Artistul orădean Thurzó Zoltán a doborât recordul mondial pentru cel mai lung concert de pian din lume. Artistul a cântat la pian 130 de ore, cu o pauză de 5 minute pe oră, începând de lunea trecută până duminică dimineață.
„Am reușit să sparg recordul mondial!”
Orădeanul și-a anunțat reușita, care urmează să fie înscrisă în Cartea Recordurilor, duminică după-amiază, înainte de a merge la odihnă, după șase zile și șase nopți de cântat la pian.
„De luni dimineață până azi dimineață am reușit să sparg recordul mondial Guinnes în Oradea! Noul record (n.r. de cel mai lung concert de pian) este de 130 de ore”, a transmis artistul orădean pe propria pagină de Facebook.
Thurzó Zoltán a doborât, astfel, recordul mondial pentru cea mai lungă reprezentație înscris în anul 2015 în Cartea Recordurilor de către indianul Mrityunjay Sharma care a rezistat la pian 127 de ore, 8 minute și 32 de secunde.
„Aceasta este cea mai grea categorie Guinnes din lume, legată de pian”, a declarat pianistul.
Perseverența învinge
Performanța artistului orădean a presupus „130 de ore de cântat continuu la pian într-un sistem teribil de strâns de reguli care permit practic, un foarte, foarte mic spațiu de mișcare și relaxare”. De exemplu, a beneficiat de pauze de doar 5 minute pe oră.
Reușita pianistului este cu atât mai mare cu cât a mai încercat să doboare recordul mondial pentru cântat la pian în decembrie, anul trecut, dar s-a văzut nevoit să se oprească după 77 de ore din motive medicale.
Record după record
Acesta este cel de-al doilea record mondial înscris de Thurzó Zoltán în Cartea Recordurilor.
Așa cum BIHOREANUL a mai scris, artistul a cântat pe 13 iunie, timp de 132 de minute, la o altitudine de 5.324,77 metri, cea mai mare de până atunci, în Nepal, în tabăra de bază de pe muntele Everest.
Orădeanul a doborât atunci recordul reușit în anul 2018 de o artistă din Marea Britanie care a cântat la 4.964 de metri.
Thurzó Zoltán și-a început recitalul de muzică clasică susținut la o temperatură sub 3 grade Celsius pe un pian adus cu elicopterul cu interpretarea imnului României și al Ungariei.
Artistul orădean și-a dorit să intre în Cartea Recordurilor pentru a obține faima care să îl poată ajute să adune fondurile necesare pentru a înființa un Muzeul al Muzicii la Oradea.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.