URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iulie 2012, 18:02

Peste 1.900 de elevi bihoreni au contestat notele de la Bacalaureat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Potrivit inspectorului şcolar general Daniel Negrean, 1.914 de elevi bihoreni care au susţinut Bacalaureatul şi-au contestat notele. Asta în condiţiile în care în total au susţinut examenul 6.418 de elevi, din care 2.989 nu au promovat Bacul.

Cele mai multe contestaţii, 753 la număr, au fost depuse la limba şi literatura română. La matematică s-au depus 683 de contestaţii, iar la proba la alegere 437. Elevii îşi vor afla notele finale pe 13 iulie.

Totuşi, deşi rata de promovabilitate în Bihor e de doar 53%, Negrean se declară mulţumit. Asta pentru că, cu această promovabilitate, Bihorul se situează în partea superioară a clasamentului naţional. "Suntem undeva pe locul 4, ca judeţ, din punct de vedere al promovabilităţii, alături de judeţe recunoscute pentru rezultatele bune la învăţătură, precum Iaşi ori Cluj", a declarat Negrean, luni, pentru BIHOREANUL.

Inspectorul şef e mulţumit mai cu seamă de rezultatele obţinute în colegiile naţionale şi în licee, în care promovabilitatea a fost de aproximativ 65%. Rata generală a judeţului a fost trasă în jos, însă, de colegiile tehnice, unde doar aproximativ 35% din absolvenţii de liceu au promovat. "Actualul sistem trebuie regândit pentru că foarte mulţi elevi din colegiile tehnice nu fac faţă cerinţelor examenului", a precizat Negrean, sugerând astfel că e nevoie de un Bacalaureat diferenţiat.

Dacă de licee şi de colegiile naţionale e mulţumit, Negrean spune că o "surpriză neplăcută" a fost Colegiul Tehnic Constantin Brâncuşi din Oradea, unde din 248 de elevi au promovat Bacul doar 8. "Va trebui stimulat învăţământul profesional, elevii să nu meargă la liceu dacă nu învaţă", a mai spus Negrean.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
CINE ?
50 de ani de comunism nea indobitocit cu lozinca , ca scoala trebuie sa se ocupe de copii, elevi ! NU E ADEVATRA !! O minciuna ce a distrus generatii de oameni !! Parintii au responsabilitatea de asi educa copii , de ai indruma si pune la treaba, invatatura. Nu scoala, nu strada, nu partidul, nu gradinita, nu ministrii, nu discotecile, nu barurile, nu crasmele, ...... nu Basescu sau Funeriu , ..... PARINTII au aceasta responsabilitate !! Trebuie sa ne scoatem din cap ideea ca scoala este cea care ne educa copii . Scoala are menirea de a da informatii pe mintea copiilor, ei, copii trebuie sa invete pusi si urmariti de PARINTI !!!
Postat 09 Iulie 2012, 21:16 de scortosul
Salvati Scoala UIleacul de Beius!!!
Speram ca si domnul "DIRECTOR" sa fie demis si sa mearga la postul meritat :suplinitor la Dumbravita de Codru!De asemenea rugam Inspectoratul Scolar sa efectueze un control amanuntit pentru a descoperi falsificarile nenumarate in actele acestei scoli: elevi inscrisi fictiv,deconturi de combustibil fictive si alte si alte nereguli din aceea scoala!
Postat 09 Iulie 2012, 19:40 de anonim
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON