URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iunie 2012, 12:20

Sentinţă finală: Paprika a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Interlopul Iuliu Kiss, alias Paprika, a fost condamnat, prin sentinţă definitivă şi executorie, la 5 ani de închisoare pentru accidentul provocat anul trecut, la intersecţia străzilor Meşteşugarilor cu Barcăului. Atunci, băut fiind, la volanul unui Mercedes de lux, el a intrat fără să oprească la Stop în intersecţie, omorând pe loc o tânără, pe Adriana Jurcan, şi rănind grav alte două, geamăna celei dintâi şi verişoara acestora, care circulau într-un Tico condus regulamentar.

Decizia a fost făcută publică marţi, de avocatul Mircea Ursuţa, reprezentantul familiei Jurcan, pe site-ul său.

"Prin decizia penală nr 968/R/25.06.2012, Curtea de Apel Cluj a admis recursurile părţilor civile Jurcan şi a Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, a respins cererea de schimbare a încadrării juridice, menţinând încadrarea juridică de ucidere din culpă de către un conducător auto având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, prevăzută de art. 178 alin. 3 Cod penal, încadrare reţinută iniţial prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea şi a aplicat o pedeapsă rezultantă de 5 ani închisoare în regim de executare", a precizat avocatul.

De asemenea, pe latura civilă, Curtea de Apel Cluj "a luat act de tranzacţia încheiată de părţile civile şi asigurătorul în cauză, tranzacţie în baza căreia au fost achitate despăgubirile civile". Cu alte cuvinte, despăgubirile civile solicitate au fost plătite de firma de asigurări.

Curtea de Apel Cluj a dispus reîncarcerarea lui Kiss, precum şi restituirea cauţiunii de 55.000 de lei, respectiv a autoturismului care a provocat accidentul.

Potrivit avocatului Ursuţa, sentinţa de condamnare cu executare pentru ucidere din culpă la 5 ani de închisoare cu executare este o premieră în Bihor în cazul unui accident rutier cu victime.

Procesul s-a judecat la Cluj în urma cererii de strămutare făcută de familia Jurcan după ce, în iarnă, Paprika a fost eliberat de Curtea de Apel Oradea, cu toate că fusese condamnat la închisoare cu executare în primă instaţă. Cercetat, iniţial, în stare de arest pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, Iuliu Alexandru Kiss a fost pus în libertate, în luna ianuarie a acestuia an, în urma unei decizii a Curţii de Apel Oradea. Instanţa a admis cererea formulată de Kiss şi a dispus eliberarea acestuia în schimbul unei cauţiuni fixate la 55.000 de lei.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, pe 16 decembrie, Judecătoria Oradea a dispus condamnarea lui Paprika la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare şi obligarea acestuia, în solidar cu firma de asigurare, la plata unor despăgubiri morale în valoare de 360.000 de euro către familiile victimelor. Însă atât interlopul, cât şi familiile victimelor au atacat soluţia prin recurs.

Adriana Jurcan.jpgDupă cum se ştie, Iuliu Kiss a fost arestat pe 14 iulie 2011, după ce a provocat accidentul mortal. În urma evenimentului rutier, Adriana Jurcan (foto), 24 de ani, a murit pe loc, sora ei geamănă, Anca, a fost în comă, iar verişoara lor, Mihaela, a fost transportată la Cluj pentru operaţie. Între timp, victimele accidentului au fost externate, iar starea lor de sănătate s-a ameliorat.

Expertiza criminalistă dispusă de Judecătoria Oradea în timpul procesului deschis pe numele interlopului a stabilit că viteza acestuia în momentul premergător impactului a fost de 87 km/oră, iar două expertize medico-legale dispuse de instanţa de judecată au relevat că alcoolemia acestuia la momentul producerii accidentului era sub limita legală de 0,80 mg/l alcool în sânge.

Rezultatele expertizelor, care au eliminat circumstanţele agravante reţinute de anchetatori în cazul lui Kiss, dar şi faptul că acesta şi-a recunoscut faptele, respectiv că a rămas la dispoziţia organelor de cercetare înainte de a fi arestat, ar putea fi unele din motivele pentru care magistraţii Curţii de Apel Oradea au admis cererea acestuia de liberare pe cauţiune.

IMAGINI de la teribilul accident, în articolul: "Accident cumplit: cu 160 km/h, un Mercedes a spulberat un Tico. O tânără a murit, iar altele două se zbat între viaţă şi moarte"

Citiţi povestea emoţionantă a GEMENEI SUPRAVIEŢUITOARE în articolul: "Ucisă pe jumătate: Drama Ancăi Jurcan, geamăna tinerei moarte în accidentul provocat de Paprika"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
de retinut pt viitor
Paprika ar fi trebuit sa discearna intre ceea ce doreste sa obtina un avocat intr-un caz intens mediatizat (renume si o durata cat mai lunga a procesului) si ceea ce ii este lui mai bine. Daca ar fi recunoscut acuzarea si ar fi mers pe procedura speciala, in acest moment sigur avea o pedeapsa mai mica, probabil cu suspendare si era in libertate, dar ... a fost sfatuit ... sa nu recunoasca. Acum ramane sa multumeasca .... celor care l-au indrumat aiurea.
Postat 28 Iunie 2012, 23:29 de ...
bogdan
se zice ca e premiera pt ca o primit cea mai mare condamnare iar pagubiti cea mai mare despagubiere de 360.000 euro cea ce in raport cu veniturile unei familii normale trece limitele. Ii premiera pt ca sa trimis la doua feluri de expertize una in timisoara una in bucuresti ambele au dat o solutie de 0,5, asta inseam na ca nu a trecut limita legala de 0,8, in caz ca nu e trecut de 0,8 incadrarea trebuia sa ramana la 2-7 dar nu sa tinut cont si sa schibat incadrarea ca si cum ar fi fost peste limita de 0.8. Tot cea ce o cerut familia a fost aprobat, in aparare NIMICA . Sa folosesc cuvintele lui Mircea Badea \'\'BLAT\"
Postat 27 Iunie 2012, 20:56 de tit
baniiiiiiiiiiiii
ce fel de om se crede a fi acel nemuritor care numa banii are in fata lui.de atea ori ati scris ca numa banii,banii in stanga ,in dreapta.credeti ca daca primeste cineva bani i se schimba ceva la mormantul copilului???????cei care nu aveti cum sa faceti nimic pentru ca nu se poate pur si simplu,numa banii vedeti?doare.
Postat 27 Iunie 2012, 13:16 de Flori
decizie corecta?
pt ana. te referi doar in acest caz daca a fost decizia corecta? sau esti chiar asa tampita sa ne spui ca toti infractorii de la hoti pana la criminali nu merita sa stea inchisi pt ca "ne costa bani"? credeam ca este ceva barem de IQ sa te lase sa navighezi pe net.
Postat 27 Iunie 2012, 13:09 de andrei
!
Lume tampita! De ce nu mor copii vostri celor care aparati pe ucigasi??????????Si daca copii ucisi de nepasatori si de orbi nu se intorc la casele lor,criminalii trebuie avansati in eroi in victime ale societatii?Sa plateasca familia mortului despagubiri?Doresc din tot sufletul meu ca cei care apara ucigasii sa-si primeasca ce simte o mama la groapa copilului ucis de ""nevinovati"".
Postat 27 Iunie 2012, 12:50 de A Girl
m
...adevarul e intotdeauna la mijloc...parca asa se spune, nu? e bine sau nu e bine ca e condamnat? eu zic ca daca cineva e incarcerat,ptr acea persoana nu e tocmai minunat, chiar daca sta pe banii contribuabilului...adevarat ca mortul nu mai revine pe acest pamant, si asta datorita unei greseli ptr care cineva plateste intr-un fel sau altul. cu timpul toti ne ducem, nu ramane unul aici, viu...insa conteaza cat de mult, bem,mancam, ne distram...facem bani, nu?
Postat 27 Iunie 2012, 11:18 de m
vai de capul vostru
a castiagat avocatul imagine si moarta nu mai invie :))) a facut si un procuror un dosar si uite asa se fac bani pe munca celui care ucide :))))) sistem de nebunic nicidecum de oameni, profitam de cel ce "ucide" involuntar si ridicam in slavi cativa, oricum mama fetei numai dreptate nu a facut din contra nu a avut increder in D-zeu si asta este imoral nu legal :))) hai sa ne traim viata cum rea d-zeu nu societatea si vom fi fericiti:))) sau va place pe pamant?faceti banii din nenorocirile altora , bani multi sa va ajunga pana la cer si inapoi.
Postat 27 Iunie 2012, 08:40 de anka
o fi o decizie corecta?
oare e bine ca asta e trimis la puscarie ?oare fetele sunt refacute sau inviate ?nu deloc .Eu nu luptam sa-l vad inchis ci doar il puneam sa plateasca cu BANI .Nu foloseste nimanui sa stea inchis nici el nici altii ca oricum stau tot pe banii nostrii ai tuturor ,si oricum sunt pline puscariile ca la noi nu exista munca in folosul comunitatii sau alta forma de "reeducare".Cheltuieli cu hrana ,intretinere tot din banii nostrii .Oare magistratii cand raspund cu averea pentru ceea ce fac ,ca doar nu din buzunarul lor platesc intretinerea puscariasilor.
Postat 27 Iunie 2012, 07:39 de ana
minimul pedepsei
Pedeapsa pentru ucidere din culpa cu alcool este de la 5 la 15 ani . Deci a primit minimul . Pe langa ucidere din culpa a mai savarsit doua infractiuni de vatamare corporala din culpa pentru care ar fi putut primi un spor . Nu stiu ce premiera e pentru justitie aplicarea minimului pedepsei doar pentru una din trei infractiuni . Mare reusita ...
Postat 27 Iunie 2012, 07:36 de ion
arde i capu
un kkt de justitie intr o tara de kkt, o sa iasa din puscarie si o sa mai omoare citiva nevinovati doar sa le faca in ciuda
Postat 27 Iunie 2012, 00:59 de as
E putin, cinci ani !
Macar 20 de ani, trebuia sa-i dea. Sa se invete toti minte ce inseamna sa fii iresponsabil la volan !
Postat 26 Iunie 2012, 22:41 de la parnaie
1-0 pentru Dreptate
"Potrivit avocatului Ursuţa, sentinţa de condamnare cu executare pentru ucidere din culpă este o premieră în Bihor în cazul unui accident rutier cu victime"...adica s-a facut "in premiera" dreptate in Bihor.S-a speram ca vor mai fi astfel de succese in Bihor spre binele comunitatii.
Postat 26 Iunie 2012, 22:08 de Boom
io cu cine votez?
titlu: Sentinţă finală: Paprika a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare! text: Judecătoria Oradea a dispus condamnarea lui Paprika la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare no io ce sa cred acuma?
Postat 26 Iunie 2012, 21:47 de adrian
pt dudu
\" iar două expertize medico-legale dispuse de instanţa de judecată au relevat că alcoolemia acestuia la momentul producerii accidentului era sub limita legală de 0,80 mg/l alcool în sânge.\" acuma vad ca au modificat :)) in urma cu 3 ore era 0,5...noah deci banuiesc ca a fost judecat dupa legile de atunci nu dupa noile modificari!!!
Postat 26 Iunie 2012, 21:12 de adi
pt dudu
pai da atunci nu cred ca era valabila noua lege????!!!!!o sentinta in urma unei infractiuni daca aceasta s-a produs de exemplu in luna ianuarie a acestui an,pedeapsa se da in conformitate cu legile adoptate in luna mai???!!!! Lamuriti-ma!
Postat 26 Iunie 2012, 21:09 de adi
Sustineti un delicvent
In sfarsit! Credeam ca nu voi mai vedea stirea aceasta! Bine lucrat.
Postat 26 Iunie 2012, 20:40 de Minus
Judecatorii oradeni ,,sanctionati'' de cei clujeni
Cred ca in Oradea scapa cu vreo trei ani la ,,locul de munca'' !
Postat 26 Iunie 2012, 18:52 de pinonel
@adi
pt adi: cf noului cod rutier limita pentru dosar penal e de 0,5
Postat 26 Iunie 2012, 18:14 de dudu
încă două succesuri de astea și ...
Avocatul Dos eanu și-a mai rezolvat un client, trimis la răcoare pentru o perioadă record
Postat 26 Iunie 2012, 17:35 de Curuleanu
Prea putin!!!
Prea putin a luat mascariciul acesta comparativ cu agravantele pe care le are si nebunia pe care a produs-o!!!!macar sa faca 5 ani intregi in puscarie fara eliberare conditionata sau alte vrajeli!!!E bine ca macar s-a facut ceva si in cazu' asta!!!
Postat 26 Iunie 2012, 16:05 de Emilut din Germania
astia is tampiti cu totul?
" iar două expertize medico-legale dispuse de instanţa de judecată a relevat că alcoolemia acestuia la momentul producerii accidentului era sub limita legală de 0,5 mg/l alcool în sânge.".....io nu inteleg nimik de aici....ce limita de 0,5?limita ii de 0.8,poate se referea ca ii sub aceasta limita? foarte penali ziaristii astia...
Postat 26 Iunie 2012, 15:17 de adi
fvhyjhg
FELICITARI JUSTITIEI ROMANE.
Postat 26 Iunie 2012, 15:03 de bm,
TE CAUT...
MORI, ****!
Postat 26 Iunie 2012, 13:18 de MOARTEA
paprika
La puscarie......La puscarie Paprika
Postat 26 Iunie 2012, 13:11 de paprika
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON