URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Ianuarie 2017, 23:10

Înfrângere drastică pentru CSM CSU Oradea în Ucraina: 49-78 cu Khimik Yuzhne

Înfrângere drastică pentru CSM CSU Oradea în Ucraina: 49-78 cu Khimik Yuzhne foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au suferit marţi seară una dintre cele mai drastice înfrângeri din actuala ediţie a Basketball Champions League.

Evoluând în deplasare, în Ucraina, pe terenul celor de la Khimik Yuzhne, elevii antrenorului Cristian Achim au cedat la o diferenţă de 29 puncte, cu scorul de 49-78, într-un joc ce a contat pentru etapa a XII-a din Grupa B.

Partida a fost echilibrată doar în primul sfert, câştigat la limită de gazde, cu 19-18 şi pe alocuri în cel de-al doilea, când ucraineeni au marcat tot 19 puncte, iar orădenii numai 14. Astfel, la jumătatea confruntării scorul a fost 38-32 pentru gazde.

Din păcate, sfertul al III-lea a fost dezastruos pentru campioana României, care în aceste zece minute a reuşit contraperformanţa de a însrie doar 6 puncte. Mai mult primele puncte din sfertul III au fost înscrise de bihoreni după şapte minute de joc. Cum gazdele şi-au realizat norma de 19 puncte şi-n această secvenţă, scorul ultimei pauze a devenit 57-38 pentru Khimik.

Ultimele zece minute s-au desfăşurat cam în aceeaşi manieră, cu gazdele "vioara întâi" şi cu bihorenii cu probleme în atac, dar şi în apărare, pentru că acest interval de timp a consemnat scorul de 22-11 pentru formaţia ucraineană. Astfel, rezultatul final a fost 78-49 pentru gazde, o echipă care  se situează pe ultimul loc în grupă şi care cu acest succes, abia acum a ajuns la cea de-a treia victorie.

Antrenorul Cristian Achim a început acest joc cu Mirkovic, Nicoară, Denison, Zeno şi Mandache. Pe parcurs au mai intrat însă şi Ţîbîrnă, Nicolescu, Pasalic şi Petrişor.

Principalul marcator de la CSM CSU a fost Martin Zeno, cu 12 puncte. L-a urmat Andrei Mandache, cu 10 puncte (3 coşuri de 3 puncte), Sean Denison, cu 9, Titus Nicoară, cu 6, Branko Mirkovic, cu 4, Muhamed Pasalic, cu 3(1), Bobe Nicolescu, cu 3(1) şi Cătălin Petrişor, autor a 2 puncte.

Cu două etape înainte de finalul grupei, CSM CSU Oradea are 17 puncte, după 5 victorii şi 7 înfrângeri.

În etapa următoare din Grupa B a Basketball Champions League, formaţia bihoreană va evolua săptămâna viitoare, miercuri, 18 ianuarie, acasă, cu Kataja Basket din Finlanda. Până atunci însă, sâmbătă, în campionat, tot pe teren propriu, vor susţine derby-ul cu Steaua CSM EximBank Bucureşti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
RASPUNSURI
@zorro : " La multi ani " si tie. Raspunsuri : 1. Am spus eu ca idera salii a venit de la PSD ! Si tot nu mi se pare utila ! 2. Poate sunt paralel cu baschetul ! Nu am fost la nici un meci al CSM-ului ! Sa vad ce? Mai bine vad meciuri din NBA ! Sau pot spune ca am vazut foarte multe meciuri de la J.O. ! 3. Aquaparck-ul e pe pierdere ! E adevarat si ca in primele luni poate exista o atare situatie ! Vedem ce va fi in 2017 !
Postat 11 Ianuarie 2017, 22:39 de TDS
Evident TDS
LA MULTI ANI!....evident ca esti paralel cu baschetul...dar cu sala ce ai?...e ideea mentorilor tai(mang&liviu)...dupa ce va exista ..o va rentabiliza bolo..asa in ciuda...apropo despre aquapark...care merge de rupe...nu se mai aude nimic...santeti ipocriti pana in panzele albe..in rest ..numai... de bine....
Postat 11 Ianuarie 2017, 21:51 de zorro
HEI, TRAMVAI
@anticomunist: Dacă nu ar fi existat o sală DECENTĂ ( de pe vremea nenorociților ) ziceam că trebuie construită una. Așa, nu-i văd rostul ! Comparația cu întreținerea tramvaielor este total nefericită dar acuma asta e !
Postat 11 Ianuarie 2017, 10:47 de TDS
@TDS
Iarasi esti in decor. Ti-am dat replica la postari despre baschet, cand aberai la liber. Ma vad nevoit sa o mai fac. 1. Cand ai vazut ca Bolojan sa impaunat cu succesul echipei de baschet. Dupa castigarea finalei campionatului, i-a primit 10 minute la primarie si atat. Nu a venit cu ei in piata, unde ii asteptam cu totii, sa-si faca capital, asa cum convins sunt ca Dragnea al tau ar fi facut! Deci, what a * you talking about? What a * is wrong with you? 2. Castigarea campionatului si evolutia peste asteptari din Champions League, unde toata lumea ne vedea cu 14 infrangeri, sunt niste realizari. Si fiindca faci pe prostul si te faci ca nu pricepi de ce, hai sa-ti detaliez: A facut cunoscut numele orasului nostru in Europa, mai mult decat s-ar fi reusit prin reclame platite cu bani grei la posturi Tv din toata Europa. A determinat sute de copii sa iubeasca sportul in general si baschetul in special, contribuind la dezvoltarea si sanatatea lor. Au adunat in jurul echipei o multime de fani, care prin atmosfera creata la fiecare meci, au atras admiratia echipelor venite la Oradea. Chiar la ultimul meci de acasa, cu campioana Frantei (si lidera grupei noastre din CL), antrenoryul turc al francezilor remarca: atitudinea superba si civilizatia spectatorilor oradeni, care si-au incurajat echipa pe toata durata meciului, chiar daca rezultatul era potrivnic, dar au avut taria sa-si aplaude adversarii la final, pentru jocul prestat. Ca sa sintetizez in cateva cuvinte, a creat o stare de spirit magnifica in acest oras. Cat despre faptul ca nu avem nevoie de o sala mai mare, pe motiv ca intretinerea ei costa, esti iarasi in penibil. Si intretinerea tramvaielor, de exemplu, costa. Le desfiintam si pe alea?
Postat 11 Ianuarie 2017, 10:33 de User anonimizat
!!!!
@andy: Nu aș minimaliza absolut nimic dacă Bolojan&birta nu s-ar împăuna cu aceste rezultate.
Postat 11 Ianuarie 2017, 09:45 de TDS
baschet
Minimalizezi o performanta totusi. Nu ne putem compara cu marile forte din baschetul european pt ca e vorba in primul rand de putere financiara si in al doilea rand de sustinere din partea statului la nivel de copii si juniori si la asigurare de infrastructura - sali, terenuri etc. Cu toate acestea Oradea a invins de 2 ori reprezentanta Rusiei si o data campioana Israelului (nu mentionez victoriile cu campiona Ucrainei si a Finlandei). Bugetele celor 2 echipe pe o luna sunt mult mai mari decat bugetul nostru pe un an. Asa ca daca vorbim de performante, eu consider mari performante aceste victorii.
Postat 11 Ianuarie 2017, 09:30 de andy
WE ARE THE CHAMPIONS...SO, WHAT ?
@andy: Sunt împotriva Sălii ( ideea aaparținut PSD ) pentru că va implica mari costuri ! Și întreținerea actualei Săli costă foarte mult ! În rest dacă echipa a atras copiii la baschet foarte bine. Eu m-am exprimat în ideea pupăturilor deșănțate ( gen, vai Oradea a dat Campioana la baschet...ei și, la primele examenemai dificile, jos jos jos ). Da, e Campioana din Oradea dar atât. O adunătură de baschetbaliști nu poate obține mari performanțe !
Postat 11 Ianuarie 2017, 08:21 de TDS
...
TDS e anti...tot. Lăsați-l in pace...
Postat 11 Ianuarie 2017, 07:17 de titel
@tds
Înțeleg ca nu-l suporti pe Bolojan si pe acolitii lui dar ce ai cu baschetul. Echipa asta a reusit sa faca cateva sute de copii sa se apuce de baschet. I-a luat din fata calculatorului si i-a adus catre sport. Chiar si numai pt acest lucru merita aprecieri. A asimila orice reusita din Oradea cu Bolojan si implicit cu blamarea acesteia e o mare greseala. Parerea mea! PS - sa inteleg ca tu esti impotriva salii polivalente? Asta tot din cauza lui Bolojan sau pt ca acum pe langa piata vei avea si o sala in vecinatate?
Postat 11 Ianuarie 2017, 07:12 de andy
NU FITI TRISTI !
Lasa, o sa avem sala noua, Bolojan, Birta si cine o mai fi va vor pupa in ruc nelimitat si asta e !
Postat 10 Ianuarie 2017, 23:25 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON