Direcţia Silvică Bihor a demarat, miercuri, o nouă ediţie a campaniei de primăvară numită "Luna plantării arborilor". Acţiunea ce va dura din 15 martie până în 15 aprilie presupune plantarea a 1,27 milioane puieţi forestieri din 18 specii diferite şi regenerarea forestieră pe o suprafaţă de 500 de hectare de pădure.
Reprezentanţii Direcţiei Silvice Bihor au început prima zi a campaniei cu plantări în şantierul pădurii din Paleu în suprafaţă totală de 1,20 hectare.
Șeful DS Bihor, inginerul Teodor Ioan Suciu, a prezentat programul de regenerare forestieră din acest an.
Direcţia Silvică Bihor va regenera în acest an o suprafaţă de 554,55 hectare din care 394,15 ha regenerări naturale şi 160,40 ha împăduriri, se arată într-un comunicat de presă al direcţiei.
Pentru consolidarea plantaţiilor executate în anii anteriori se vor face completări pe o suprafaţă de 86,20 ha şi refaceri plantaţii vechi calamitate pe 6,37 ha, se mai arată în comunicat.
Direcţia Silvică Bihor are pregătite mai multe şantiere de împădurire în fondul forestier al judeţului.
Cea mai mare acţiune plantare va avea loc sâmbătă, 19 martie, la Tinca, unde Direcţia Silvică a anunţat că vor participa peste 1.200 de voluntari.
Evenimentul va avea loc la Ocolul Silvic Tinca în UP I Pusta u.a. 236C şi va fi organizat în colaborare cu Asociaţia "Cătunul Verde", Asociaţia "Crişana 6" precum şi alţi parteneri locali. „De asemenea suntem pregătiţi să desfăşurăm acţiuni similare şi în raza celorlalte ocoale din cadrul D.S. Bihor”, au mai transmis reprezentanții Direcției Silvice.
Tot în cadrul lunii curăţeniei vor fi organizate la nivelul ocoalelor silvice din judeţ, printre altele, simpozioane sau conferinţe pe teme silvice. Totodată, DS Bihor promite organizarea de drumeţii cu copiii în ariile protejate din custodia D.S. Bihor, însoţite de scurte prezentări ale acestora.
"Luna plantării arborilor" va presupune şi acţiuni de curăţare în fondul forestier curăţarea şi amenajare izvoarelor, a traseelor şi amenajărilor turistice, dar şi altele.
Anul trecut, în cadrul campaniei a fost depăşit programul de regenerare de 618,23 hectare, din care 358,00 ha regenerări naturale şi 260,23 ha regenerări artificiale, adică împăduriri.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.