URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iulie 2021, 22:08

Controversatul deputat Mihai Lasca a declanşat un scandal la Street Food Festival în Oradea. Vezi ce s-a întâmplat! (FOTO / VIDEO)

Controversatul deputat Mihai Lasca a declanşat un scandal la Street Food Festival în Oradea. Vezi ce s-a întâmplat! (FOTO / VIDEO) foto: captură video / Dan Burețea
Controversatul deputat Mihai Lasca a declanşat un scandal la Street Food Festival în Oradea. Vezi ce s-a întâmplat! (FOTO / VIDEO) foto: captură video / Dan Burețea
Controversatul deputat Mihai Lasca a declanşat un scandal la Street Food Festival în Oradea. Vezi ce s-a întâmplat! (FOTO / VIDEO) foto: captură video / Dan Burețea
Controversatul deputat Mihai Lasca a declanşat un scandal la Street Food Festival în Oradea. Vezi ce s-a întâmplat! (FOTO / VIDEO) foto: captură video / Dan Burețea
Controversatul deputat Mihai Lasca a declanşat un scandal la Street Food Festival în Oradea. Vezi ce s-a întâmplat! (FOTO / VIDEO) foto: captură video / Dan Burețea
Controversatul deputat Mihai Lasca a declanşat un scandal la Street Food Festival în Oradea. Vezi ce s-a întâmplat! (FOTO / VIDEO) foto: captură video / Dan Burețea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Controversatul deputat independent Mihai Lasca, dat afară din AUR din cauza unor probleme cu legea, a declanşat un scandal sâmbătă seara la Street Food Festival.

Scandal la festival!

Politicianul şi-a condus un grup de circa 20 de protestatari anti-vaccin de pe platoul din Piaţa Unirii, unde susţinătorii săi aveau programat un protest anti-LGBTQ, la intrarea în curtea Cetăţii Oradea.

Deputatul, care susţine că este nevaccinat, i-a provocat în mod deliberat pe organizatori, cerând să intre la Street Food Festival deşi aceştia au anunţat din timp că, așa cum cer normativele în vigoare, vor permite doar accesul persoanelor vaccinate împotriva SARS-CoV2 sau care prezintă un test negativ RT-PCR nu mai vechi de 72 ore.

În momentul în care grupul a fost oprit de firma de pază, Lasca a cerut sprijinul Poliţiei. „Sunt nevaccinat, nu mă vaccinez, nici câinele nu mi-l vaccinez. Vreau să văd în ce temei nu mă lasă să intru atâta timp cât vaccinarea nu este obligatorie în momentul de faţă", a cerut Lasca, potrivit unor înregistrări postate pe Facebook.

Vaccinați sau testați

Poliţiştii chemaţi la faţa locului au reclamat prezenţa organizatorului festivalului, Călin Câmpean. Acesta le-a explicat oamenilor legii că evenimentul a fost autorizat în condiţiile Ordinului 3.107 / 815 din 2021 emis de ministerele Culturii şi Sănătăţii, care impune aceste restricţii.

"Dacă organizatorul stabileşte nişte reguli, noi nu putem să schimbăm regulile. Organizatorul are nişte aprobări aici", le-a explicat apoi poliţistul protestatarilor.

Disputa, desfăşurată sub ochii jandarmilor care au însoţit grupul din Piaţa Unirii şi ai agenţilor de pază care menţineau ordinea la eveniment, s-a derulat minute în şir. Extrem de vocali, protestatarii, în frunte cu Lasca, i-au acuzat pe organizatori de discriminare şi abuz, fără a forţa însă intrarea la festival.

Câmpean a pus capăt polemicilor subliniind pentru ultima dată că nu va permite încălcarea prevederilor Ordinului 3.710. "Aveţi de făcut o alegere: dacă vreţi sau nu să intraţi. Dacă vreţi să intraţi trebuie să respectaţi nişte reguli", a spus bărbatul.

Într-un final, Lasca şi oamenii săi s-au retras, nu fără a ameninţa organizatorii cu eventuale procese pentru că le-au interzis accesul la eveniment.

(video: Dan Bureția)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
nevaccinat
Mincinosule. Te-au vaccinat ai tai cand erai mic de ti-a iesit pe nas. Esti asa dobitoc tocmai pentru ca nu ti-ai vaccinat cainele si te-a muscat. Nu vezi cat de penibil ai devenit, mai lepra? Pleaca mai din Bihor ca ne faci de rusine. Mergi la cules de capsuni, fa ceva consructiv ca esti un exemplu negativ.
Postat 26 Iulie 2021, 09:33 de mandrucasuntoradean
Bihoreanule !!!
Intrebare..mai poate sa scrie cineva p-aci fara sa fie agresat..??n-am sa nomnalizez...in general se comenteaza stirea...daca afli noutati de la cei care posteaza...superb...dar sa deschizi site-ul vostru si sa- vezi pe acelasi obosit care injura orice si pe oricine...e greu..concluziile sint doua...le tin pt mine...erati placuti.pe vremuri...
Postat 25 Iulie 2021, 16:27 de Tinas
manipulare
Excrocul asta vrea sa-si spele pacatele pe spinarea prostilor usor influentabili(aia 20). Nici eu nu m-am vaccinat dar nici nu ma duc sa ma fac de ras in public. Pana la urma e alegerea fiecaruia. Daca banii nostrii, a celor nevaccinati nu mai sunt buni, atunci sa duca in spate economia doar cei vaccinati. Sunt tare curios sa vad ce profit au scos comparativ cu anii dinainte de "pandemie".
Postat 25 Iulie 2021, 15:41 de User anonimizat
Reprezentativ Pentru AUR-isti.
Sunt curios cum -ar comporta cel mai aurist bihorean in alte tari unde este obligatorie masca in anumite locatii. Cred ca, decat sa ajungem a fi condusi de astfel de oameni, ar fi mai bine sa ne unim cu Ungaria.
Postat 25 Iulie 2021, 13:41 de Doru2019
Puși pe harță...
Când ȘTII că sunt reguli pentru acces, dar tu VREI neapărat să intri... Necunoașterea legii nu te absolvă de încălcarea lor. Dacă sunt prețuri mari la produse, cu care nu sunteți de acord, de ce le cumpărați?
Postat 25 Iulie 2021, 13:02 de ineuanul
Aur , Sosoaca, Lasca si votantii
Astia sunt bolnavii Romaniei, au fost votati de bolnavii cu capul asta sunt ei.
Postat 25 Iulie 2021, 12:37 de Sandu2100
Obligatoriu
Vaccinarea nu este obligatorie, la fel si intrarea la anumite evenimente. Ori vrei, ori nu vrei. Ai de ales.
Postat 25 Iulie 2021, 10:56 de JAM11
maimutoide pseudoantropomorfe
Ar fi trebuit sa stee cineva acolo si sa arate astora bucatele de fructe ... banane decojite pe jumatate.... Chiar, unde au fost hingherii? De ce nu le-au ridicat? Par sa fie turbati!
Postat 25 Iulie 2021, 09:53 de sasi
La alegeri cum va fi?
O să intre în secțiile de votare doar vaccinații? O să se aleagă ei între ei? Convenabil. O să iasă PNL cu max. 10% iar UsSR++ la limită cu 5% prin redistribuire. Că așa-i în viața pe termen mediu și lung. Fiecare pasăre pe limba ei piere.
Postat 25 Iulie 2021, 09:36 de KP
Street Food Oradea e mai tare ca litoralul românesc.
Pe litoral s-au adunat în acest sfârșit de săptămână vaccinați și nevaccinați laolaltă. Peste 150.000 de oameni, cearceaf lângă cearceaf, șezlong lângă șezlong și masă lângă masă. La Oradea, în Cetate, nu încap nici 50 de oameni, flămânzi, imuni și mai sănătoși decât orice vaccinat. Penibilă până la maxim de ridicolă această coaliție PNL+UsSR++. Infractori neobolșevici cu toții.
Postat 25 Iulie 2021, 09:20 de KP
Oradea ilegală, turistică și profund "liberală".
Din start trebuie spus că Ordinul comun nr. 3107/815 emis de MS și MC este ilegal. Atâta lucru ar fi trebuit să știe edilul șef de la PMO, că un ordin ministerial nepublicat în Monitorul Oficial sau care nu respectă Constituția și legile României, nu poate avea aplicabilitate. Plină-i țara de sentințe judecătorești care anulează aceste făcături de acte normative. Și este extrem de grav că unul dintre "cânii democrației" și a libertăților fundamentale ale cetățenilor, cum ar trebui să fie Bihoreanul, în loc să fie alături de niște oameni care își cunosc drepturile, se aliniază infractorilor din vârful Statului Român și unei autorități locale, din Oradea în acest caz, care batjocoresc cu minciuni oamenii. Iar pe prostalăul acela de își zice organizator al evenimentului să-l întrebați, la închiderea StreetFood, dacă îi ajunge profitul scos pentru biletul de tren cu care se va duce-n p*z*a m*m* lui.
Postat 25 Iulie 2021, 09:13 de KP
@unul
au votat partidul nu persoana, cand au aflat l-au dat afara, apreciabil. e nevoie de AUR, dar unii nu înțeleg sau nu vor sa inteleaga, ar dori partid unic. cat despre Lasca, una stie, nu se vaccineaza, nici el, nici cainele. poate fi usor ignorat, dar unii nu se pot abtine. cum spuneam mai jos, mare frustrarea.
Postat 25 Iulie 2021, 06:53 de User anonimizat
votantii aur sunt fericiti
Multumim votantilor AUR ca l-au bagat si pe infractorul asta in parlament.
Postat 25 Iulie 2021, 06:26 de unul
campean
ai insamantat plaja urbana sau ai platit RERul? ciocu mic, ca doar in Oradea este un Jurca sa-ti permita orice.
Postat 25 Iulie 2021, 06:07 de User anonimizat
pescarileteatruluioradean
E * mari astea 20 de persoane , in frunte cu Lasca si nevaccinatii
Postat 25 Iulie 2021, 01:32 de Sandu2100
ridicol
Cum pot unii oameni sa se ridiculizeze in halul asta? "In baza carei legi?" "Citit legea si dupa aia discutam", sunt fraze care se pare ca au intrat in vocabularul romanului idiot care crede ca e mai destept decat toata lumea si ca i se cuvine orice.
Postat 25 Iulie 2021, 00:56 de marius_ro
Furtună într-un pahar cu apă... plată.
Asta nu e nimic! Să fi descins la festival ceata de consilieri locali în frunte cu edilul șef, să fi consumat fiecare câte un burger de 25 de lei, și când să plătească să cheme un evaluator. Pe baza studiului de piața, cu siguranță prețul burgerului nu ar valora mai mult de 15 lei. Scandalos!
Postat 25 Iulie 2021, 00:55 de FaBULA
@*
frustrare, scala mercali nu va cuprinde!
Postat 24 Iulie 2021, 23:47 de User anonimizat
politist fara coaie
Politistul nu trebuia s ainterbe nimic. Trebuia sa-l loveasca pe Lasca pana cand nu se ridica. Iar daca este adevar ca nu are caine vaccinat, organele legii in mod obligatoriu trebuie sa autosesizeze in acest caz.
Postat 24 Iulie 2021, 22:59 de sasi
Felicitari organizatorilor
Rusine LASCA si restul idiotilor, LASCA tu ar trebui sa cunosti legea, dar din pacate doar figuri in cap ai.
Postat 24 Iulie 2021, 22:24 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON