja existente, dedicate episcopiilor romano-catolică şi reformată.
Plictis la minim
Cinema Cortina te aşteaptă cu filme noi, în avanpremieră: Frumoasa şi Bestia, una dintre cele mai cunoscute poveşti de dragoste, cu Emma Watson, ca Belle, puternică, elegantă şi inteligentă, la primul rol important după seria Harry Potter. Pentru impresionanta dramă istorică Silence, în regia lui Martin Scorsese, cu Andrew Garfield în rol de iezuit potughez, a fost construit totul de la zero, inclusiv satele, vechiul Nagasaki și zonele din Macao, precum Ruinele Sfântului Paul, unde erau exilaţi creștinii japonezi. Tot acum vedem Sleepless, un thriller cu Jamie Foxx în rolul unui poliţist gata de orice pentru a-şi salva fiul răpit. A patra premieră a săptămânii este comedia franceză Alibi.com, la fel ca celelalte, de neratat.
10 Martie 2017, 12:12
Plictis la minim
De aniversarea sa, ERA Park Oradea se transformă într-un adevărat paradis al dansului şi al distracţiei pentru toate vârstele. Sâmbătă, 11 martie, centrul comercial împlineşte 8 ani, 8 ani de shopping, dar şi de distracţie şi activităţi pentru întreaga familie, astfel că va marca această zi într-un mod special.
09 Martie 2017, 14:19
Plictis la minim
Poetul, prozatorul şi politicianul Varujan Vosganian îşi va lansa la Oradea cea mai nouă carte, "Copiii războiului". Autorul se va întâlni cu orădenii pe 10 martie, la Salonul de carte Ratio & Revelatio din Cetatea Oradea.
09 Martie 2017, 12:25
Plictis la minim
Ediţia a VII-a a Festivalului Primăverii va avea loc în perioada 14-23 martie la Filarmonica de Stat din Oradea. Evenimentul cuprinde mai multe concerte simfonice, cu invitaţi din ţară şi, ca de obicei, oaspeţi din Japonia. Între dirijorii care vor ajunge la Oradea se numără Ciprian Marinescu, Tiberiu Soare şi Tadahiro Yano.
07 Martie 2017, 18:21
Plictis la minim
Regizorul Tudor Lucanu pune în scenă la Oradea, în premieră naţională, piesa "Baraca", scrisă de autorul iranian Aiat Fayez care abordează una dintre cele mai presante probleme ale societăţii actuale: atentatele teroriste. "Baraca" spune povestea a doi francezi, Mare şi Mic, care nu au multe perspective profesionale şi hotărăsc să creeze bombe artizanale în oale sub presiune.
07 Martie 2017, 17:24
Plictis la minim
Ansamblul Folcloric "Nuntaşii Bihorului" din Oradea dă, pe 8 martie, de la ora 18, un spectacool cu intrare gratuită dedicat doamnelor şi domnişoarelor. Spectacolul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, între invitaţi numărându-se Maria Haiduc, Maria Sidea şi Radu Barbura.
07 Martie 2017, 14:45
Plictis la minim
La clubul fotografic Euro Foto Art a devenit o tradiţie ca Ziua Internaţională a Femeii să fie sărbătorită printr-o expoziţie semnată doar de doamnele şi domnişoarele clubului. Astfel, zeci de fotografe îşi vor prezenta cele mai bune imagini, vernisajul fiind programat pentru miercuri, la ora 17.
07 Martie 2017, 13:33
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 4.2286 RON
  • 1 EUR = 4.5631 RON
  • 1 HUF = 0.0148 RON