URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Iunie 2021, 20:01

Colectă pentru căţei: Adăpostul de câini „Antonia Save Animals” din Salonta trebuie să se mute

Colectă pentru căţei: Adăpostul de câini „Antonia Save Animals” din Salonta trebuie să se mute foto: Facebook / Antonia Kertesz
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Iubitorii de animale se mobilizează pentru construirea unui nou adăpost pentru căţeii fără stăpân în Bihor.

Primăria Salonta a notificat adăpostul „Antonia Save Animals” de la marginea acestui oraş, unde peste 200 de animale sunt îngrijite de administratoarea Antonia Kertesz şi alţi voluntari, că nu-i va mai prelungi contractul de concesiune pentru teren, aşa că va trebui să găsească un nou amplasament.

Conform adresei pe care ONG-ul a primit-o luna trecută, ca răspuns la cererea pentru prelungirea contractului de concesiune, în vecinătatea adăpostului „sunt în derulare mai multe proiecte de investiţii pentru realizarea unei zone de agrement”.

Drept urmare, Primăria s-a oferit cel mult să ajute asociaţia să caute un nou teren, ofertă care, potrivit spuselor lui Kertesz, nu s-a concretizat în niciun fel.

„Alt teren nu mi s-a oferit și am aflat că încă nici nu s-au făcut încercări de a găsi unul pentru cele 200 de animale pe care le îngrijesc”, susţine fondatoarea adăpostului.

Drept urmare, până la evacuarea din luna octombrie, asociaţia încearcă să cumpere un alt teren, pe care să amenajeze şi să autorizeze un nou adăpost de câini. Pentru asta, are nevoie de cel puţin 20.000 de euro, bani pe care ONG-ul nu îi are.

Pentru ca adăpostul să funcţioneze şi din toamnă, iar necuvântătoarele care trăiesc acolo să nu ajungă din nou pe străzi, Antonia Kertesz a declanşat o strângere de fonduri pe Facebook, prin care până joi s-au adunat puţin peste 13.500 de lei.

De asemenea, cei care doresc pot dona bani în conturile deschise pe numele Asociaţiei Antonia Save Animals: RO43BTRLRONCRT0361371801 - cont în lei; RO90BTRLEURCRT0361371801 - cont în euro; Swift: BTRLRO22; Revolut: +40736084412, user: judita2zyd.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
sterilizarea si mentalitatea medievala
Sterilizarea... hm... nu numai banii sunt problema... Mentalitatea medievala (dau doua exemple des intalnite): (1) "cum sa o sterilizez? macar o data sa simta ca este mama" (R: lasa tanti, nu vrea ea sa fie "mama"! - nu este ca tine care singurul lucru ce poate arata in viata, este ca a devenit incubator...) (2) "dar eu am mascul nu catea! nu este problema mea!" (R: nici tie n-ar fi stricat o interventie de cosmetizare la decoratiuni...)
Postat 18 Iunie 2021, 08:37 de sasi
@
Inclusiv medicii veterinari ar avea obligatia de a anunta autoritatile in cazul pacientilor fara pedigree. Traim intr-o societate in care trebuie sa facem compromisuri. Suntem o specie invaziva, insa cica si inteleapta. Atunci de ce facem invazie inteleapta? De ce distrugem tot? In cazul cainilor si pisicilor mai avem si o alta responsabilitate. Sunt "creatia" speciei noastre, rezultatul selectiei naturale "in eprubeta" (selectie artificiala se numeste). Avem o doza de responsabilitate fata de ei, dar si fata de natura. De ex. pisicile distrug biodiversitatea. Imi sunt dragi dar sunt niste pradatori aproape criminali. Insa sunt si niste suflete nevinovate de natura lor, sunt mult mai sincere ca omul.
Postat 18 Iunie 2021, 08:02 de sasi
@roger
Ai perfecta dreptate. Ar trebui un pic de educatie, inca din clasele 5-8, nemaivorbind de liceu. Educatia de acasa in ceea ce priveste animalele lasa de dorit. Copii fac ce vad si nu e ok. Referitor la campaniile "gratuite" de care vorbesti, te anunt ca ele nu sunt gratuite. Cineva plateste pt sterilizari. De obicei fundatii mari gen Brigitte Bardot sau Marchig Trust...etc. Medicii veteriari sunt aproape intotdeauna platiti, este drept ca nu la nivelul pretului din cabinet, dar sunt platiti! Intreba mai bine pe cand campanii de sterilizare platite de primarii. Sa se mearga pe la oameni pe acasa. Ai caine/pisica de rasa cu pedigree? Ok! Nu ai pedigree? Sterilizare! Aici e buba! Ei prefera sa plateasca x lei/caine tinut in adapost, din care fura y lei/caine (x este un pic mai mare decat y), decat sa faca ce trebuie: sterilizare si relocare in teritoriu. Am caz concret in care unei fundatii i s-a interzis sa ia caini de pe strada, intrucat exista un protocol intre primarie si un adapost, care este platit lunar x lei/caine. Asa ca aia au interesul sa aiba cat mai multi. Cu cat sunt mai multi cu atata se fura mai mult! Jeguri!
Postat 17 Iunie 2021, 22:29 de Kid
sterilizare gratuita
ii urez doamnei succes cu mutarea intr-un nou adapost. am o intrebare dureroasa: de ce nu se fac si nu se pormoveaza campanii de sterilizare gratuita, asa cum se fac la Cluj, Timisoara, Brasov, etc? pretul pentru o sterilizare este acum de 200-250 lei in oras, tarif care este exagerat! cei de la sate care oricum nu au educatie prea mult si lucreaza ca muncitori in parcul industrial pentru 1600 lei/luna nu vor apela niciodata la asa ceva. din pacate mai degraba isi vor lasa cainii si pisicile pe drumuri sau in canale, cum fac acum.
Postat 17 Iunie 2021, 22:04 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON