URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 20 IANUARIE 2017
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Vestea bună e că se va prelungi linia de tramvai de pe Calea Aradului pe lângă Auchan şi Universitate până la depoul de pe Atelierelor. Dar dacă tot ne apucăm să spargem carosabilul, de ce nu se are în vedere ca tramvaiul să poată merge până la OSC, ERA şi Dedeman? Cum tot nu ni s-a arătat să facem linie până în Felix, de ce să nu poată ajunge orădeanul cu tramvaiul la nişte centre comerciale importante?
Zic şi eu
Cunosc medici care pe 11 decembrie au votat în premieră PSD. Dar să nu credeţi că au înghiţit gogoaşa lui Dragnea că până în 2020 stagiarii vor avea lefuri de minim 1.250 euro şi primarii de 3.600 euro. Explicaţia e alta: în ultimii ani, mulţi confraţi le-au fost săltaţi pentru şpăgi primite de la înălţimea catedrelor universitare...
Cum a fost?
E greu să asimilezi "Cabaretul Dada" dintr-o suflare. Şocurile vin în valuri, revelaţiile stau la coadă, ideile curg în cascadă, fiecare părticică de scenă se luptă să-ţi fure atenţia. Ritmul în care sunt montate momentele e perfect, spectacolul nu are nicio secundă de plictiseală, dar nici nu te face să gâfâi în scaun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Aveți încredere în noul Guvern al României?


De stiut
Avocatul Bihoreanului
Modificările procedurii civile care trebuiau să intre în vigoare la 1 ianuarie 2017 şi care vizau în principal judecarea proceselor în camera de consiliu şi pregătirea dosarului pentru calea de atac de instanţa ce a pronunţat hotărârea atacată, au fost amânate printr-o ordonanţă de urgenţă pentru 1 ianuarie 2019. Cu toate acestea, anul 2017 este un an foarte important pentru sistemul judiciar...
Bihoreanul la medic
Cauzele steatozei hepatice sunt multiple, existând relaţii cu vârsta, zonele geografice şi starea de nutriţie a celor afectaţi. Alcoolismul reprezintă cauza a circa 50% din cazurile de boală. Alte cauze sunt diabetul zaharat necontrolat, malnutriţia proteino-calorică, obezitatea, deficienţele nutriţionale din unele boli cronice ori infecţiile severe.
Psihologul Bihoreanului
Des confundată cu tulburarea obsesiv-compulsivă, tulburarea de personalitate obsesiv-compulsivă se manifestă printr-o excesivă preocupare pentru ordine, perfecţionism şi o dorinţă de control a mediului înconjurător.
Plictis la minim
Cluburi, Discoteci, Concerte, Cinema, Teatru, Filarmonica, Expoziţii... Află ce e de văzut şi unde e de mers în oraş în această săptămână!
16 Ianuarie 2017, 10:46
Plictis la minim
Cinema Cortina te aşteaptă cu filme noi în avanpremieră. În „Split”, James McAvoy joacă un rol mult-visat de către mulți actori, cel al unui bărbat cu multiple personalități. Filmul „Lion”, cu Dev Patel în rolul principal, spune povestea unei imposibile regăsiri. Iar „Câinele, adevăratul meu prieten”, ecranizare a îndrăgitului roman omonim, arată că fiecare câine există pentru un motiv anume.
20 Ianuarie 2017, 09:53
Bihor
Crescători de porumbei din toată ţara se adună în acest sfârşit de săptămână la Oradea, la Expoziţia Naţională Columbofilă. La parterul Oradea Trade Center, curioşii vor putea vedea 400 de porumbei voiajori. Tot la Oradea, într-o gală moderată de vedeta de televiziune Andreea Marin, vor fi premiaţi cei mai buni porumbei voiajori din ţară.
19 Ianuarie 2017, 18:22
Plictis la minim
Clubul Fotografic Nufărul şi Asociaţia Internaţională Euro Foto Art organnizează, ca la fiecare început de an, Salonul Artiştilor Fotografi Români şi Maghiari de Pretutindeni. Expoziţia va cuprinde 48 de fotografii alb-negru şi color realizate de zeci de artişti români şi maghiari.
18 Ianuarie 2017, 13:07
Plictis la minim
Pe 24 ianuarie, Ansamblul Artistic Profesionist Crişana îi invită pe orădeni să sărbătorească Unirea Principatelor Române asistând la un spectacol cu cântece şi dansuri populare, ai cărui invitaţi speciali sunt Petrică Mîţu Stoian şi Laura Lavric.
17 Ianuarie 2017, 12:54
Plictis la minim
Cluburi, Discoteci, Concerte, Cinema, Teatru, Filarmonica, Expoziţii... Află ce e de văzut şi unde e de mers în oraş în această săptămână!
16 Ianuarie 2017, 10:46
Bihoreanul tipărit
Dacă pe unii îi face să se pitească la căldură, pe alţii vremea rece şi zăpada îi scoate la munte. Este cazul a mii de bihoreni care profită de iarna adevărată pentru a practica sporturi de sezon, mai ales că pentru asta nici nu trebuie să plece prea departe. Luate cu asalt în vacanţa de sărbători, cunoscutele staţiuni Arişeni-Vârtop şi Stâna de Vale, cea din urmă recent dotată cu noi facilităţi pentru schiori de toate vârstele, îşi aşteaptă în continuare turiştii dornici de mişcare în natură.
14 Ianuarie 2017, 11:05
Plictis la minim
Pentru a aniversa 167 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor şi Muzeul Memorial "Iosif Vulcan" organizează, pe 15 ianuarie, evenimentul numit "12 ore cu Mihai Eminescu", în cadrul căruia orice doritor este invitat să citească sau să recite din lirica eminesciană şi să viziteze gratuit muzeul.
13 Ianuarie 2017, 10:59
Plictis la minim
Urmăreşte programul nou de la Cortina Cinema, în frunte cu avanpremiera sequel-ului Triplu X: Întoarcerea lui Xander Cage. După mai bine de doi ani de producţie, cu multe amânări şi modificări ale echipei, cel de-al treilea capitol exploziv al seriei blockbuster ce a redefinit genul spy thriller îl găseşte pe atletul iubitor de senzaţii tari Xander Cage cu o misiune complicată şi plină cu surprize. Filmările au purtat echipa de producţie prin Canada, Republica Dominicană şi Filipine.
13 Ianuarie 2017, 10:08
Plictis la minim
La fel ca în fiecare an, Teatrul Regina Maria pune în scenă, pe 15 ianuarie, un spectacol dedicat poetului Mihai Eminescu. Orădenii sunt invitaţi să asculte câteva dintre cele mai celebre poezii ale lui Eminescu, între care şi "Luceafărul", recitate de Eugen Ţugulea, actor laureat cu premiul UNITER pentru "o viaţă dedicată teatrului şi poeziei". De asemenea, spectacolul cuprinde şi câteva cântece pe versuri de Eminescu, interpretate de soliste ale Ansamblului Artistic Profesionist Crişana.
12 Ianuarie 2017, 11:21
Plictis la minim
Pasionaţii de porumbei voiajori sunt aşteptaţi peste două săptămâni, respectiv în weekendul 21 - 22 ianuarie, la o expoziţie specială dedicată lor, la Trade Center Oradea. Peste 300 de crescători din toată ţara şi din străinătate vor prezenta porumbei cu cele mai bune rezultate în competiţiile naţionale şi internaţionale.
11 Ianuarie 2017, 18:02
Plictis la minim
Consiliul Local Nucet a decis, la finalul săptămânii trecute, să organizeze Serbările Zăpezii la pârtia Piatra Grăitoare, pe care o deţine şi administrează, în primul weekend al lunii februarie, mai precis în perioada 3-5 februarie. Deocamdată programul nu a fost stabilit.
10 Ianuarie 2017, 10:14
Bihoreanul TV
Moja, puiul de leu născut în urmă cu 12 săptămâni la Grădina Zoologică din Oradea, este un animal jucăuş şi sănătos, după cum se vede în primul filmuleţ făcut public de administratorii Zoo. De asemenea, opt persoane au adoptat-o deja pe leoaică. Totuşi, din cauza temperaturilor mici de afară, Moja nu va fi prea curând prezentată vizitatorilor.
09 Ianuarie 2017, 13:59
Plictis la minim
Cluburi, Discoteci, Concerte, Cinema, Teatru, Filarmonica, Expoziţii... Află ce e de văzut şi unde e de mers în oraş în această săptămână!
09 Ianuarie 2017, 10:58
Plictis la minim
Politicieni în ipostaze inedite, scene emoţionante, accidente sau cadre care surprind viaţa cu toată cruzimea ei... O parte dintre cele mai reuşite fotografii din presa scrisă bihoreană pot fi admirate, începând de sâmbătă, la Galeria Euro Foto Art din Oradea, Piaţa 1 Decembrie.
07 Ianuarie 2017, 15:57
Plictis la minim
An nou, filme noi, la Cinema Cortina de la Oradea Shopping City! Consultă noul program începând de azi, în care apare avanpremiera Jackie, o dramă biografică cu Natalie Portman în rolul Primei Doamne care îşi pierde iubirea vieţii, pe John F. Kenedy, în asasinatul din Dallas, cu şanse mari la Oscar. Tot în avanpremieră, Legea nopţii promite acţiune şi dramă, cu Ben Affleck în prim plan, ca actor, regizor şi scenarist. Comedia franceză Aterizare forţată va destinde atmosfera prin încurcături, goană nebună şi întorsături de situaţie.
06 Ianuarie 2017, 12:00
Plictis la minim
Cele trei obiective turistice din Oradea administrate de Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor, mai precis Turnul Primăriei, Casa Darvas – La Roche şi Sinagoga Zion, vor fi închise până pe 16 ianuarie pentru realizarea inventarelor, au anunţat reprezentanţii municipalităţii.
06 Ianuarie 2017, 10:41
Plictis la minim
Deşi Târgul de Crăciun din Piaţa Unirii s-a încheiat, organizatorii acestuia au decis să mai păstreze patinoarul instalat aici până la finalul lunii ianuarie. O plimbare de o oră costă 10 lei, iar închirierea unei perechi de patine costă 5 lei.
05 Ianuarie 2017, 16:45
Plictis la minim
După 11 ani de activitate, clubul Bali, situat în Piaţa 1 Decembrie, s-a închis definitiv, au anunţat proprietarii printr-o postare online, în care le-au mulţumit tuturor celor care s-au distrat în localul lor mai bine de un deceniu. În anunţul oficial nu se menţionează motivul care a dus la închiderea clubului.
05 Ianuarie 2017, 12:35
Plictis la minim
În programul lunii ianuarie, Teatrul Szigligeti îi cheamă pe orădeni la opt spectacole de studio, care includ producţiile trupei Szigligeti, Ansamblului Nagyvárad, respectiv ale Trupei Lilliput. Primul spectacol este programat pe 6 ianuarie, mai precis producţia nonverbală "1880-2020", urmată pe 11 ianuarie de spectacolul de dans "Scorpia".
05 Ianuarie 2017, 10:08
Plictis la minim
Noul an este întâmpinat cu muzică simfonică şi invitaţi de seamă la Filarmonica de Stat din Oradea. Concertul de Anul Nou va avea trei reprezentaţii - joi, vineri şi sâmbătă – în program fiind incluse lucrări celebre de J. Strauss, O. Nicolai, L. Delibes, Ch. Gounod, G. Donizetti, Fr. Lehár, W. A. Mozart şi R. Leoncavallo.
04 Ianuarie 2017, 18:59
Plictis la minim
Programul expoziţional al Galeriei Euro Foto Art debutează în 2017 cu o expoziţie inedită, organizată în premieră judeţeană. Sâmbătă, pe simeze vor fi aşezate imagini realizate de fotoreporterii din Bihor, inclusiv de fotoreporterul BIHOREANULUI, Lorand Szilagyi.
04 Ianuarie 2017, 10:36
Plictis la minim
Asociaţia Euro Foto Art a tras linie după anul 2016 şi a concluzionat că a fost unul cu realizări deosebite. În anul ce a trecut, fotografii au organizat trei festivaluri internaţionale şi au vernisat 21 de expoziţii în unica Galerie permanentă de fotografie din România.
02 Ianuarie 2017, 17:43
Bihor
Trei artişti fotografi orădeni şi un critic de artă din oraş au participat la lansarea Festivalului Fotografiei Româneşti în China, iniţiat de Institutul Cultural Român din Beijing. Fotografii le-au arătat chinezilor imagini cu România pitorească şi cu peşterile din ţara noastră.
31 Decembrie 2016, 14:27
Bihoreanul tipărit
Prezenţe iubite deja de patru ani pe micile ecrane, actorii popularului serial "Las Fierbinţi" îşi vizitează fanii din ţară. În curând, Mihai Bobonete, Adrian Văncică, Mihai Rait şi Constantin Diţă - adică Bobiţă, Celentano, Dorel şi Giani - vor susţine, alături de alţi comedianţi de succes, două show-uri pe scena Teatrului Regina Maria, unul de improvizaţie şi celălalt de stand-up comedy. Biletele se vând deja ca pâinea caldă...
31 Decembrie 2016, 12:48
Plictis la minim
În ultima noapte din an, orădenii sunt invitaţi în Piaţa Unirii, unde o parte din căsuţele cu mâncare şi băutură ale Târgului de Crăciun vor fi deschise, iar de la ora 22 pe scenă va urca un DJ local a cărei menire va fi să încălzească atmosfera. La miezul nopţii, organizatorii au pregătit un foc spectaculos de artificii, în premieră acestea fiind lansate din două locuri, de pe Turnul Primăriei şi de pe malul Crişului.
30 Decembrie 2016, 11:50
Plictis la minim
Iubitorii de mişcare în aer liber şi distracţie sunt invitaţi să patineze la Arieşeni. Patinoarul Moţului, din parcul de distracţii Scorbura Moţului, aflat la 3 kilometri de Vârtop spre Arieşeni, îi aşteaptă pe turişti cu patine de calitate şi cu gheaţă bine întreţinută.
30 Decembrie 2016, 08:54
Plictis la minim
Cinema Cortina Digiplex te invită la două noi filme, prezentate în avanpremieră în Ajun de An Nou. Îi vei revedea în roluri noi pe Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons în filmul de acţiune Assassin’s Creed: Codul Asasinului. Drama Collateral Beauty adună o distribuţie de top cu Will Smith, Keira Knightley, Edward Norton. Urmăreşte noul program!
29 Decembrie 2016, 19:33
Plictis la minim
Criticul de artă Ramona Novicov şi poetul Mihai Vieru sunt în centrul unui proiect inedit. Cei doi au lansat, miercuri, la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai", volumul bilingv "Oradea. Imagini posibile" care cuprinde proze scurte inspirate de trei monumente ale oraşului, mai precis Hotelul Rimanoczy, Hotelul Parc şi Casa Roth, şi de personalităţile emblematice care le-au trecut pragul.
28 Decembrie 2016, 18:11
Plictis la minim
Amfiteatrul Bibliotecii Judeţene va găzdui, miercuri, de la ora 13, lansarea cărţii "Oradea. Imagini posibile", de Ramona Novicov şi Mihai Vieru. Cartea cuprinde atât descrieri istorice şi arhitecturale ale câtorva clădiri emblematice din Oradea cât şi povestiri imaginate despre personajele celebre care le-au vizitat de-a lungul timpului.
27 Decembrie 2016, 15:05
Plictis la minim
Cluburi, Discoteci, Concerte, Cinema, Teatru, Filarmonica, Expoziţii... Află ce e de văzut şi unde e de mers în oraş în această săptămână!
27 Decembrie 2016, 13:58
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 4.2161 RON
  • 1 EUR = 4.4927 RON
  • 1 HUF = 0.0146 RON