URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Martie 2010, 17:27

Emil Boc către prefecţi: „O să venim noi de la Bucureşti să tăiem capete"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Indolenţi şi proşti

La finalul videoconferinţei pe care a desfăşurat-o sâmbătă cu o parte din miniştri şi cu reprezentanţii Guvernului din judeţe, reuniunea părea să se încheie fără nimic notabil, dacă premierul Emil Boc nu izbucnea pe nepusă masă, chiar în momentul când participanţii dădeau să se ridice de la mese.

"Domnilor prefecţi, vreau să-i trageţi de urechi pe cei de la Casa de Pensii, de la direcţiile sociale, dacă apar întârzieri la plata prestaţiilor sociale, pensiilor, salariilor. Dumneavoastră trebuie să ştiţi şi să spuneţi că Guvernul are bani pentru plata tuturor drepturilor oamenilor, dar dacă din cauza indolenţei, nepăsării sau prostiei nu se întâmplă acest lucru, să-i demiteţi!", a spus Boc. El şi-a motivat şi ieşirea: "Pentru că m-am săturat să am probleme la Bucureşti din cauza asta".

Premierul a arătat şi ce anume se va întâmpla dacă ordinele sale nu vor fi executate de prefecţi: "Dacă nu, o să venim noi de la Bucureşti şi o să tăiem capete!"

Boc minte

Fireşte că niciunul dintre prefecţi nu a îndrăznit să-l contrazică pe Emil Boc, deşi - chiar în timp ce acesta îşi verbaliza ameninţările - înşişi şefii serviciilor deconcentrate la care premierul făcea referire (adică ai Agenţiilor de Prestaţii Sociale, Caselor de Pensii etc) nu s-au sfiit să-şi dea coate şi să râdă.

Ba, mai mult, după încheierea videoconferinţei, când reporterul BIHOREANULUI i-a întrebat dacă cetăţenii judeţului pot fi anunţaţi să se prezinte la aceste instituţii pentru a-şi ridica drepturile băneşti, cei în cauză au avut acelaşi răspuns: "Nu, pentru că nu avem bani".

De asemenea, întrebaţi de ce, în acest caz, premierul face afirmaţii neadevărate, s-au ferit să intre în amănunte. "Păi, cum să spună el că nu sunt bani când e mai comod să trimită lumea pe capul nostru?", a spus una din şefele serviciilor deconcentrate din Bihor.

Totul pentru reformă

În cadrul videoconferinţei de sâmbătă, premierul Emil Boc a mai vorbit despre necesitatea reformării statului şi a spus că Guvernul a trimis sau va trimite în viitorul apropiat la Parlament "pachetul de legi ale reformei statului român", dând ca exemple Legea pensiilor, Legea responsabilităţii fiscale, Codul de procedură penală şi Codul de procedură civilă, precum şi "alte acte normative privind administraţia publică, descentralizarea şi reforma".

La microfon au mai luat cuvântul ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, pentru a comunica prefecţilor că a trimis în judeţe planul de măsuri pentru asigurarea ordinii publice de Paşti, plan ce va mobiliza 24.000 de cadre din Poliţie, Poliţia de Frontieră, Jandarmerie şi Inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă.

Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a relatat despre recenta vizită pe care a făcut-o pe litoral, unde a constatat că "sub ochii autorităţilor, pe plajă continua ridicarea unei construcţii ilegale", ceea ce înseamnă că "autoritatea statului nu mai este respectată".

Miniştrii Educaţiei, Daniel Funeriu, şi respectiv Muncii, Mihail Şeitan, s-au adresat şi ei prefecţilor, cerându-le "mai multă disponibilitate pentru dialogul social", "mai ales cu cadrele didactice", cum a subliniat Funeriu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Prim secretar
Vai ce prim secretar ar fi fost Boc asta .... Il depasea pe Sorcoiu ....
Postat 28 Martie 2010, 00:57 de Sandu
la treaba..
ii doare in basca :)), inca se cred pe vremuri :)
Postat 27 Martie 2010, 21:19 de Oradean
foc cu boc
Boc cedeaza in curand!
Postat 27 Martie 2010, 19:32 de parabelum
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON