URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Martie 2021, 17:27

Festivalul Primăverii la Oradea: pe scenă urcă dirijori și artiști renumiți, precum și soliștii Operei Naționale Timișoara

Festivalul Primăverii la Oradea: pe scenă urcă dirijori și artiști renumiți, precum și soliștii Operei Naționale Timișoara Foto: www.flickr.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ediţia a X-a a Festivalului Primăverii debutează joi, de la ora 19, la Filarmonica de Stat Oradea cu un concert simfonic condus de renumitul dirijor Horia Andreescu, dirijor principal al Filarmonicii "George Enescu" din Bucureşti. Programul primei seri cuprinde Uvertura "Tragica" în re minor op. 81 şi Simfonia a IV-a în mi minor, op. 98, de Johannes Brahms.

Mesaj de speranţă

Festivalul continuă vineri, de la ora 18, cu un eveniment ce se doreşte un mesaj romantic de speranţă, susţinut de Opera Naţională Română din Timişoara (foto): "Cânt şi cuvânt în romantism". Soliştii Gabriella Varvari – mezzosoprană, Cosmin Ifrim – tenor, Alexandru Moisiuc - bas, Angela Balici şi Traian Moldovan, la pian, vor interpreta lucrări romantice celebre de Mozart, Wagner, Richard Strauss şi Franz Schubert, ce descriu în paralel viaţa şi moartea, ca antiteză inspirată de forţa supremă a dragostei.

(sursa foto: romania-muzical.ro)

Festivalul va continua săptămâna viitoare, marţi, 22 martie, de la ora 19, cu concertul Cameratei Michael Haydn, sub bagheta dirijorului Cristian Lupeş (foto), în program fiind lucrări de Corelli, J. S. Bach şi J. Suk.

Joi, 25 martie, renumiţii Tiberiu Soare, dirijor, şi Răzvan Suma violoncelist, împreună cu orchestra Filarmonicii, vor încheia Festivalul Primăverii cu Suita din "Codex Caioniˮ pentru orchestră de coarde, de Voiculescu, Două piese pt. violoncel şi corzi "Kichoˮ şi "Adios Noninoˮ - orchestraţie Julián Caeiro, de A. Piazzolla (100 de ani de la naşterea compozitorului) şi Divertisment pentru orchestră de coarde, de Bartók (140 de ani de la naşterea compozitorului).

Festival cu tradiţie

Ajuns la cea de-a X-a ediţie, Festivalul Primăverii a devenit o tradiţie a Filarmonicii de Stat Oradea, prin colaborarea cu violonistul-profesor, dirijor Ciprian Marinescu, stabilit în Osaka (Japonia) şi prin relaţiile strânse de prietenie ale acestuia cu somităţi ale vieţii muzicale româneşti. "Sperăm ca acest festival să aducă multă bucurie şi primăvara mult aşteptată în sufletele spectatorilor Filarmonicii", precizează organizatorii.

Totodată aceştia adaugă că, în cazul în care CJSU Bihor va emite un comunicat privind interzicerea desfăşurării evenimentelor cu public, din cauza incidenţei crescute a cazurilor de Covid-19 în Oradea, concertele vor fi înregistrate şi difuzate a doua zi în mediul online, excepţie făcând evenimentul din data de 19 martie, care va fi amânat. În acest caz, contravaloarea biletelor cumpărate se va putea recupera la casieria instituţiei.

Abonamentele sunt valabile la toate concertele Festivalului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON