URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iunie 2016, 21:18

Performanţă istorică: CSM Oradea, campioana României la baschet! (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii orădeni au devenit campionii naţionali ai României după ce s-au impus cu 3-2 la general în finală: au câştigat cu 85-79 în primul meci de acasă, l-au pierdut apoi pe al doilea cu 71-77. În meciul al treilea, orădenii au dispus cu 81-72 în prima confruntare de la Târgu Mureş, pentru ca BC Mureş să egaleze din nou, 79-70, în meciul al patrulea.

Joi a fost partida decisivă, un meci tensionat şi dinamic, care i-a dat pe orădeni învingători.

Gazdele  au dominat primul sfert al meciului decisiv şi după zece minute conduceau pe tabelă cu 20-15. În sfertul al doilea, echipa antrenată de Cristian Achim s-a desprins la un moment dat la 11 puncte, 38-27, însă la jumătatea confruntării orădenii mai aveau doar trei puncte avantaj, 43-40.  În sfertul al treilea, BC Mureş s-a apropiat la un singur punct, 47-46, dar apoi orădenii au forţat şi a crescut iar, la 58-49.

Cu zece minute înainte de final, CSM Oradea conducea cu 58-55, pentru ca mureşenii să preia conducerea cu 3 minute şi 48 de secunde înainte de final, scor 62-64. Doar 20 de secunde au avut oaspeţii avantaj, pentru că orădenii au revenit şi au egalat, 64-64. Finalul a fost pe muchie de cuţit, dar jucătorii gazdă au fost mai lucizi, au făcut 75-72, iar BC Mureş a pierdut mingea (Fraseniuc), când mai erau 25 de secunde, iar scorul a devenit 77-72, Martinic ratând o tentativă de 3 puncte cu 17 secunde înainte de final, iar soarta meciului era decisă.

În partida de joi seară, cel mai bun jucător al orădenilor a fost Martin Zeno, care a avut 21 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive.

Baschetbaliştii orădeni au fost susţinuţi din tribune de peste 2000 de persoane, care s-au bucurat, au râs şi au plâns alături de ei, la capătul unui meci istoric.

Noii campioni ai României au fost sărbătoriţi cu confeti şi baloane, în momentul în care căpitalul William Franklin a ridicat trofeul deasupra capului.

După cum se ştie, CSM Oradea a mai jucat o finală de campionat, în 2014, iar anul acesta a pierdut şi finala Cupei României. BC Mureş a pierdut a treia finală în Liga Naţională, după cele din 2013 şi 2015.

La finalul meciului, conducerea echipei orădene a anunţat la microfon că toţi suporterii sunt aşteptaţi în această seară în Piaţa Unirii să sărbătorească performanţa, alături de jucătorii care le-au dăruit-o.

"Sunt extrem de fericit, extrem, extrem de fericit! Aş dori, în primul rând, să-i felicit pe băieţi, pentru că ei au făcut această minune, această performanţă. Aş dori să felicit publicul, pentru că a fost fantastic, aş dori să felicit întreg managementul clubului, dar şi pe domnii sponsori, fără de care nimic nu s-ar fi putut întâmpla aici. În sfârşit, după îndelungi suferinţe, iată că am fost răsplătiţi cu cel mai înalt trofeu din baschetul românesc. Consider că am meritat acest loc 1. A venit după multă suferinţă, după foarte multă muncă, a venit după multe probleme, însă cu atît mai dulce este acum victoria finală, pentru că până la urmă acest trofeu, încă o dată, este tot ce poate fi mai frumos în baschetul românesc", a declarat, după joc, antrenorul noii campioane, Cristian Achim.

"A fost o finală disputată. Eram ferm convins că o să facă diferenţa o virgulă, o posesie. Cine a fost mai puternic mental şi a rezistat pe final, acea echipă a câştigat. Oradea a fost mai inspirată, mai lucidă, s-a văzut valoarea şi experienţa unor jucători pe final. Pe această cale, îi felicit, au avut un sezon bun şi se pot bucura pentru acest titlu", a declarat şi atrenorul vicecampioanei, Barnabas Szaszgaspar.

De precizat faptul că BC Mureş pierde pentru a treia oară o finală de Campionat Naţional.

După meci, peste 2000 de orădeni i-au sărbătorit pe campioni în Piaţa Unirii, în locul în care municipalitatea a amplasat un mega ecran pentru cei care nu au mai apucat să îşi cumpere bilete.

A fost sărbătoare în toată regula pentru fani, care şi-au felicitat echipa, au cântat "Campionii" şi "Suntem mândri de voi". Victoria a fost marcată şi de un somptuos foc de artificii.

Citeşte şi: Sărbătoare în Piaţa Unirii: "CSM suntem noi! Campionii României suntem noi!" (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
felicitari inimoase si celor care au sponsorizat echipa!
rezultatul acesta fantastic nu ar fi fost posibil fara sponsori, asa ca felicitari si oamenilor cu suflet mare care au inteles si acceptat sa incurajeze echipa si sa cinsteasca numele orasului!
Postat 03 Iunie 2016, 21:17 de roger
sunteti campioni, va iubim!
Sunt mandru de voi si va respect! sunteti un exemplu de munca, daruire, talent si incredere in forte proprii! sunteti mandria acestui oras minunat, alaturi de cei de la polo! parinti, supravegheati-va copiii si trimiteti-i la baschet, handbal, inot, atletism, orice, numai sa ii feriti de lenevit, droguri, minciuni si abandon de scoala!
Postat 03 Iunie 2016, 21:15 de roger
TDSeule
Era previzibila replica ta...ca de obicei te dai dupa cires,nu era un test de profesor de limba romana...pe vremea cand studiam eu gramatica se scria sant...dar tu nu te poti abtine ,nici la o referire cand vorbesti despre campioni,greu cu deformatia asta profesionala...probabil ca esti platit cu ora...banii nu au miros...
Postat 03 Iunie 2016, 18:47 de zorro
TO BE....
@zorro ; Pune-te la punct cu gramatica ! " SANT " ? Nu cumva " SUNT " ?
Postat 03 Iunie 2016, 11:04 de TDS
TDSeule
Nu bate campii,macar sa ai bunul simti sa te bucuri,daca te tii oradean..cat despre acele vremuri..ai nostalgii?...de parca real madrid..sau bayern...sant nu sant multietnice...
Postat 03 Iunie 2016, 09:01 de zorro
superb
Felicitari ! A meritat fiecare emotie,tristete,dezamagire,speranta traita in acest an. Felicitari lui Achim,in sfarsit la a patra finala a castigat,bravo si celor 3 americani care au dus greu in playoff,bine Wil,Zeno,Barnette,dar si celorlalti,ce cos de 2 puncte a dat Zupan pe final de meci,bine Lucic,Salih,Mandache,Pasca,Tibarna si toti ceilalti.Sa nu-l uitam nici pe Rade Markovic,sniper-ul echipei . Bravo Oradea,super,am MERITAT. SUNTEM NOI,SUNTEM NOI,CAMPIONII ROMANIEI SUNTEM NOI !!!!!!!!!!!
Postat 03 Iunie 2016, 08:29 de suporter_oradean
...
ma bucur ca victoria lor ti-a mai descretit fruntea. numai e mult pana duminica.
Postat 02 Iunie 2016, 22:03 de User anonimizat
COTOFENELE...ROSII
@CHRIS : Si ce sa vezi , pe vremuri , in timpul " ciumei rosii " Crisul era constant campioana la baschet feminin ( numai cu romance si unguroaice ) , Crisul campioana la polo ( in aceeasi formula bi etnica ) , aveam campioane nationale la sarituri ( fara aquapark ), la gimnastica era Ancuta Kiss , ba si FC Bihor facea o figura buna !
Postat 02 Iunie 2016, 21:48 de TDS
COTOFANA
@CHRIS : Aici sunt ! Si ma bucur ! M-as fi asteptat mai mult ca Oradea sa dea campioana ( si ) la polo ! Dar cine stie , " RAUL RAILOR " ( a se citi Dragnea ) + CCR or fi aranjat sa castige Steaua si sa ia Firea Capitala ! Nu-mi place ca am scris asta dar uneori raspund cu aceeasi moneda !
Postat 02 Iunie 2016, 21:39 de TDS
unde-i tds
sa ne spuna ca bolojan i-a convins pe mureseni sa piarda ca sa iasa bine inainte de alegeri el si florin birta? o victorie neconstitutionala, asa-i sarcocioara? :))))))) bravo csm
Postat 02 Iunie 2016, 21:26 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON