URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Decembrie 2020, 09:49

Blocaţi în săpături: De ce stagnează lucrările la drumul de legătură dintre Leroy Merlin şi Piaţa 100

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările la viitorul drum de legătură între Leroy Merlin şi Piaţa 100, programat să fie dat în folosinţă înainte de sfârşitul acestui an, s-au blocat în mijlocul câmpului, în lucrări de descărcare arheologică.

De mai bine de o lună şi jumătate, membrii unei echipe de arheologi iau fiecare ciob cu penseta şi îl curăţă cu pensula în căutarea unor comori ale trecutului, spre disperarea primarului Florin Birta.

Edilul vrea să vadă breteaua de legătură dată în funcţiune în cel mai scurt timp, pentru a mai reduce din ambuteiajele care se formează zilnic pe şoseaua de centură în zona şantierului de la pasajul suprateran.

În ciuda nerăbdării beneficiarului, încurajaţi de faptul că au strâns deja patru saci de cioburi, arheologii lucrează cu o migală exasperantă, de parcă ar fi plătiţi cu ora.

În fond, nu-i poate nimeni condamna: dacă în construcţii se lucrează cu termene de luni de zile, arheologia vorbeşte de milenii...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Ce cultura, ? Ce istorie ? Betoanele inainte de toate
Cat sa dureze treaba arheologilor in zona ? Isi fac si arheologii treaba iar Birta poate sa continue cu asfaltul. Daca e chiar atat de prost pe cat scrieti aici, poate sa-si puna asfalt si-n cap. Da bine la prostime, pt viitoarea campanie electorala.
Postat 14 Decembrie 2020, 01:49 de B90
Inca unul
Un bun drum de legatura ar fi si intre Leroy Merlin si Brico Depo, ar ajunge pana la carffour. Pe cand unul?
Postat 12 Decembrie 2020, 13:31 de scortosul
Balamuc curat în capul arheologilor care erau în stand-bye de mai multe decenii în Oradea !?!
În zona dintre aeroport și cimitir, cândva era teren viran, arareori utilizat pentru vreo activitate ... până prin 2005-2006 când s-a finalizat un flux de circulație pe centură !?! Acolo veneau multe firme mici care aruncau deșeuri (borcane, sticle, cutii de conserve, etc) pe care nu le puteau descărca gratuit în locuri special anenajate !?! Așa că, cioburile care de regulă ar trebui să aducă noroc și pe care le adună arheologii acum ... fac parte din loturile perioadei "post-decembriste" a aruncării nelegale a gunoaielor !?!
Postat 12 Decembrie 2020, 11:45 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON