URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 25 FEBRUARIE 2017
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Angajaţii de la CET au făcut un pui de grevă, cerând salarii mai mari. Mulţi puteau să se pensioneze, dar au fost rugaţi să rămână pentru că nu există oameni calificaţi. Să le dai un salariu mai mic de 2.000 lei mi se pare nedrept. Când ai o "jucărie" de 50 milioane euro pe mână trebuie să te gândeşti de două ori dacă oamenii care o exploatează sunt plătiţi ca nişte specialişti sau ca nişte necalificaţi...
Zic şi eu
Într-un "Who’s Who" al parvenitismului din politica bihoreană, unde şi-a croit pârtie cu coatele de peste un deceniu, fosta tânără speranţă a PD-ului local, consilierul judeţean Dorin Corcheş, acum la ALDE, ocupă un loc de "cinste" pe podium, alături de foştii tovarăşi de drum Mircea Matei, trecut acum vreo cinci ani la PPDD şi apoi în uitare, şi Octavian Bot, trecut prin mult mai multe partide, iar în final la cele veşnice.
Cum a fost?
Dragostea de muzică, de rock în special, are multe forme de exprimare, iar concertul de vineri pare să le fi relevat pe toate: prieteni care cântă împreună de 35 de ani, legende ale muzicii prezente în public, grupuri de fani venite din alte oraşe, spectatori ajunşi cu mai bine de o oră înainte de începerea concertului, refrene cântate în cor de toată suflarea, multe tricouri cu formaţia preferată, urlete şi aplauze, poze şi autografe... Şi, nu în ultimul rând, imaginea tânărului cu tricou AC-DC, sprijinit într-un cadru metalic, fotografiindu-se cu Călin Pop la finalul serii...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Aveți încredere în noul Guvern al României?


De stiut
Avocatul Bihoreanului
Săptămânile acestea au fost numeroase discuţii în spaţiul public legate de infracţiunea de abuz în serviciu. Întrucât singura interpretare obligatorie a legii este dată de Curtea Constituţională sau de deciziile de unificare ale practicii pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, răspunsul la întrebările legate de dezincriminarea unor forme ale abuzului în serviciu se regăsesc în Decizia nr. 405/2016 a Curţii Constituţionale prin care a fost admisă o excepţie de neconstituţionalitate cu privire la această infracţiune.
Bihoreanul la medic
Pancreatita acută este o inflamaţie a pancreasului cu manifestări diferite, de la forma edematoasă, care este o afecţiune uşoară şi reversibilă în majoritatea cazurilor, la forma necrozantă, foarte severă.
Psihologul Bihoreanului
În România este încă adânc împământenit obiceiul de a-ți altoi copiii atunci când greşesc. Dar violența fizică nu este singura care afectează viața micuților. Violența verbală poate fi la fel de devastatoare. Vânătăile trec, dar efectele abuzului verbal se fac simțite dincolo de maturitate și mult timp după trecerea din adolescență.
Plictis la minim
Cluburi, Discoteci, Concerte, Cinema, Teatru, Filarmonica, Expoziţii... Află ce e de văzut şi unde e de mers în oraş în această săptămână!
06 Februarie 2017, 12:02
Bihor
Parcarea centrului comercial ERA Park s-a umplut de voie bună, sâmbătă, la cea de-a treia ediţie a Festivalului D’ale porcului. Echipaje ce reprezintă 21 de primării din Bihor şi una din Ungaria s-au întrecut în prepararea mâncărurilor specifice la tăiatul porcului: toroş, cârnaţi, caltaboşi, sângerete şi jumări.
Plictis la minim
Designerul Cătălin Botezatu şi-a adus la Oradea cele mai noi colecţii, una haute-couture, destinată femeilor, şi una cu diverse versiuni ale costumului masculin, pe care le va prezenta în cadrul Balului Operei Vox, care va avea loc luni seară la Teatrul Regina Maria. În conferinţa de presă ce a precedat evenimentul, creatorul de modă le-a şi dat sfaturi orădencelor şi orădenilor în legătură cu ţinutele permise într-o seară de bal.
24 Februarie 2017, 20:06
Plictis la minim
Wolverine vine la Cortina Cinema într-o ultimă poveste, dramatică, a sacrificiului şi mântuirii. Hugh Jackman a declarat că, emoţional, i-a fost foarte greu să facă filmul şi că a plâns de mai multe ori chiar pe platoul de filmare: „Sper cu adevărat că fanii vor spune <Acesta este filmul Wolverine pe care voiam să văd>”. Tot la Oradea Shopping City îi vom putea vedea pe Mircea Postelnicu şi Diana Cavallioti, într-o incursiune atipică a unei poveşti de dragoste, dar şi animaţia Balerina, pentru cei mai mici dintre cinefili. Ofertă bogată, deci, pentru detalii, consultaţi programul aici...
24 Februarie 2017, 14:58
Plictis la minim
Iubitorii de zăpadă și distracție sunt invitați, în weekend, la Stâna de Vale. În perioada 25-26 februarie va avea loc evenimentul Fun & Brunch, în cadrul căruia sunt programate concursuri de schi şi tubing, precum şi mai multe concerte susținute, între alţii, de Cristian Pomohaci, Corina Szatmari şi Ansamblul folcloric Zestrea Buduresii.
23 Februarie 2017, 12:01
Plictis la minim
Filiala Oradea a Uniunii Artiştilor Plastici din România organizează în perioada 21 februarie – 11 martie o nouă ediţie a Târgului de primăvară de la Galeria de Arte Vizuale, în cadrul căruia orădenii vor putea găsi mărţişoare inedite, tablouri, sculptură mică, bijuterii de autor, genţi şi poşete.
22 Februarie 2017, 19:00
Bihoreanul tipărit
O seară dedicată artei şi eleganţei. Asta propune Asociaţia Opera Vox, care la începutul săptămânii viitoare organizează ediţia a doua a Balului Operei, anunţat ca "evenimentul monden al anului". Orădenii sunt poftiţi să-şi îmbrace rochiile de gală şi fracurile, iar apoi să participe în sala mare a Teatrului Regina Maria la un spectacol inspirat din celebrele sindrofii ale aristocraţiei vieneze, cu invitaţi de soi şi arii din opere celebre.
22 Februarie 2017, 16:12
Plictis la minim
Departamentul de Arte Vizuale al Facultăţii de Arte din Oradea organizează, vineri, de la ora 19, ediţia a patra a spectacolului de modă Fashion Gate, în cadrul căruia studenţii îşi vor prezenta colecţiile, inclusiv cele pentru lucrările de licenţă.
22 Februarie 2017, 15:37
Plictis la minim
Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai a anunţat că, în această săptămână, îi invită pe orădeni şi pe copiii lor la mai multe activităţi, precum întâlnirea clubului de lectură în limba germană pentru elevi de clasă primară, o nouă ediţie a programului "Povestea de la ora 5" şi vizionarea filmului "Final ca la Hollywood" în cadrul Cineclubului Marienbad.
21 Februarie 2017, 16:43
Plictis la minim
Povestea care a inspirat filmul "Florence", cu Meryl Streep, este pusă în scenă la Oradea de regizorul Cristian Ioan, premiera spectacolului "În plină glorie!" urmând să aibă loc duminică, la Sala Mare. Spectacolul prezintă povestea lui Florence Foster Jenkins, considerată cea mai proastă solistă de operă din lume, dar care a cunoscut un succes incredibil în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.
21 Februarie 2017, 12:21
Plictis la minim
Cluburi, Discoteci, Concerte, Cinema, Teatru, Filarmonica, Expoziţii... Află ce e de văzut şi unde e de mers în oraş în această săptămână!
20 Februarie 2017, 12:25
Bihoreanul tipărit
Cei mai mici dintre orădeni sunt invitaţi să continue aventura astronomică în Planetariul Educaţional Mobil. Săptămâna viitoare, acesta va poposi pentru a treia oară la Oradea. De data asta, în domul înalt de cinci metri vor avea loc spectacole de câte o oră despre formarea anotimpurilor şi marile întâlniri ale aştrilor, adică eclipsele. În cadrul show-ului, micuţii vor putea să simuleze chiar ei, cu ajutorul unor aparate specifice, eclipse de soare şi de lună.
19 Februarie 2017, 19:12
Plictis la minim
Grupul Celelalte Cuvinte a sărbătorit vineri seară în faţa publicului orădean 35 de ani de activitate printr-un recital susţinut în Queen's Music Pub. Aproximativ 250 de fani au umplut până la refuz sala şi au asistat la un concert considerat de suflet pentru ambele părţi. În public s-a aflat şi celebrul chitarist şi compozitor Dan Andrei Aldea.
18 Februarie 2017, 14:39
Plictis la minim
Oradea Shopping Center vă aşteaptă la Cotina Cinema cu o serie de filme noi, dar şi cu ocazia vizionării unor filme apărute săptămânile trecute. Printre noutăţi se numără Copacul cu poveşti, o fantezie cu iz dramatic, pentru copii peste 12 ani, drama T2: Trainspotting 2, sequelul ce reuneşte distribuţia iniţială, din 1996, şi comedia Fist Fight cu Ice Cube şi Charlie Day. Vezi programul detaliat aici!
17 Februarie 2017, 18:19
Plictis la minim
Formaţia orădeană Celelalte Cuvinte va susţine, vineri, de la ora 20, la Queens Pub un concert aniversar la împlinirea a 35 de ani de când aceasta a fost înfiinţată. Rockerii orădeni promit un concert cu piese celebre din repertoriul trupei precum "Iarbă prin păr", "Scrisori iubite" şi "Cina dragonului".
17 Februarie 2017, 11:15
Plictis la minim
Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Biblioteca Judeţeană invită orădenii, vineri, la vernisajul expoziţiei de fotografii "90 de paşi cu Brâncuşi de Calea Eroilor", criticul de artă Ramona Novicov urmând să vorbească despre opera şi personalitatea lui Constantin Brâncuşi, iar Oana Lianu să interpreteze melodii specifice zonei în care s-a născut sculptorul.
15 Februarie 2017, 15:29
Plictis la minim
Micuţii amatori de teatru din Oradea sunt invitaţi, duminică, la premiera spectacolului "Gulliver", unul inedit pentru România. Pentru prima oară, spectatorii vor urmări, cu ajutorul unor ochelari activi, un spectacol care îmbină păpuşile cu imaginie 3D stereoscopice.
13 Februarie 2017, 19:08
Plictis la minim
Cluburi, Discoteci, Concerte, Cinema, Teatru, Filarmonica, Expoziţii... Află ce e de văzut şi unde e de mers în oraş în această săptămână!
13 Februarie 2017, 10:10
Plictis la minim
Copiii sunt invitaţi în fiecare joi, începând din 16 februarie, la "Povestea de la ora 5", la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai". Este vorba despre întâlniri săptămânale cu poveşti şi jocuri în Ludoteca instituţiei.
11 Februarie 2017, 16:23
Bihoreanul tipărit
În cea de-a doua parte a stagiunii 2016-2017, teatrele orădene - Regina Maria şi Szigligeti - le pregătesc spectatorilor mai multe noi producţii. Amatorii de comedie, şi sunt mulţi în Oradea, vor avea din ce alege, trupa Iosif Vulcan lucrând, între altele, la spectacolul "În plină glorie", o poveste a lui Florence Foster Jenkins care anul acesta i-a adus o nouă nominalizare la Oscar actriţei Meryl Streep. Şi trupa Szigligeti pregăteşte o comedie celebră: "Mizantropul", de Molière.
11 Februarie 2017, 13:36
Plictis la minim
Cineclubul Marienbad din cadrul Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Şincai" reia, vineri, proiecţiile de filme clasice chiar cu pelicula care dă numele clubului. Cinefilii vor putea viziona, astfel, filmul "Anul trecut la Marienbad" (1961), una dintre capodoperele cinematografiei.
10 Februarie 2017, 09:00
Plictis la minim
Ştiaţi că şi copiii au un Valentine’s Day? Ei, bine, ERA Park a decis să le ofere Valentine’s Paradise, o petrecere medievală cu cavaleri şi prinţese, în care micuţii vor putea savura distracţia din plin. Evenimentul se va desfăşura duminică, 12 februarie, între orele 17 şi 19, sub cupola centrului comercial, iar protagoniştii vor intra într-o lume de poveste super haioasă!
09 Februarie 2017, 13:08
Plictis la minim
Copiii din Oradea sunt chemaţi din nou în lumea astronomiei. Singurul planetariu mobil din România revine la Oradea, în perioada 20 şi 24 februarie, cu spectacole interactive despre eclipse şi anotimpuri. Spectacolul ştiinţific "A, B, C, D, Eclipsele" îşi propune să suplinească lipsa unei educaţii astronomice adecvate în şcoli şi să dărâme superstiţiile legate de fenomenele cosmice.
09 Februarie 2017, 09:34
Plictis la minim
Cluburi, Discoteci, Concerte, Cinema, Teatru, Filarmonica, Expoziţii... Află ce e de văzut şi unde e de mers în oraş în această săptămână!
06 Februarie 2017, 12:02
Bihor
Deşi la Vârtop pare că au loc, mai degrabă, serbările ploii, nu ale zăpezii, turiştii nu s-au dat bătuţi, sâmbătă seară, când pe scena de la pârtia Piatra Grăitoare au urcat cunoscutele vedete Daniela Gyorfi şi Lidia Buble. Câteva sute de oameni au cântat şi au dansat cu cele două artiste, Gyorfi coborând chiar de pe scenă, pentru a se prinde în horă cu turiştii. Seara s-a încheiat cu o spectaculoasă coborâre cu torţe a salvamontiştilor bihoreni şi cu un foc de artificii, amândouă momentele având loc pe o ploaie deasă şi rece.
05 Februarie 2017, 02:16
Bihor
La Vârtop este în toi, în acest weekend, ediţia 2017 a Serbărilor Zăpezii. Deşi în satul de vacanţă nu se mai găseşte nicio cameră liberă, turiştii n-au noroc de vreme bună. Sâmbătă a pornit o ploaie deasă şi, colac peste pupăză, peste sat s-a lăsat şi o ceaţă deasă. Astfel, puţini sunt turiştii care se încumetă să schieze, cei mai mulţi refugiindu-se în pensiuni şi hoteluri. Totuşi, organizatorii promit că distracţia va continua sâmbătă seară, când pe scena de la baza pârtiei Piatra Grăitoare vor urca mai mulţi artişti, inclusiv Lidia Buble.
04 Februarie 2017, 16:25
Plictis la minim
Sălile dedicate expoziţiilor temporare ale secţiei de istoria fotografiei de la Muzeul Cetăţii şi Oraşului Oradea au devenit, vineri, gazda unei noi serii de imagini, de astă dată surprinse în mediul rural clujean. Expoziţia este organizată de către Asociaţia internaţională Euro Foto Art, împreună cu instituţia muzeală şi aduce în faţa orădenilor culorile unei lumi parcă încremenite în timp.
04 Februarie 2017, 09:45
Plictis la minim
Cinema Cortina vă invită la două din cele mai aşteptate filme ale anului. Cincizeci de umbre întunecate, continuarea trilogiei erotice de E.L. James, o are în distribuţie şi pe actriţa Kim Basinger, starul lui 9½ Weeks în rolul Elenei Lincoln. Iar Lego Batman: Filmul va marca primul proiect cinematografic comun pentru Loredana şi Tudor Chirilă, artistul fiind cel care îi va împrumuta vocea legendarului The Joker. Citeşte detalii şi programul aici...
03 Februarie 2017, 17:32
Plictis la minim
Asociaţia Opera Vox a anunţat organizarea celei de-a doua ediţii a Balului Operei, la Teatrul Regina Maria. Pe lângă programul artistic, participanţii vor fi şi martorii unui fashion show semnat de designerul Cătălin Botezatu.
03 Februarie 2017, 16:30
Plictis la minim
Iarna e în toi, iar amatorii de munte şi zăpadă sunt chemaţi să se bucure de ea, la finalul săptămânii, pe una dintre cele mai căutate pârtii din zona noastră, Piatra Grăitoare, din satul de vacanţă Vârtop. Ediţia din acest an a Serbărilor Zăpezii programează o serie de concerte, pe mai multe gusturi, precum şi concursuri pentru amatorii de sport şi de distracţie. Cât de aşteptat este evenimentul o arată şi faptul că marea majoritate a locurilor de cazare din zonă, dacă nu chiar toate, au fost deja rezervate...
03 Februarie 2017, 10:37
Plictis la minim
Pasionaţii de fotografie sunt invitaţi la expoziţia anuală a membrilor fotoclubului Nufărul. Cei 15 artişti vor prezenta 54 de creaţii din mai multe genuri ale artei fotografice: peisaj, portrete, eseuri, nuduri, street, socio-fotografii şi arhitecturale.
02 Februarie 2017, 12:49
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 4.2856 RON
  • 1 EUR = 4.519 RON
  • 1 HUF = 0.0147 RON