URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Aprilie 2019, 17:49

O nouă tânără speranţă a tenisului feminin se naşte la Oradea: Floriana Popovici, cu rezultate bune la turneele din această lună!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sportiva orădeană Floriana Popovici s-a făcut remarcată luna aceasta la două turnee de tenis internaţionale, care s-au desfăşurat în Serbia. În vârstă de 16 ani şi legitimată la clubul CSM Oradea, Popovici a disputat finala de simplu la Pancevo şi a câştigat-o pe cea de dublu de la Novi Sad. În plus, a fost semifinalistă la dublu la Pancevo şi sfertfinalistă în proba de simplu de la Novi Sad.

Orădeanca în vârstă de 16 ani a concurat în turneul de la Novi Sad, "Yason Cup 2019", în perioada 8-14 aprilie, unde, la categoria ei de vârstă a fost cap de serie numărul 13 în proba individuală. Aici, Floriana a înregistrat următorul parcurs: 6-1, 6-3, în turul 1, cu Neda Milenkovic din Serbia, 1-6, 6-2, 7-5, în turul 2, cu Ena Baltic din Bosnia-Herţegovina, 6-4, 6-2,  în turul 3, cu Lola Radivojevic din Serbia şi 3-6, 4-6, în sferturile de finală, cu Petja Drame din Slovenia, cap de serie 5. Proba a fost câştigată de românca Anca Alexia Todoni. Aceasta a făcut însă pereche cu Popovici în proba de dublu feminin, unde cele două au triumfat. Ele au fost calificate direct în turul 2, unde le-au întrecut pe Senka şi Simona Deletic din Serbia, cu 6-2, 6-1, calificându-se în sferturile de finală.

În această fază au trecut cu 6-3, 6-1 de perechea Panna Bartha (Ungaria) - Emma Tothova (Slovacia). În semifinale au dat din nou peste două reprezentante ale gazdelor, Iva Sepa şi Emilija Zdravkovic, pe care le-au învins cu acelaşi scor, 6-3, 6-1.

În fine, în finala probei de dublu, Popovici - Todoni au întâlnit cuplul sloven Petja Drame - Annika Planinsek, pe care au reuşit să-l învingă tot la capătul a două seturi, cu 6-2, 6-3. După cum o arată şi scorurile, Floriana Popovici şi Anca Alexia Todoni au dominat cu autoritate proba de dublu a categoriei de 16 ani de la Novi Sad.

Pentru sportiva de la CSM Oradea a urmat în perioada 15-21 aprilie turneul de la Pancevo, "Pecin Memorijal-Alexander Waske Tennis-University 2019". Evenimentul a fost destinat tot categoriei de 16 ani, atât la masculin, cât şi la feminin, iar Floriana a luat din nou startul în ambele probe feminine, de simplu şi dublu.

La simplu, de această dată parcursul bihorencei, care a fost cap de serie numărul 12, a fost mai bun decât la Novi Sad, reuşind să ajungă până în finală. Mai întâi a dat de aceeaşi Neda Milenkovic, pe care a învins-o acum şi mai clar, cu 6-1, 6-1. Apoi, în turul 2, s-a confruntat cu Senka Deletic, tot din Serbia, de care a trecut, de asemenea, la capătul a două seturi, cu 7-6, 6-4. În turul al 3-lea Floriana a avut-o ca adversară pe croata Hana Sokolovic, pe care a învins-o cu 6-2, 6-3. În acest fel s-a calificat în sferturile de finală, unde a jucat împotriva unei alte reprezentante a ţării gazdă, Emilija Zdravkovic, pe care a eliminat-o, de asemenea, după numai două seturi, cu 6-4, 6-3. În semifinale, orădeanca s-a impus chiar şi mai clar, cu 6-0, 6-4, în disputa cu Lola Radivojevic, tot din Serbia.

Din păcate, în ultimul act, în finală, Floriana Popovici a trebuit să se recunoască învinsă, cu 3-6, 3-6, dar în faţa unei alte reprezentante a ţării noastre, Anca Alexia Todoni.

În întrecerea de dublu, Floriana a făcut din nou echipă cu Anca Alexia Todoni, fiind cap de serie numărul 6. În primul tur au avut liber, apoi au jucat cu Fuman Xie şi Yu Jie Zhang, din China, pe care le-au învins cu 6-2, 6-4. În sferturile de finală, cele două românce le-au întâlnit pe Laura Paskert şi Nina Plihal, din Danemarca, de care au trecut cu 6-4, 6-1, pentru ca în semifinale să se recunoască învinse, însă, în disputa cu Yaroslava Bartashevich (Slovacia) şi Lola Radivojevic (Serbia), scor 5-7, 0-6.

În plus, tânăra şi talentata tenismenă orădeană a fost semifinalistă la dublu la concursul de la Pancevo şi sfertfinalistă în proba de simplu de la Novi Sad.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON