URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 16 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Martie 2023, 17:22

Primăvara începe cu plantări. Peste 1,2 milioane de puieți vor fi puși în pădurile din Bihor (FOTO)

Primăvara începe cu plantări. Peste 1,2 milioane de puieți vor fi puși în pădurile din Bihor (FOTO) Sursa foto: Direcția Silvică Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Direcţia Silvică Bihor a demarat, miercuri, o nouă ediţie a campaniei de primăvară numită "Luna plantării arborilor". Acţiunea ce va dura din 15 martie până în 15 aprilie presupune plantarea a 1,27 milioane puieţi forestieri din 18 specii diferite şi regenerarea forestieră pe o suprafaţă de 500 de hectare de pădure.

Reprezentanţii Direcţiei Silvice Bihor au început prima zi a campaniei cu plantări în şantierul pădurii din Paleu în suprafaţă totală de 1,20 hectare.

Direcţia Silvică Bihor

Șeful DS Bihor, inginerul Teodor Ioan Suciu, a prezentat programul de regenerare forestieră din acest an.

Direcţia Silvică Bihor va regenera în acest an o suprafaţă de 554,55 hectare din care 394,15 ha regenerări naturale şi 160,40 ha împăduriri, se arată într-un comunicat de presă al direcţiei. 

Pentru consolidarea plantaţiilor executate în anii anteriori se vor face completări pe o suprafaţă de 86,20 ha şi refaceri plantaţii vechi calamitate pe 6,37 ha, se mai arată în comunicat.

Direcţia Silvică Bihor are pregătite mai multe şantiere de împădurire în fondul forestier al judeţului.

Cea mai mare acţiune plantare va avea loc sâmbătă, 19 martie, la Tinca, unde Direcţia Silvică a anunţat că vor participa peste 1.200 de voluntari.

Evenimentul va avea loc la Ocolul Silvic Tinca în UP I Pusta u.a. 236C şi va fi organizat în colaborare cu Asociaţia "Cătunul Verde", Asociaţia "Crişana 6" precum şi alţi parteneri locali. „De asemenea suntem pregătiţi să desfăşurăm acţiuni similare şi în raza celorlalte ocoale din cadrul D.S. Bihor”, au mai transmis reprezentanții Direcției Silvice.

Tot în cadrul lunii curăţeniei vor fi organizate la nivelul ocoalelor silvice din judeţ, printre altele, simpozioane sau conferinţe pe teme silvice. Totodată, DS Bihor promite organizarea de drumeţii cu copiii în ariile protejate din custodia D.S. Bihor, însoţite de scurte prezentări ale acestora.

"Luna plantării arborilor" va presupune şi acţiuni de curăţare în fondul forestier curăţarea şi amenajare izvoarelor, a traseelor şi amenajărilor turistice, dar şi altele.

Anul trecut, în cadrul campaniei a fost depăşit programul de regenerare de 618,23 hectare, din care 358,00 ha regenerări naturale şi 260,23 ha regenerări artificiale, adică împăduriri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
O padure cat o tara
Sa nu se întâmple ca si la impadurirea marca Klaus si PNL. In următorul an sa nu se gaseasca nici urma de puieti dar pe hartie sa fie sute de hectare de paduri. In rest, la mai bine!
Postat 15 Martie 2023, 20:50 de corm16
cerem detalii, punem la dezbatere
ce sunt astea "regenerari naturale" domnilor de la Directia Silvica? Nu de alta, dar in fiecare an impadurim 600 ha si in 10 ani ai zice ca o treime din judet e padure
Postat 15 Martie 2023, 17:44 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5603 RON
  • 1 EUR = 4.9755 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON