URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Februarie 2018, 17:04

Vine defrişarea! ADP Oradea vrea să taie 200 de arbori maturi crescuţi între mormintele din cimitir

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Edilii orădeni au oroare de verde! Administraţia Domeniului Public va tăia anul acesta nu mai puţin de 200 de arbori maturi crescuţi între mormintele din cimitirul municipal.

"Vor fi tăiaţi 200 de arbori dintre morminte, iar în locul lor vor fi plantaţi alţii, pe marginea aleilor", a declarat directorul ADP, Liviu Andrica, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit directorului Andrica, marea defrişare va fi pusă în operă ca urmare a numărului mare de reclamaţii depuse de deţinătorilor de parcele din cimitir.

"Odată cu creşterea arborilor dintre morminte, rădăcinile lor provoacă fisurarea monumentelor funerare. Acesta este motivul pentru care avem un număr mare de cereri pentru tăieri din partea deţinătorilor parcelelor, deşi nu este obligaţia noastră. Oamenii vin şi reclamă: "Ne crapă monumentele!" Eu, cum nu am cu ce să îi tai, mă duc şi angajez aplinişti, o echipă costă 2.000 - 3.000 lei, şi mă mai trezesc că mai cade o creangă pe monument", a spus directorul ADP.

Fără arbori între morminte!

Liviu Andrica a justificat această măsură extremă luată în locul unei intervenţii punctuale asupra arborilor care afectează cavourile prin faptul că plantarea arborilor pe spaţiul dintre morminte este interzisă prin Regulamentul de funcţionare al cimitirului aprobat prin Hotărârea de Consiliu Local 179 din 2012.

"Conform regulamentului, în cimitir se plantează arbori doar în jurul aleilor. A planta un arbore pe mormânt e ilegal, a planta între morminte e iarăşi ilegal" a spus directorul.

Andrica a încheiat spunând că "este vina noastră că nu i-am tăiat la timp". Asta în ciuda faptul că, judecând după dimeniuni, mulţi arbori condamnaţi la tăiere au fost sădiţi înainte de apariţia normativului.

În locul arborilor care vor fi doborâţi, ADP a comandat 700 de paltini de la o pepinieră din Turda. Dintre aceştia, 400 de arbori vor fi plantaţi pe marginea aleilor din cimitirul municipal, 200 la Grădina Zoologică, iar 100 la Adăpostul de câini, Grivei. Vor trece însă ani buni până când aceştia vor produce oxigen şi umbră la fel ca arborii maturi de astăzi...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
E de inteles!
Oradea nu mai e a oradenilor, a incaput pe mana unor vinituri care au ca unic scop sa o jecmaneasca, sa o sluteasca, doar lor sa le fie bine! Viniturile astea se trezesc noaptea leoarca de sudoare, ii bantuie cosmarul copilariei, al mersului pe intuneric la closetul din fundul ogrezii, prin noroiul de doua palme. Asa pateste si birtinezul! Dimineata cand se urca in masina de serviciu se jura sa betoneze tot, doar, doar va scapa de amintirile care i-au bantuit din copilaria!
Postat 17 Februarie 2018, 11:58 de pinonel
Paca ca s-a ajuns aici!
Au ingesuit mortii si acum rad copacii! Cimitirul este Ok cu copacii aia imensi, e ca un parv de "odihna" pentru cei ce au trecut in vesnicie! Pacat ca se ajunge acum la asemena masura! Gandeste cineva la o noua lkocatie pentru un nou cimitir? Cat, pana cand mai poate primi actualul cimitir? Sa nu ne ieie ca pe drumari iarna pe nepregatite aceasta problem. maorte este vesnic in actiune, fara oboseala si fara odihna munceste cu spor 24 din 24, 365 din 365!
Postat 16 Februarie 2018, 23:30 de scortosul
Halal oraș verde!
Primarul pedeapsa a devenit primarul buldozer... Eu zic să-l lăsăm să radă orașul de pe fata pământului că văd că nimic nu-i e pe plac!
Postat 16 Februarie 2018, 19:40 de User anonimizat
Miscare gresita Andrica!
Cimitirul ar putea fi plaman de verdeata pentru oras, dar daca isi pastreaza directia actuala Androca la ADP, ca fi doar o MAAAARE placa de beton.
Postat 16 Februarie 2018, 17:59 de unu
WinDos-ul garii
Esti destul tu. Ce sa mai scoată.
Postat 16 Februarie 2018, 17:49 de Sandu1201
Nu sunteti de la primarie daca nu scoateti si cateva cadavre la iveala !?!
Nu de alta dar a taia la suprafata nu rezolva scopul !?!
Postat 16 Februarie 2018, 17:32 de WinDos
Da
Treceți si pe la buna-mea
Postat 16 Februarie 2018, 17:07 de Sandu1201
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON