URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Octombrie 2021, 20:18

Protest anti-vaccin şi anti-restricţii în Oradea, în ziua cu recorduri de cazuri Covid: Sute de participanți în Piața Unirii (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ziua în care la nivel național s-a înregistrat un record de diagnosticați cu Covid-19, iar în Bihor s-a marcat, de asemenea, un record pentru anul acesta, circa 400 de persoane s-au strâns, sâmbătă seară, în Piața Unirii din Oradea, într-un protest anti-vaccin şi anti-restricţii pentru persoanele nevaccinate.

Manifestarea a fost anunţată pe Facebook de doi orădeni, Andrei Boroş (consilier al deputatului ex-AUR Mihai Lasca) şi Adrian But (de asemenea un apropiat al parlamentarului), acesta din urmă fiind şi cel care a obţinut autorizaţia pentru manifestare. Sursele BIHOREANULUI susţin că But ar fi cerut Primăriei aviz pentru un protest cu marş prin oraş, însă nu a primit decât pentru o manifestare statică, în Piaţa Unirii, cu maximum 100 de persoane.

În centrul oraşului s-au adunat mai bine de 100 de oameni încă înainte de ora 18, ora anunţată pentru debutul protestului, iar ulterior şi alţi orădeni s-au alăturat nemulţumiţilor. În jurul orei 19, în piaţă erau aproape 400 de oameni, aproape toţi fără mască, iar mulţi însoţiţi de copiii. Puţini dintre ei au avut pancarte, iar printre mesajele afişate unul a ieşit în evidenţă: „Pandemia, pretext pentru dictatură! Nu suntem atât de deschişi la minte încât să ne cadă creierii pe jos!”.

„Jos mascarada”

Având la dispoziţie un microfon şi o boxă aduse de organizatori, oricine a ajuns sâmbătă seară în Piaţa Unirii a putut lua cuvântul. Majoritatea au criticat autorităţile pentru că impun restricţii pentru persoanele nevaccinate, dar mulţi s-au lansat şi în promovarea teoriilor conspiraţioniste.

„Omul sănătos nu mai are ce căuta nicăieri de-acum înainte şi ăsta este un lucru foarte grav, se produce o segregare şi o discriminare. Niciodată n-am intenţionat să ne separăm vaccinaţii cu nevaccinaţii, facă fiecare ce-o vrea, dar în maniera asta o să începem să ne urâm între noi. Toţi suntem oameni, avem aceleaşi drepturi, aşa că haideţi să luptăm pentru ele!”, a spus Boroş, care a deschis şirul discursurilor.

Apoi, cei prezenţi s-au dezlănţuit în mesaje de toate felurile: au îndemnat părinţii să nu-şi dea acordul pentru testarea copiilor în şcoli, s-au plâns că plătesc taxe, la fel ca cei care s-au vaccinat, aşa că ar trebui să aibă aceleaşi drepturi, au reclamat „injectarea”, adică imunizarea împotriva Covid-19, ca fiind o conspiraţie mondială care va provoca sterilitate, şi şi-au spus convingerea că pandemia este chiar un experiment global.

Discursurile au fost „asezonate” cu aplauze sau huiduieli, cu scandări precum „Jos mascarada!”, „Criminalii!”, „Nu vă atingeţi de copii!”, „Jos cenzura!”, „Afară, afară, cu Arafat din ţară!” sau „Jos Iohannis!”.

Critici, dar nu şi soluţii

„Trăim un experiment psihologic incredibil, la nivel mondial”, a spus un participant, criticându-l şi pe președintele Klaus Iohannis pentru că a anunțat pe Facebook că a fost premiat la Aachen (cu Premiul „Carol cel Mare” – Pentru unitatea Europei): „Pe lângă că ne mor românii în spitale, dânsul se duce în Germania să fie premiat”.

„Rolul lor (n.r. al celor care conduc aşa-zisul experiment psihologic) este să-i transforme pe copii în supuşi, să nici nu îndrăznească să gândească, ca să nu se împotrivească unor măsuri aberante. (...) Este vorba de dreptul nostru de a alege, nu am nicio treabă cu cine vrea să se vaccineze, să bage în el toate dozele posibile, dar eu am dreptul să nu fiu vaccinat”, a spus bărbatul, intens aplaudat.

Nici el, nici alţi vorbitori nu au oferit soluţii pentru combaterea pandemiei, semn că fie nu cred în ea deloc, fie s-au rezumat să vorbească doar din perspectiva oamenilor care se simt invincibili în faţa bolii.

Adolescent îndrăzneţ

Un moment aparte în timpul discursurilor a fost când un adolescent, cocoţat pe umerii unui prieten, a trecut în fugă printre protestatari, cu masca pe figură, şi le-a strigat: „Vaccinaţi-vă!”. În replică, tânărul a fost huiduit şi a plecat din mulţime râzând bine cu prietenii săi.

De asemenea, în piaţă au fost protestatari nemulţumiţi de puţinii purtători de mască. „Fraiero! Dacă ţi-e frică, trebuia să stai acasă!”, a strigat o femeie.

Unii l-au îndemnat pe Boroş să facă un marş prin oraş, dar acesta a precizat că nu au autorizaţie pentru asta, aşa că mai bine nu intră în conflict cu jandarmii care, întreaga seară, i-au urmărit de la distanţă.

În jurul orei 20, după ce bateria din boxă s-a terminat, aşa că nu au mai putut spune mesaje pe care şi ceilalţi să le audă, protestatarii au început să plece spre casă.

Două proteste, mii de participanți în Capitală

Asemenea manifestări au început, sâmbătă după amiază, în mai multe orașe ale țării. Potrivit presei centrale, în Capitală, peste 12.000 de oameni au ieșit să protesteze în Piața Universității și Piața Victoriei, după instituirea noilor restricții anti-Covid. O parte dintre manifestanți au blocat circulația rutieră.

De fapt, în București au fost organizat două proteste, care s-au unit: în Piața Universității a fost organizat un miting antiguvernamental, anti certificat verde și antirestricții organizat de Alianța pentru Unirea Românilor la care participă și alte asociații, iar în Piața Victoriei a fost orgaizat un protest cu revendicări similare organizat de Legitima Aparare și Calea Neamului, împreună cu Starea de Libertate.

La mitingul din Capitală participă inclusiv politicieni precum George Simion, președintele AUR.

„Oamenii prezenți la manifestație, de toate vârstele, poartă mesaje diferite - multe mesaje împotriva măsurile restrictive antiCOVID, dar și mesaje împotriva guvernării PNL, împotriva premierului Cîțu, dar și a președintelui Klaus Iohannis. Printre toate se regăsesc și mesaje împotriva întregii clase politice, dar și mesaje anti PSD sau anti USR”, scrie HotNews.ro.

Ziua recordurilor

Sâmbătă, autorităţile din Bihor au raportat 256 de îmbolnăviri cu Covid-19, un număr record în anul 2021, şi 7 decese ale unor pacienţi infectaţi. Dintre aceştia, unul era un bărbat de 65 de ani, din Diosig, care fusese vaccinat anti-Covid încă din primăvară, dar acum s-a reinfectat şi, bolnav de mai multe afecţiuni, a murit în spital. Numărul cazurilor active în Bihor a trecut de două mii.

La nivel național, nu mai puțin de 12.590 cazuri noi de coronavirus au fost depistate în ultimele 24 de ore, un nou record absolut de cazuri noi de la începutul pandemiei, după cum arată HotNews.ro. În ultima zi au fost înregistrate 184 decese de persoane infectate cu Covid-19, iar la terapie intensivă sunt internate 1.412 de persoane, un alt record absolut.

Tot sâmbătă, în Capitală a fost înregistrată cea mai mare incidență a cazurilor de Covid de la începutul pandemiei, de 8,28 de cazuri la mia de locuitori.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
39 Comentarii
Astea cu IQ (idocy quotient) mare cu inteleg ce-i aia generatie,libertate si nici nu incearca sa caute,natarai.
Astea cu IQ (idocy quotient) mare cu inteleg ce-i aia generatie,liberate s.a. si nici nu incearca sa caute,natarai.Toata istoria Romanilor este una a oamenilor sanatosi NORMALI,nevaccinati,acesti natarai care neaga acesti oameni sanatosi si drepturile lor nu sunt romani.
Postat 05 Octombrie 2021, 11:45 de spaima_trepadusilor
discriminare diabolica,Zboara Catule ,zboara puiule
https://www.gandul.ro/actualitate/avocatul-poporului-critica-excluderea-romanilor-nevaccinati-de-la-majoritatea-activitatilor-renate-weber-inseamna-intr-adevar-discriminare-19695964
Postat 05 Octombrie 2021, 11:30 de spaima_trepadusilor
Ghiocei si berze
Ba! Tu! psssssss .... Unde ai vazut TU barza in Decembrie????? Cum culegi Tu ghiocei in Iulie????? Ai mai auzit de ritmicitatile din natura????? Cunosti termenul "sezonalitate"????? Virusurile respiratorii prospera in perioade reci si uscate. Ia... uita-te la un termometru cu senzor de umiditate! Rece si uscat. Prima transa de sezon a aparut la cca 14 zile dupa zilele reci din august!!! Aka valul 4 a aparut putin mai repede fata de cum se astepta, insa exact cand am prorocit ca o sa apara! Nu e greu sa prezici ceva ce este logic. Insa, voi, analfabetii fucntionali, acest fenomen de "prorocire" numiti conspiratie... Eu numesc STIINTA!
Postat 04 Octombrie 2021, 22:29 de sasi
cine sa moara?
Astia, anti-masca si antivaxerii ucid. Clar! Iar daca spui ca mai bine ar muri ei decat cei nevinovati, imediat sar la tine si tu esti cel rau... Hm...
Postat 04 Octombrie 2021, 22:21 de sasi
ssss
Nu am gasit niciun document, poti sa te uiti pe prietenul tau goagal si vei vedea 100 de harti cu mediile IQ pe Europa, unde Romania e printre ultimele tari. E o fotografie foarte relevanta pe internet, cu niste medici intr-un laborator, lucrand la vaccin si pe cealalta parte, cei anti-vaccin...o femeie pe toaleta, cu telefonul in mana. Cam asta e cu expertii.
Postat 04 Octombrie 2021, 21:03 de DanD
????
Ăștia cu iQ mare in vara Iunie Iulie August unde a dispărut virusul asta atâta de contagios toată lumea la mare munte ștranduri terase peste tot în afară Europa Asia fara masca fara nimic virusul pauza Gheorghita zicea că primele simptome apar în 2,3zile nu în doua trei luni unde a fost virusul sau apare așa când vrea el înainte de marele congres al partidului și săptămână acea cazuri relativ puține a doua zi explozie șefa DSP zice nu că le-a ascuns da na avut personal ciudat virusul apare și dispare când vrea el și dacă a știut (ia spus virusul într-o discuție privată când va ataca ) da sa nu le spună celorlalți, dece nu sau pregătit, 3luni sau răfuit pentru ciolan iar acum caută țapi ispășitor
Postat 04 Octombrie 2021, 09:28 de sss
Israelul cu 90 % vaccinati confirma ca vaccinatii se ifecteaza si fac forme grave si mor.
Ce ar insemna sa scada mortalitatea cu procentu de vacinati din tara?In Romania ascazut MORTALITATEA totala cu 30% suta in Israel ascazut cu 90%,bineinteles ca nu.In Germania mor anual aprox 1milion de oameni,ce ar insemna ca vaccinatii sa nu mai moara,ar insemna ca la la60% vaccinati mortalitatea sa fie de 400000 de mii doar,vaccinul trebuie sa sa-i salveze de la moarte,ori asa ceva nu exista NICAIERI.In Germania mor aprox 1milion INDIFERENT de rata de vaccinare.
Postat 04 Octombrie 2021, 00:21 de spaima_trepadusilor
Stiri publice internaționale
In Israel zilele trecute, la televiziunile nationale, deci stiri publice s-a arătat că 89% din cei internați în spital erau vaccinați. Practic din 279 de cazuri, 250 erau complet vaccinați, iar 29 erau nevaccinați sau vaccinați parțial. Se mirau și prezentatorii, nelămuriți. În Australia, în regiunea New South Wales (NSW), o regiune intens locuită, tot zilele trecute au fost înregistrate 7 decese. Din acestea 7, 6 persoane au fost complet vaccinate, 1 fiind nevaccinată. Sunt știri publice, în mass-media, mult mai corectă ca la noi, cel puțin la raportare. Eficiența vaccinului atunci? Lipsa gravității bolii la cei vaccinați unde este? Vaccinul nu validează în viața reală. În toate țările vaccinate masiv (60-90%) sunt mai multe cazuri în urma vaccinării decât anul trecut când nu era vaccin.
Postat 04 Octombrie 2021, 00:19 de georgemarian
1x1
Să înjuri e ceva normal, și pur Românesc, Fascismul nu e. Doar și doar Paraziții au făcut legătura între "in jur sau in jur "
Postat 03 Octombrie 2021, 23:53 de Sandu2100
Cam multi fascisti pe aici
Spunea un moderator in urma cu cateva zile ca injuraturile sunt acceptate pentru ca el le considera opinii sau informatii! Acum vad ca si comentariile de tip fascist sunt acceptate. Nu stiu de ce accepta 'ebihoreanul' mizeriile astea, probabil si redactia e o cocima, ca forumul asta. In urma cu o saptamana a fost congresul care l-a inscaunat pe Superman. Atunci nimeni din cei care se agita acum nu-si facea griji pentru sectiile ATI.
Postat 03 Octombrie 2021, 23:00 de 1x1
Musti
Doar ei sa umple spitalele, si apoi sa arda, si eu sa fiu afara cu un bener pe care scrie " FRAIERILOR ,ATI AVUT DERPTUL LA VIATA, DAR ATI REFUZAT "
Postat 03 Octombrie 2021, 22:28 de Sandu2100
sss care isi asuma...
sss, tu zici ca nu te vaccinezi si iti asumi vitejeste consecintele. Chiar asa? Adica, in caz ca te ajunge, totusi, Covid-ul, ramai sa mori asumat acasa? Adica nu te vei duce la medicii aia nemernici sa incerce sa-ti salveze viata? Pt. ca abia asta ar insemna sa-ti asumi. Numai ca voi astia galagiosii antivaccin, dupa ce va umflati bicepsii la manifestatii sau pe net, umpleti apoi spitalele pana la refuz. Curat, asumare!
Postat 03 Octombrie 2021, 22:20 de Musti
soriceii speriati de vaccin
cei care se tem de vaccin stiu oare care e reteta (substantele bagate in) burgeri/lor de la mcdonald's sau puiului de la kfc, ce contin deodorantele, vopseaua de par (ca tot isi vopsesc doamnele parul lunar), balsamul de rufe? pentru cei inteligenti, un mesaj de lamurire: fumatul ucide ANUAL 7 milioane de oameni. puteti face o comparatie intre "gravitatea" unui vaccin versus gravitatea fumatului?
Postat 03 Octombrie 2021, 20:44 de roger
danutz
Eu chiar nu am nimic cu vaccinatii, si eu sunt vaccinat, am ceva cu oamenii cu putina minte si fara toleranta, exact ca tine. Fix aceeași gândire o aveau și comuniștii: nu ești cu noi, uneltești împotriva partidului, esti dusmanul poporului, la canal cu tine sau la puscarie, poate ajungem iar acolo. Iar faptul ca te fălesti cu lipsa ta de cultura si apoi jignesti grosolan spune ceva si despre cum ai fost crescut, parintii te-au privat de o educatie buna.
Postat 03 Octombrie 2021, 20:20 de Neutryno
Ăștia cu iQ mare îi trădează limbajul
Ți-a spus cineva ție să nu te vaccinezi vaccinează -te ! voi vreți să ne obligați pe noi nu invers iar vizavi de iQ au găsit tu ceva documente prin cotețul casei părintești sau de unde ai ajuns la concluzia că romani sunt mai puțin inteligenți sau poate că nu accepta toate mizeriile venite pe filiera UE gen homalai căsătorii gay, apărarea șoarecilor de laborator în detrimentul omului daca astea sunt valorile europene atunci sa le păstreze pentru ei, iar vouă daca nu va convine roiul nu va tine nimeni aici cu forța valea in Norvegia, Danemarca Suedia luați valorile UE și uștiț-o nu uitați să luați și vaselină. o să aveți nevoie.Daca te-ai vaccinat neapărat ai iQ mare daca nu te jignesc toate lichele toți trepăduși care jinesc non stop și toți sunt proști excepție făcând ei, după vocabular n-ai zice că că sunt foarte școliți da prostu nu e prost destul.......
Postat 03 Octombrie 2021, 19:45 de sss
IQ
Sasi, nu pune prea multe puncte de suspensie ca vine Neutryno aka KP, sa te faca fara idei. El, spre deosebire de altii, e plin de idei, idiot pe scurt. Daca nu stie vreo zicala cu privire la ceva, inventeaza una si aia e... (uite punctele neutrinule...mai zi-ne niste zicale de-ale tale despre puncte....). Referitor la IQ, ai dreptate Sasi, suntem la coada Europei cu vaccinarea...la fel si cu IQ-ul. P.S. sss, nu am vazut proteste ale vaccinatilor care sa-si sustina punctul de vedere...in schimb vad proteste ale evaccinatilor. Vezi cum sta treaba cu IQ-ul, de care vorbeam mai sus. Din pacate, dupa ce vei studia putin, iti vei da seama ca cei nevaccinati sunt si cei cu o inteligenta cel putin sub medie........
Postat 03 Octombrie 2021, 18:41 de DanD
Harta IQ
Daca cineva a pus problema de ce România are cel mai mic IQ in UE.... ăștia sunt cei fără clase, cu diplome cumpărate, cu IQ sub 70. Foarte interesant că cei cu IQ 120+ nu sunt antivaxeri.... Nu e vina lor că n-au primit zestra cum trebuie, insa daca sunt prosti, măcar să tacă :) Iată, dovada de ce ar trebui permis pentru reproducere in rândul proștilor că ei. Cât de tembel trebuie sa fii, sa crezi într-o conspirație ce rostesc ei... Cică niste genii au creat un virus, numai sa administreze apoi un vaccin care sterilizează lumea.... Numai că cei care nu se vaccinează sunt tocmai prostii lumii... Adică tu, ca geniu, ai făcut un vaccin sa prospere prostii, exact cei de care ai vrut să scapi. Chiar trebuie sa fii tembel sa crezi in aceasta t.c. N-ar mai logic să faci un virus letal, sa oferi leacul, iar prostii care nu vor leacul sa moara dracului? Așa ai scăpat de ei....
Postat 03 Octombrie 2021, 17:32 de sasi
Așa arată când cei cu doi neuroni...
.... rostesc cuvintele "să gândească" :) Sănătoși? Ăștia? Bolile psihice sunt tot boli. Drepturi? Ăștia nu merita să aibă drepturi... Ăștia ar trebui sterilizați pe bune!
Postat 03 Octombrie 2021, 17:21 de sasi
Grație majorității nevaccinate...
...am ajuns pe lista roșie a UE și suntem sortiți sa suportam in continuare consecințele. Până și în Ungaria populația este vaccinata peste 80% iar la ei nu se mai poarta masca.
Postat 03 Octombrie 2021, 16:58 de Doru2019
sss
dar cine sunteti voi ne-vaccinatii , sa ne spuneti noua sa nu ne vaccinam, voi sunteti doctori, virusologi, biologi, oameni de stiinta?? Voi sunteti bolnavi cu capul si mandrii de voi ca aveti GOAGLE si FEISBUC, asta sunteti voi , o hoarda de bolnavi cu capul, bai zboara, daaa, hai sa-l mancam, pofta buna la un 777 dreamlander.
Postat 03 Octombrie 2021, 14:59 de Sandu2100
Trepdusi
Cine sunteți voi mă de îi judecați pe cei care nu sau vaccinat , sa ne dați sfaturi ,sa ne jigniți, să hotărîti voi pentru noi ,să ne impuneți, răspundeți voi de sanatea mea sau a altuia voi sunteți doctori, biologi, știți voi ce efecte adverse pe termen mediu și lung are vaccinul asta, răspundeți voi de asta ,nu răspund nici cei care le-au făcut cine sunteți voi mă??? dacă v-ați vaccinat treabă voastră v-ați asumat ce treabă ai tu cu cei care nu sau vaccinat daca mor s-au asumat asta și gata cine sunteți voi să judecați să dați sfaturi altora ce treabă aveți voi cu cei care nu sau vaccinat te-ai vaccinat ești protejat și gata gura mică ce te privește pe tine ce face altul hotărârile altuia deciziile altuia ,fiecare hotareste pentru el cine va da vouă dreptul să mă obligați voi pe mine că .. așa considerați voi că sa zic uni că așa au făcut alți cozile de topor politicieni ăștia de au făcut praf tara de 30 de ani mult care în timp ce ar spitale el umblă după distincții crezandu-se Carol al 2 le-a jucând golf sau ipochimenul cațu Super Man ipocriți ăștia ne spun noua ce sa facem ne vor noua binele .
Postat 03 Octombrie 2021, 13:52 de sss
DanD
Sa stii ca se zice ca cei care folosesc punctele de suspensie excesiv sunt cei fara idei coerente, indeobste oameni cu o cultura precara. Asa ca tu nu poti emite nici o pretentie intelectuala altora, judecand dupa cum stii sa scrii. Dupa idei, se pare ca neomarxismul te-a cucerit.
Postat 03 Octombrie 2021, 13:51 de Neutryno
KP
Esti foarte slab pe partea intelectuala...gandeste (daca ai cu ce) de ce au avut prietenii tai valorile alea...hai ca nu e asa greu. Iar referitor la IQ-uri, observ ca cei nevaccinati sunt majoritatea doctori in diferite domenii...aa, stai sa reformulez ca nu prinzi ideea...majoritatea celor nevaccinati sunt cu putina scoala, ca sa ma exprim frumos. Se vede si in procentul de vaccinati de la noi comparativ cu restul Europei...noi avem mai multi inteligenti...cu mult.
Postat 03 Octombrie 2021, 12:10 de DanD
CrisDumi aka KP
La ce iQR ai tu , concluziile tale sunt eligibile in Afghanistan
Postat 03 Octombrie 2021, 10:54 de Sandu2100
Proiect de țară bifat cu succes >>> România Eșuată.
Îți poți da seama de nivelul de inteligență al vaccinaților care comentează pe acest subiect aici și care insultă și jignesc nevaccinații. Ce poate fi mai relevant decât cazul prietenului meu, "dr. @R" de la a Sp. Municipal Oradea, cu al soției care e și ea medic, la Sp. județean, dr. @A. Prietenul meu e vaccinat complet iar săptămâna viitoare își va face a treia doză. Soția nu. Și-au făcut ambii și test de anticorpi. El a avut item20. Ea item300. Trageți singuri concluzia.
Postat 03 Octombrie 2021, 10:16 de KP
Si...
Pentru ca exista riscul ca si cei vaccinati sa faca boala, daca, prin absurd, ar ajunge pe ATI, prioritate fata de cei nevaccinati. Daca nu mai sunt locuri pe ATI, pentru ca e plin de nevaccinati, scosi afara si ajutati cei vaccinati. Sa vedem daca cu aceste reguli, mai au curaj sa strige anti-vaccinare. Aveti grija, s-ar putea ca nu toti cei din Piata Unirii sa faceti forma usoara...au mai fost si vor mai fi cazuri de zmei ajunsi pe ATI.
Postat 03 Octombrie 2021, 09:43 de DanD
Curaj
Singura modalitate ar fi sa ii puna la plata cand ajung la spital...cei nevaccinati. Da, platesti CAs si altele, te tratezi si beneficiezi de suport medical...dar nu in cazul covid! Daca ai covid, pt ca ai fost mare smecher si restul sunt fraieri, plateste frate spitalizarea, plateste oxigenul si ce mai trebuie. De ce sa platim noi oxigenul pentru inteligentii virusologi cu 2 clase care vorbesc despre ADN dar habar nu au ce inseamna? Aveti curajul asta, sa semnati in piata Unirii o hartie ca refuzati ajutor medical gratuit in caz de forma grava? Nu aveti...inseamna ca sunteti niste ipocriti!
Postat 03 Octombrie 2021, 09:33 de DanD
ca sa critic si articolul
Adrian Preda are dreptate, e jalnic ca Romania are doar 30% vaccinati, iar ne uitam la unguri si sunt cu decenii inaintea noastra! Ma intreb totusi care e procentul de vaccinati la populatia de peste 65 de ani, si daca procentul de 30% e la romani rezidenti in Romania, dat fiind ca avem MILIOANE prin Italia, Spania, Marea Britanie si prin toata Europa. Poate ca nu suntem chiar atat de jalnici, dar sunt efectele recensamintelor ajustate. Iar ca sa critic si articolul, Adriana faci nitel manipulare eliminand context din declaratiile zice, bine ca m-am uitat la video atasat: "Omul sănătos nu mai are ce căuta nicăieri [...] deschide Boroş şirul discursurilor". Pai pe filmare se vede clar ca el a zis-o CLAR in contextul in care mai nou pasaportul vaccinului nu mai include test negativ, dovada ca ai fost bolnav si te-ai insanatosit, TEST DE ANTICORPI. Situatia e un pic diferita si are si el o farama de adevar aici. Poti sa zici de nevoia de boostere, dar lasa oamenii la deadlineul pentru booster sa isi faca alt test de anticorpi, poti sa zici ca statul vrea sa incurajeze vaccinarea, dar pot sa zica si altii ca si Pfizer vrea sa incurajeze vanzarile.
Postat 03 Octombrie 2021, 06:03 de unu
viitorul
eu sunt vaccinat si zic ca merita sa fii vaccinat. Dar e evident ca nu o sa exterminam pandemia asta prin masuri publice si guverne. Chiar daca s-ar vaccina 100% din romani, e plina lumea de tari sarace care nu au acces la ultima tehica medicala, si virusul deja a atins toate tarile din lume. O sa treaca doar cand mai apar cateva mutatii care sa il faca mai putin letal... Pana atunci, eu vad viitorul ca iti iei vaccinul de gripa amestecat cu cel de corona. Si ca o sa apara de asemenea su noi tratamente, si vom trai bine mersi impreuna, oameni si virusul scapat din cauza lipsei de masuri de siguranta din laboratorul chinezesc.. Dar cum si cei vaccinati pot sa raspandeasca virusul, si cum vaccinul te apara pe tine insuti ca sa nu faci forma grava cu spitalizare, atunci e clar ca masurile de limitare a libertatii pentru nevaccinati nu isi au rostul. Pana la urma, e o decizie medicala PROASTA pe care au libertatea sa o aleaga. Mai bine ar zice guvernul ca pana la 31 decembrie mai e gratuit vaccinul doar, si apoi, doar pentru cei imunocompromisi cu reteta de la medic, sau pentru cei peste 65 de ani. Restul care refuza, dupa 1 ianuarie sa plateasca din buzunar pentru vaccin.
Postat 03 Octombrie 2021, 05:55 de unu
hateri
nu bagati biserica in scandalul asta, mascaricilor. Am fost in biserici de toate cultele de cand a inceput pandemia asta, si toate incurajeaza masca, vaccinare. De la Patriarh, la Papa, la pastori..
Postat 03 Octombrie 2021, 05:48 de unu
separare
trebuie facuta o separare clara ! = in spitale , cadre medicale vaccinate sa trateze pacientii vaccinati iar in biserici cadrele medicale nevaccinate si preotii sa trateze pacientii nevaccinati !
Postat 03 Octombrie 2021, 01:26 de richard
dr.grosan
De ce spitalele mai interneaza pacientii nevaccinati ? mai bine iar trimite la cabinetul dr.grosan ! ( sau acasa la ea )
Postat 03 Octombrie 2021, 01:24 de richard
Piru
Cercel se bazeaza pe niste Date stincifice, pe care tu si AUR, LASCARICA, SOSOACA nu aveti capacitatea de a le procesa, la tine ajunge informatia in cap si e bine , ceva de genul gusta KAKATU si vei mai incerca. Voi nu aveti capacitatea mintala de a filtra informatiile. Un amic sa aruncat in fata trenui pt a zic ca e bine, incearca si tu, si spune-ne cu e .
Postat 03 Octombrie 2021, 00:40 de Sandu2100
@Adrian prada
Italia? Ce libertate? Nu mai poți face nimic fără certificat! Asta este libertate? Asta înseamnă să te mulțumești încet, încet, cu libertatea care ți se da. Educatule, chiar și Streinu Cercel spune ca milioane de români cu anticorpi, care au trecut prin boala, sunt descriminati. Prezenta anticorpilor contează nu adeverința de vaccin. Un vaccin care nu imunizeaza și probabil nu exclude manifestările severe ale bolii (vezi ATI)
Postat 03 Octombrie 2021, 00:17 de Piru
"Prosti dar multi"
Încă o data iese la iveala nivel de inteligenta al românilor. Italia are 90% din populație vaccinata , Ungaria 80%(nu se poarta masca nicăieri și nu au inerdictii), noi avem 25% vaccinați! Virusul exista mulți nu sunt conștienți de acesta în mare parte și din cauza nivelului scăzut de educație și inteligenta prezent în societatea noastră.Vaccinul hepatitic B ,Vaccinul contra tuberculozei de tip Calmette Guerrin (BCG),Imunizarea cu vaccin hexavalent,Vaccinul pneumococic ,Imunizarea rujeolica-rubeolica-urliana ROR ,Vaccinul tetravalent diftero-tetano-pertussis si acelular-poliomielitic ....acestea sunt vaccinurile care le faceți la naștere, de ce le faceți? Când le ați făcut nu va omorât Bill Gates?nici Cabala? nici Iluminati, nici Masonii? Din cauza prostiei voastre România este la un pas de lumea a treia. Singurul antidot este vaccinul, încă nu exista un tratament eficient împotriva Covid-19, dar în fine oile tot timpul au fost conduse de ciobani(felicitari ciobanilor Aur)
Postat 02 Octombrie 2021, 22:38 de Adrian_Preda
sss
Ma bucur ca ai si GOAGLE si FEISBUC precum LASCARICA, in rest esti, doctor , Virusolog, om de stinta. Totusi eu cred ca vaccinul face selectia naturala, adica ne-vaccinatii or sa moara mai repede si vor fi track-uiti de BILL GHEIT. Partea buna e ca de la prima doza , micutul a crescut de la 12 la 22 ( CM RECORDS ) si la a doua doza a ajuns la 29cm records , astept a treia doza si sper sa nu creasca mai mult de 37 cm records
Postat 02 Octombrie 2021, 22:20 de Sandu2100
Papagali de serviciu .
Merg și la biserica iar de tratat de tratează in spital pentru că plătește un purhoi de bani din salariu ,amenzi, impozite etc apoi vezi că și tu vaccinat poți fi infectat așa că gargara ieftina nu tine .
Postat 02 Octombrie 2021, 21:33 de sss
Infectatii nevaccinati...
...ar putea avea puțin bun simț și să meargă doar la biserică, in caz că au dureri și suferințe....
Postat 02 Octombrie 2021, 21:20 de Doru2019
Succes la infectat
Și alte beneficii
Postat 02 Octombrie 2021, 20:45 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON