URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 August 2011, 10:43

Patronatele acuză: "ITM Bihor a făcut o regulă în a hărţui şi intimida agenţii economici"

Patronatele bihorene au ajuns la limita răbdării. Într-o scrisoare deschisă adresată joi ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Sebastian Lăzăroiu, Asociaţia Firmelor Bihorene (AFB) a reclamat că "Inspectoratul Teritorial de Muncă al judeţului Bihor a făcut o regulă în a hărţui şi a intimida agenţii economici bihoreni şi de a cultiva un climat de intimidare în relaţia cu mediul economic".

Potrivit documentului, semnat de directorul general Dan Octavian, "mai nou, odată cu modificările aduse noului Cod al Muncii, ITM a organizat o seamă de controale, pe raza judeţului, într-un mod abuziv făcând demonstraţii de forţă, beneficiind şi de participarea jandarmeriei, poliţiei şi altor organe ale statului. Sub influenţa intimidării, s-au luat declaraţii "pe propria răspundere" de la angajaţii agenţilor economici, s-au făcut controale cu uşile închise, s-au făcut presiuni, dând dovadă de lipsă de decenţă şi profesionalism".

Patronatele bihorene au ţinut să sublinieze că în majoritatea cazurilor, controalele s-au încheiat cu consemnarea unor nereguli minore. În acest context, AFB i-a cerut ministrului Lăzăroiu să pună capăt controalelor abuzive şi să dispună un control la ITM Bihor. "În calitate de contributori ai statului şi de cetăţeni care respectă legile ţării vă rugăm domnule ministru să luaţi măsurile ce se impun şi să verificaţi activitatea ITM Bihor. Acţiunile abuzive de gen "comando" asupra firmelor bihorene în scop de intimidare, faptul că de cele mai multe ori în timpul acestor controale a fost oprită producţia, tratarea ca nişte infractori a întreprinzătorilor şi managerilor nu mai poate continua într-o ţară democratică", se menţionează în comunicat.

În încheierea scrisorii deschise, AFB a făcut un apel către ministrul Lăzăroiu pentru restabilirea unei "stări de normalitate" între mediul economic şi instituţia de control.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Flash-Fhuthuthu
Mr FLASH Daca le-ai dat Balenelor de la ITM spaga, esti la fel de nemernic ca si ele! Asa ca te lauzi degeaba! Asa se ingrasa balenele de la ITM, din mita data de prosti ca tine! Daca taceai filozof ramaneai! Voi patronii faceti compromisuri! Numai banditii vostrii sunt buni! Daca esti tare in scula reclama balenele! Ai curajul? NU!!!! Bine fac balenele cu tine! Ai dat si spaga ai si platit amenda! Mai bine lucrai legal! Tu nu poti tine capul sus dar bati din clanta!!!
Postat 08 August 2011, 16:11 de The big
ADEVARUL
D-l DAN OCTAVIAN ii mananca din palma sefului de la ADE-PLAST, care il foloseste la personal pe MARIAN IANCU....ex-sotul madamei ...IANCU SZIMONA fosta sefa care a plecat de voie de nevoie la Bucuresti si care are fiere pe HODUT pt. ca e un tip corect! Se incearca pe toate planurile reglarea unor conturi! Cam asa stau lucrurile!!!!!!!!!!
Postat 08 August 2011, 16:01 de BOSS
ITM Bihor Continuare
Bineinteles ca mi-am chemat 8 subordonati sa dea declaratie pe proprie raspundere. La sfarsit am luat o mica amenda pe chestii de revisal. Dar a fost mica deoarece si-au primit drepturile personale inainte de a finaliza controlul....
Postat 08 August 2011, 07:21 de Flash
ITM Bihor
Am primit si noi un control de la ITM in urma cu putin timp. Doua balene transpirate au fost aduse de portar la mine in birou, fara sa dea buna ziua, fara sa se prezinte, fara sa arate o delegatie sau o legitimatie macar. Zice una dintre ele: "De la ITM suntem, am venit in control." Eu, nefiind interesat de problema lor le-am raspuns cu toata sinceritatea: "Ghinionul vostru, colega de la resurse umane e chiar la voi la ITM. Asteptati sau reveniti?" S-a facut rosie de nervi purcica, si asa uda de transpiratie. Incepe grasa sa se agite si la un moment dar zice ca vrea actele. Zic eu: "Doamna, eu sunt doar inginer aici, nu am nici o treaba cu actele, oricum nu v-ati legitimat, nu va dau nimic. Reveniti." Balena statea gata sa explodeze. Fara sa zica nimic au iesit afara in curte si au asteptat sa vina colega de la resurse. Dupa ce a aparut colega mea si a discutat cu ele vine la mine in birou si zice "tu esti nebun? Cum vorbesti asa cu cei de la itm." Atat mi-a trebuit, am iesit pe coridor si avand grija sa ma auda si grasele am zis cu voce tare: "Sa nu uite ca din banii nostri sunt platite" dupa care am mai adaugat alte cateva care sa le auda doar colega mea. Bineinteles ca mi-am che
Postat 08 August 2011, 07:16 de Flash
sa citesca codul muncii
ati trait prea bine si ati facut ce au vrut muschi vostri ei an ca este lege care nu o respecta sa platesca amenda 10.000 lei sa va vad cat de mari si tari sunteti sa respectati un statut de cetatean ROMAN, ca in rest sunteti vai de capul vostru, asteptati campania electorala sa cersiti pomana.ATI vrut Basescu respecteati legea.
Postat 05 August 2011, 18:22 de patronatele
sa citesca codul muncii
ok si in urma controlului de ce ati fost sanctionat? terminiati ce aveti de spus, de ce vi au data amenda? AVETI curajul sa va recunoasteti VINOVATIA? NU atunci ce vreti actele raman ca dovada negru pe alb, si in plus la orice sesizare ei merg in control, daca va face cineva o sesizare conform legii si vin intr o perioada in control, deci care e problema? Eu daca aud vecinul ca lucreaza fac sesizare, fara discutie sa terminam cu munca la negru si banii nefiscalizati
Postat 05 August 2011, 18:19 de patronatele
sa citesca codul muncii
ok si in urma controlului de ce ati fost sanctionat? terminiati ce aveti de spus, de ce vi au data amenda? AVETI curajul sa va recunoasteti VINOVATIA? NU atunci ce vreti actele raman ca dovada negru pe alb, si in plus la orice sesizare ei merg in control, daca vad ceva faco sesizare conform legii si vin intr o perioada in control, deci care e problema?
Postat 05 August 2011, 18:17 de patronatele
am intrebat si m-am trezit cu control
Am patit pe pielea mea , le-am pus o intrebare celor de la ITM bineneteles pentru a- mi solutiona cazul , iar dupa 2 zile m-am trezit cu ei la usa in control .......?
Postat 05 August 2011, 14:02 de sssssss
...
si noi am facut obiectul unor controale-nu doar ITM, dar dintre toti poate la cei de la ITM am vazut bunavointa.Si nu vorbim aici de spaga si altele de gen. Nu sunt pusi pe amendat "fara numar" cum se spune!Ar trebui sa fim corecti!!! asa ca, d-l acesta Dan are tot dreptul sa trimita petitii dar, cu siguranta ca motivele lui sunt de alta natura decat sa ne apere interesele... Ne-am saturat de atata ipocrizie din partea micilor si marilor politicieni care ne vor binele!
Postat 05 August 2011, 13:56 de agent economic
controlul s a facut legal
nu i adevarat eu trimit electronic intrebari si primesc raspunsuri prin poasta semnate si stampilate, NU MAI SUNA ! am semnatura lor le pun in fata sa citesca.DECI atentie ori aveti coloana vertebrala ori mergeti pe vechia reteta dam spaggguta si gata, nu se poate, tinerii au dreptul la ce este a lor INICENT, nu conteaza ca noi am fost manipulati, am fost slugi ei nu trebuie sa mai fie, dar comunistul spune lasa l ca noi cat am muncit, unde e munca voastra? e pacat sa nu mai salvam ce e bun, trebuie sa le dam banii pentru fiecare copil nascut, sa le dam un acoperis altfel vor pleca.Oare cate de frumoasa e viata unei mame fara copii, cat de frumoasa e viata unui oras fara locuitori? SE DISTRUG toate!
Postat 05 August 2011, 12:41 de dar e legal
controlul s a facut legal
vreau TINERI au terminat facultatea la STAT si munca si supraveghere atenta a incalcarii legislatiei, nu toate tarancile cu scoli profesionale dar care platesc in natura un post in partid, ori facem treaba ori ne uitam ca prosty unul a altul!
Postat 05 August 2011, 12:32 de dar e legal
ITM e varza
pentru orice suni la ITM nu poti primi un rapspuns... raspunsuri certe nu exista doar AMENZILE sunt certe la ITM... site-ul nu e actualizat daca doresti un model de contract de munca actualizat cu noul cod al munci la ei pe site e modelul vechi... despre intalniri cu agenti economici si preventie nici nu au auzit domnii de la ITM... ei stiu doar amenzi si abuzuri de tot felul ... pe cand o s aputem sa primim lamuriri la problemele noastre de la ITM pe cand o actiune de preventie pentru agenti economici corecti d-le Hodut ???
Postat 05 August 2011, 12:31 de contribuabil
controlul s a facut legal
hai sa fim seriosi nu vad de ce il intimidati pe HODUT pentru ca e tanar, hai sa mai punem si altii tineri pe posturi, PRIVITI partidele nu vedeti decat varsta de la 37 de ani in joooos, de ce? TINERI au inocenta, imaginatie in ce priveste DREPATEA, mai ua incredere in ea, de ce in PDL e o baba blonda, de ce in PNL e o alta baba bolnda de ce in UDMR o alta babaciune tot blonda, DECE? am rau de stomac unde sa depun plangere? se fac DISCRIMINARI dovedite si vizual, nu vad o tanara speranta sa vada dreptatea din perspectiva ei a TINERETI nu a tuturor rapanoaselor care s au puncte, punte, puncte.
Postat 05 August 2011, 12:29 de dar e legal
gunoaiele de la ITM ...
hartuirea nu consta in luarea declaratiilor de la angajti care e normal sa o faca si nici in faptul ca vin cu jandarmeria ci in faptul ca dupa ce fac acest lucru si daca nu gasesc angajati la negru incep sa caute tot felul de nereguli minore ca sa nu plece fara amenda... asta e abuzul si de gasit gasesc ca legislatia asa e facuta incat oricat ai dori nu o poti respecta 100%.
Postat 05 August 2011, 12:27 de contribuabil
Papagalul Dan
Cine drak vorbeste. Consilierul lu peste, peltic si liberal! Numa minciuni si prostii. Niciun patron nu respecta legea sa fie clar! De aceea cum sunt prinsi ii amendez, sa nu fie discutii! Am cea mai buna echipa din toate itemeurile din tara si vom castiga si in instanta impotriva acestor paduchi care fenteaza statul. Retineti ca impreuna cu Cirmaciu, dna Racz si dna Mos mi se falfiie de dan octavian. O sa platiti cu varf si indesat procese verbale de amenzi si nu numai. De abia astept sa vina ziua de luni sa vedem cine sunt patronii fantoma din asociatia asta a PNL si ce firme au! Sa auziti de bine !
Postat 05 August 2011, 12:07 de Nicu Hodut
Daca va caliciti...
Tinand cont de cuantumul amenzilor este preferabil sa angajezi o firma de paza si sa prevezi niste clauze contractuale prin care sa stipulezi ca DACA CINEVA STRAIN DE UNITATE PATRUNDE IN ACEASTA, firma de paza are de platit daune consistente ! Asa ca nu poate intra ITM-ul, jandarmeria, etc, decat cu procurorul de fata ! Al doilea aspect este legat de ,,cointeresarea'' a tot felul de organe ! Adica li se face ,,parte'' din amenda, si normal ca ,,organele'' sunt imbiate sa beleasca pe oricine ! Romanul pt. cativa lei fute si pe ma-sa !
Postat 05 August 2011, 11:10 de .
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON