URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 06 MARTIE 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cine a construit la viaţa lui orice înjghebare mai mare decât un coteţ de găini ştie cât de complicată şi grea e viaţa când ai de-a face cu şantieriştii. Ne plângem, pe bună dreptate, că şantierele oraşului nu se termină niciodată la timp, uitând de fapt că marea realizare a Primăriei este că s-a străduit să le înceapă. Un caz clasic: Piaţa Ferdinand...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Diferenţa dintre Forin Cîţu şi Ludovic Orban e precum aceea dintr-un rocker veritabil şi ceea ce ilustrează porecla de Şică Mandolină ce s-a lipit de şeful liberalilor, de când cu prestaţiile sale artistice îndoielnice de prin emisiunile TV, menite să mai aducă o brumă de popularitate. E diferenţa între sunetul grav al unei chitare electrice şi acordul fals al unei mandoline prost manevrate, de un artist preocupat mai degrabă de reacţiile publicului decât de sonorităţile propriei creaţii...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, Consiliul Judeţean Bihor a respins, cu opoziţia grupului UDMR şi a unei părţi din PSD, plângerea celor 21 de primari UDMR împotriva Regulamentului pentru curăţenie adoptat în decembrie, ce impune primăriilor cosirea de trei ori pe an a marginilor drumurilor asfaltate care traversează localităţile. Chestiunea Regulamentului pentru curăţenie este, însă, doar una dintre direcţiile de atac ale UDMR Bihor.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Printre miturile perpetuate la nesfârşit despre poporul nostru drag şi nepereche, cel al îndemânării şi priceperii la treburile practice este în Top 3. Suntem harnici ca nimeni alţii, ne pricepem la orice şi găsim soluţii geniale de evitare a soluţiilor din manuale.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre faptul că elevii pot din nou să meargă la școală în format fizic?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Cu mai mult de un deceniu în urmă, stabileam cu redacţia BIHOREANULUI apariţia în cadrul săptămânalului a unei rubrici intitulate sugestiv "Avocatul bihoreanului". De atunci şi până astăzi, aproape în fiecare săptămână, la început doar în ziar, iar odată cu dezvoltarea segmentului online şi în mediul virtual, am scris despre subiecte din mediul juridic despre care am apreciat că sunt de interes pentru publicul larg.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Situaţia sanitară din Franţa s-a degradat în ultimele zile. Între 15 şi 19 februarie numărul de cazuri pozitive a crescut cu 8 %, fapt explicat prin creşterea infecţiilor cu noile variante de virus. Actualmente varianta "britanică" are tendinţa de a deveni predominantă în marile oraşe (49% din testele RT-PCR pozitive, faţă de 6% pentru variantele "sud-africană" şi "braziliană").

Raluca Avram

editor șef online

Raluca Avram s-a născut în 18 august 1984, la Oradea. A absolvit Liceul Teoretic Aurel Lazăr din Oradea (2003) și Facultatea de Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării a Universității din Oradea, fiind licențiată în Jurnalism la Universitatea din București (2007).

În liceu a fost redactor la revista școlii, Lăzăriștii, și a colaborat la rubrica de tineret a ziarului Crișana. Ca studentă, a fost redactor al cotidianului Informația de Vest (2004), cu stagiu de practică la PRO TV Oradea (2004), redactor la săptămânalul Bihoreanul (2004) și corespondent al agenției de știri Mediafax (din 2006).

În perioada 2004-2009, în perioada când publicația era deținută de grupul Media Pro, a fost redactor la săptămânalul Bihoreanul, iar în perioada 2009-2011 a continuat să lucreze, în cadrul trustului de presă patronat de Adrian Sârbu, ca redactor și coordonator online al portalului bihoreanul.gandul.info, corespodent al cotidianului Gândul și al agenției de știri Mediafax.

Începând din 2011, Raluca Avram a revenit la comanda ediției online a săptămânalului Bihoreanul, fiind editor șef online al portalului de știri www.eBihoreanul.ro și coordonatoar al site-ului www.bihorel.ro.

Considerată unul dintre cel mai buni specialiști din mass-media online și antreprenoare în domeniul editării și publicității online, Raluca Avram este colaboratoare a rețelei România24.ro și a lansat la începutul anului 2020 portalul de știri www.bihor24.ro.

Toate articolele scrise de Raluca Avram

Contact

raluca.avram@bihormedia.ro

Raluca Avram

Raluca Avram

www.bihor24.ro

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0503 RON
  • 1 EUR = 4.8784 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON