URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Aprilie 2010, 12:52

Oamenii de afaceri din Bihor şi Hajdu Bihar au propriul ziar

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi varianta tipărită a săptămânalului "Împreună business" a ajuns deja la al şaptelea număr, iar cea online funcţionează de o lună, publicaţia editată de Federaţia Patronilor Bihor (FPB) şi Camera de Comerţ şi Industrie din Debreţin va fi lansată oficial marţea aceasta, întrucât "până acum doar ne-am făcut mâna", după cum s-a exprimat preşedintele FPB Ioan Lucian.

La o "lansare mică" au fost invitaţi luni jurnaliştii orădeni, ocazie cu care Lucian a explicat că scopul publicaţiei este mediatizarea activităţilor economice din Bihor şi Hajdu Bihar într-un registru exclusiv pozitiv. "Dacă există economie, asta se datorează numai şi numai oamenilor de afaceri, cu bunele şi cu minusurile lor, iar noi am vrut să arătăm cu ce se ocupă aceşti oameni şi care este aportul lor pozitiv. Ştim că de cele rele se ocupă restul presei din Oradea, cum e şi normal, dar în publicaţiile noastre nu veţi întâlni decât aspecte pozitive, pentru că acestea trebuie încurajate şi pot fi un model şi pentru alţi întreprinzători", a motivat Ioan Lucian.

Preşedintele FPB a spus că editarea publicaţiei a fost o iniţiativă a organizaţiei patronale pe care o conduce, care a depus un proiect pentru finanţarea cu fonduri europene în cadrul programului de cooperare transfrontalieră România-Ungaria 2007-2013. Proiectul a fost aprobat şi a primit de la Fondul European de Dezvoltare Regională un total de 324.838 euro, bani din care se va asigura editarea tipărită şi digitală a "Împreună business" până în 2011.

Lucian a afirmat, însă, că va continua proiectul şi după încheierea programului, tocmai pentru a sprijini cooperarea pe termen lung între oamenii de afaceri din Bihor şi Hajdu Bihar. "Până nu demult, săgeata care dădea direcţia colaborării dintre noi venea dinspre Debreţin, dar vrem ca de acum să fie bidirecţională", a spus Lucian, arătând că migrarea marilor companii din Hajdu Bihar spre vestul Ungariei a lăsat în estul acestei ţări un gol ce poate fi acoperit de întreprinzătorii din Bihor.

În varianta tipărită, "Împreună Business" are 16 pagini, opt în limba română şi alte opt în limba maghiară. Articolele sunt scrise de o redacţie de la Oradea (în care activează ziarişti cu vechime, dar şi începători), şi respectiv de una de la Debreţin, urmând să se asigure o proporţie egală între temele economice şi relatările propuse de aceste redacţii.

Săptămânalul "Împreună Business" este tipărit la Oradea, jumătate din totalul paginilor fiind color, în 4.000 de exemplare, din care 2.000 sunt distribuite firmelor din Bihor, gratuit, de către o companie specializată.

Conţinutul editorial nu va cuprinde decât teme economice, fără politică, administraţie, sport, mare sau mică publicitate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON