URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Decembrie 2022, 10:30

Vot cu repetiție: De ce a trebuit Consiliul Local Oradea să reia votul pe tema legăturii dintre centru și Nufărul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întrunit marțea trecută de urgență, în regim online, chiar înaintea minivacanței de 1 Decembrie, pentru a aproba o hotărâre privind montarea de panouri fotovoltaice pe șase clădiri publice din Oradea, între care Piața Rogerius și Arena Antonio Alexe, Consiliul Local a reluat și votul dat cu doar câteva zile înainte pentru amenajarea unei bretele care să facă legătura între strada Evreilor Deportați și cartierul Nufărul.

Acest proiect a fost supus încă o dată la vot nu pentru că reprezentanții municipalității s-ar fi răzgândit cu privire la demolarea celor trei imobile ce stau în calea viitorului drum, ci la cererea opoziției.

Consilierul PSD Adrian Madar și-a amintit că este coproprietar al unor imobile din zonă, iar votul său ar putea fi interpretat ca fiind unul interesat, pentru că proiectul creează oportunități de dezvoltare care i-ar putea crește valoarea proprietăților.

Astfel, pentru a nu fi în culpă, social-democratul i-a cerut lui Florin Birta să supună din nou proiectul dezbaterii în Consiliul Local ca să se poată abține la vot, solicitare căreia edilul i-a dat curs imediat. Oricum, e deja obișnuit ca Madar să nu-i voteze proiectele...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
multumesc de clarificare, bihooorel
greseala mea ca l-am confundat cu Florian Sirca, multumesc de corectie! saptamana trecuta ma acuza altu pe aici ca sunt haterul 1 anti bolojan. Cand ai diferente de opinie si cu o parte si cu cealalta, eu zic ca e bine inca ai individualism si independenta, si obiectivitate.
Postat 12 Decembrie 2022, 18:31 de unu
Uite asa inca un articol intinat de comentarii inutile.
Nu cumva atmosfera asta descurajeaza discutiile utile, constructive?
Postat 07 Decembrie 2022, 08:16 de User anonimizat
sandu sluga
Nu vedeti ca acest personaj sandu2100 alias drop, dupa 10 minute raspunde la orice comentariu ca e zi ca e noapte, ne arata ca asta e slujba lui, de aici castiga bani.. E un postac platic, dar e un prost ca niciodata nu are explicatii sau argumente, niciodata nu stie sa iti explice ceva. Doar asta stie, sa te jigneasca, sa te faca un nimic, sa iti jigneasca familia. Fix asa ne trateaza si Bolo si Birta. E de ajuns sa ne uitam cate aprecieri au comentariiile lui. Sper sa te blocheze cei de pe Bihoreanul.
Postat 06 Decembrie 2022, 19:35 de adi13
avertisment
Ar fi cazul să temperați discuția, care a deviat prea mult în zona polemicii personale. Pericol de suspendat conturi!
Postat 06 Decembrie 2022, 20:12 de Moderator
Pt trompeta sandu
Bai sandu, Nucetul te asteapta cu portile deschise, trompeta penelului, devii tot mai agresit de cand Bolo a cazut de la 70% la 40%, si e in cadere liberea. Bine ca se ingrasa , devine un barou ca Mischie, toate centurile ce le face ii aduce mai putine voturi, nu vezi ca lumea deja il uraste? Dar tu esti o sluga care executa ce i se dicteaza. felul cum vorbesti tu si Bolo, arata dispretul si ura fata de oameni. Nu am fost niciodata cu PSD, dar limbajul vostru ma va face sa votez PSD, sau orice alt partid. Asa cum partidul tau impreuna cu zeul tau , uraste pe toata lumea si iubeste numai banul din lucrarile inutile si slabe din oras, asa urasc si eu tot ce reprezinta gasca voastra. Tu esti un nimic ce lucreaza la stat si sugi banii de la partid si din buget. Nu stii ce inseamna privat, si distrugerea economica a orasului, ca tot mai saraca e lumea in acest oras. Crezi ca firmele alea de doi bani atrase de Bolojan aduc bunastare? Ce bunastare aduce niste salarii minime, si taxe pana la cer? Mori de ciuda sandiule, spre sa fii blocat odata sa nu-ti mai expui labarelile pe aici.
Postat 06 Decembrie 2022, 19:29 de adi13
bihooorel
Te anunț când se fac avansări, o să-ți pregătesc un laboș
Postat 06 Decembrie 2022, 09:40 de Sandu2100
Sandu2100 sper sa fii avansat pe post de plută!
Succes in a reprezenta prostia care predomina in penele. Din pacate pentru tine toata viata vei ramane un postac de tastatura, membru penele si frustrat. Se vede nivelul inteligentei tale din modul in care te ataci, astfel ajungi sa jignesti. Intradevar atunci cand adevarul doare, iar argumentele iti lipsesc ajungi sa jignesti. E trist ca unii oameni ajung atat de jos doar pentru a avea un venit in aceasta lume, pentru un pachet de tigari. Iar faptul ca lasi comentariil la toate articolele, ca ai raspuns in mai putin de 30 minute cu o replica contureaza faptul ca acesta este job-ul tau. Foarte trist … frustratule!
Postat 05 Decembrie 2022, 22:24 de bihooorel
bihooorel
Și tu ești absolut trompeta PZD-ului, bugetar convins , papagal fără pene, fisa postului tău e sa fi idiot, în schimb e bine. Oradea merge mai departe fără tine și PZD. E o problemă să-ți rupi 2 minute din viata ta, nu e o problema dacă-ți rupi gâtul pt 2 minute. Poate sunt PSD-ist convins , sau ce nu se vede , sau nu vezi?
Postat 05 Decembrie 2022, 21:41 de Sandu2100
Trompetele PeNeLeului
Singurii oameni fara ocupatie (100% bugetari penelisti) in birou: unu si Sandu2100 s-au gasit sa comenteze fara sens. Sandu2100 ca deobicei, un idiot util partidului (pentru o coaja de paine ii piaptana monospranceana lui Bolojan). Iar celalat habar nu are la ce articol comenteaza. Comenteaza total aiurea, doar asta are in fisa postului de bugetar penelist. Totusi imi rup 2 minute din viata sa ii reamintesc dl “unu” (mai prost ca altul) ca dl Madar e consilierul local de opozitie care le strica planurile penelistilor sai. De altfel un om care a muncit doar in privat, nu o capusa bugetara. Ai incurcat articolele bai baiatule. Penali mai sunt penelistii astia… patetici!
Postat 05 Decembrie 2022, 21:20 de bihooorel
Pe langa pensie speciala de la 45 de ani, se traiesre bine din salar de politist bugetar
Daca tu militian la politia economica ai reusit din cariera ta de salariat bugetar sa iti cumperi niste blocuri prin centru, extra, de investitie, ma gandesc ca o duc bine si cei care au fost cercetati de tine cu ceva ani in urma
Postat 05 Decembrie 2022, 15:40 de unu
Vai si amar de PZD
:::))
Postat 05 Decembrie 2022, 14:26 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON