URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Aprilie 2024, 17:51

Spectacole, ateliere și seri de povești în pijamale, la sala Arcadia din Oradea 

Spectacole, ateliere și seri de povești în pijamale, la sala Arcadia din Oradea  Sursa foto: Teatrul Regina Maria - Trupa Arcadia / Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria din Oradea se pregătește să își întâmpine publicul în cadrul săptămânii "Povești din Arcadia", care va avea loc în perioada 20-27 aprilie 2024, aflându-se la a treia ediție.

Programul cuprinde spectacole de teatru, seri de povești în pijamale, expoziții și ateliere de terapie prin artă.

Seri cu povești

În decursul celor șapte zile de festival, actorii Trupei Arcadia vor susține reprezentații ale unora dintre cele mai iubite spectacole din repertoriul lor: „Muzicanții din Bremen”, care se va juca în 20 aprilie, „Norr în lumea culorilor” - în 21 aprilie (pentru cei mai mici spectatori cu vârste de 0-3 ani), „Vasilache și Mărioara” - în 22 aprilie și „Elefănțelul curios” - în 27 aprilie. 

De asemenea, Trupa Arcadia a invitat publicul să participe la serile de povești în pijama, care vor avea loc în Sala Arcadia. „Îndemnați să-și ia pijamaua, păturica și jucăria de pluș preferată, micii spectatori vor putea petrece și ediția aceasta seri magice de... povești în pijama”, se arată într-un comunicat al Teatrului Regina Maria.

Prima seară de povești va avea loc sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 18:00, când actorii Armanca Serac și Alexandru Pop vor aduce povești „nemaipomenite” în fața celor mici, iar în 21 aprilie, de la ora 18:00 actorii Adela Lazăr și Florian Silaghi vor lectura interactiv și distractiv „cele mai frumoase povești din lume”.

Terapie prin artă

Evenimentele nu se opresc la spectacolele de teatru, ci se extind și foaierul Sălii Arcadia. Aici, vizitatorii vor avea ocazia să admire două expoziții de artă: "Natura - Habitat", o serie de lucrări semnate de artista Mădălina Baciu, incluse în programul „Săptămâna Verde”, și „RecyclArt – from Trash to Art", ce prezintă tablouri-instalație realizate din materiale reciclate de către actrița și pictorița Adela Lazăr.

De asemenea, festivalul va găzdui și ateliere de terapie prin artă, intitulate "Inside Out", care își propun să ajute elevii de gimnaziu să exploreze și să înțeleagă stările lor emoționale prin exprimare artistică. Aceste ateliere vor fi conduse de psihologul școlar Ioana Drugaș și vor implica elevi de la Liceele Greco-Catolic "Iuliu Maniu" și "Don Orione" din Oradea.

Cei mici pot să-și aducă la teatru părinții, bunicii și prietenii, iar o parte dintre evenimentele festivalului sunt organizate special pentru grădinițe și școli, în completarea activităților din„Săptămâna verde”.

Biletele pentru spectacolele și serile de povești în pijamale sunt puse în vânzare și pot fi achiziționate atât de la agenția teatrului, cât și online pe Eventim.ro. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON