URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Octombrie 2018, 11:25

Prea mare diferența de valoare: CSM Oradea a pierdut cu 22-35 jocul din Cupa României, cu CSM Bacău (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Handbaliștii de la CSM Oradea au fost învinși clar, luni, în meciul din primul tur sau faza șaisprezecimilor de finală din cadrul Cupei României Fan Curier. Partida, care s-a desfășurat la Arena „Antonio Alexe”, s-a încheiat cu scorul de 35-22 în favoarea formației CSM Bacău, o echipă de primă ligă.

Deși băcăuanii ocupă o poziție de la coada clasamentului din prima divizie, intitulată Liga Zimbrilor, iar CSM Oradea este liderul incontestabil al Seriei D din Divizia A, diferența de valoare din primul și cel de-al doilea eșalon al handbalului masculin românesc este considerabilă, drept urmare și lejeritatea cu care a câștigat la Oradea echipa moldavă.

Oaspeții s-au distanțat încă din start, conducând cu 4-1. Oradea s-a apropiat apoi la 4-6, dar experiența și meciurile tari în picioare ale moldovenilor și-au spus cuvântul, aceștia detașându-se tot mai tare pe tabelă, ajungând să conducă în minutul 21 cu 13-7. În pauză s-a intrat însă cu scorul de 18-10 în favoarea celor din Bacău.

Deși începutul de repriză secundă a fost bun pentru orădeni, care au mai redus din handicap, totuși și-n partea a doua a jocului, prim-divizionarii și-au spus cuvântul și au marcat cu lejeritate de multe ori, în timp ce replica bihorenilor nu a dat roade de fiecare dată. Astfel, partida s-a încheiat cu victoria la 13 goluri ale oaspeților, care s-au impus cu scorul de 35-22, calificându-se pentru optimile de finală.

Pentru orădeni a rămas experiența unui joc în compania unui adversar bun, dar și publicul spectator, care a venit într-un număr ceva mai mare decât vine, de obicei, la meciurile din Divizia A ale elevilor antrenorului George Tăutu.

„Diferența a fost destul de mare și s-a văzut asta din primele minute. Au avut o apărare foarte bună, o apărare cu o talie foarte mare. Nouă ne-a fost foarte greu, pentru că noi în atac nu avem o echipă care să ne permită să depășim talia pe care au avut-o ei în apărare. A fost greu, am întâlnit o echipă puternică, foarte bine organizată”, a declarat, după joc, antrenorul echipei orădene, George Tăutu.

Principalul marcator al echipei bihorenre a fost Cosmin Liberț, autor a 8 goluri, secondat de Devid Munea, cu 7 reușite. Au mai marcat pentru CSM Oradea: Răzvan Radu și Bogdan Munteanu – câte 2 goluri, Cătălin Crăciun, Vlad Bondor și  Petru Pomian – câte un gol.

Pentru „roș-albaștri” au mai evolut portarii Robert Ene, Daniel Marchiș și George Duma și jucătorii Adrian Mihăilescu, Bogdan Cîrchea, Codrin Zamfir, Eduard Szilagyi, Alexandru Sabău și Lucian Criste.

De menționat că acesta este și primul eșec stagional pentru CSM Oradea, în campionat bihorenii având numai victorii la activ, după patru runde.

În următoarea dispută, CSM Oradea va evolua luni, 22 octombrie, la Sibiu, în compania echipei locale HC, în etapa a 5-a a Diviziei A.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON