URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Februarie 2012, 17:48

Soţia şefului Parchetului Bihor, trimisă în judecată pentru complicitate la trafic de influenţă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biroul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a anunţat, luni, că procurorii DNA Oradea au dispus trimiterea în judecată a trei persoane acuzate de înşelăciune şi trafic de influenţă după ce au pretins bani şi bunuri de la fostul referent notarial Daniel Ciuciu şi fratele acestuia, Marcel, anchetaţi pentru escrocherii imobiliare, sub pretextul că îi vor ajuta să obţină soluţii favorabile în dosarele penale în care erau cercetaţi sau judecaţi.

Potrivit rechizitoriului, două din cele trei persoane ar fi pretins o garsonieră şi suma de 20.000 de euro de la denunţători. "Mangra Rodica Berta, trimisă în judecată în stare de arest preventiv, este acuzată că în cursul lunii octombrie 2011, a pretins de la denunţători o garsonieră pentru sine şi suma totală de 20.000 de euro", se arată în comunicat.

Femeia le-a promis celor doi că suma urma să o remită unor judecători de la Curtea de Apel Oradea şi prim procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, chiar prin intermediul soţiei acesteia, Mariana Gal. "Inculpata Gal Mariana le-a întărit convingerea celor doi denunţători că sumele de bani şi bunul imobil pretins de inculpata Mangra Rodica Berta le pot asigura soluţii favorabile în dosarele penale în care sunt vizaţi", se mai spune în document.

În privinţa locuinţei, "inculpata Mangra Rodica Berta le-a cerut celor doi denunţători să-i transfere dreptul de proprietate asupra acestei garsoniere în schimbul promisiunii că va intermedia legătura cu magistraţii investiţi cu soluţionarea cauzelor penale, imobil cu privire la care inculpata Mangra Rodica Berta urma să devină proprietar, iar partea vătămată, care îi dăduse deja suma de 9.000 euro, să aibă doar un drept de uzufruct viager", se arată în comunicat.

În paralel cu cele două femei, denunţătorii Daniel şi Marcel Ciuciu au mai fost abordaţi şi de o altă persoană, Andrei Şimon, care a pretins 200 de lei şi 1.000 de euro, promiţându-se, de asemenea, că le va facilita obţinerea unor soluţii favorabile în dosarele penale, susţinând că are influenţă asupra şefului Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, şefului Secţiei Urmărire Penală din Parchetul Bihor, Vasile Popa, dar şi asupra unor judecători de la Curtea de Apel Oradea.

Pe 9 ianuarie, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea Rodicăi Mangra pentru 24 de ore, iar două zile mai târziu Tribunalul Bihor a decis arestarea preventivă a acesteia pentru 29 de zile, măsură care nu a fost revocată până în prezent.

Având în vedere faptul că Mariana Gal este soţia unui magistrat aflat în funcţie în Bihor, dosarul a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Cluj.

Denunţătorii celor trei, Marcel şi Daniel Ciuciu, sunt judecaţi pentru înşelăciuni imobiliare, iar unul dintre dosarele lor a fost soluţionat recent de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prin trimitere în judecată. Dosarul a fost disjuns dintr-o altă cauză înaintată instanţei în urmă cu trei ani şi în care unul fraţi, Daniel Ciuciu, a şi fost condamnat deja la 7 ani de închisoare pentru înşelăciune şi fals, procesul fiind în derulare în prezent pe rolul Curţii de Apel Oradea.

Escrocheriile imobiliare ale grupării din care a făcut parte şi Daniel Ciuciu, referent notarial. au fost prezentate pe larg de BIHOREANUL într-un articol publicat în primăvara anului 2010, când bărbatul a şi fost arestat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. Gruparea, din care făceau parte şi membri ai clanului Neguş, vâna la început bătrâni fără rude apropiate şi fără apărare, apoi a continuat să facă victime fără a mai ţine cont de vârsta lor.

Cu complicitatea unui topograf, a referentului notarial Ciuciu şi a unor funcţionari de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, membrii reţelei identificau proprietăţi atractive, înlocuiau cărţile funciare originale cu altele conform cărora acestea aveau alţi proprietari, de regulă câte un boschetar plătit cu câteva sute de lei. În final, terenurile şi casele erau vândute rapid unor amatori de chilipiruri.

Citiţi pe aceeaşi temă şi: Şpagă de 20.000 euro şi o garsonieră, pentru a "interveni" la şeful Parchetului Bihor

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
EXCROCHERIE
CINE SUNT ASTIA ....SA NU CADA ? DUMNEZEU SA NE SCAPE DE EI ....CA DOTORITA LOR ...MULTA LUME A AVUT DE SUFERIT . ACEASTA JUDECATOARE ....CARE A DAT VERDICTUL MURDAR MA FACUT SA SUFAR MULT CU TOATA FAMILIA ...IAR DUMNEZEU VA LOVI URAT DE TOT IN TOTI CORUPTI SI EXCROCII .
Postat 07 August 2012, 13:25 de ela
x
totul este o diversiune bine pusa la punct.,asa ca ................................
Postat 26 Februarie 2012, 11:06 de x
greu cu gavra
VOI CHIAR CREDETI CA GAVRA VA CADEA VREODATA????EU AM INCETAT SA MAI SPER!E DIN ANII80 PRIN PROCURATURA SI A SCAPAT DE CAZURI ENORM DE GRAVE!CAND S-A AFLAT CA SOTIA LUI GAVRA VA FI TRIMISA IN JUDECTA,CA SA SE RAZBUNE NEPUTAND PE CIUCIU DANIEL TOTI OCHII FIIND ATINTITI ASUPRA ACTIUNIILOR LUI, GAVRA A DECIS SA O TRIMITA PE SOTIA LUI CIUCIU IN JUDECATA PENTRU NIMIC!!!!!SOTIA LUI CIUCIU PE CAND ERA O FATA DE 19 ANI CARE NU AVEA NICI O TREABA CU ACTE SI TOT CE TINE DE ELE A FOST PUSA SA SCRIE CEVA NUMERE PE NISTE FOI,MAI TARZIU DUPA CE ISI RECUNOSTEA CIUCIU DANIEL VINA IN FATA POLITIEI, SA AFLE CA SOTUL EI PE ATUNCI IUBITUL EI A PUS-O SA SCRIE NISTE CF-URI NEREALE!!!SI IMPORTANT E CA DUPA CE A FOST TRIMIS RECHIZIITORIUL ACESTEIA IN DOSARUL CU IGNA II S-A DAT NEINCEPEREA URMARIRII PENALE TOCMAI PE SEMNATURA LUI GAVRA!!!!!!!!DAR CAND A VAZUT CA D-NA GAL A FOST INVINUITA DIN CAUZA LUI CIUCIU,A DECIS SA SE RAZGANDEASCA SI SA O TRIMITA IN JUDECATA PE SOTIA LUI CIUCIU PE MOTIVUL CA CINE A FACUT ANCHETA NU A FOST ATENT!A DECIS SA SE RAZBUNE PE O TANARA CARE E CLAR SI A FOST DEMONSTRAT SI IN ALTE DOSARE CA E NEVINOVATA ,CU UN COPIL DE 2 ANI ACASA!AICI ARATA CAT DE MURDAR CARACTER ARE!
Postat 25 Februarie 2012, 10:29 de carmen
de ce
De ce stergeti comentarii ordinarilor?
Postat 23 Februarie 2012, 15:08 de stergeti comentarii?
CU IMIRE AFLAM
Cum a putut o Institutie a satului sa promoveze un om ce a fost internat intr-un Spital de boli mintale ???? In cate dosare instrumentate de d-l Gavra , astfel de \"\"oameni internati \"\" scapa de pedeapsa pe motivul CA NU AU DISCERNAMANT. Deciziile luate de astfel de procurori sunt valabile sau nu, se intreaba cineva?? Tot din comentarii si articol am inteles ca nici macar nu era casatorit legal ( !!!???), dar stie dansul oare ca acesta este un pacat foarte mare, care atrage multe energii negative( asta se vede clar si din faptele dansului, acest pacat imbolnaveste nu numai sufletul dar si trupul ).Pot sa mai scriu multe dar cred ca este mai intelept sa ma opresc.
Postat 22 Februarie 2012, 14:56 de cititor
Domnule PRIM
cred ca art trebui sa revizuiesti toate actiunile si deciziile pe care le-ai luat sub anumite influiente si presiuni emitand DECIZII si VERDICTE, care au marcat multe familii nevinovate. Spun acest lucru fiinca imi place sa cred ca Dumnezeu( care a auzit glasurile celor nedreptatiti care-i cereau ajutorul) nu te-a parasit, si iti mai da o sansa sa faci doar lucruri bune, netinand seama de puterea banului si puterea politica, CARE TOTATE SUNT TRECATOARE.
Postat 22 Februarie 2012, 12:31 de om cu bune intentii
Ei ei...
Pai se uita un aspect important in acest lant ....JUDECATORII.....
Postat 22 Februarie 2012, 11:26 de diicot
era cazul
Era cazul , sa-i auda cineva..Cat rau au facut acesti doi oameni , cate familii distruse , oare vor plati pe acest pamant ?Odata vine plata ......ca prea mult rau ai facut dle procuror ,vine ..............................
Postat 22 Februarie 2012, 10:44 de anaaremere
asa sta treaba
VAMA FURA, GRADA FINANCIARA FURA, ASTIA FURRA POLITICA FURA , CE NAIBA FACCCCEEM!
Postat 21 Februarie 2012, 17:22 de ANKA
asa sta treaba
nu mai muncim, altii culeg si noi friaeri muncim, de ce? du ca se pe pustiu romania! asa cretini de oameni si cu functi nu am mai vazut
Postat 21 Februarie 2012, 17:20 de ANKA
astia-s concubini nu soti
Ce o tot dati în sus si jos cu sotia Mariana, pentru ca Gavra nu s-a însurat cu ea de 20 de ani doar ca să nu se facă legătură între el si afacerile lor, derulate prin ea, cea care aducea acasă si spaga din teren. De aceea nu apare în declaratia lui de avere. Si când te gândesti că un prim procuror din Bucuresti, Mihai Betelie, e arestat pentru mult mai putin, că cică si-ar fi folosit functia ca sa desfăsoare afaceri. Prostu nu stia de Mariana, ca e oricând disponibilă să fie folosită?
Postat 21 Februarie 2012, 17:12 de dicoi mariana
daca dragoste nu mai e
Acest rechizitoriu e numai partea I. introducerea la celelalte care vor urma pentru escrocii Gavra&Gal. Cei din CSM au plecat cu un vagon de documente, din care jumătate sunt pentru DNA central. Se anunță o arestare care a întârziat din păcate prea mult. Păi la cine făcea putoarea trafic de influență? Pe asta dacă o tin 2 zile la beci dă în gât toate ghesefturile lu concubinu procuror.
Postat 21 Februarie 2012, 16:47 de aelectonesei grefa
saracu\'
Gavra sigur n-o stiut nimic despre toata treaba asta... Ar fi timpul sa-i vina odata si lui randul...
Postat 21 Februarie 2012, 16:28 de Un Fan Gavra
x
De ce d-l din imagine nu le-a acceptat celor de la finante din Beius nici o proba,trimitindu-i in judecata pe doua declaratii,din 10 de la dosar,desi ceilalti 8 au declarat ca au fost lasati sa-si faca treaba, pana la urma scadenta se apropie inevitabil pentru toata lumea,indifirent cat de sus este pusa................
Postat 21 Februarie 2012, 11:17 de x
Au disparut cateva comentarii
Au disparut comentarii acuzatoare, dar fara vulgaritati. In schimb, la arte articole se pastreaza postate o droaie de vulgaritati
Postat 21 Februarie 2012, 10:55 de guma radiera
de ANEMICI:)))) OBOSITI!
JUSTITIA a adus ROMANIA intr o stare deplorabila prin CORUPTIE, na SUUGETI va acum intre voi, rebuturi sociale !
Postat 21 Februarie 2012, 09:01 de dai incolo
de ANEMICI:)))) OBOSITI!
ne conduc OBOSITI rebutrile sociale:)) de ce ne miram ca exista CORUPTIA fac prezenta dau cu PIXIL si isis bat joc de viata uaman idem si profesile libere , noi traim intr un lagar impus nu in democratie. NU mai dam nimic pe sisitemul actual!!! iesim in strazi daca nu intelegeti, oricum ne ucideti si decimati nu mai avem ce pierde.
Postat 21 Februarie 2012, 08:59 de dai incolo
Oradea e o cloaca de excroci
Care impreuna cu de rude si cunoscuti cu functii "impart" dreptatea. DNA sa faca odata curatenie, ca ne-am saturat de atata coruptie in justitia din Bihor.
Postat 21 Februarie 2012, 07:20 de Kokor
NU AI SOMN?
TE-AM INTREBAT CEVA, DA, PE TINE . STII SAU NU STII? ASTEPT RASPUNS DACA TOT N-AI SOMN!!!!!!!!CIAO!
Postat 21 Februarie 2012, 07:20 de IACA
Urmeaza binemeritata odihna la Nucet !
Asa cum d-l prim-procuror gavra s-a internat acum cativa ani la Nucet, asa va face si d-na gal mariana. D-lui gavra i-a priit vacanta printre glumeti, a venit de acolo si ai mai marii sai au facut o gluma, l-au numit prim-procuror ! Cred ca s-ar impune o cercetare riguroasa a averii d-nei gal (nu uitati rudele ! are un frate, un amarat la care a aterizat in curte o bascula de 40 de t. nou-nouta ! din munca lui nu o cumpara in zece vieti) dar mai ales PROVENIENTA acestei averi !
Postat 21 Februarie 2012, 05:14 de .
INTREBARE
MARIANA GAL E RUDA CU LAURA GAL?
Postat 20 Februarie 2012, 23:08 de IACA
influentabilul
daca sotia este "INFLUENTABILA", d-l prim procuror NU ESTE.... Oare nu a avut nicio legatura? Poate ne explica d-l viitor prim, COLORADO! Mai rar sa apara toti smecherii intr-un dosar.... D/le sef al Politiei Romane, mai bine l-ai lua "expert" la explozie pe SIMON ca-i electrician!
Postat 20 Februarie 2012, 20:57 de influentabiul
Harnicie
Parca mai ieri remarcam harnicia d-lui prim-procuror,comparativ cu cea a subordonatilor.(dupa raportul "in premiera").Pare-se ca nu doar in Danemarca-i ceva foarte putred.
Postat 20 Februarie 2012, 19:54 de gyorgy tozser
Coruptia si hotia
Nu radeti, nu va bucurati, 90% (nouazeci) dintre romani fura (nu neaparat baga mana in buzunarul altuia), asta au dorit cei ce ne conduc, sa dea voie romanilor sa faca niscai mismasuri ca sa se creada mari, importanti, de neatins si sa nu fie atenti la marea vanzare a tarii. Romania nu mai are nici o sansa. Oare cati dintre oamenii importanti din Romania sunt vanduti unor organisme straine (avea dreptate Ceausescu - "agenturile" au pus mana pe Romania), in Romania nu prea mai este multa lume (cel mult 10%) care sa vrea o adevarata schimbare, asa ca mai bine o lasam moarta, nu mai avem scapare. Din pacate. Bogata tara, sarac popor.
Postat 20 Februarie 2012, 18:40 de petru
nu te juca cu CUVINTELE
nu incercati sa fi ti perfecti NU suntem cersetorii bugeari care mooor de fomica , ei vor sa cerseasca si se dau ce nu sunt , noi care ii harnim sa ne distram e o satisfactie unica , sa muncesca nu sa ne fure ce avem noi bun !
Postat 20 Februarie 2012, 18:14 de @ALIN
sa vedem cine va fi CORUPT :))
generatia tanara la sacrificat daca vreti posturi, CORUPTIA sa nu se stinga :)) ha, ha, ha, ha, ha, BANUL va ia DEMNITATEA, bine face ca nu TOTI suntem OAMENI mai sunt si MORTI intre VII :)) ei au impresia ca sunmt vii si noi morti dar e invers isis asigura singuri MOARTEA sigura:CORUPTIA haina de miresa a MORTII :)) CORUPTIA -drogul:ochiul dracului , banul.
Postat 20 Februarie 2012, 17:59 de ha, ha, ha, ha
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON