URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 August 2021, 13:46

Al doilea dosar pentru Cîțu, în SUA: Nu ar fi rambursat un credit de aproape 7.000 de dolari!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noi dezvăluiri interesante despre premierul Florin Cîţu. După ce în spaţiul public a apărut, săptămâna trecută, informaţia că a fost arestat, pentru două zile, în SUA, pentru că a condus băut la volan, o nouă informaţie "cu cântec" apare în spaţiul public: în 21 iulie 2008, Cîţu a fost chemat în judecată în instanţa din Iowa pentru un credit nerambursat!

Datorie cu penalităţi

Concret, este vorba despre o datorie neplătită de 6.698,73 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank, N.A, unul dintre cei mai mari furnizori de carduri de credit ai Americii.

Detaliile au fost făcute publice de agenţia de ştiri Mediafax, care redă şi principalele etape din dosar.

Cîţu a fost chemat în judecată la 6 ani după plecarea din SUA.

Datoria a adunat şi penalităţi, astfel că, în final, actualul premier ar fi trebuit să ramburseze aproape 10.000 de dolari.

Cîţu, de negăsit

Banca americană îşi vânduse creanţele către firma de recuperare Clarke Jordan Financial LC, care-i cerea lui Florin Cîţu într-un proces civil peste 9.755,27 de dolari pentru că nu şi-ar fi respectat angajamentele semnate. 

Mediafax redă şi eforturile autorităţilor americane de a-l găsi pe actualul premier, care s-a dovedit a fi o operaţiune anevoioasă după cum reiese din datele prezentate.

"Firma de recuperare de creanţe îl căutase pe Florin Cîţu la adresă, în bazele de date la care era abonat, folosind agende telefonice, internetul, sistemele de înregistrare a alegătorilor, a proprietăţilor şi în evidenţa autovehiculelor. (...) Firma informează instanţa americană că a angajat chiar şi un investigator profesionist care să-l localizeze pe Florin Cîţu", arată publicaţia citată.

Asta, până când firma de recuperare ar fi renunţat la proces.

"21 noiembrie 2008 - 24 februarie 2009: Judecătorul Steven Van Marel mai acordă 3 luni firmei de recuperare ca să-l notifice pe Florin Cîţu despre proces, Florin Cîţu nu este de găsit şi, după 7 luni de la chemarea lui Cîţu în judecată, judecătorul respinge temporar cazul. Firma de recuperare nu a mai redeschis procesul civil", scrie Mediafax.

În perioada evenimentelor din instanţa americană, Florin Cîţu era director Pieţe Financiare la ING Bank România.

"Chiar nu ştiu"

Sâmbătă, în conferinţa de presă în care a vorbit şi despre incidentul în care a fost băut prins la volan, Florin Cîţu a fost întrebat şi despre dosarul din 2008, care apare tot pe site-ul instanţei din Iowa, legat de plata unei sume de bani, el spunând că nu are nicio explicaţie:

"În 2008 eram deja în România, deci chiar nu ştiu despre ce e vorba. (...) Maşina cred că am vândut-o cu 1.500 de dolari, era veche, era de prin 1988. (...) Chiar nu ştiu, nu am achitat nici o sumă de 100 de euro, în 2008 eram în România. O să mă interesez".

După cum se ştie, premierul Florin Cîţu se află în centrul unui scandal, după ce în spaţiul public a apărut informaţia că a fost închis pentru 2 zile în SUA pentru că a urcat băut la volan. Informaţia a fost anunţată iniţial tot de Mediafax.

Sâmbătă, Cîţu a povestit episodul petrecut în urmă cu două decenii când a fost arestat băut fiind la volan, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor pe această temă. La multe dintre ele, însă, nu a oferit lămuriri, pe motiv că nu îşi aminteşte exact. Între altele, el a precizat că în urma episodului a fost nevoit să îşi vândă maşina, că s-a împrumutat pentru a plăti amenda, dar a susţinut că nu mai ştie exact câţi bani a luat împrumut şi de unde. La fel, nu a precizat nici cât a băut: "Nu pot să duc 7-8 beri", a spus el.

"Să îşi ceară scuze"

Preşedintele PNL Ludovic Orban i-a cerut sâmbătă lui Florin Cîţu, contracandidatul său la preşedinţia partidului, să îşi cerea scuze românilor cărora le-a ascuns că a fost arestat în anul 2001 în SUA pentru consum de alcool la volan.

"Îi solicit colegului meu Florin Cîţu ca în următoarea declaraţie publică să le ceară scuze cetăţenilor români că nu a avut curajul şi onestitatea să îi informeze despre acest episod întunecat din viaţa lui", a scris sâmbătă pe Facebook Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai scris că Florin Cîţu "ar trebui să îşi ceară scuze şi faţă de mine, că nu mi-a mărturisit niciodată că a fost condamnat penal pentru conducerea autoturismului sub influenţa alcoolului în toate discuţiile pe care le-am avut atunci când a obţinut susţinerea mea pentru cele mai importante funcţii în stat".

UPDATE: Cererea băncii, respinsă

Premierul Florin Cîțu a făcut, luni, noi declarații în legătură cu dosarul privind împrumutul nerambursat din SUA.

Acesta a susținut că cererea băncii a fost respinsă de o instanță din SUA.

”Este o decizie de respingere a unei sentințe civile, de care nu am fost informat niciodată. Acel claim a fost respins de instanța americană, eu am încredere în instanțe”, a spus Florin Cîțu, conform G4Media.ro, refuzând să dea mai multe detalii despre acel împrumut.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Asemenea specimene
Asemenea specimene conduc tara ,bravo! Dar nu ei sunt prosti ce cei care i-au ales si sa mai crezi un asemenea creatura cand da fel de fel de indicatii si recomandari in diferite domenii!!!
Postat 17 August 2021, 18:39 de User anonimizat
Articole cu iz penal
Cat a plătit Ilie Bolojan din bani publici prin Vizit Oradea aceste articole nationale? E clar ca la Bihoreanul nu e plătit, aici e doar un ecou. Dar teatrul scandal a inceput tocmai din g4media si alte site-uri mediocre care il lauda continuu pe Bolojan de 5-6 ani de când conform platilor publicate public Oradea (Ilie Bolojan) plătește reclama in media prin Visit Oradea.
Postat 16 August 2021, 15:03 de MASSIMO
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON