URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 07 MAI 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Veștile bune sunt rare și de obicei nu prea se împlinesc. Președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan, clocea de mult să mute Grădina Zoologică din Oradea în pădurile Felixului, spre desfătarea turiștilor care nu prea au ce face în timpul petrecut prin stațiune. Prețul este o centură nou-nouță care să ducă traficul uriaș de beiușeni direct în cartierele Oradiei, fără să mai polueze stațiunea.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Nu, titlul nu e o glumă! Dacă Sandu Lungu, carismaticul luptător care a pus Bihorul pe hartă cu pumnul său necruţător şi dimensiunile sale respectabile, s-a pus în fruntea unei "armate" de protestatari cu care a bătut străzile Oradiei, dacă a pus mâna pe megafon pentru a se adresa mulţimii, asemenea unui lider politic, nu e de glumă...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ştiţi bancul cu olteanul care, când nu are ce face, se dezbracă şi îşi păzeşte hainele? Aşa şi Guvernul nostru, de parcă n-ar fi avut atâtea alte lucruri de făcut, serioase, s-a apucat să dea săptămâna trecută o Ordonanţă menită, cică, să "debirocratizeze activitatea în cadrul microîntreprinderilor". Concret, firmele cu până la 9 angajaţi nu mai sunt obligate să aibă fişa postului pentru aceştia şi nici regulament intern...
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Aşa cum unii au nevoie să iubească, alţii simt nevoia lăuntrică de a urî. Pentru ei ura este propulsorul lumii. Ura îi ridică din pat, îi trimite la muncă, le dictează relaţiile sociale, îi face să deschidă gura, le dictează discursul şi le modelează minţile. Nefericiţi, suferinzi, chiar dacă nu ştiu asta, demni de compasiune, "urâtorii" îşi găsesc validarea prin intensitatea dezaprobării pentru ceilalţi. Preferabil pentru toţi ceilalţi.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Veţi merge în vacanţă vara aceasta?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 12 aprilie 2021, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat una dintre cele mai discutabile decizii din întreaga sa istorie. Într-o decizie obligatorie, pronunţată în recurs în interesul legii, Instanţa Supremă a stabilit că "instanţa de judecată învestită cu soluţionarea plângerii contravenţionale formulate împotriva unui proces-verbal de contravenţie prin care s-a aplicat sancţiunea complementară a suspendării temporare a exercitării dreptului de a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, NU are posibilitatea să examineze proporţionalitatea acestei sancţiuni complementare".
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Tratamentul medicamentos al ulcerului duodenal are 4 obiective majore: ameliorarea durerii, accelerarea procesului de vindecare a leziunii ulceroase, prevenirea recăderilor şi a complicaţiilor.

Raluca Avram

editor șef online

Raluca Avram s-a născut în 18 august 1984, la Oradea. A absolvit Liceul Teoretic Aurel Lazăr din Oradea (2003) și Facultatea de Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării a Universității din Oradea, fiind licențiată în Jurnalism la Universitatea din București (2007).

În liceu a fost redactor la revista școlii, Lăzăriștii, și a colaborat la rubrica de tineret a ziarului Crișana. Ca studentă, a fost redactor al cotidianului Informația de Vest (2004), cu stagiu de practică la PRO TV Oradea (2004), redactor la săptămânalul Bihoreanul (2004) și corespondent al agenției de știri Mediafax (din 2006).

În perioada 2004-2009, în perioada când publicația era deținută de grupul Media Pro, a fost redactor la săptămânalul Bihoreanul, iar în perioada 2009-2011 a continuat să lucreze, în cadrul trustului de presă patronat de Adrian Sârbu, ca redactor și coordonator online al portalului bihoreanul.gandul.info, corespodent al cotidianului Gândul și al agenției de știri Mediafax.

Începând din 2011, Raluca Avram a revenit la comanda ediției online a săptămânalului Bihoreanul, fiind editor șef online al portalului de știri www.eBihoreanul.ro și coordonatoar al site-ului www.bihorel.ro.

Considerată unul dintre cel mai buni specialiști din mass-media online și antreprenoare în domeniul editării și publicității online, Raluca Avram este colaboratoare a rețelei România24.ro și a lansat la începutul anului 2020 portalul de știri www.bihor24.ro.

Toate articolele scrise de Raluca Avram

Contact

raluca.avram@bihormedia.ro

Raluca Avram

Raluca Avram

www.bihor24.ro

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0881 RON
  • 1 EUR = 4.9266 RON
  • 1 HUF = 0.0137 RON