URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Noiembrie 2019, 11:05

Prefectul Ioan Mihaiu şi-a luat adio de la şefii instituţiilor deconcentrate înainte să fie schimbat de Guvern

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În şedinţa de joi a Colegiului Prefectural, structură informală care reuneşte şefii instituţiilor deconcentrate ale Guvernului în judeţ, probabil ultima la care a participat în această calitate, prefectul Ioan Mihaiu şi-a luat rămas bun, mulţumindu-le directorilor pentru relaţia avută în ultimii doi ani şi jumătate, perioadă în care a asigurat reprezentarea în Bihor a Guvernului.

"Aştept să predau acest mandat cât mai repede. Alegerile au trecut, din acest moment eu, ca şi ceilalţi colegi din ţară, ne aşteptăm să fim înlocuiţi. În ce mă priveşte, consider că este un proces absolut normal. Potrivit Codului Administrativ, prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu, nu reprezentantul fostului Guvern", a spus Mihaiu, cu referire la faptul că, fiind numit de fosta guvernare PSD, nu mai poate reprezenta acum administraţia PNL.

Mihaiu le-a adresat mulţumiri şefilor de instituţii guvernamentale, "mai ales pentru respectul acordat faţă de Instituţia Prefectului", dar şi pentru "buna colaborare" avută, menţionând că cea mai strânsă relaţie a avut-o cu "structurile MAI", de la ISU până la Poliţie, încă din vara anului 2017, când în urma furtunii de la Bulz mai mulţi copaci au fost doborâţi peste un camping din zonă, iar o persoană şi-a pierdut viaţa.

Între regretele mandatului, viitorul fost prefect a menţionat faptul că nu au fost stinse toate focarele de pestă porcină africană, rămânând active încă 14, şi a făcut o glumă pe seama faptului că primul focar a fost declarat în urmă cu doi ani şi jumătate, în vara anului 2017, chiar de ziua sa de naştere. "Nu mă mândresc cu asta, sigur, dar fiind şi Ziua Americii, prefer să spun că a fost de Ziua Americii", a spus, în glumă, Ioan Mihaiu.

Oficialul a încheiat reuniunea Colegiului Prefectural luându-şi rămas bun de la toţi şefii de instituţii, cu care şi-a strâns mâna, amintind că la următoarea întâlnire "voi sta cu voi în bancă", deoarece îşi va relua funcţia deţinută anterior, de şef al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Tare poza:))
Tare de tot momentul surprins de camera foto in care pot sa remarc minunata freza a dl-Mihaiu (tuns dupa oala) si mâinile dl-Hanis băgate in buzunar pana la coate :)in timp ce dl prefect poarta o discuție cu dl chestor. Sa fi prefect sa ai o asa freza/sa fi chestor si sa stai cu mâinile în buzunar in timp ce unul vb cu tine....Tare băieți, tare:))
Postat 28 Noiembrie 2019, 18:24 de Adrian_Preda
decalog
După freză nici liberalu Foncea nu-i mai prejos, se pare că aspectu de interlop întinerește.
Postat 28 Noiembrie 2019, 12:36 de User anonimizat
te-ai tuns mai des in 2 ani decât ai ai mers în focarele de pestă porcină
Stimabile, apariția pestei porcine în Bihor zic s-o lăsăm asociată cu aniversarea Matale mai bine decât cu aniversarea Unchiului Sam! Motivul e simplu: la Unchiul Sam acasă se știe să se rezolve problema imediat ce apare, în vreme ce sub reprezentarea Matale în teritoriu a Guvernului și a ministerului lui Petrică Daea pesta porcină a devenit simbol național!În loc să-și pună cenușă-n cap șefii incompetenți dau declarații la mișto, fac glumițe la care râd doar lingăii lor, se pregătesc de muncă mergând la frizer și la cosmetică. Apropo: cănd o să avem reprezentanți, demnitari, politicieni, care să poată fi deosebiți la freză, la vocabular, la intelect și la îmbrăcăminte de alde Mitriță, Tolea Ciumac, MM sau Botezatu?
Postat 28 Noiembrie 2019, 12:19 de decalog
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON