URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
19 Aprilie 2024, 17:51

Spectacole, ateliere și seri de povești în pijamale, la sala Arcadia din Oradea 

Spectacole, ateliere și seri de povești în pijamale, la sala Arcadia din Oradea  Sursa foto: Teatrul Regina Maria - Trupa Arcadia / Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria din Oradea se pregătește să își întâmpine publicul în cadrul săptămânii "Povești din Arcadia", care va avea loc în perioada 20-27 aprilie 2024, aflându-se la a treia ediție.

Programul cuprinde spectacole de teatru, seri de povești în pijamale, expoziții și ateliere de terapie prin artă.

Seri cu povești

În decursul celor șapte zile de festival, actorii Trupei Arcadia vor susține reprezentații ale unora dintre cele mai iubite spectacole din repertoriul lor: „Muzicanții din Bremen”, care se va juca în 20 aprilie, „Norr în lumea culorilor” - în 21 aprilie (pentru cei mai mici spectatori cu vârste de 0-3 ani), „Vasilache și Mărioara” - în 22 aprilie și „Elefănțelul curios” - în 27 aprilie. 

De asemenea, Trupa Arcadia a invitat publicul să participe la serile de povești în pijama, care vor avea loc în Sala Arcadia. „Îndemnați să-și ia pijamaua, păturica și jucăria de pluș preferată, micii spectatori vor putea petrece și ediția aceasta seri magice de... povești în pijama”, se arată într-un comunicat al Teatrului Regina Maria.

Prima seară de povești va avea loc sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 18:00, când actorii Armanca Serac și Alexandru Pop vor aduce povești „nemaipomenite” în fața celor mici, iar în 21 aprilie, de la ora 18:00 actorii Adela Lazăr și Florian Silaghi vor lectura interactiv și distractiv „cele mai frumoase povești din lume”.

Terapie prin artă

Evenimentele nu se opresc la spectacolele de teatru, ci se extind și foaierul Sălii Arcadia. Aici, vizitatorii vor avea ocazia să admire două expoziții de artă: "Natura - Habitat", o serie de lucrări semnate de artista Mădălina Baciu, incluse în programul „Săptămâna Verde”, și „RecyclArt – from Trash to Art", ce prezintă tablouri-instalație realizate din materiale reciclate de către actrița și pictorița Adela Lazăr.

De asemenea, festivalul va găzdui și ateliere de terapie prin artă, intitulate "Inside Out", care își propun să ajute elevii de gimnaziu să exploreze și să înțeleagă stările lor emoționale prin exprimare artistică. Aceste ateliere vor fi conduse de psihologul școlar Ioana Drugaș și vor implica elevi de la Liceele Greco-Catolic "Iuliu Maniu" și "Don Orione" din Oradea.

Cei mici pot să-și aducă la teatru părinții, bunicii și prietenii, iar o parte dintre evenimentele festivalului sunt organizate special pentru grădinițe și școli, în completarea activităților din„Săptămâna verde”.

Biletele pentru spectacolele și serile de povești în pijamale sunt puse în vânzare și pot fi achiziționate atât de la agenția teatrului, cât și online pe Eventim.ro. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON