URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Octombrie 2021, 17:55

Controversatul deputat Mihai Lasca, delir într-un centru de vaccinare din Oradea: „E un plan biblic de selecţie", medicii „extermină” oameni, cu „seruri ucigaşe” (VIDEO)

Controversatul deputat Mihai Lasca, delir într-un centru de vaccinare din Oradea: „E un plan biblic de selecţie', medicii „extermină” oameni, cu „seruri ucigaşe” (VIDEO) foto: captura Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Controversatul deputat orădean Mihai Lasca, ales din partea AUR, dar exclus din partid pentru că și-a ascuns trecutul cu probleme penale, se va alege cu o amendă, după ce a postat pe contul său de socializare o înregistrare revoltătoare cu vizita pe care a făcut-o, vineri, în centrul de vaccinare din Piaţa Emanuil Gojdu din Oradea, pe care l-a descris ca „centru de exterminare”, unde oamenii sunt injectaţi cu „seruri ucigaşe”, conform unui "plan biblic de selecţie a oamenilor".

„Dragi români, acestea sunt centrele de exterminare ale sistemului. Sunt disperaţi, aceşti ticăloşi, să asigure centre tuturor, în toate zonele, în autobuze, în tramvaie. Apar în tot felul de emisiuni şi prezintă acest ser ucigaş ca fiind imunizare. Aceste bestii vă îndeamnă la injectare, din păcate nu se vor putea salva toţi românii, că sunt mulţi care merg teleghidaţi”, a tunat parlamentarul, în înregistrare, susţinând - fără dovezi ori argumente - că ceea ce se întâmplă, „nu este un proces de protejare”, ci „un plan biblic”, menit să facă o selecţie umană.  

Un „om sănătos”

Lasca a intrat în tramvaiul şi autobuzul amenajate ca centre mobile de vaccinare, dar şi în centrul tip modular care funcţionează din luna mai în Piaţa Emanuil Gojdu, fără mască, „pentru că nu cred în virusul ăsta al vostru”, iar când i s-a spus că poate, la rându-i, să-i îmbolnăvească pe oameni, deputatul a replicat: „De la om sănătos să vă îmbolnăviţi, ce prostii vorbiţi?”.

Pe un ton violent, deputatul a luat la întrebări cadrele medicale, chestionându-le dacă i-au informat pe oameni cu privire la efectele adverse şi aruncând cu acuzaţii grave, fără a putea dovedi însă afirmaţiile făcute. Lasca a pretins că se bazează, însă, pe... Google. „Le spuneţi câţi mor şi paralizează? Câte zeci de mii de oameni mor de la aceste seruri ucigaşe? Ăsta nu e vaccin, spuneţi oamenilor că nu e vaccin, e ser, intraţi pe Google să vedeţi, lăsaţi vrăjeala, o să-i aveţi pe conştiinţă pe toţi oamenii ăştia”, a strigat deputatul în tramvai, ieşind din incintă doar în momentul în care una din asistente a cerut unui coleg să sune la 112.

În filmare se vede cum Lasca abordează şi oameni veniţi să se imunizeze, pe care încearcă să-i determine să renunţe, spunându-le că „urmează 6 doze” şi că serul ucide şi paralizează.

O tânără a încercat să-l pună la punct pe deputat: „Aveţi studii superioare?”, l-a întrebat ea. Bâlbâindu-se, deputatul i-a replicat că „nu trebuie studii superioare ca să vedem” și a susţinut, din nou fără dovezi, că ar exista „studii că paralizează cei care îl fac, că provoacă miocardite, paralizii, accidente vasculare, tot felul”.

Vine amenda

Contactat de reporterul BIHOREANULUI, ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău, a confirmat faptul că angajaţii din centrele de vaccinare din Piaţa Emanuil Gojdu au solicitat ajutorul poliţiştilor, pentru a-l îndepărta din incintă pe parlamentarul pus pe scandal, însă în momentul în care echipajul a ajuns la faţa locului acesta plecase.

„La faţa locului s-a deplasat cu operativitate un echipaj al Poliţiei municipiului, dar persoana reclamată nu mai era acolo”, a spus Lascău.

Pe de altă parte, însă, a arătat ofiţerul de presă, după vizionarea înregistrării, în care se vede că parlamentarul a intrat în centre fără a purta masca de protecţie, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi îl vor sancţiona cu amendă.

Potrivit legii, amenda pentru nepurtarea echipamentului de protecţie individuală în spaţiile închise şi mijloacele de transport este între 500 şi 2.500 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din minim în 15 zile.

Cine este Mihai Lasca

Deputatul Mihai Lasca este unul din organizatorii protestelor anti măşti în Oradea și are un trecut plin de probleme penale.

Condamnat definitiv în trecut la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru că a fost părtaş la şmenuirea unui cetăţean german, iar recent la 2 ani de închisoare cu suspendare şi 120 de zile de muncă în favoarea comunităţii pentru loviri după ce l-a atacat în trafic pe partenerul fostei sale soții, Lasca e este judecat încă într-un dosar pentru trafic de migranţi, în care inițial fusese anchetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, care ar fi făcut pagube de sute de mii de euro cu carduri falsificate în mai multe ţări.

El a provocat un scandal public şi în luna iulie, la Street Food Festival. Controversatul politician şi-a condus un grup de circa 20 de protestatari anti-vaccin de pe platoul din Piaţa Unirii, unde susţinătorii săi aveau programat un protest anti-LGBTQ, la intrarea în curtea Cetăţii Oradea şi i-a provocat în mod deliberat pe organizatori, cerând să intre la Street Food Festival, chit că aceştia anunţaseră din timp că vor permite doar accesul persoanelor vaccinate sau cu teste negative.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Autosesizarea autorităților?
Daca eram acolo, îl loveam că nu se mai trezea... ;)
Postat 03 Octombrie 2021, 17:38 de sasi
Acdc
Nu știu, dar chiar nu înțeleg de ce atita isterie, atita tevatura pt o simpla înțepătura de ac.
Postat 03 Octombrie 2021, 12:36 de User anonimizat
pff
Cat de cioban sa fii? Oare se poate mai mult de atat? Chiar nu ai cu ce iesi in evidenta? Adica da, nu prea ai...dar zic si eu...fa ceva constructiv, nu ne arata de fiecare data cat de incult esti. Incearca cu creierutul ala minuscul sa faci ceva in afara de scandal ca oricum nu te baga nimeni in seama, poti tot face scandal. Pe cine sa luam in seama, toti virusologii care s-au vaccinat sau pe lascarica cu 2 clase care nu s-a vaccinat si ne spune si noua sa nu o facem...greu dom'le, greu...
Postat 03 Octombrie 2021, 09:23 de DanD
democratia iti baga si astfel de oameni in parlament. DIN FERICIRE sunt o minoritate, fara sa intre parte la coalitie de guvernare
Ca vaccinul poate provoca miocardita si accidente vasculare e adevarat, si nu iti trebuie studii superioare sa intelegi asta. Dar SI coronavirusul cauzeaza miocardita si probleme vasculare de asemenea! O sa apara candva si o versiune mai noua, mai imbunatatita de vaccine, dar pana atunci, e mai bine sa fii vaccinat, si daca faci boala e o forma usoara, decat sa mori in spitale. Iar mascariciul asta si cu Biblia, sunt ca si vaca si baletul...
Postat 03 Octombrie 2021, 05:36 de unu
Spitalul 6
Un vaccin pt Lasca sa nu ajungă la spitalul 6 oare când o fi pe piața?:))
Postat 02 Octombrie 2021, 22:54 de Adrian_Preda
Vai si amar..
Vai si amr ce editii de politruci avem: lasca batausu, ghita pun mare, ......... vai si amar
Postat 02 Octombrie 2021, 20:52 de scortosul
plictis...
la greu pe unii
Postat 02 Octombrie 2021, 19:11 de Christa
Lascarica asta
Se lupta cu o problema psihica
Postat 02 Octombrie 2021, 18:55 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON