URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Februarie 2013, 10:02

Terenurile intravilane vor fi impozitate simbolic, ca arabile, doar cu adeverinţă de la Primărie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Toate terenurile intravilane declarate ca fiind agricole vor fi verificate. Municipalitatea vrea să pună capăt scandalului privind impozitarea arăturilor intravilane prin confruntarea declaraţiilor făcute de proprietari cu privire la destinaţia terenurilor şi realitatea din teren.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, Primăria s-a ales cu peste 350 de reclamaţii după ce, începând din 2013, a taxat din oficiu suprafeţele intravilane mai mari de 850 de metri pătraţi ca şi teren aferent construcţiei pentru minim 850 metri pătraţi indiferent de categoria declarată de proprietar la Cartea Funciară. Pentru suprafeţele mai mici, impozitarea în categoria curţi construcţii s-a făcut proporţional.

Măsura, care a majorat în unele cazuri şi de 30 de ori impozitele datorate de proprietari, afectează 5.800 de proprietari de terenuri declarate ca agricole. Astfel, conducerea municipalităţii va promova săptămâna viitoare în Consiliul Local un proiect de hotărâre conform căruia, până la 31 iulie 2013, proprietarii acestor terenuri vor putea cere municipalităţii adeverinţe care să ateste regimul de construibilitate a parcelelor deţinute.

"Vor fi verificate toate terenurile declarate cu alte destinaţii decât construibil pentru că actualele schiţe nu sunt conforme cu realitatea", a declarat directorul economic al Primăriei, Eduard Florea, vineri, într-o conferinţă de presă.

Pentru obţinerea acestei adeverinţe solicitanţii vor trebui să depună la Compartimentul Arhitect Şef o cerere tip, care va putea fi descărcată şi de pe portalul Primăriei, însoţită de o copie după extrasul CF şi orice alte documente relevante pentru identificarea terenului. "Pentru ca deţinătorii de terenuri să nu fie supuşi unor costuri suplimentare nu e obligatoriu ca extrasul CF să fie actualizat. Acesta ne trebuie doar pentru a vedea unde este parcela", a spus Florea.

În baza documentelor, angajaţii Instituţiei Arhitectului Şef vor identifica terenul pe ortofotoplanurile existente la Primărie. Rezultatele vor fi comunicate de angajaţii Instituţiei Arhitectului Şef concomitent cu Registrul Agricol pentru a face cuvenitele modificări, dar şi concomitent cu Direcţia Economică pentru a stabili impozitarea acestuia şi cu proprietarul terenului pentru a şti cât are de plătit.

Dacă proprietarul parcelei pentru care s-a făcut recalcularea îşi va achita integral impozitul stabilit înainte de data de 30 septembrie, acesta va beneficia, prin excepţie, de bonificaţia de 10%.

Prezent la conferinţa de presă, primarul Ilie Bolojan a spus că doar o treime din suprafaţa oraşului apare ca teren construibil, diferenţa fiind încadrată la categoriile terenuri arabile, păşuni, livezi şi altele, pentru că încadrarea în categorie o face topograful la cererea proprietarului care, în lipsa unei verificări, poate fi tentat să declare categoria mai avantajoasă fiscal.

 Bolojan a anunţat că topografii care au făcut înscrieri în fals vor suporta consecinţele. "Îi vom reclama şi vom cere aplicarea legii. În mod normal ar trebui să îşi piardă ştampila. Dacă ai făcut falsuri nu mai ai dreptul să faci alte schiţe", a precizat edilul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
27 Comentarii
BOLOJAN si ALESII LUI de PUPIN....ISTI
Eduard,constat ca iti prieste atat functia cat si preocuparile legate de \" evaziunea fiscala produsa \"de oradenii care au oarece pamant in intravilanul ALESILOR LOR. In numai cateva luni, ai inceput sa faci FALCUTE la obrajorii tai de oradean parvenit. In alte tari ale Uniunii Europene,aceasta TAXA PE TEREN se achita o singura data - la vanzarea sau cumpararea terenului - cata neobrazare la oradenii astia, chiaburi in adevarat sens al cuvantului. Dar de cs nu cautati voi evaziunea fiscala acolo la voi in institutia Primariei,aranjamentele \" pe la spate \" ale dn-ei LIPOVEANU,,ale Procurorilor mafioti,ale Politistilor care acopera acivitatile interlopilor, spaga data de agentii economici pilosi celor de la Mediu,Primarie,........... oradeanul de rand este principalul vinovat ,pentru toata aceasta stare de fapt ....... pentru ca ESTE TOLERANT Si BUN PLATNIC(adica PROST ) -vorba dl-ului vice Muresan Ovidiu,altul cu FALCUTE crescute in cateva lini.Voi nu aveti nici un Dumnezeu..............dar nu va fie friCA,CA factura o sa va vina si voua !!
Postat 28 Februarie 2013, 23:18 de xyz-q
ARHITECT SEF - LIPSA
Vai ce rai sunteti,sa nu vreti sa-i dati ocazia Arh. Sef al orasului - dna LIPOVEANU, sa demonstreze ce stie ea sa faca- cel mai bine? ...trafic de influenta... spaga....... aranjamente la negru.........etc.,CARACTER ZERO!!
Postat 28 Februarie 2013, 01:01 de xyz-q
@sora lu johnnie
Concluzia e ca desi comunismul ar fi trebuit sa dispara, mai persista mentalitati ca a ta, conform careia proprietarii trebuie starpiti, ca de ce unii sa aiba si altii nu. Pai vezi tu, IQ sub 33, daca pe tine nu ne duce capul, asta nu inseamna ca eu trebuie sa te duc in spate. Munceste si tu, castiga si-apoi cumpara-ti cu banii castigati greu, o parcela pentru ca sa-ti construiesti casa. Vine criza si nu te mai poti apuca de casa, nu se mai dau credite sau nu te mai incadrezi cu salariul diminuat, strangi din ... sa-ti pui ban pe ban sa-ti incepi odata casa... si te trezesti de la o zi la alta, ca in loc de 7ron pe 500mp, primaria iti cere 222ron. Ia sa te vedem, iti convine sa dai de 32 de ori mai mult, cand tu tii de fiecare banut. Asta numesti tu a trai ca in jermania ? Pai uite ca ne-a lovit mai rau pe astia care avem 500mp cumparati vai de mama noastra, decat pe aia care au 500Ha. Si aia platesc doar primii 850mp la suprapret, restul, nu. Pai asta-i corect ?
Postat 25 Februarie 2013, 11:43 de Ana
@Fan birocratie
Uite ca-ti vor impozita uslamistii si graul ! Data viitoare sa fii mai atent cand iti doresti ceva ! Daca Doamne-Doamne tot te asculta, ce-ar fi sa-ti doresti sa dispara uslamul ?!
Postat 25 Februarie 2013, 09:24 de pinonel
Concluzia ? Cu ce drept ?
Concluzia este cu totul alta 1) Primaria sa respecte legile nu sa se comporte ca niste camatari sau bisnitari. 2) Nu avem nevoie de nimic ce nu este al nistru. 3) Nu ne intereseaza parerile unor alcoolici ratati.Lasa concluziile pt.altii.
Postat 25 Februarie 2013, 08:27 de Un oradean
concluzia
care este?sa platiti putin,sa vindeti scump,daca se poate fara taxe si sa traiti ca la jermania asta o s-o vedeti pe alta lume unde nu sunteti proprietari ,eventual superficiari pe o parcela de 2 pe 1,cu servitute garantata contra cost familiei sa va puna o lumanare,iar la 6;47 mai bine te-ai grabi sa prinzi autobuzu gratuit pt pensionari oferit de primarie
Postat 25 Februarie 2013, 08:07 de sora lu johnnie
Va pup
Era sa uit, dupa ce am fost taxat cu vila desi nu am sper sa nu uitati sa-mi impozitati si graul. Nu de alta dar poate asa afla si dom.primar ca se mai cultiva cate ceva prin jurul orasului. Pa, va pup, ramane cun ne-am inteles.
Postat 25 Februarie 2013, 07:27 de Fan birocratie
Multumim ca nu renuntati la birocratie
Daca tot mai facem un drum la Primarie ca sa corelam datele din declaritiile depuse,cu realiatea existenta pe teren si cu documentatatiile de urbanism nu primim noi ceva din salariile celor din primarie platiti sa o faca. Am mai facut vreo 5-6 drumiri la Primarie anul acesta, aveti toate documentele pe care le am. Singurul lucru pe care nu il aveti si care ar dovedi ca ati gresit este terenul cultivat cu grau si impozitat cu vila (nu Ionel). Daca nu faceti un efort intelectual sa verificati terenul o sa va duc o plasa de pamant cu graul rasarit si o sa vi-l trantesc in......Astept raspunsul la contestatia depusa. Ne vedem in instanta. Va pup si va iubesc ca ca voi nu gasesc.
Postat 25 Februarie 2013, 07:17 de Fan birocratie
@j.w. La ora 00,01 mai bine mai bei un j.W decat sa scrii despre legi
Principalele acte normative care stau la baza stabilirii impozitelor si taxe locale pentru anul 2013 sunt Legea 571/ 2003 privind Codul Fiscal actualizat si HG 1309 din 27.12.2012.In L.571 la art.258 alin 1 screi \"Impozitul pe teren se stabileste luand in calcul numarul de metri patrati de teren, rangul localitatii in care este amplasat terenul, zona si CATEGORIA DE FOLOSINTA A TERENULUI \". La alin. 4 sunt enumerate cele 9 CATEGORII DE FOLOSINTA pt.terenuri in intravilan alta categorie decat cea cu constructii. Normal ca impozitul nu poate fi la fel pt.terenuri cu constructii cu cel fara constructii: arabil,pasune,vie,livada,teren neproductiv...De asemenea in extravilan exista CATEGORIA DE FOLOSINTA:teren cu constructii, arabil.... HCL nr.10/2013 respecta pana la un loc L.571 si HG 1309 (tinand cont de categoria de folosinta) dar la art.1 b2 intravilan-orice alta CATEGORIE de folosinta decat cea cu constructii adauga : -Parcelele de teren detinute de persoanele fizice in suprafata mai mica de 850 mp.se vor impozita la categoria terenuri cu constructii. -In cazul parcelelor de teren mai mari de 850 mp , se va impozita la categoria teren cu constructii\" total ILEGAL.
Postat 25 Februarie 2013, 06:47 de Contribuabil
fratele lu j walker
Mai oradeanule,ai citit legea cadastrului?noul cod civil?nu exista categorie de folosinta al terenului...comunism,injuraturi,te pisi,ai muncit din greu,idiot,retrocedari,dreptatea ta:al obtine,taxatii,acei(a) ai la vanzare ceva,idiotule?nu mai iese?te oftici?comunistii te incurca sa te realizezi capitalist?ai citit legea cadastrului?dar noul cod civil?in noile carti funciare nu mai figureaza categoria de folosinta a terenului...in sfarsit...taxati-i la vanzare functie de ce ,de grila ta ba tristule
Postat 25 Februarie 2013, 00:01 de j daniels
@j.w
Mai idiotule, puteti face ce vreti, dar faceti-o legal. Nu confunda pe cei care au muncit din greu in trecut pentru a avea 1-2-3 ha teren arabil,apoi pamantul le-a fost luat de catre comunisti in anii `50, retrocedat partial(ilegal) de catre aceiasi comunisti sau urmasii lor in anii `90,deci pe acei care um muncit din greu pentru al obtine cu cei care fac afaceri cu pamant.Mare diferenta.Taxatii la vanzare. Ma pis si pe capitalismul si pe comunismul tau cel original. Mai citeste legile ca o sa mori prost.
Postat 24 Februarie 2013, 13:10 de Oradean
miroase ceva..
bai baieti,bag seama ca voi vreti capitalism cu impozite din comunism,da cand vindeti parcelele,cu cat le dati?pe nimic?apoi,la o bere sa te tii...cum la romanica nu e drumuri,nu e utilitati,nu e scoli...nasol,nu?nu se respecta dreptul de proprietate,da obligatiile ce le atrage proprietatea,alea nu ne intereseaza,noi sa vindem cu enspe mii de euroi,pe care,binenteles,nu-i declaram,fugim la germanica,ne luam tdi-uri si apoi,domle la noi e nasol...popor de ...
Postat 24 Februarie 2013, 10:16 de j.walker
@An alt grup
Grupul din care fac parte nu vrea sub nicio forma sa aiba de a face cu primaria/cl. Nu recunoastem sub nicio forma competenta/autoritatea primariei/cl in a modifica codul fiscal. Pt. noi singura solutie legala este desfiintarea ticaloasei hcl in instanta. nu dorim sa fim ,,judecati,, dehotii care ne-au bagat mana in buzunare. Va fi prezent totusi un membru al grupului pt. contact. Multumim !
Postat 24 Februarie 2013, 09:08 de pinonel
@ celor nemultumiti de impozite_CAUTAM AVOCATI
Asteptam joi la Primarie si cativa avocati care sa preia cazul pt.ca dupa cum evolueaza lucrurile in mod sigur vom ajunge in instanta.
Postat 24 Februarie 2013, 08:22 de Viitor reclamant
@pinonel
Sa ne intalnim joi 28.02.2013 la la ora 14 in sala mare a primariei la sedinta CL, sa ne spunem parerea , sa ne cunoastem si sa stabilim ce vom face. Vor fi acolo si cei de la Bihoreanul si Jurnalul Bihorean, ar fi bine sa vina cateva televiziuni. Ne vedem joi.
Postat 24 Februarie 2013, 07:49 de An alt grup
@bere
Ziceai ca sunteti un grup de vreo 20, ati primit deja oferte de la cativa avocati. Si noi suntem vreo zece, dar mai vin. Cum ne putem gasi ? Nu-i putem lasa pe neispravitii astia sa faca ce vor ! n instanta si vom desfiinta acest hcl ticalos nasit de niste ticalosi ! P.S. Nu stiu cat imi vor lasa astia postarea, mi-au mai sters doua....
Postat 24 Februarie 2013, 06:45 de pinonel
Este sau se preface ?
Uitati-va la poza lui, zambeste, explica, da din maini, se crede destept si atotstiutor. Cand colo nu poate face nici macar diferenta intre sula si prefectura, sau se preface ???
Postat 23 Februarie 2013, 20:32 de Unu curios
Fost CAP-ist, inaite agricultor,azi nimeni
Noi vrem pamant! - 1894 Fire de tort George Cosbuc Flamand si goi, far-adapost, Mi-ai pus pe umeri cat ai vrut, Si m-ai scuipat si m-ai batut Si cane eu ti-am fost! Ciocoi pribeag, adus de vant, De ai cu iadul legamant Sa-ti fim toti cani, loveste-n noi! Rabdam poveri, rabdam nevoi Si ham de cai, si jug de boi; Dar vrem pamant! O coaja de malai de ieri De-o vezi la noi tu ne-o apuci, ..................................... Injuri ca-avem noi drag si sfant; Nici mila n-ai, nici crezamant! Flamanzi copiii-n drum ne mor Si ne sfarsim de mila lor Dar toate le-am trai usor De-ar fi pamant! ................................. N-avem nici vreme de-nchinat, Caci vremea ni-e in mani la voi; Avem un suflet inca-n noi Si parca l-ati uitat! Ati pus cu totii juramant Sa n-avem drepturi si cuvant; Batai si chinuri, cand tipam, Obezi si lant, cand ne miscam, Si plumb, cand istoviti strigam Ca vrem pamant! Voi ce-aveti ingropat aici? Voi grau? Dar noi stramosi si tati, Noi mame, si surori si frati! In laturi, venetici! Pamantul nostru-i scump si sfant, Ca el ni-e leagan si mormant; Cu sange cald l-am aparat, Si cate ape l-au udat Sunt numai lacrimi ce-am varsat Noi vrem pamant! N-avem puteri si chip de-acum Sa mai traim cersind mereu, Ca prea ne schingiuiesc cum vreu Stapani luati din drum! Sa nu dea Dumnezeu cel sfant Sa vrem noi sange, nu pamant! Cand nu vom mai putea rabda, Cand foamea ne va rascula, Hristosi sa fiti, nu veti scapa Nici in mormant!
Postat 23 Februarie 2013, 16:31 de Ion
Jalnici, jalnici....da buni platnici
Sa intelegem ca daca un vecin si-a facut casa in camp trebuie sa ne facem toti cei care avem teren in zona respectiva. Am teren dar n-am bani sa-mi fac casa. Daca primaria imi ia impozit de 30 de ori mai mare ca anul trecut, o sa-mi strang mai repede bani sa-mi fac si casa ? Am cumparat terenul, a venit criza si-acum cultiv porumb pe el, pana mi-oi strange bani de casa. Cand o sa merg sa-mi scot autorizatia de constructie, atunci sa-mi ia impozit de teren cu constructie, pana atunci e agricol si ii dau in judecata daca prin masuri coercitive ma obliga sau ma impiedica sa-mi folosesc bunul, asa cum vreau eu. Teren construibil e ala pentru care proprietarul a cerut si obtinut o autorizatie de constructie, nu ala care are un plan de urbanism, ca de la planul de urbanism si pana la constructie pentru unii e cale de-o juma de viata. Pe truda astora vrea primaria sa-si umple conturile ? Pai nu-i bate bunul Dumnezeu inainte sa mai apuce ei sa ne ceara voturile ? Asa s-or gandit, ca daca i-am ales, acum in 4ani om uita ca ne fura si ne-or mai prosti cumva-cumva si data viitoare, sau nici nu mai vin dupa vot ca-si fac plinul la buzunare si pleaca in alte functii, ca ala din Slobozia, care si-o batut joc de Oradea 12 ani. Da nu cred ca le mai tine figura, oradenii or fi rabdatori da nu-s prosti. Cel putin asa sper...
Postat 23 Februarie 2013, 16:22 de SLOBODAN
Sunteti jalnici
Trebie sa fii director ca sa descoperi ca toate terenurile sunt "construibile" (chiar si pe cele de pe fundul oceanelor se va putea construi candva), ca erul este respirabil si ca orice cetatean este un fraier care poate fi impozitat ca detinator de vila chiar daca nu are nici macar un WC pe acel teren. Da ce facem cu legile ????
Postat 23 Februarie 2013, 16:10 de Bula
de Liviu Rebreanu
Am 2300mp intravilan, cultiv ovaz si trifoi pentru cai. Mi-a crescut impozitul pe acest teren de 36 de ori in 2013 fata de 2012. Sa inteleg ca nu mai am voie sa cultiv ovaz in intravilan, pentru ca primaria vrea sa ma oblige sa construiesc pe terenul meu ? Da fac ce vreau pe terenul meu, nu ce vor ei. Si de ce sa ma jecmaneasca de 36 de ori fata de anii trecuti, doar pentru ca altii au parcelat hectare si le-au vandut cu profituri uriase ? N-am bani sa construiesc, asta inseamna ca ma obliga sa-mi vand pamantul (pe mai nimic) sau sa le platesc lor de 36 de ori mai mult impozit. Pai treaba-i asta, dom primar ? Daca-mi spuneai ce pasarici ai in cap in campanie cand ai venit pe strada mea sa dai mana cu oamenii si sa ne ceri votul, iti dadeam atunci pamant, sa te saturi, satura-v-ar Rebreanu s-al lui Ion de nesatui ce sunteti !
Postat 23 Februarie 2013, 15:48 de Ion
Sa nu ne lasam inselati
Primaria vrea sa traga de timp. Sa nu ne lasam inselati, sa-i atacam in instanta si intre timp sa incepem o campanie de informare a tuturor autoritatilor statului,partide,ziare,televiziuni.....O asemenea ilegalitate nu s-a intamplat nicaieri in lume.
Postat 23 Februarie 2013, 14:38 de Contribuabil
Primaria incalca legile tarii
Mai banditilor, de ce furati oradeanul, DE CE NU RESPECTATI LEGILE STATULUI ROMAN ??? AVEM LEGI, NU AVETI DREPTUL SA LE INCALCATI. Sunteti niste infractori. O sa primiti ce meritati: un sut in fund.
Postat 23 Februarie 2013, 14:24 de Oradean
Bolojan ameninta topografii
Bolojan a mai "amenintat" ca va recupera toate terenurile furate de topograful Marin Sterian pentru "hotii" orasului. Si ce s-a intamplat ? Nimic, pentru ca primarul a devenit complice la acele hotii ! Asa ca, topografilor ajunsi sefi la cartea funciara, pregatiti-va ca vine "uraganul" si va matura in extravilan, banditi ce sunteti !
Postat 23 Februarie 2013, 11:27 de TAMTAM
Echilibrarea regimului "serelor" de balcon cu cele de la sol
Dacă omul cultivă 1.000 mp cu trandafiri spre exemplu, dar o face numai pentru plăcerea lui, nicidecum pentru a valorifica producţia pe piaţă, înseamnă că ar trebui să achite impozitul pentru hobby-ul lui, nu ca teren de cultură, adică intravilan în care se poate şi construi o vilă sau pe care se cultivă în regim agricol. Cum domnia şi prostia se plătesc de regulă, ar trebui împărţit impozitul aferent între proprietar şi municipalitate. Cu alte cuvinte, dacă eşti hobby-st plăteşti, iar dacă eşti administraţie responsabilă în mod egal în faţa tuturor contribuabililor, încasezi corespunzător şi pe cel care creşte trandafiri la bloc şi pe cel care face acest lucru în regim extins.
Postat 23 Februarie 2013, 11:18 de Carp III
sedinta CL
Pentru toti cei care aveti probleme cu noua modalitate de calcul a impozitului pe teren va rog sa veniti joi, 28.02. 2013 la ora 14,00 la primarie, in sala de sedinte, are loc sedinta consiliului local, se va dezbate si problema impoztitului. Sedinta este publica, se poate participa fara probleme.
Postat 23 Februarie 2013, 11:10 de oradeanul cu teren
Birocratie
Domnule E. Florea, ma bucur sa vad ca dumneavoastra in loc sa simplificati activitatea in primarie, sa reduceti birocratia deveniti pe zi ce trece parintele birocratiei din primarie. Felicitari. Cand am cumparat terenul intravilan agricol (dupa cum apare in CF) am depus un set de acte pentru inregistrare ca platitor de impozit. Acelasi set de acte l-am depus la biroul AGRICOL pentru a se inregistra categoria de teren, al treilea set de acte, aceleasi acte, l-am depus la biroul ECONOMIC pentru a mi se inregistra categoria de folosinta, deci, trei aceleasi seturi de acte in trei locuri. Nu era mai simplu daca la primul set atasati dumneavoastra, primaria o pagina pe care sa fie trecute birourile unde trebuie inregistrate actele si sa fie semnate de persoanele care le opereaza in evidente. Acum dumneavoastra aveti la primarie de la mine trei seturi de acte (aleleasi) iar acum tot dumneavoastra mai vrei inca un set de acte (aceleasi pe care le aveti in trei exemplare) ca sa va demonstrati ca nu aveti dreptate cu terenul meu. Felicitari (a doua oara). Domnule E. Florea, am cautat in Codul Fiscal si in celelalte legi si hotarari care reglementeaza calculul impozitului pe teren si nu am gasit nicaieri denumirea de TEREN CONSTRUIBIL, categorie pe care dumneavoastra a-ti nascocit-o ca sa puteti schimba valoarea impozitului. Felicitari (a treia oara).
Postat 23 Februarie 2013, 11:06 de petru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON