URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 20 IANUARIE 2022
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
După cum ne-a explicat Primăria noua modalitate de taxare a maşinilor parcate în centrul Oradiei, eu am reţinut următoarele: pe parcările roşii parchează exclusiv maşinile roşii, pe parcările galbene, maşinile galbene, pe cele albe - maşinile albe, iar maşinile de restul culorilor sunt obligate să parcheze în parcările subterane şi supraterane.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Deşi practic meseria asta de trei decenii, azi, mâine, nu încetează să mă minuneze un fenomen permanent manifest în politica românească: modul în care se autodevorează coaliţiile de partide ajunse la guvernare, făcându-se cioburi înainte de-a apuca să furnizeze ceva substanţial naivilor de electori. A fost boala CDR-ului, a fost a USL-ului, este a guvernării de azi şi va fi, probabil, şi a celei de mâine...
Zic şi eu
Adrian Cris
În timp ce românii "se râd" că ar merita o zi liberă ca să dezbată cazul Djokovic, chestiunea energiei ticăie ca o bombă, atât de eficientă încât poate tranşa noul război rece dintre fosta URSS şi NATO, la doi paşi de noi. Acribia şi competenţa cu care "analizăm" situaţia de la antipozi nu ne scuteşte, însă, de facturi la gaz şi electricitate, pentru a căror rezolvare, ce să vezi, nu avem nici minuţie, nici pricepere.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Spitalele Judeţean şi Municipal din Oradea fuzionează, în scopul oferirii unor servicii medicale mai bune şi folosirii mai eficiente a fondurilor publice. Cum vi se pare decizia?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În contextul în care în ţara noastră se petrec numeroase accidente rutiere soldate cu consecinţe tragice, guvernanţii noştri încearcă să îi determine pe conducătorii auto să fie mai atenţi în trafic, pentru a reuşi să evite astfel de evenimente nedorite printr-o atenţie sporită şi o conduită cu caracter preventiv.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Refluxul gastroesofagian constă în reîntoarcerea conţinutului gastric sau duodenal în esofag şi reprezintă, probabil, cea mai frecventă afecţiune digestivă. Cauza cea mai importantă este insuficienta contracţie a sfincterului esofagian inferior (un "inel" muscular care închide esofagul inferior, nepermiţând alimentelor în curs de prelucrare din stomac să ajungă în esofag şi chiar în cavitatea bucală).

Florin Mihalca

jurnalist

Florin Mihalca s-a născut în 8 septembrie 1979 la Oradea. A absolvit Colegiul Tehnic Mihai Viteazul din Oradea (1997), Facultatea de Științe Politice (2007), Facultatea de Jurnalism și un masterat în politici publice comunitare (2009) și apoi Facultatea de Drept (2012), toate la Universitatea din Oradea.

Și-a început cariera în octombrie 1997 la Radio Transilvania, ca redactor sportiv. A rămas până azi fidel acestui post, realizând, pe parcurs, emisiuni diverse. În prezent este jurnalist generalist și producător de știri.

A avut colaborări, ca redactor sau prezentator de emisiuni, la Informația de Vest (2001-2005), Șapte seri (2003-2007), TVS Oradea (2007-2011), Radio România Actualități (2010-2013), Radio Cluj (2011-2015), Bihoreanul (din 2011), Radio Timișoara (din 2013), Aleșdonline (din 2015).

Florin Mihalca a fost invitat adesea să prezinte evenimente sportive (meciuri de fotbal, baschet, polo, handbal etc), dar și evenimente cultural artistice.

Este membru (2008) și vicepreședinte al Filialei Bihor a UZPR (din 2017), dar și membru al Asociației Presei Sportive din România (din 2011).

Este un colaborator permanent al Bihoreanului, acoperind domeniul sportiv.

Toate articolele scrise de Florin Mihalca

Contact

mihalcaflrn@yahoo.com

Florin Mihalca

Florin Mihalca

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3575 RON
  • 1 EUR = 4.9447 RON
  • 1 HUF = 0.0139 RON