URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 05 MARTIE 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cine a construit la viaţa lui orice înjghebare mai mare decât un coteţ de găini ştie cât de complicată şi grea e viaţa când ai de-a face cu şantieriştii. Ne plângem, pe bună dreptate, că şantierele oraşului nu se termină niciodată la timp, uitând de fapt că marea realizare a Primăriei este că s-a străduit să le înceapă. Un caz clasic: Piaţa Ferdinand...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Diferenţa dintre Forin Cîţu şi Ludovic Orban e precum aceea dintr-un rocker veritabil şi ceea ce ilustrează porecla de Şică Mandolină ce s-a lipit de şeful liberalilor, de când cu prestaţiile sale artistice îndoielnice de prin emisiunile TV, menite să mai aducă o brumă de popularitate. E diferenţa între sunetul grav al unei chitare electrice şi acordul fals al unei mandoline prost manevrate, de un artist preocupat mai degrabă de reacţiile publicului decât de sonorităţile propriei creaţii...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, Consiliul Judeţean Bihor a respins, cu opoziţia grupului UDMR şi a unei părţi din PSD, plângerea celor 21 de primari UDMR împotriva Regulamentului pentru curăţenie adoptat în decembrie, ce impune primăriilor cosirea de trei ori pe an a marginilor drumurilor asfaltate care traversează localităţile. Chestiunea Regulamentului pentru curăţenie este, însă, doar una dintre direcţiile de atac ale UDMR Bihor.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Printre miturile perpetuate la nesfârşit despre poporul nostru drag şi nepereche, cel al îndemânării şi priceperii la treburile practice este în Top 3. Suntem harnici ca nimeni alţii, ne pricepem la orice şi găsim soluţii geniale de evitare a soluţiilor din manuale.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre faptul că elevii pot din nou să meargă la școală în format fizic?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Cu mai mult de un deceniu în urmă, stabileam cu redacţia BIHOREANULUI apariţia în cadrul săptămânalului a unei rubrici intitulate sugestiv "Avocatul bihoreanului". De atunci şi până astăzi, aproape în fiecare săptămână, la început doar în ziar, iar odată cu dezvoltarea segmentului online şi în mediul virtual, am scris despre subiecte din mediul juridic despre care am apreciat că sunt de interes pentru publicul larg.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Situaţia sanitară din Franţa s-a degradat în ultimele zile. Între 15 şi 19 februarie numărul de cazuri pozitive a crescut cu 8 %, fapt explicat prin creşterea infecţiilor cu noile variante de virus. Actualmente varianta "britanică" are tendinţa de a deveni predominantă în marile oraşe (49% din testele RT-PCR pozitive, faţă de 6% pentru variantele "sud-africană" şi "braziliană").

Timp liber

11even online: un cercetător de la NASA, un orădean din Silicon Valley și Mihai Neșu, printre invitații care le vor vorbi orădenilor pe Zoom
Timp liber
În luna decembrie, orădenii sunt invitaţi să participe la o nouă ediţie 11even. Din cauza pandemiei, acesta va avea loc online pe platforma Zoom, unde timp de 11 seri 11 invitaţi speciali vor împărtăşi din experienţele lor, axându-se pe tema "Pregătit pentru orice".
28 Noiembrie 2020, 17:03
Biblioteca Judeţeană 'Gheorghe Şincai' organizează ziua porţilor deschise... online
Timp liber
Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" organizează, joi, prima ediţie a Zilei porţilor deschise în mediul online. Bihorenii sunt invitaţi astfel pe pagina de Facebook sau pe site-ul instituţiei, unde vor putea vedea mai multe înregistrări video cu lansări de carte, recomandări de lectură, declaraţiile unor cititori, dar şi un concert de muzică clasică.
24 Noiembrie 2020, 18:48
Unde ieșim săptămâna asta, în Oradea: Evenimente puține, disponibile online
Timp liber
Pandemia de Covid-19 a mutat evenimentele din Oradea pe internet. Totuși, doritorii au ce să-și ocupe timpul liber. Concertul Ansamblului de suflători al Filarmonicii Oradea, piesa de teatru „Profu’ de franceză” ori expozițiile muzeurilor orădene sunt printre oferte. Vezi detalii!
23 Noiembrie 2020, 11:05
Spectatori... de la distanţă: Bihorenii, invitaţi să se bucure de talentul artiştilor locali în mediul online
Timp liber
Deşi nu mai pot să-şi petreacă serile în sălile de spectacol, bihorenii sunt invitaţi să se bucure de talentul artiştilor locali în mediul online. Teatrul Regina Maria, Filarmonica de Stat, dar şi asociaţia MA Hub transmit online concerte, spectacole de teatru şi alte evenimente interesante, unele dintre ele putând fi urmărite gratuit. 
19 Noiembrie 2020, 14:57
Unde ieșim săptămâna asta, în Oradea: Vezi ce expoziții pot fi vizitate la muzee!
Timp liber
Din pricina pandemiei, bihorenii nu pot participa fizic la evenimente culturale, dar au ocazia să asculte online un concert coral al Filarmonicii din Oradea şi să urmărească două spectacole de teatru, transmise tot pe internet. De asemenea, muzeele din oraş au deschise mai multe expoziţii.
16 Noiembrie 2020, 14:15
Expoziţie de fotografie la Oradea: Artistul român cu cele mai mari distincţii din lume îşi prezintă creaţiile la Euro Foto Art
Timp liber
Asociaţia „Euro Foto Art” îi invită pe orădeni la expoziţia de artă fotografică a artistului Nagy Lajos, considerat cel mai reputat fotograf al României, graţie distincţiilor mondiale deţinute. Pe simezele galeriei au fost expuse o sută de imagini, grupate în două cicluri: ”Imagini din viață” și ”Peisaje”.
15 Noiembrie 2020, 17:38
”Trepte interioare”, expoziția personală a artistei Kerekes Gyöngyi, a fost deschisă în Muzeul Țării Crișurilor (FOTO)
Timp liber
Iubitorii de artă au la dispoziție, începând de vineri, 13 noiembrie, o nouă expoziție deosebită la Muzeul Țării Crișurilor. Este vorba despre expoziția personală a artistei Kerekes Gyöngyi, un ansamblu de lucrări reprezentative din ultimele trei decenii ale artistei, grupate sub genericul „Trepte interioare”.
13 Noiembrie 2020, 14:53
Filarmonica de Stat Oradea difuzează un nou concert online
Timp liber
Așa cum și-a obișnuit deja melomanii, Filarmonica le pune din nou la dispoziție concertul săptămânal înregistrat, care va putea fi vizionat, de vineri, pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube aparținând instituției. Programul cuprinde lucrări de Richard Wagner și L.v. Beethoven, iar dirijor va fi Jankó Zsolt.
12 Noiembrie 2020, 19:55
'Trepte interioare': O nouă expoziţie, cu 69 de lucrări, între care instalații, picturi și desene, la Muzeul Ţării Crişurilor
Timp liber
Orădenii sunt invitaţi, începând de vineri, la o nouă expoziţie organizată la Muzeul Ţării Crişurilor, "Trepte interioare", care cuprinde 69 de creaţii, între care instalaţii, desene şi picturi, toate realizate de Kerekes Gyöngyi, membră a Uniunii Artiştilor Plastici Bihor. Lucrările sunt organizate în cinci categorii, reprezentative pentru întreaga carieră a artistei. 
11 Noiembrie 2020, 19:15
Unde ieşim săptămâna asta în Oradea: O săptămână fără evenimente, dar cu expoziţii de vizitat
Timp liber
Cum era de așteptat, pandemia a făcut „ravagii” și în rândul evenimentelor. Chiar dacă săptămâna aceasta nu vor fi evenimente în Oradea, sunt numeroase expoziții interesante de văzut. Află detalii!
09 Noiembrie 2020, 18:10
Târgul de Crăciun din Oradea, anulat: 'A fost o decizie dificilă...'
Timp liber
Târgul de Crăciun, un eveniment care se desfăşoară de regulă pe parcursul mai multor săptămâni - cu concerte, decoraţiuni spectaculoase, patinoar şi căsuţe cu bunătăţi şi cadouri -, nu va mai avea loc în acest an în Oradea, a anunţat, vineri, Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune, din subordinea Primăriei.
06 Noiembrie 2020, 16:16
Pianistul Cadmiel Boțac de la „Românii au talent” cântă la Oradea. Concertul va fi transmis online de Filarmonică
Timp liber
Cadmiel Boțac, concurent în 2018 la „Românii au talent”, va urca pe scena Filarmonicii de Stat Oradea, iar concertul înregistrat va putea fi vizionat online, începând de vineri, pe pagina de Facebook a instituției. Melomanii pot urmări astfel de acasă lucrări de M. Praetorius – ar. J. Horváth, F. Mendelssohn-Bartholdy și E. Wolf-Ferrari. Concertul va fi condus de dirijorul Horváth József.
05 Noiembrie 2020, 14:03
Unde ieşim săptămâna asta în Oradea: Ateliere de educaţie financiară şi de siguranță pentru copii şi adolescenţi
Timp liber
Măsurile de restricție pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus nu înseamnă neapărat închiderea în casă. Orădenii care vor să fugă de televizor sau tabletă au săptămâna aceasta la dispoziție ateliere de educație financiară și de educație rutieră pentru copii și adolescenți, întreceri de verificare a cunoștințelor de cultură generală, mai multe expoziții și un concert de muzică simfonică.
02 Noiembrie 2020, 11:27
Concert online al Filarmonicii din Oradea. Gabriel Croitoru cântă pe vioara lui George Enescu
Timp liber
Melomanii orădeni sunt invitați să audieze online concertul simfonic al Filarmonicii de Stat Oradea, joi, de la ora 19, pe pagina de Facebook a instituției. Renumitul artist Gabriel Croitoru cântă pe vioara lui George Enescu și alături de dirijorul Constantin Grigore și Orchestra Filarmonicii vor marca 250 de ani de la nașterea compozitorului L.v. Beethoven.
28 Octombrie 2020, 19:01
Seara vrăjitorilor: De Halloween, Oradea va găzdui un joc colectiv deschis oricui, cu vrăjitori şi spirite rele
Timp liber
Orădenii pot sărbători Halloween-ul printr-un joc cu vrăjitori şi spirite rele, chiar în centrul oraşului. Jocul se va desfăşura sub forma unei poveşti, iar pentru a ajunge la următorul capitol, echipele vor trebui să rezolve puzzle-uri, să descopere indicii, să deschidă cufere ferecate, totul pentru a scăpa lumea de spiritele rele.
27 Octombrie 2020, 19:11
Terenuri noi pentru pasionații de minifotbal din Oradea
Știri Sportive
De luni, 26 octombrie, pasionaţii de minifotbal din Oradea au la dispoziţie două terenuri cu gazon nou, pe Calea Sântandreiului nr. 3, în zona Arabesque şi a fostei benzării Rompetrol. Inaugurarea este prevăzută cu un meci de minifotbal între două dintre cele mai bune echipe din campionatul din Bihor, AEK Oradea şi FCSB Beiuş.
26 Octombrie 2020, 15:50
Unde ieşim săptămâna asta în Oradea. Vezi lista evenimentelor!
Timp liber
În această săptămână în Oradea se organizează mai multe ateliere pentru copii şi adolesenţi. De asemenea, în centrul oraşului va avea loc un joc numit "The MoonLight Call", o cursă cu indicii, puzzle-uri, elemente de treasure hunt şi escape room.
26 Octombrie 2020, 14:05
Vizită în alte lumi. Descoperiți expoziţii captivante la Muzeul Ţării Crişurilor şi Muzeul oraşului Oradea! (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Descoperiţi expoziţii captivante la Muzeul Ţării Crişurilor şi Muzeul oraşului Oradea! În sălile celor două muzee, vizitatorii pot vedea scheletul unui mamut descoperit în Oradea, cum trăiau oamenii în Ţara Crişurilor, dar şi cum se ospătau principii Transilvaniei.
24 Octombrie 2020, 10:38
Zilele fanilor LEGO, din nou la ERA Park Oradea (FOTO)
Timp liber
Zilele acestea îţi par cam cenuşii? Creativitatea pare că se lasă aşteptată? Ei bine, ERA Park Oradea te invită într-o lume plină de culori şi lucruri constructive! Centrul comercial din Calea Aradului nr. 62 găzduieşte, în acest sfârşit de săptămână, o nouă ediţie a Brickenburg Expo - Zilele fanilor LEGO, care se va desfăşura începând de vineri, 23 octombrie, până duminică, 25 octombrie, zilnic, între orele 10 şi 21.
22 Octombrie 2020, 10:10
Filarmonica Oradea își invită melomanii la un nou concert simfonic
Timp liber
Melomanii orădeni sunt așteptați joi, de la ora 19, la obișnuitul concert al Filarmonicii de Stat Oradea, de data aceasta având posibilitatea să audieze lucrări pentru fagot și orchestră de C. M. von Weber și H. Villa-Lobos, precum și mai puțin populara Simfonie a V-a a lui F. Mendelssohn-Bartholdy. Invitații serii sunt dirijorul Vass András și solistul Bogányi Bence, ambii din Ungaria.
21 Octombrie 2020, 13:32
Orădenii, invitaţi la concertul Cvartetului Arcadia şi recitalul Cvintetului de alămuri al Filarmonicii 'Transilvania' din Cluj-Napoca
Timp liber
Sala Arcadia a Teatrului Regina Maria va găzdui două evenimente muzicale. Orădenii sunt invitaţi să participle, joi, la un concert extraordinar al Cvartetului Arcadia şi, duminică, la un recital al Cvintetului de alămuri al Filarmonicii de Stat "Transilvania" din Cluj-Napoca.
20 Octombrie 2020, 15:40
Unde ieșim săptămâna asta în Oradea. Vezi lista evenimentelor!
Timp liber
În acceastă săptămână, sunt programate mai multe evenimente interesante în Oradea. Printre altele, Cvartetul Arcadia va susţine un concert joi seară la Teatrul Arcadia, în Parcul Nicolae Bălcescu va avea loc un atelier de salsa cubana, iar duminică vin în oraş artiştii din Cvintetul de alămuri al Filarmonicii de Stat "Transilvania". De asemenea, la "Infinite Dance Festival", organizat de Teatrul Szigligeti, puteţi vedea numeroase spectacole de dans.
19 Octombrie 2020, 09:28
Ediția a VII-a a Expoziției naționale de artă naivă, deschisă în Muzeul Țării Crișurilor (FOTO)
Timp liber
Artiști și pasionați de frumos s-au întâlnit joi seară în sediul Muzeului Țării Crișurilor pentru a marca o nouă ediție, cea cu numărul șapte, a Expoziției naționale de artă naivă din România. Manifestarea este parte a Festivalului Național de Artă Naivă, organizat de Asociația Artiștilor Naivi din România împreună cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor.
Super-expoziţia de fluturi tropicali vii revine la ERA Park Oradea!
Timp liber
Da, vremurile pe care le trăim nu sunt dintre cele mai optimiste. Dar, dacă ne uităm la partea plină a paharului, găsim mereu motive să ne facem viaţa mai frumoasă! Tocmai în acest scop, centrul comercial ERA Park Oradea, din Calea Aradului nr. 62, readuce în faţa pasionaţilor de frumos expoziţia spectaculoasă de fluturi tropicali vii! Evenimentul se va desfăşura începând de sâmbătă, 17 octombrie, până pe 30 octombrie, într-un loc special amenajat sub cupola centrului comercial.
16 Octombrie 2020, 10:00
Orădenii, invitaţi la 'Hamlet', la aniversarea a 120 de ani de la înfiinţarea teatrului în urbe
Timp liber
Orădenii sunt invitați vineri la premiera spectacolului „Hamlet”, realizat de Teatrul Szigligeti în coproducție cu Teatrul-Cetate din Gyula. Acesta va fi supratitrat în limba română. Evenimentul este organizat cu ocazia aniversării a 120 de ani de la înființarea Teatrului din Oradea.
16 Octombrie 2020, 09:31
Târg de toamnă în Parcul Bălcescu. UPDATE: Evenimentul a fost anulat din cauza Covid-19
Timp liber
Weekend-ul acesta va avea loc Târgul de Toamnă în Parcul Nicolae Bălcescu. Trei zile în care vă puteţi bucura de delicatese culinare, mâncăruri tradiţionale, plăcinte, gogoşi greceşti, kurtos kalács, produse naturale din lavandă şi cătină.
UPDATE: Evenimentul a fost anulat în cursul zilei de vineri, ca urmare a creșterii cazurilor de Covid în Oradea.
16 Octombrie 2020, 08:35
Orădenii, invitați la o nouă ediție a Târgului Gustului și Produselor din Valea Ierului
Timp liber
În weekend, Piaţa Unirii din Oradea va găzdui din nou Târgul Gusturilor şi Produselor din Valea Ierului, unde producători agricoli vor aduce spre vânzare fructe, legume, brânzeturi, vinuri, dar şi alte produse naturale. Cei care vor ajunge în Piața Unirii trebuie să respecte toate regulile impuse de autorități în timpul pandemiei.
15 Octombrie 2020, 11:00
Pianistul orădean Thurzó Zoltán a performat la „Maratonul Beethoven”, alături de zeci de artişti europeni (FOTO)
Timp liber
Zeci de pianişti din Europa au marcat cei 250 de ani de la naşterea compozitorului Ludwig van Beethoven printr-un concert-maraton, de 13 ore şi 30 de minute, în cadrul căruia au fost interpretate cele 32 de sonate pentru pian ale compozitorului german. Singurul artist român invitat la acest maraton muzical a fost pianistul orădean Thurzó Zoltán.
14 Octombrie 2020, 13:40
Tiberiu Soare dirijează din nou la Filarmonica de Stat Oradea
Timp liber
Renumitul Tiberiu Soare revine în orașul de pe Criș pentru a conduce Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea într-un nou concert. Astfel, joi, de la ora 19, melomanii sunt așteptați în Sala Enescu Bartok pentru a audia lucrări de L.v. Beethoven și N. Rimski-Korsakov.
14 Octombrie 2020, 12:26
Jale la PSD: Criticat pentru scorul de la alegerile locale, pe Emilian Pavel l-a podidit plânsul
Timp liber
Eşecul ruşinos de la alegerile locale nu i-a picat foarte bine preşedintelui executiv al PSD Bihor, Emilian Pavel, candidatul la funcţia de primar al Oradiei, care - zic sursele lui Bihorel - ar fi avut o cădere nervoasă, aproape izbucnind în plâns la şedinţa de săptămâna trecută a filialei.
14 Octombrie 2020, 08:52
  1  3  5 6 7  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0503 RON
  • 1 EUR = 4.8784 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON